|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Неизбежен развод
15.12.2011 17:34:20   
arh_diz
Anonimna mislam deka ova ne e najdobar moment za bebe.Prvo sredete gi odnosite pomegu vas , videte do kade ste pa posle user posted image .
Mozebi treba da postapis poostro so nego koga sakas da razgovaras i ednas za sekogas da rascistis da ne te macat crni misli , i da ne si gi gubis zivcite ,sega si mlada ama ponataka se moze da se odrzi na tvoeto zdravje.

Биди тоа што си

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 201
15.12.2011 21:16:00   
*miki mami*
Uffff ova me potseti na eden periot od mojot zivot se pronajdov vo mnogu muabeti i mojot sovet ti e spremi se i ti doteraj si se i izlejzi si onaka ladno ti ke izleguvas na edna strana jas na druga pa da vidime kako ke mu bideuser posted image i ti ke si se izrelaksiras,na kogo ne mu godi iskacanje so drugarki user posted image
Ne panici ne se nerviraj ne go moli za nisto po nekoj periot ke vidis deka poveke ke te ceni ke vidi deka i ti mozes da go pravis istoto sto toj go pravi
na nekogo ovake mu izgleda kako najlosiot sovet sto nekoj go dal no kaj mene i te kako funkcionirase...user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 202
15.12.2011 22:09:46   
Andriance
Ja ne bi se nafatila za sledenje...nema ama bas nikakvo fajde od toa,odnosno ne e toa za mene nacin da resham problem...zamisli da nema nishto a toj da te fati deka si go sledela....znam, i drugata varijanta e odvratna...ama sepak mislam deka ako nishto drugo i niz razgovor mozes da skontas nekoi raboti...si go znaes mm i najdi mu go nacinot za razgovor..morate da ja najdete pricinata za seto ova a ne povodot...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 203
15.12.2011 22:37:05   
maki1
ИЗВОРНА ПОРАКА: *miki mami*

Uffff ova me potseti na eden periot od mojot zivot se pronajdov vo mnogu muabeti i mojot sovet ti e spremi se i ti doteraj si se i izlejzi si onaka ladno ti ke izleguvas na edna strana jas na druga pa da vidime kako ke mu bideuser posted image i ti ke si se izrelaksiras,na kogo ne mu godi iskacanje so drugarki user posted image
Ne panici ne se nerviraj ne go moli za nisto po nekoj periot ke vidis deka poveke ke te ceni ke vidi deka i ti mozes da go pravis istoto sto toj go pravi
na nekogo ovake mu izgleda kako najlosiot sovet sto nekoj go dal no kaj mene i te kako funkcionirase...user posted image

Potpis,ko jas da sum go pisuvala.igraj ja i ti taa igra,svrti go vnimanieto malku na kaj tebe,ne dozvoluvaj da bides zrtva vo celava situacija.Pozdrav i se nadevam deka vo skoro vreme ke se sredi celava rabota.

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 204
16.12.2011 0:50:21   
Anonimen
 Fala na poddrskata na site. Inaku deneska malku razgovaravme na ovaa tema, ne mnogu , nesto ne emnogu razgovorliv. Mu rekov deka ako toj izleguva kje izleguvam i jas, i odma se dogovoriv za sabota na kafe so drugarkite i maklu shoping. Ne se mnogu za vecerno izleguvanje, ama sepak..Vo odnos na deca negov predlog bese da pocekame 3 meseci pa potoa da odime na konsultacii za inseminacija ili slicno. Jas go prifativ predlogot, se mislam dali 3 meseci mu se potrebni za da se sredi samiot toj i odnost megu nas ili pak si dava period za da zapoznae nekoja...neznam...i uste veli deka kje izleguva utre so drugar mu, zatoa sto vekje se dogovoril....veli deka i nekoi od drugarite koi se zeneti pa i so deca kje izleguvale zaedno, taka ako e podobro e, ams ksko kje xnsm dali se site ili ne, kje se javam na nekoja od drugarskive zeni mozebi, ne znam..

(Одговор на членот maki1)
  Непосредна врска до пораките: 205
16.12.2011 3:07:09   
jagodica
a Anonimen dali go resivte problemot so "Duhovi" od minatoto? Bas ti gi citav postovite ! Mozebi saka na nekoj nacin da ti se oddolzi koga veke sumlja na nesto user posted image ostavi go eden period nekollku dena pa ke vidis kako ke odat rabotite i mislam deka nemoj da odis so inaet oti mozis mnogu poveke da gi vlosis rabotite
i sho deka ke izleguva so drugari ozeneti user posted image toj ako naumil nesto i ke go napravi makar i so kaj i da e
Samo da ne dojdi do toa user posted image
i uste ova NEMOJ SLEPO DA VERUVAS VO SE SHTO KE KAZE
( mislam na toa deka vecerava bev so ovaj so onaj )
ti najdobro go znaes i najdobro mozes da go ocenis po negovite postapki

Непосредна врска до пораките: 206
16.12.2011 7:26:45   
Viktori

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

a Anonimen dali go resivte problemot so "Duhovi" od minatoto? Bas ti gi citav postovite ! Mozebi saka na nekoj nacin da ti se oddolzi koga veke sumlja na nesto user posted image ostavi go eden period nekollku dena pa ke vidis kako ke odat rabotite i mislam deka nemoj da odis so inaet oti mozis mnogu poveke da gi vlosis rabotite
i sho deka ke izleguva so drugari ozeneti user posted image toj ako naumil nesto i ke go napravi makar i so kaj i da e

jagodica, анонимна и анонимна не се исти. Не е ник, туку некој кога не сака да си го открие никот има опција - анонимност. user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 207
16.12.2011 11:34:38   
liljak
anonimen izleguvaj , da oseti i toj kako e...ne mora navecer so drugarka ti da izlezis odi kaj majka ti , tetka ti , braceda ti, setaj sama po butici kaj sto bilo samo  da ne si doma , neka milsi deka izlezena si neka se poduma deka mozi da najdis drug i da te izgubi , koga ke dojdi od rabota ili neznam od kade , koga ke dojdi vreme za rucek podzadrzise nekade zakasni , samo na toj nacin  ke oseti deka mu nedostigas , deka mu nedostiga staroto vreme,zedno da rucate, da te naoga doma koga ke dojdi od rabota......a sega nema oseteno koga i da dojdi toj doma si , go nema oseteno otsustvoto tvoe.....veruvaj ova ke ti pomogni.....sreka ti pozeluvam pozdrav4e 

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 208
16.12.2011 14:11:51   
jagodica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

jagodica, анонимна и анонимна не се исти. Не е ник, туку некој кога не сака да си го открие никот има опција - анонимност. user posted image

sorry sorry nezanaev
dlabokko se izvinuvam gi pomesav rabotite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 209
17.12.2011 17:37:53   
klum
Анонимен Само игнорирање и посветување сама на себе си , стави го ако можеш на игнор и баш да видиме до каде ќе оди со неговите другарчинња, можеби е тешко да не мислиш на него и да го игнорираш и да се правиш дека не те интересира каде оди, но мора да собереш сили . Очигледно оваков перид им се случува на скоро сите мажи но да се надеваме дека тоа ќе биде само еднаш и после ќе сфатат што како.Почни и ти да испаѓаш на вечер а него ќе му кажеш дека ќе излегуваш кога ќе почнеш да се подготвуваш а не пред неколку дена. И не заборавај жените се многу поитри од мажите,тие се наивни и ако има нешто одма ќе приметиш ти , само пробај да си уживаш и да се грижиш за себе си,остави го ,остави го настрана,ама мораш да го игнорираш ,биди ладна, и само напред user posted image храбро 

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 210
23.12.2011 8:45:39   
Bebence te cekame
Najprvo ti posakuvam mnoooogu sreka vo noviot zivot... Znam deka toa bilo vistinskoto resenie. Se plasam da priznaam deka toa e najdobroto resenie i za mene. Cel mesec ne sum pisuvala na forumov, mi izledase deka rabotite se sredija. Vcera pocna pak... I prefrluvanje i samar i kubenje... Bev silna i mu kazav deka ne sakam poveke da ziveam vaka. Ne sakam veke da resavam nesto sto ne moze da se resi. Sakam ednas da stavam kraj no uzasno me plasi idninata na moeto dete. Maleckoto e presrekno koga sme trojcata zaedno, sto ako nekogas me obvini sto sum go razdelila od tatko mu??? Se ke izdrzam, ama tagata na deteto, ne... Posle celo premrezie so porogajot i ponatamu, mislam deka ne sakam prasinka da padne na nego. Od druga strana, kolku i da sum revoltirana za situacijata so mazot, zosto uste potojno go sakam i mnogu mi znaci? Koe e vaseto mislenje? Vredi li cel zivot da trpite nevistiniti obvinuvanja i fizicko nasilstvo?

Always look on the bright side of life!

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 211
23.12.2011 9:01:54   
Anonimen
uf bebence moj sovet zemi si go detetoi odi si.nemoj da mislis deka covek sto krenuva raka na tebe te saka.toj i da se izvini pak ke go napravi toa, nemoj da zivees vo agnoia i zabluda deka nekogas ke bide dobro,sekogas ke  bide isto.Jas sum dete na roditeli koi ziveele vo karanici a majka mi bila fizicki maltretirana i sekogas zaradi mene i brat mi ostanuvala znaes koj bese rezultatot unisteno detstvo jas ne se sekjavam koga bev dete sekoj den bev po stress dali oni ke se skaraat tepaat a bev mala premnogu mala i jas sakav lastik i jas sakav da si igram so barbiki ama toa ne go pravev nikogas sedev doma za da sprecam tatko mi da ja tepa majka mi,i mu se sprotistavuvav sekoj sekoj pat iako bev mn mala...Da ne dolzam mn poentata mi e deka deteto tvoe uste ne razbira a eden den ke pocne i sto togas srekjno ke bide zadovolno,ne mu uskratuvaj edno zadovolno ispolneto detstvo nema da bidete ni prvi ni posledni sto se razvele.

(Одговор на членот Bebence te cekame)
  Непосредна врска до пораките: 212
23.12.2011 9:04:04   
arh_diz
Bebence te cekame te citav i pred toa .Kolku zivoti imas ?
Dali e podobro tvoeto dete da raste so dvajca roditeli koi se postojano vo konflikt,ili da zivee so eden roditel normalen zivot?
Mozebi e suroo ova sto ke go kazam ama deteto ke si poraste a ti ke bides taa koja ke bide izmacena cel zivot.
Bidi sebicna misli malku na sebe, ako prodolzis vaka utre nema da bides potrebna ni na deteto

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 213
23.12.2011 9:07:36   
JovanaJ
Bebence bas mi e zal za vasata situacija. Navistina decata mnogu gi pogoduvaat ovie raboti. No od druga strana mislam deka nikoj ne treba da trpi psihicko i fizicko nasilstvo. Kolku i da sakas da go zastitis deteto samo ke bide poloso. Poloso e ako ve gleda kako se karate, i uste poloso ako se "tepate" znaci mislam deka togas traumite bi bile pogolemi. A za toa deka deteto ke ti prefrla za odvoenosta so tatkoto mislam deka nema da se sluci toa. Decata ne se tolku naivni kako sto nie mislime...sega od druga strana ima i slucai kade tatkoto namerno im ja polni glavata so obvinivanja kon majkata no vo toj slucaj ti ostanuva samo da se boris i da bides silna, nisto poveke. Na krajot deteto ke ja sogleda vistinskata situacija kako i de e....
Znaci kako i da vrtis problemi, teski momenti, nekontrolirani cuvstva ke ima nemozes razvodot da go napravis bezbolen...no mozes da soberes sila i da se izboris. Ostanuva da gi stavis site raboti na kantar i sama da procenis dali vredi da ostanes so nego ili ne. Neznam kakva ti e situacijata so roditelite tvoi, dali tie znaat niz sto pominuvas? Pa ti si nivno dete, ne te odgledale za nekoj da te izmaciva...
Psihicko i fizicko nasilstvo ne se trpi dolgo vreme, zamisli kako bi izgledal toj brak ako postojano se slucuvaat takvi losi raboti? Sto ke bide so tvoeto zdravje ako trpis tolku vreme? Pa na deteto mi treba zdrava majka, ne isplasena i traumatizirana...
A vo odnos na cuvstvata kon soprugot mozebi sega gi imas, ama ke gi snema a togas moze i da bide docna ti veke ke si ja izgubis samodoverbata i hrabrosta....covek sto krenal raka na tebe ne e za tebe. Zarem mislis deka ako nekogo sakas mozes da povredis fizicki??
Se izvinuvam za dolgiot post, ama ete moe mislenje e deka ne bi trpela naslistvo vo nikoj slucaj, a tvoe e da odlucis....

Непосредна врска до пораките: 214
23.12.2011 9:09:21   
zapce
Bebence te cekame ние можеме да дадеме совето о страна, не ја познаваме вистинската ситуација. Ти си таа која треба да одговори на прасањето Дали вреди цел живот да се трпи физичко насилство. Па чекај кој е тој да те тепа, да те малтретира, дали си негова сопруга, која го пери готви која му подарила детенце, дали ти треба да бидеш негова животна сопатничка или средство на малтретирање. Ке ми извинеш ама во денешно време ниту животните не се тепааат, веднаш се тука поборниците за правата на животните. Дали во исчекување на некој да се смени, надевање за подобра иднина треба да ја упропастиме иднината и детството на нашите најмили.  

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

Непосредна врска до пораките: 215
23.12.2011 9:09:47   
Bebence te cekame
Problemot e sto ne se izvinuva, ubeden e deka e vo pravo i deka jas vo oci go lazam. Ne znam dali ja znaes mojata prikazna Anonimna, no se cuvstvuvam tolku neispolneto i postojano vo strav deka pak ke bidam maltretirana. Mu vikam, ako me sakas, nema da digas raka na mene. Ne mozes da maltretiras nekoj sto go sakas. A ako ne me sakas, daj da se razdelime. Mislam deka nikogas nema da se solasi na razvod, znaejki go, cel zivot ke se zamisluva deka e zrtva i najmalku ednas mesecno ke imame vakvi ispadi.

Непосредна врска до пораките: 216
23.12.2011 9:14:37   
Bebence te cekame
Vi blagodaram na site za brzite odgovori... Posebno na tebe arh_diz RR, znam deka me sledis od sam pocetok. Ubavo e da se ima podrska koga si tolku mnogu osamen. Ne znam kade da se obratam? Treba li prethodno da se posovetuvam? Sto ako mi go zeme deteto?

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 217
23.12.2011 9:14:54   
zapce
Навистина многу сум против семејното насислтво, сакале да признаеме или не овде станува збор за семејно насиство, мислам дека можеш да побараш помош од некои организации кои се занимаваат со тоа, вп рилог добри стихови-тажна вистина
ДЕНЕС  ДОБИВ ЦВЕКИЊА     Денес добив цвекиња.
Не ми беше ниту роденден, ниту беше некој посебен ден.
Сношти ја имавме својата прва караница и
Ми кажа многу сурови работи кои ме повредија.
Знам дека му е жал и дека не го мислел она што го кажа,
Зошто денес ми испрати цвекиња.
Денес добив цвекиња.
Не ни беше годишнина, ниту беше некој посебен ден.
Сношти ме фрли во ѕид и почна да ме гуши.
Личеше на нокна мора. Не можев да поверувам дека е реалност.
Наутро се разбудив сета огоршена и модра насекаде по телото.

Знам дека сигурно му е жал, Зошто денес ми испрати цвекиња. Денес добив цвекиња, а не беше денот на мајката,
Ниту било каков особен ден. Сношти ме претепа.
Беше полошо од сите поранешни моменти  

Ако го оставам, што ке правам?
Како ке се грижам за моите деца?
Што со парите?
Се плашам од него, а уште повеке од заминувањето.
Знам дека сигурно му е жал, Зошто денес ми испрати цвекиња
Денес добив цвекиња.
Денес беше посебен ден. Денот на мојот погреб.
Сношти конечно ме уби.ме претепа до смрт.
Барем да соберев доволно храброст за да го оставам.
Денес не ке добиев цвекиња.
Еднаш ми беа кажале: Не е битно колку го сакаш тој човек, не е важно колку тој тебе те сака, но ако ја крене раката и те удри.............не е вреден да ја има твојата љубов.

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 218
23.12.2011 9:20:18   
Bebence te cekame
Epten me potrese pesnata... Ama znam deka e realna... Prethodniot pat mi se sluci bas istoto. Nisto cudno i jas vaka da zavrsam user posted image

Не ни беше годишнина, ниту беше некој посебен ден.
Сношти ме фрли во ѕид и почна да ме гуши.
Личеше на нокна мора. Не можев да поверувам дека е реалност.
Наутро се разбудив сета огоршена и модра насекаде по телото.

[/quote]

Непосредна врска до пораките: 219
23.12.2011 9:21:43   
arh_diz
Nemoze da ti go zeme deteto , a i da go zeme ke se gledas so nego.Mlada si zivotot e pred tebe nedozvoluvaj nekoj da te unistuva i da stanes predmet vo domot samo poradi deteto, ako ednas krenal raka ke krene povtorno.Taka da razgovaraj so nego posetete strucno lice ako neodi razvedi si.Zivotot e pred tebe

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 220
23.12.2011 9:25:12   
JovanaJ
Bebence pa ke imas advokat i ke se sovetuvas nemoze taka lesno da dobie staratelstvo na deteto posebno se so pricina "semejno nasilstvo", nemoj taka negativno da razmisluvas, nikako!...kako sto rekov misli na svoeto zdravje, na deteto mi treba zdrava majka. Moras da mislis na sebe za da mozes da se grizis i za svoeto dete....

Непосредна врска до пораките: 221
23.12.2011 9:32:21   
Anonimen
ah kolu samo ima vistina vo  postov na zapce veruvaj sekoga isto sekogas se vo krug,majka mi na 30 god proba da se samoubie veruvaj taa trauma mi e i den denes pred oci imav 5 6 god ja molevme so brat mi nz kako placevme da ne zeme apcinja i fala bogu sto ne go napravi toa..Znaes li kolku loso izgleda tolku mlad covek koj go doprel dnoto od maltretiranja na partnerot denes velis imas cuvstva so tek ljubovta pominuva voomraza,ete ona se izmaci ostana pokraj nas,nie imavme usr*n(zvinete a zborov ama taka bese) zivot se ozenivme omazivme i brat mi i jas a ona ostana sama i koj e rezultatot kakvi spomeni ima ona od zivotot mizerija,od sekogas  velev  da se razvedat neka ne ostai nas ke se snajdeme ke porasneme no ona ne najde hrabrost i poddrska od nejzinite,sekoj pat se vrakjase zasto nitu rabotese  anitu majka i i tatko i ja podrzaa ja vrakjaa so modrici nazad sramota bilo narod sto ke recel,zatoa jas i den denes ne sakam da gi vidam ne bev na pogrebot na dedo mi zasto ne bese vreden za toa a istoto ke go napravam i za baba mi oni ne zasluzuvaat zatoa ne znaat ni kako se prezivam ni deteto kako mi se vika nitu kade i so kogo sum mazena.

Непосредна врска до пораките: 222
23.12.2011 9:36:15   
Bebence te cekame
Mnogu mi e zal za celata situacija user posted image Ne znam dali sum tolku hrabra, ne znam...

Непосредна врска до пораките: 223
23.12.2011 9:50:12   
suzeto
moras da bides hrabra toa ne e zivot toa e pekol ...decata ke si porasnat da znaes, teska e odlukata no pri tolku maltretiranje nemoj da se mislis mnogu, jas mislam deka ti ke imas pravo na decata ..pozdravi ti posakuvam do go resis ovoj problem

Непосредна врска до пораките: 224
23.12.2011 9:54:54   
JovanaJ
Bebence, normalno e da te faka strav od pomislata na razvodot. Ama ne e toa deka nemas hrabrost. Imas, hrabrosta doaga koga ke pocnat rabotite, ke vidis od vnatre ke ti dojde sila da go resis toa sto pobrgu. I navistia ne veruvam deka ke moze da ti go zeme deteto...silata i hrabrosta sami ke dojdat. Obicno se cudime nekogas od kade sme smognale tolku sila za nesto! Moras da veruvas vo sebe...

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

.
Jana9

Dali vasite deca cesto se razboluvaat?

Da (0%)

Ne (100%)

Број на сите гласови: 1

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!