|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Неизбежен развод
18.11.2011 10:20:23   
miana
Koga ke procitam vakva prikzna samo im se divam na hrabrite majki...Jas sum GOOOOLem slabak....Mene na posledniov pregled koga mi rekoa deka bebeto mi e pomalo 2 nedeli od kolku sto treba odma ni nadojdoa solzi ( kako kojznae sto da e - i  prvoto go rodiv malo) pa legnv na CTG i pocnaa solzite na oci i si vikam - ajde prestani da places ke se vozbudi bebeto i ctg-to ke pocne da reagira pa ke te zadrzat tuka...EEEj a nemozam ni da zamislam kako bi ziveela moeto da go vidam taka...Zosto sum takva??Zosto???

Inaku ete sega bebence znaes sto ti zboruvam,go imame istiot slucaj doma i moras MNOGU da zboruvas i da objasnuvas ama ne kako so vina vo tebe tuku sigurna i na kraj naluti  se i odbrusi ,predupredi go deka si zrtva na negovata bolest i deka ako nemoze da ja kontrolira i ako e posreken bez vas -neka prodolzi taka i normalno - cao i prijatno..Nikoj ne  e dolzen da trpi...Pogolem uzas od toa nema-znam kako ti e ..Eve mojov e mnogu okupiran so rabota i svati deka nema potreba da me zamara,vide nekoi raboti i veke ne me zamara tolku...SEa pa si mislam zosto ne me zamara??Da ne ne me saka veke??? user posted image user posted image user posted image user posted image I nie sme cudni ama vo sekoj slucaj ne e ubavo da se trpi TOLKAVA tortura....Od vreme na vreme ima ispadi ama minuvaat i bez niv ne me biva user posted image Sega jas so moive hormoni trudnicki go zamaram user posted image   Vazno e deka go sakam MNOGU  i nemozam da si go zamislam zivotot bez nego....Bez majkami mozam ama bez nego ne ( ova cudno ke zvuci znam ama taka e user posted image )  Posle kerkami on mi e najvaznoto covece i zatoa vredelo sto ne sum bila placka i odma da se razvedam tuku eve mu ragam vtoro bebe ..Ti posakuvam mnogu sreka i trpenie - Mozes ti!!! POzdrav

(Одговор на членот Bebence te cekame)
Непосредна врска до пораките: 151
18.11.2011 10:29:55   
Bebence te cekame
Ti blagodaram :)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Koga ke procitam vakva prikzna samo im se divam na hrabrite majki...Jas sum GOOOOLem slabak....Mene na posledniov pregled koga mi rekoa deka bebeto mi e pomalo 2 nedeli od kolku sto treba odma ni nadojdoa solzi ( kako kojznae sto da e - i  prvoto go rodiv malo) pa legnv na CTG i pocnaa solzite na oci i si vikam - ajde prestani da places ke se vozbudi bebeto i ctg-to ke pocne da reagira pa ke te zadrzat tuka...EEEj a nemozam ni da zamislam kako bi ziveela moeto da go vidam taka...Zosto sum takva??Zosto???

Inaku ete sega bebence znaes sto ti zboruvam,go imame istiot slucaj doma i moras MNOGU da zboruvas i da objasnuvas ama ne kako so vina vo tebe tuku sigurna i na kraj naluti  se i odbrusi ,predupredi go deka si zrtva na negovata bolest i deka ako nemoze da ja kontrolira i ako e posreken bez vas -neka prodolzi taka i normalno - cao i prijatno..Nikoj ne  e dolzen da trpi...Pogolem uzas od toa nema-znam kako ti e ..Eve mojov e mnogu okupiran so rabota i svati deka nema potreba da me zamara,vide nekoi raboti i veke ne me zamara tolku...SEa pa si mislam zosto ne me zamara??Da ne ne me saka veke??? user posted image user posted image user posted image user posted image I nie sme cudni ama vo sekoj slucaj ne e ubavo da se trpi TOLKAVA tortura....Od vreme na vreme ima ispadi ama minuvaat i bez niv ne me biva user posted image Sega jas so moive hormoni trudnicki go zamaram user posted image   Vazno e deka go sakam MNOGU  i nemozam da si go zamislam zivotot bez nego....Bez majkami mozam ama bez nego ne ( ova cudno ke zvuci znam ama taka e user posted image )  Posle kerkami on mi e najvaznoto covece i zatoa vredelo sto ne sum bila placka i odma da se razvedam tuku eve mu ragam vtoro bebe ..Ti posakuvam mnogu sreka i trpenie - Mozes ti!!! POzdrav

Always look on the bright side of life!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 152
18.11.2011 13:15:11   
Pepelaska *
се прашувам едно подобро ли е нашите деца секоја вечер да заспиваат со караниците на тато и мама или со галење и убави зборови на еден од нив, колку е тешко.Не сакам да го разделам син ми од татко му ама не сакам да расте гледајќи расплакана мајка

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 153
18.11.2011 13:25:38   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

се прашувам едно подобро ли е нашите деца секоја вечер да заспиваат со караниците на тато и мама или со галење и убави зборови на еден од нив, колку е тешко.Не сакам да го разделам син ми од татко му ама не сакам да расте гледајќи расплакана мајка

Te podrzuvam!!! I jas sum dete na razvedeni roditeli i sum bila zaklucuvana za da ne gledam karanici i tepacki i sl...Podobro mir vo kuka i ke si ima pak dva roditela ama takvi karanici sekojdnevni greotka e i on i ti.....
I jas i mm se karame ponekogas pred kerkami  a taa odma nego go napaga ..Vika po nego i taa dusicka..Kaj nas rabotite ne se dojdeni do toj stepen za razmisluvanje za razvod tuku nekogas ima karanici....Ama ako veke ne se trpite-podobro e odvoeni otkolku da prezivuva traumi deteto sto ke gi pamti cel zivot

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 154
18.11.2011 13:27:55   
miana
Ili pak odbegnuvajte pred deteto da se karate..Koga i da zapocne mazotti ,ne mu vozvrakaj,kazi mu - "nemam namera deteto da go traumatiziram zaradi tebe ,ako tebe ne ti e vazno mene mi e vazno,ako imas da kazes nesto ke sedneme i ko luge ke zborime ili koga ne e tuka deteto vikaj kolku sakas

Непосредна врска до пораките: 155
18.11.2011 13:43:12   
kikicka
Бем мала кога се дешавало да слуснам како се карале мајка ми и татко ми,и многу пати сум слушала како мајка ми неможела да издржи и уште како мала сум и викала ако неможете да живеете еден до друг разведете се мене не ми смета подобро да растам во мир отколку секој ден да ве слушам како се карате и сл.Али го надминаа тој период ,колку пати и луѓето зборуваа дека се разведиле ,и ред муабети али се надминаа некако најдоа заедничи муабет поради нас децата и ден денес се заедно има мали караници али се е нормално,боже мили и јас се расправам некогаш со мм за глупости и се лутам ден два али после на смеа ни поминува и јасно му е дека пред детето да не викаме.Збор ми беше дека воопшто дали се трудите да успее бракот,издржете али за оние што ги малтретираат со насилство е друго тоа не се издржува на тоа мора крај да се стави,додека ова другово е друг степен ,пепелашка мора да си упорна душо ,знаеш дека и не е само до него?!user posted image user posted image ,Колку пати се ставам на место на маж ми и размислувам како него,за да можам да сватам што е проблемот. Некогаш и на нив не им е лесно ,а ние игнорираме со тоа што тие не се изкажуваат како нас,многу ретко маж да заплачи кога му е тешко и да се отвори пред жена.Работете на случајот со разговор а не со караница.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 156
25.11.2011 12:16:09   
Olivia
Kako sto najaviv deka i ova nema da mi izbega, se poblisku se blizi krajot,od denes pa natamu cekam samo da mi stigne razvodot, dadov se od sebe i se istrosiv emocionalno za nekoj sto ne me zasluzuva, deneska se razbudiv so pomislata deka sum spremna za prv pat vo siov period, spremna sum za nova stranica vo mojov zivot , ako do vcera placev od denes sakam da podpisam so dvete race, puknav

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 157
25.11.2011 12:23:06   
AnnaMolly RR
Жал ми е што дошло до ова, Оливија, но некогаш треба да се стави крај на нешто за да започне нешто ново и можеби поубаво.
user posted image

Live and let live

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 158
25.11.2011 12:23:26   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia RR

Kako sto najaviv deka i ova nema da mi izbega, se poblisku se blizi krajot,od denes pa natamu cekam samo da mi stigne razvodot, dadov se od sebe i se istrosiv emocionalno za nekoj sto ne me zasluzuva, deneska se razbudiv so pomislata deka sum spremna za prv pat vo siov period, spremna sum za nova stranica vo mojov zivot , ako do vcera placev od denes sakam da podpisam so dvete race, puknav

user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 159
25.11.2011 12:25:09   
miana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 160
25.11.2011 12:45:35   
big_mama817
user posted image user posted image user posted image user posted image

Децата се најголемо богаство :)

Непосредна врска до пораките: 161
25.11.2011 13:08:09   
Marija_L
Glavata gore i samo napred,user posted image

(Одговор на членот big_mama817)
Непосредна врска до пораките: 162
25.11.2011 13:25:43   
Bogdancanka
user posted image user posted image треба да погледнеш во своето срце да сватиш колку си СИЛНА.Срцето не лаже.За некој што не те заслужува не вреди да се бориш...жал ми е што дошло до ова....но ти си силна знам дека ќе се избориш со се,и дозволи среќата сама да те пронајде...Човек како тебе заслужува многу повеќе од СРЕЌА!

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 163
25.11.2011 13:30:38   
mila mama
Времето е најдобриот лек! Не сум упатена многу во ова, но се надевам дека брзо ќе влезеш во нормала и ќе живееш поубав и поисполнет живот user posted image user posted image user posted image секое лошо за добро!

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 164
25.11.2011 21:24:15   
nadica
Ти си личност која дава многу,бара малку, а заслужува СЕ. Ако твојот маж не ти пружил доволно за да те задржи разделбата е болна но ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 165
25.11.2011 21:41:42   
blue_blue
Olivia, vcera gi citav tvoite postovi od pred edna godina vo temata Vestacko oploduvanje. Ako so eden covek pomines niz seto toa niz sto ste minale vie i dojedes do razvod znaci definitivno ne ste eden za drug. Koga ne ide, ne ide, so sila ne bivaat rabotite. Te guskam imas hrabrost da priznaes deka nr odi i da se razvedes. Mnogu zneni ne bi ho napravile toa i cel zivot ke bidat nesrekni. Vdisi go so polni gradi zivotot koj e pred tebe i sirum otviri ja vratata na site ubavini koi se pred tebe. Od brakot zad tebe zacuvaj gi vo sekavanje ubavite nesta i bidi radosna sto si go imala toa iskustvo. Mnogu mnogu pozitivna energija ti prakam

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 166
25.11.2011 21:45:26   
bebe82
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 167
25.11.2011 21:45:38   
Maca25
Оливиа, многу ми е жал!! user posted image user posted image user posted image не знам што би можела да ти кажам во овој миг. За врска се потребни двајца, двајца кои исто сакаат таа врска и љубов да опстане и само да расте.
ако си сигурна дека тоа е тоа што го сакаш, тогаш ти испраќам само многу многу среќа за периодот кој следи.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 168
26.11.2011 8:52:50   
babyhope
ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue

Olivia, vcera gi citav tvoite postovi od pred edna godina vo temata Vestacko oploduvanje. Ako so eden covek pomines niz seto toa niz sto ste minale vie i dojedes do razvod znaci definitivno ne ste eden za drug. Koga ne ide, ne ide, so sila ne bivaat rabotite. Te guskam imas hrabrost da priznaes deka nr odi i da se razvedes. Mnogu zneni ne bi ho napravile toa i cel zivot ke bidat nesrekni. Vdisi go so polni gradi zivotot koj e pred tebe i sirum otviri ja vratata na site ubavini koi se pred tebe. Od brakot zad tebe zacuvaj gi vo sekavanje ubavite nesta i bidi radosna sto si go imala toa iskustvo. Mnogu mnogu pozitivna energija ti prakam

Потпис!!! Немам други зборови освен мила издржи го овој период, времето лекува се па и овие тешки мигови набрзо ќе останат минато. Со тебе е цела РР. Те гушкам user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 169
26.11.2011 11:57:14   
arh_diz
Olivia nemozam da poveruvam deka ova ti se slucuva, mnogu mi e zal .Dokolku smetas deka e toa najdobro za tebe napravi go mozebi e podobro sega otkolku pokasno koga moze da bide pmnogu kasno.Ti si pametna i znaes sto pravis .Samo glavata gore i ostani takva kako sto si sekogas pozitivna

Биди тоа што си

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 170
26.11.2011 21:09:29   
Pepelaska *
Ја имаш целата поддршка и од мене, многу ми е жал но сепак секој крај е почеток!

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 171
26.11.2011 22:12:16   
Џесика
Мила моја, нема многу да напишам, еве ти линк слушни... те гушкам и сакам да те видам user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=iWzEPuWvgz4

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 172
29.11.2011 21:03:55   
Olivia
Prijatelki moi vi blagodaram na podrskata, niz se ne kakvi maki pominav pa sega i niz ova i neznam sto naredno me ocekuva kako sto trgnalo, megutoa edvaj se drzam so glavata gore no ke izdrzam za podobro utre na samata sebesi, za prv pat vo zivotot sum si jas najvazna i ke se zastitam po sekoja cena, ljubovta nema da zgasne so razvodov megutoa nema ni da se odrzi zasto ne se lepi puknatoto,zrtvite bea pregolemi, e sega, utre e donot koga treba spogodbeno da se razvedam, da si ja potpisam sudbinata, resena sum iako ne mi e lesno voopsto, megutoa za iskrena ljubov se potrebni dvajca iskreni partneri,drzete mi sreka da ne kapnat solzi zasto ocite ke si gi iskopam.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 173
29.11.2011 21:54:59   
mila mama
Оливиа душичко те гушкам нај најсилно! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 174
29.11.2011 22:55:22   
Tanjat7880
Olivija,te citam i mislam shto pametno imam da kazam i ne naogjam ama bash nishto shto bi rekla,zalam mnogu mi e zal i se nadevam deka ke ti otvori nekoj od gore nekoe prozorce ako ti e zatvorena vratata i ke uspeesh.
I da padne nekoja solza toa e znak na tvoeto srce i ne e nishto strashno,naprotiv!!!
Samo napred devojkouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali vasite deca sakaat da citaat lektiri na letniot raspust?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!