Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
me interesira od kolku meseci se pocnuva da se dava nova hrana,kasi ? od 4.ili moze od porano? ili pro sok pa potoa kasa? taka e najdobro?
Јас поцнав од 3ипол месеци истовремено сок и каша али од ист вкус ,јаболко сок и јаболко каша и итн....само што Леона не сака сокови па не и давав повеќе и продолживме со каши и сокови. Причина што почнав порано со дохрана беше бидејќи не сакаше млеко многу да пие,активна беше на килажа слабо качуваше едвај 700гр месечно и така почнавме да ручкаме постепено, убаво јаде и многу не прибира сега не е којзнае колку тешка 10кг и 300гр али мнг е активна не седнува и додека спие мрда нонстоп.
Jas na Jovan najprvo mu dadov sokce od morkov i jabolko (ne po nekoe pravilo )na 4 meseci i posle si prodolzivme so koasicki. Tuku sakav da prasam od koga da pocnam so sok od tetra dodusa mu pravam domasen od jabolko i morkov i mu kupuvam hipp ama sakam da znam koj spored vas e najkvaliteten iako site se polni so sekeri i konzervansi inaku mojot sin ima 10 meseci????????????????????/
Пробавме јаболко,круша,па морков,компир,потоа банана и слива,со кој зеленчук да продолжам што можам друго да и дадам?Сокчиња нешто послабо и давам,а не сака да пие од шише,а со лажичка се водени постојано.Дали после кашичка им давате вода на бебињата,моево не сака да помирса вода.Има 5 месеци и 3 дена.
Jas na Jovan najprvo mu dadov sokce od morkov i jabolko (ne po nekoe pravilo )na 4 meseci i posle si prodolzivme so koasicki. Tuku sakav da prasam od koga da pocnam so sok od tetra dodusa mu pravam domasen od jabolko i morkov i mu kupuvam hipp ama sakam da znam koj spored vas e najkvaliteten iako site se polni so sekeri i konzervansi inaku mojot sin ima 10 meseci????????????????????/
emanuelapp sekoj kupecki sok ima konzervansi i seker najubavo ako sakas da pie priroden pravi mu go ti doma jas na mojata uste ne sum i pravila bidejki sme dvaipol meseca a mojata kuma mu pravese non stop domasen ako e mesko ovosjeto samo go ispasira a ako stava i nesto tvrdo na primer jabolka ili morkov go svare i potoa go ispasira seto toa voda mu stave po vkus kolku saka da i e gus i na dve kila voda stave 50gr seker
Пробавме јаболко,круша,па морков,компир,потоа банана и слива,со кој зеленчук да продолжам што можам друго да и дадам?Сокчиња нешто послабо и давам,а не сака да пие од шише,а со лажичка се водени постојано.Дали после кашичка им давате вода на бебињата,моево не сака да помирса вода.Има 5 месеци и 3 дена.
Елче можеш тиквица,наредно да воведеш,знаеш од зелените младите што се,па и ориз веќе можеш мислам.Имаш многу убав на хипп бејби фрс пап или пак мелен земи и комбинирај го.
Јас утре планирам спанаќ прв пат да му дадам, а наредно веќе и мевце ќе почнеме да кркаме.Задутре правиме 7 месеци .
< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 21.11.2011 22:33:29 >
Mamicki moze da mu mesam na ovosja ako veke ednoto go ima probano? jabolko jademe veke 3 ned. banana ne probal a sakam da mu gi izmesam posto mi e strav da mu dadam samo banana radi stolicata i taka klaka retko a pa so nea
Елче можеш тиквица,наредно да воведеш,знаеш од зелените младите што се,па и ориз веќе можеш мислам.Имаш многу убав на хипп бејби фрс пап или пак мелен земи и комбинирај го.
Јас утре планирам спанаќ прв пат да му дадам, а наредно веќе и мевце ќе почнеме да кркаме.Задутре правиме 7 месеци .
И дадов сабајле ориз на хипп изеде пола доза.На тиквицата семките т.е средината им ја чистите,или да ја варам со се нив?Натушке кога даваше нов вкус,само тоа тој ден или му даваше и нешто друго дента што веке има пробано да јади.
Елче вади ги семките на тиквицата уште пред да ја вариш.Инаку кога давам нова намирница,истата му ја давам три дена по ред, а тие три дена му давам и други продукти кои веќе сме ги пробале претходно.
Јас денес му варев спанаќ првпат со мелен ориз и ставив неколку капки маслиново масло за да добие демек вкус,ама многу грдо беше.Касна неколку лажички и неќеше повеќе.Може кога ќе почнам да му давам и кисело млеко повеќе ќе го јаде.Мамички ако знаете дајте ми некој предлог со што да го комбинирам за да биде повкусен спанаќот
Natuska mene ne mi go jadese spanakot mnogu se nervirav i edno vreme mi tekna da go mesam so tikva varena od onie blagine pomaranzesti sto se ke ispasirav se zaedno tkvata ubavo svarena spanakot obaren ima odvratna boja ama e vkusno blago se potepuvase od jadenje do golem taka jadese probaj
Natuske, mesto maslinovo maslo mozes malku puterce da mu stavis, podobar vkus ima taka, barem mene povekje taka mi se svigjase. Ama sin mi vo posledno vreme povekje go jade ako e bez oriz. Inaku, nema li K veke 6 meseci za da pocnes so kiselo mleko? Makar sto zelezoto od spanakjot ne se iskoristuva maksimalno koga se jade so kiselo mleko.
jas spanakojot go mesam so kompir i so oriz ama bez kiselo mleko ili jogurt vo nikoj slucaj go nejke,a dodeka pak blitva so oriz si jade i bez kiselo mleko jogurt...nie denes ko za prv pat probavme brokula i za cudo i se dopadna od prva..ja pomesav so morkovce i kompir i pola zolcka
Natuske, mesto maslinovo maslo mozes malku puterce da mu stavis, podobar vkus ima taka, barem mene povekje taka mi se svigjase. Ama sin mi vo posledno vreme povekje go jade ako e bez oriz. Inaku, nema li K veke 6 meseci za da pocnes so kiselo mleko? Makar sto zelezoto od spanakjot ne se iskoristuva maksimalno koga se jade so kiselo mleko.
Има да,утре 7 правиме,ама со ова млеково се некако се устручавам и одложувам . Фала ви женски ќе ги пробам и овие комбинации што ми ги кажавте
Јас денес му варев спанаќ првпат со мелен ориз и ставив неколку капки маслиново масло за да добие демек вкус,ама многу грдо беше.Касна неколку лажички и неќеше повеќе.Може кога ќе почнам да му давам и кисело млеко повеќе ќе го јаде.Мамички ако знаете дајте ми некој предлог со што да го комбинирам за да биде повкусен спанаќот
natuska85 pp pa epten malku stavi spanak i nema da se oseti a mozebi i maslinovoto predizvikal takov vkus mozebi ne moze da go podnasa a i ne znam dali treba za bebinja maslinovo
Denovive planiram na da mu dadam oriz.Na stranata na hipp gledam deka 100% oriz e ova Vo apteka mi dadoa kako onaa kasicka na pomalata slika sto Anna Molly ja ima postirano.Posto se brzav nemav vreme da citam ja zemav i sega citam deka pokraj oriz sodrzi i pcenkarno brasno, ekstrat od vanila i dr. Ajde iskusni mamicki kazete dali stanuva zbor za ista kasicka ili da baram kako ovaa na slikava
Bombica, jas nemam vakov oriz na Hipp videno tuka vo Skopje. Mislam deka kaj nas ima pretezno mlecni kasi sto se spremaat so voda, a ovoj oriz se pravi so mleko kako sto gledam. I poveketo mlecni kasi na Hipp sodrzat gluten. Barem jas sum procitala taka. Ima na Nestle oriz i mesano oriz i pcenka - tie pocnav da gi davam na pocetokot, eve vakvi
Ama na niv pisuva posle 6 meseci.
ИЗВОРНА ПОРАКА: TeaM
Mamicki, kakvi orizni i pcenkarni snegulki im davate na vasite bebenca? Nie sakame da pocneme, ama neznam kakvi da i kupam...
Tea, jas davav od onie snegulki pogore sto gi staviv.
[/quote] vo povekjeto recepti so zelencuk zaradi podobruvanje na vkusot moze da se dodade malce puterce ili maslinovo,jas licno mn se nervirav koga ne mi gi jadese kasickite so spanakj ma ni so puter ni so maslinovo,vo konsultacija so pedijatar pocnav da stavam jogurt i kiselo mleko veruvajte gi jadese kako da ne videla inaku ombica jas pocnav so melen oriz najobicen so voda go pravev koga go mesav so ovosje ili zelencuk a vo mlecna kasa so ad mleko i so biskviti mn go saka taka...
ne zaboravajte samo i na vkusot barem malku sol oti tie kashickite se epten grozni ako ste probale..a ovosjeto ne e morska sol e ubavo rastvorena vo soleno jadenje..i da ne zaboravam ova e nad 6 meseci za bebenca
Denovive planiram na da mu dadam oriz.Na stranata na hipp gledam deka 100% oriz e ova Vo apteka mi dadoa kako onaa kasicka na pomalata slika sto Anna Molly ja ima postirano.Posto se brzav nemav vreme da citam ja zemav i sega citam deka pokraj oriz sodrzi i pcenkarno brasno, ekstrat od vanila i dr. Ajde iskusni mamicki kazete dali stanuva zbor za ista kasicka ili da baram kako ovaa na slikava
Бомбица јас ваков давав на почеток
Еве карактеристики:
со адаптирано пробиотско млеко – кое дава природна заштита на Вашето дете
• без глутен и без додаден шеќер
• збогатено со калциум, железо, јод и сите неопходни витамини и минерали за возраста
• без конзерванси, вештачки бои и ароми
• заситува и е лесно сварлива
Како тој погоре не сум сретнала,а овој го има по аптеките.Сега кркаме мелен ориз на сончева долина.
Denovive planiram na da mu dadam oriz.Na stranata na hipp gledam deka 100% oriz e ova Vo apteka mi dadoa kako onaa kasicka na pomalata slika sto Anna Molly ja ima postirano.Posto se brzav nemav vreme da citam ja zemav i sega citam deka pokraj oriz sodrzi i pcenkarno brasno, ekstrat od vanila i dr. Ajde iskusni mamicki kazete dali stanuva zbor za ista kasicka ili da baram kako ovaa na slikava [/Бомбица има на хипп ориз во светло плава кутија и на неа пишува `Baby First Pap со пробиотик од 4 месеци,јас од таа и дадов денес првпат,таа е само ориз и без глутен.
Natuska, Elce istata kutija ja imam i jas doma ama me buni pcenkarnoto brasno i vanilata Ke pobaram utre po prodavnicite melen oriz ako najdam takov ke mu dadam
aham svativ,ama kolku obroka treba da pie mleko,koga ke pocne dohranata??? ,na primer nie pieme po 5-6 obroka mleko,pretpostavuvam ke se namalat obrocite so mleko?? ili???ne mi se jasni nekoi raboti pa si prasuvam...toa eee
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet
me interesira od kolku meseci se pocnuva da se dava nova hrana,kasi ? od 4.ili moze od porano? ili pro sok pa potoa kasa? taka e najdobro?
Јас поцнав од 3ипол месеци истовремено сок и каша али од ист вкус ,јаболко сок и јаболко каша и итн....само што Леона не сака сокови па не и давав повеќе и продолживме со каши и сокови. Причина што почнав порано со дохрана беше бидејќи не сакаше млеко многу да пие,активна беше на килажа слабо качуваше едвај 700гр месечно и така почнавме да ручкаме постепено, убаво јаде и многу не прибира сега не е којзнае колку тешка 10кг и 300гр али мнг е активна не седнува и додека спие мрда нонстоп.