Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ТеаМ, од Нестле имаш многу млечни. Во кутија се продаваат и се со различни вкусови. Содржат адаптирано млеко, а некои се подготвуваат со вода, кравјо млеко, мајчино или адаптирано. Ти ќе одбереш какви сакаш. Еве вакви се кутиите, да знаеш што да бараш во аптека/маркет.
Имаш и од други производители, ама јас овие ги користев, па ги препорачувам.
Vcera kupiv prvpat vakva kasicka so jabolce :) Edvaj cekam da i dadam :) Dali i ovaa kasicka prvite nekolku dena treba da ja davam sabajlecki, zaradi eventualni reakcii?
Да најубаво е прва храна прв пат што се дава на бебе да е рано во денот баш поради тоа одма ќе забележиш ако има нешто,а после веќе ако нема реакции можеш и навечер ,ние за појадок или вечера јадиме млечни каши или нешто јогуртче и лебпче или житарици али поголеми сме .
Denes prv pat jadevme tikvica.Na pocetok pravese faci ama posle mu se bendisa i cela si ja izede.Se smeev dodeka go ranev ispustase zadovolni izvici i mi ja butkase rakata nakaj ustata za pobrzo da lapne
Dali ste pravele domasna kasicka od suvi slivi ? Nie imame problem so kakanjeto, i davam kasicka od slivi na Hipp, koja i pomaga. Megutoa gledam deka ima seker, pa bi sakala da probam na nekoj drug nacin...sovet?
ИЗВОРНА ПОРАКА: TeaM Bombica, kako mu ja spremi tikvicata?
Ja svariv vo voda i mu ja ispasirav.Ne mu staviv nisto drugo posto prv pat probase.E od togas mu nemam dadeno posto dr me iskara zosto sum mu dava i mi rece moze samo jabolko a e 4,5 meseci i saka da jade
Еве трет пат по ред вечерва ми донесоа едни пријатели сокчиња од Фрутек и на сокчето од морков и јаболко рокот му е поминат уште во август месец 2011 год. Завчера исто такво ми донесе една другарка исто со поминат рок,а пред неколку недели и колешката од работа пак исто сокче,пак поминат рок.Внимавајте мамички!!!!!! Плус податок,вакви сокчињата со поминат рок ги има сигурно низ цела Македонија пошто колешката ми го донесе дома,во Скопје,а сега сме на гости кај мајка ми во Гевгелија.
Мамички сакам друго да ве прашам.Глутенот кога се воведува исто се дава три дена по ред за да се осети ако има реакција или не мора . И што реакција може да јави од него ако е алергичен на истиот?
< Поракaта ја уредил Natuska85 RR -- 17.11.2011 22:35:59 >
Мамички, како да му спремам ориз? Доволно е само да го сварам и изблендирам? А всушност,смеам ориз да му дадам? 4.5 месеци има и до сега имаме јадено многу работи: јаболка, крушка, банана, морков, слива.
oriz zemi si kutija od Hipp.Baby's First Milk Pap.se ratstvara vo voda prevriena pa oladena. dobivas mlecna kasa.
ako sakas kako zelencuk da go koristis , podobro semi melen oriz . ako stavis obicen pa da go varis pa blendiras togas mnogu se lepi , se tegne nema ubava konzistencija kako za bebe od 4,5 meseci.
Natuske, i jas imam sretnato dosta sokcinja na frutek so pominat rok, a kasicki ne. Ama sekogas go gledam rokot bez isklucok. Sokcinjata moze poretko gi kupuvaat, pa zatoa gi cuvaat i podolgo, ne gi zabelezuvaat.
Za glutenot, mislam deka ne dava odma reakcija, kako drugite. Mislam deka za toa ima poveke vo temata Celijakija
mamicki a zosto oriz vo prav jas se uste ne sum pocnala so dohrana bidejki imame samo dvaipol meseci ama moi rodnini i prijatelki sto pocnaa so dohrana i davaat obicen oriz kako sto jademe i nie samo dobro go svarat varat se zaedno so zelencukot zavisi sto saka da i stave od zelencuk i potoa go blendira ubavo i nema problem si go jadat bez problem mojata kuma duri mu dava od toj oriz koga si pravat za niv so kromid so se sto e staveno a bebceto e samo 9 meseci mislam deka ne treba da gi ucime mnogu na posebna hrana bidejki posle ke si imame problemi
Jas koga kako nekogas melen nekogas obicen kako sto kaza vo blender so zelencukot i gotovo ... mozes da zapocnes so melen oriz se podgotvuva so mleko a i ne moze da ostani nikavo grutce od orizot za toa inaku isto se faka dali takov ili takov....
< Поракaта ја уредил Emanuelapp -- 18.11.2011 13:02:28 >
мамичка77 можеш слободно да даваш и обичен ориз кога ќе почнете со дохрана. Нема разлика некоја.Советиве се заради тоа што овој што е во зрна кога ќе го изблендираш некако леплив иде барем мене така ми се правеше а мелениот поубаво се прави нема грутчиња нема зрнциња.А друго се е исто и тоа е ориз и тоа.
Овој мелениот и побрзо се вари, затоа, може наеднаш да се спреми, а само го мешаш со некое овошје, и ете ти готова кашичка. А ако го коминираш со зеленчук, може и обичен ориз, секако ќе ти треба исто време за варење колку и за зеленчукот.
eve tret den kako i davam sokce od jabolko po dve tri laicki ama se mrsti mnogu ne go saka pa se mislam dali da i dadam kasicka utre od jabolko ili da prodolam so sokce ama so drug vkus ili da i davam od jabolko uste nekoj den
mila, i cokolado koga ke proba prvpat ke se mrsti. to ne znaci deka ne i e vkusno, samo e cuden, nov vkus. prodolzi si so sokceto, po kratko vreme ke prestane da pravi facki :-)
eve tret den kako i davam sokce od jabolko po dve tri laicki ama se mrsti mnogu ne go saka pa se mislam dali da i dadam kasicka utre od jabolko ili da prodolam so sokce ama so drug vkus ili da i davam od jabolko uste nekoj den
Барби јас два дена давав сокче, два кашичка од истото овошје/зеленчук.Така да мислам дека можеш да продолжиш со кашичка од јаболко неколку лажички за почеток.
barbi mojava cel mesec se mrshti i jade i ich nesaka sokce so lazice ama kashickite si gi jade i se mrshti i vika i rzi ama jade!! jas i davam ednash dnevno kashicka , ushe nekoj den 5 meseci kje prai pa me interesira koga pocnavte so dva obroka dbnevno sakam da i davam i od orizovata kasha pa neznam koga da i ubacam??
Nas ni rekoa deka mozeme da pocneme od 5 polni meseci, a gledam deka ima mamicki koi pocnuvaat i od 4 polni....Preporaka beshe da pocneme so sokcinja prvo, ama nie od merak odma na kasicki... :)