|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
23.11.2011 13:51:46   
Natuska85
Анет на почеток пошто само ќе пробува по неколку лажичиња неможеш да му замениш оброк млеко,меѓутоа подоцна веќе да.Ние еве денес 7 месеци правиме и веќе 3 оброка со млеко му се заменети со кашички.Можеш да видиш во темата денес ручкавме,чисто орентационо да си знаеш.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 1426
23.11.2011 14:52:44   
Annet
fala natuska :)

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1427
23.11.2011 15:22:38   
mamicka77
Mamicki jas sum vo golema dilema ne cicame pieme aptimil1 a sme tri meseci aptimilot pocna da ne ja najaduva za saat ipol pocne pak da bara i samo ja duva za edna nedela pocna da kacuva 340gr sto spored mene e mnogu a pedijatarot mi vika super e no jas ne sakam da bide tolku punkicka i da i se prosirat crevata bidejki ad mlekoto duva i gi prosiruva crevata pa bidejkii e mnogu mala planiram do 4 puni meseci da i davam od aptimilot i potoa da premineme na tetrapak bitolsko ama ne znam kako da i go davam kolku mleko kolku voda  a znam deka prvo treba da se pocne so 2,8 maslenost pa potoa da premineme na 3,2 ako go prasam pedijatarot toj nema da mi dozvoli da premineme na tetrapak pa ako ima nekoja mamicka sto koristi tetrapak neka mi pise a nema sansi od 4 polni meseci da prodolzam so ad reseni sme so mm i taka ke napravam samo ne znam kako da i davam

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1428
23.11.2011 15:28:16   
dostickage
nikako kravjo mleko na tolku malo bebe.
do 1 godina ne se dava kravjo mleko.od 8 meseci mozes so kravjo mleko da i pravis kasicki ama ne da go zamenis AD mlekoto so kravjo.
razgovaraj so doktor mozebi da i go promenis mlekoto , mozebi nekoe dr povekje kje ja zasituva.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1429
23.11.2011 15:29:56   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

nikako kravjo mleko na tolku malo bebe.
do 1 godina ne se dava kravjo mleko.od 8 meseci mozes so kravjo mleko da i pravis kasicki ama ne da go zamenis AD mlekoto so kravjo.
razgovaraj so doktor mozebi da i go promenis mlekoto , mozebi nekoe dr povekje kje ja zasituva.
[/quote
tie preporacuvaat od 6 meseci nagore no do 6 meseci ke stane mnogu puna

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1430
23.11.2011 15:38:35   
kikicka
мамичка77 види на темата за кравјо млеко што пишува,инаку ако ја дува аптамилот смени и го со друго АД млеко, ние пиевме аптамил па едвај на килажа качувавме,што ако биди полничка па дете е ,децата како растат мењаат нема да биде дебелкаuser posted image ,битно здраво ќиво дебелко веселко,јас многу сакав мојата да е дебелка ама она манекенка ....внук ми беше буцко невиден ќе испукаше а сега еве го 2 години супер си е пораснат нити дебел нити ништо,незнам зошто се плашеш дека детето ќе ти биде дебелко? боже мој мењаат колку деца имало дебели па после мењаат пубертетско .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1431
23.11.2011 15:40:43   
dostickage
od 5 -6 meseci ke si jade i druga hrana taka da nema da bide samo na AD mlakce.
taman ke mu bide.
a kravjoto mleo e posebna prikazna, silen alergen e i plus ni oddaleku ne gi sodrzi hranlivite sostojki sto mu trebaat na tolku malo bebe.Imas cela tema za kravjo mleko.

nema vrska deka AD melkoto poprava.Zavisi kolku pie i dali pie pravilno na tri casa za da ne se mesa svarena so nesvarena hrana.

ziv dokaz deka ne poprava AD mleko imam doma.sim ni otkako e roden e na AD mleko i e slabicko visocko i zilavo dete.nema ni D od debelina.

sepak ti si majka i odlukata e tvoja i na pedijatarot.

Непосредна врска до пораките: 1432
23.11.2011 17:55:30   
cece333
Moeto bebe so Aptamil si kaci skoro 2 kg vo 1 mesec i nisto ne go naranvase so 3 meseci bese 7 kg ama eve sega na 5 meseci namali so mlekoto edvaj 200 ml da ispie i plus cicanje,i jas se plasev deka nisto nema da go zasitva oti jadese na pola cas ama togas bese vo intenziven rast a sega si se normalizira.

Nikako da ne davas kravjo mleko,nema ni vitami ni nisto,prodolzi so Aptamil ke vidis deka nema tolku da mu se jadi

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1433
25.11.2011 12:14:21   
barbi83
konecno vcera iedovme celo lazice kasa od slivauser posted image posle edna nedela obiduvanje prven so jabolko pocnav tri dena i ne ja sakase mnogu pa deneska pak ke i dadam od jabolko user posted image a sokcinjata uste i gi davam so lazice ama mi gi pluka celo vreme ke probame deneska od sise

(Одговор на членот cece333)
Непосредна врска до пораките: 1434
25.11.2011 15:25:46   
TeaM
Dali sekoja nova hrana ja voveduvate po 3 dena bez mesanje so druga nova?
Mene nekako mnogu sporo mi se cini....

(Одговор на членот barbi83)
Непосредна врска до пораките: 1435
25.11.2011 15:41:50   
kikicka
ами на почеток да споро оде ама тоа е мораме,одкога ќе ги проба сите можеш да мешаш .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 1436
25.11.2011 18:27:43   
bocence
mamicka77 jas na mojata i davam kravjo uste od 4,5 meseci pa nisto ne i e ako davas tetrapak jas i go varev prvo posto se dodava voda moze i 3,2 masl.koga ke go vares se stava 700ml mleko a 300ml voda 

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1437
25.11.2011 18:38:01   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: bocence

mamicka77 jas na mojata i davam kravjo uste od 4,5 meseci pa nisto ne i e ako davas tetrapak jas i go varev prvo posto se dodava voda moze i 3,2 masl.koga ke go vares se stava 700ml mleko a 300ml voda 

a moze li taka da se svare i da si stoe vo sise i vo tekot na denot da i go dadam ili pred sekoe jadenje da i go pravam no mozebi ke nema da bide strpliva osobeno noke aj preku den ke i go pravam pred pola saat no nokeska ke nema da bide strpliva da ceka bidejki i sega  nekogas ne saka ni sekund da ceka

(Одговор на членот bocence)
Непосредна врска до пораките: 1438
25.11.2011 18:48:02   
bocence
svari go vo tendzere koga ke se oladi vo frizider.pred sekoe davanje ke i stopluvas vo nekoe gezve kolku sto moze da ispie

Непосредна врска до пораките: 1439
25.11.2011 19:12:34   
lilicka
Ние пиеме по 700мл дневно кравјо.....супер си го прифати и го сака ептен!
Еве 2 дена јадевме и кашичка од слива многу ја сака дури плаче за уштеuser posted image

(Одговор на членот bocence)
Непосредна врска до пораките: 1440
25.11.2011 20:49:54   
mila mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: bocence

a moze li taka da se svare i da si stoe vo sise i vo tekot na denot da i go dadam ili pred sekoe jadenje da i go pravam no mozebi ke nema da bide strpliva osobeno noke aj preku den ke i go pravam pred pola saat no nokeska ke nema da bide strpliva da ceka bidejki i sega  nekogas ne saka ni sekund da ceka

Јас варам цело кило, го ставам во нејзините миени шишиња и откако ќе се олади во фрижидер. Ако посака ноќе, а обично бара, и давам од фрижидер директно, ако нема трпение, а ако има, ставам вода во ѓезве да зоврие и шишето без цуцлата го ставам во водата да се затопли млекото.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 1441
26.11.2011 12:03:57   
bombica
Денес на user posted image прв пат му дадов baby's first pap и не ја бендиса.Му направив пола доза на 60 мл ставив 1,5 лажица од снегулките и ми излезе многу течно како за со шише да ја пие можеби затоа не ја сакашеuser posted image Се придржувате спрема упатството кога правите од кашава или ставате снегулки за да ја добиете саканата густина?

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 1442
26.11.2011 12:35:32   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Денес на user posted image прв пат му дадов baby's first pap и не ја бендиса.Му направив пола доза на 60 мл ставив 1,5 лажица од снегулките и ми излезе многу течно како за со шише да ја пие можеби затоа не ја сакашеuser posted image Се придржувате спрема упатството кога правите од кашава или ставате снегулки за да ја добиете саканата густина?

Под Б али не толку густо

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1443
26.11.2011 12:39:56   
Felly RR
Јас ако ми испаднеше поретка, ставав уште малку. Ако пишува 3-4 лажици, обавезно ставав 4, инаку и мене ми идеа ретки.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 1444
26.11.2011 17:16:17   
kikicka
На 160мл ставав 5 лажички или на 150 мл 5 лажички.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1445
26.11.2011 17:25:46   
Elce
Денес сакав на Сара за првпат да и дадам брокула,купив кашичка на Хипп,но кога ја отворив на капачето беше засушена кашата со темна боја,и дадов малку на врвот на лажичето,но ми беше страв па ја исфрлив.Кажете ми дали ви се случувало така засушено да има на капачињата,инаку кога ја отворив си пукна капачето,не беше подуено претходно,но сепак цело време се каам оти и дадов малку,јас ја пробав претходно ама брокулата и онака има лош вкус.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1446
26.11.2011 17:27:56   
Elce

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

И мене ми доаѓа течно,но гледам да ја наполнам лажицата убаво,инаку повеќе го сака ако внатре и ставам две три лажички овошна каша,и супер си го ручка.

Непосредна врска до пораките: 1447
26.11.2011 17:30:44   
Elce
Сакав да прашам колку често им давате на децата ориз,јас и давав два дена по ред за доручек,вчера и дадов и морков со тиквица за ручек и сега детево еве 3 дена не е искакано.user posted image

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1448
26.11.2011 17:36:17   
rina13
dosta cesto jade oriz moevo user posted image ,go stavam vo sekakvi kasicki,vo ovosni so praska jabuka,vo zelencukovi so morkov spanakj blitva,vo mlecni so biskviti ama bukvalno vo sekakvi.
Nego majki citam davate kravjo mleko na mn malecki bebenca 4,5 5 meseci pa em sto im e tesko da go svarat,nema i hranlivi sostojki ko sto treba,sekoja si znae za svoeto dete ama edna god moze da se poceka ee cel zivot ke pijat ima vreme za se.,nema potreba od brzanje...

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1449
26.11.2011 17:50:25   
maki1
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce

Сакав да прашам колку често им давате на децата ориз,јас и давав два дена по ред за доручек,вчера и дадов и морков со тиквица за ручек и сега детево еве 3 дена не е искакано.user posted image

Elce daj i utre kasickaq od modra sliva i ke go vidis rezultatot.user posted image user posted image user posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 1450
Страница:   <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?