|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
2.12.2011 23:11:11   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizena26

Leleele luge znaete li sto mi se desi mislam deka mi dojdeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image naednas kako nesto da padna od mene krvavouser posted image user posted image user posted image neznam sto moze da bide i pocna da mi tece po malku ama so mnogu temna crvena boja ne e kako krv crveno epten e temno sto mozi da bidi??????Epten ispaniciv neznam sto mozi da bidi???????????????Pomagajte..a i plus vikend faka koj dr ce go najdam za vikend treba da cekam do ponedelnik a i ne ce mozi da me pregleda zasto mi teci po malku, ce cekam da vidam dali ce mi probie salamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zagrizena,mila moja prosti no jas bev taka pred 3 ipol godini koga imav spontan abortus,mi padna nesto kako krv i go izgubiv bebeto no mozebi kaj tebe ne e toa ne grizi seuser posted image

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1051
3.12.2011 0:40:24   
liljak
of zagrizena znam kako ti e, veruvaj mene koga ke mi dojdi se mi smeta, i kako se nerviram doktorot bil nadvor od drzavata 2 nedeli - so e to , koga ke ni treba gi nema,nemat zamena ,kako mozelo toa taka- zato mila do ovaj stepen sme dojdeni, veruvaj koga mi rece na sostanok sum telefonot parce go naprajv zosto ne ni pomagat sega koga maka imame, ama jas ne go ostavam taka utre pak ke se javam....dobra nok i se pisime utre ...nov den - nova nadez

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1052
3.12.2011 0:43:20   
Nasha29
Liljak o neee, bas mi e krivo ja mislev bidnalouser posted image   Zagrizena26 ima li nesto novo, sto napravi? Daj boze da ne e nisto, ja bev vo takva situacija minatiot mesec, mi kasnese 5 dena a potoa mi dojde i imav mnogu obilna i bolna menstruacija, duri zavrsiv vo urgenten prviot den, se nadevam kaj tebe nema da bide slucajot. A melanija, ti kako si mila, ajde stiskam palci da bide user posted image .   Ja bev kaj maticniot, za infekcijata mi dade rojazol, po se izgleda ke odam na inseminacija naredniot mesec user posted image user posted image user posted image (demek toa e nesto za raduvanjeuser posted image ). Samo neka bidneee veceee ednasuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1053
3.12.2011 12:52:39   
Melanija RR
Liljak sto napravi go najdeli?Kako nemaat
zamena,ako ne ti e problem koga kje ti zavrsi
kje odis na eho kje ti kazat sto kako e.
Zagrizena kako si denes?
Nasha dobro kje pocnes I ti pa nabrzo
da ne izraduvas.
Jas dobro sum I denes,na toalet sluznica
so mnogu malku svetko kafeno,ova vo redoven
ciklus mi e voobicaeno 1-2 pred dobivanje,no
utre mi e posleden den za dobivanje.
Znae li nekoj posle utrogestan posle
kolku dena treba da se dobie?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Nasha29)
Непосредна врска до пораките: 1054
3.12.2011 13:00:27   
zagrizena26
Zdravo i od mene
Denes kaj mene e strasno ne da teci epten obilnouser posted image user posted image user posted image user posted image dosega vakvo nesto sum nemala parcinja letaatuser posted image user posted image [sm=hudicek1.gif, a za zamena mi rekoa ako sum sakala kaj drug dr ama jas nekev oti sega i na toj treba cela istorija da mu ja raskazuvam i dodeka i toj pocne da eksperimentira na mene pominal mesecot,sega ce odam samo kaj maticniot da mi gi sledi folikulite (bidejki kaj mene rastat sami i bez klomifen) i koga ce dostignat golemina da mi stavi ako ima potreba stop inekcija pa da probame i taka jas barem taka mislam ce vidam i negovo mislenje.
Melanija mene posle utrogestenot mi dojde za 1 den ako denes ti e posleden den os stavanje utre bi trebalo ako nema bremenost da dobies(a daj boze da bides user posted image pa da ne dobies)Pozzz od mene i prijaten den

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1055
3.12.2011 13:11:30   
Melanija RR
Zagrizena jas posledno staviv vo sreda
navecer,a dva dena mi e ova so ligavo kafe
kako za dobivanje.Maticnata mi rece utre najkasno
ako treba da dobijam kje dobivaj.
Zatoa se cudam imam simptom a ne dobivam.
Toa e imam uste eden den.Fala ti mila

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1056
3.12.2011 14:34:36   
liljak
zdravo...inace doktorot ete kuzne kako mi se javi sam i mi zakaza za ponedelnik pa ke vidime so ke bidi, inace melanija kazimi kako gi primas utorgestan posto jas koga pravev inseminacija utogestanot go primav do kraj i samo mi idese ako imav staveno apce, nekade kon 15 , 16 den so obilna menstruacija , jas ne pravev prekin kako tebe , dosega imam 3 inseminacii napraveno za zal bezuspeh a ova polsednata bez utorgestan,...melanija bremena si be mila , cim gi prekina i kafeavo imas bremena si veruvaj....of lele nasi maki ...zagrizena kako si , ajde so novi sili ke odime ovoj mesec, sanja sto napravi do kade e endometriumot?...pozzz 

Непосредна врска до пораките: 1057
3.12.2011 15:11:53   
Melanija RR
Ah liljak dajboze da sum...jas gi stavav
vaginalno od 16 den(16noemvri) znaci dva dena po
inseminacijata(14 noemvri) I 15 dena do sreda navecer
30den (30noemvri).Mi rece po zavrsuvanje
ako ne dobijam I na 4 dekamvri,bremena sum.
Imav na 1noemvri sro znaci 33den mi e,a najkasno
dobivam do 35den.Dajboze vo ponedelnik
da treba da odam na krv.
Super sto ti se javil sega vo ponedelnik kje
znaes kako stojat rabotite.

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1058
3.12.2011 15:31:03   
liljak
melanija jas zamisli stavav utrogestan dva dena pred inseminacijata ( za da se otvorelo grloto na matkata) i do kraj se dodeka ne mi dojdi.....mozi zato ne mi bilo uspesno , ti si so druga terapija, aj daj boze da reci inseminacija ke mu ja predlozam tvojata terapija, oti nekako doktorite zaboravat sto da pravatuser posted image ...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1059
3.12.2011 15:46:10   
Melanija RR
Liljak jas ednas piev I dabroston isto od
16den,I mi rece isto po 2-3dena dobivanje
I tocno po 2dena dobiv.Poz I sto vikas
I mala promena moze da vrodi so plod

Непосредна врска до пораките: 1060
3.12.2011 17:44:46   
liljak
melanija a ovie dabroston za so se? dosega nemam pieno...nesto kako klomifen ili?

Непосредна врска до пораките: 1061
3.12.2011 18:07:21   
milasteve
zdravo mili moi,vaka sega mene ne mi  e jasno,mi dade dr klomifen da pocnam da gi pijam od 3 den na menstruacijata a od 5 den mislam inekciite merional taka bea mislam,i mi rece na 9 den da odam kaj nego vo bolnica,togas li ke bidi inseminacijata ili togas samo ke vidi dali deluva terapijata i ke mi meri folekuli?molam za objasnuvanjeuser posted image

< Поракaта ја уредил milasteve -- 3.12.2011 18:11:10 >

Непосредна врска до пораките: 1062
3.12.2011 18:14:48   
Melanija RR
Mila togas treba da vidi kako deluva terapijata
kolkavi se folikulite.
Liljak dabroston se isto za podrska na bremenost.
Dva dena pred da zavrsam so pienje malku
prokrvarev,a kolku sto mi rece togas koga se
prima takva terapija ne smee toa da se sluci.
I zatoa sega mi dade utrogestan.Zatoa se
zbuniv kako si dobila koga uste si gi stavala.
Ne bi trebalo taka mi rece iako se slucuva.

Непосредна врска до пораките: 1063
3.12.2011 19:48:07   
Sajna
Liljak jas se raduvam Kako da sum bremena :)) super endometrium 9 mm folikul 18 mm u ponedelnik u sedum sabajle na kontrola da ni kazat Dali da pocneme da rabotime na slucajot ke vi pisam backi na site

Непосредна врска до пораките: 1064
4.12.2011 9:30:30   
liljak
veruvaj melanija jas imav nekoja kapka krv  i mu se javuvam na doktormu velam abe kako da mi dojde sto da pravam so apcinjata da gi stavam uste i mi veli da se dodeka ne probie koga ke znajme deka ne si bremena, a tebe ne ti ima dojdeno znaci si bremena veruvaj.....koga ke pravis test?pozzz

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1065
4.12.2011 11:32:50   
Melanija RR
Liljak ubavo si rekov kje dobiam,I eve denes posleden
den od iscekuvanjeto sabajle dobiv iako
ne mi e probieno cel den kje me maci.
Oficijalno prva neuspesna iseminacija.
Zdravje po nova godina na laparaskopija
pa pak na inseminacija.
Pozdrav moi rr I fala na podrskata

Непосредна врска до пораките: 1066
4.12.2011 15:18:11   
liljak
bas mi e zal melanija ...zosto laparaskopija?ajde mila takvi se nasite patista i jas eve sedam i razocarana sum mnogu , veruvaj ne se radvam na nisto ni na nova godina ni na nisto, dusata me boli, i samo si placam...ajde i za nas ke ima nekoj svetol den, ke vidis gospod nema da ne zaboravi, ke ni pomogni na site rr sto cekame user posted image

Непосредна врска до пораките: 1067
4.12.2011 16:16:30   
milasteve
bez razocaruvanje najmili mene me ceka inseminacija,zagrizena sum,nervozna,neznam so ke bidi aj gospod na pomos na site

Непосредна врска до пораките: 1068
4.12.2011 19:00:05   
Melanija RR
Liljak sakam da otstranam bilo kakva precka
ako ima zatoa kje odam na laparaskopija,nesakam
pak nepotrebno da gubam stimulacii.
Jas nemam ovulacija,a moze kje mi go otvorat
kanalot.Denovive kje odam da se konsultiram.
Eden sovet ne gi gubi denovite I malite nesta,
raduvaj se na nova godina,tie momenti ne
se vrakjaat.Sekogas imame sila vo nas iako
ne veruvame.Nasmejse I uzivaj mila rr

Непосредна врска до пораките: 1069
4.12.2011 19:54:04   
dezdemona
Taka e Melanija samo pozitivno, treba, i nema otkazuvanje.
Prvo odi na razgovor proveri si da si na sigurno pa posle prodolzi
so terapii. Ke bide i toa eden den da se izraduvame site so cekameuser posted image pa
ke si spomnuvame niz sto sme pominale i kolku sme se tesele na forumive.
pozdravce
ti drzam sreka

Непосредна врска до пораките: 1070
5.12.2011 9:45:22   
Sajna
Sega se vrakam od lekar folikul 21 mm endometrum 12 mmuser posted image i me bocnaa so pregnyl 10.000 i ni rekoa od denes nataka Skopje Gori user posted image user posted image user posted image pa so gospod napred pustajte sreka backi na site

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1071
5.12.2011 9:50:46   
Melanija RR
Dezdemona mila fala ti,kaj tebe sto ima
novo?
Sajna se super,sega ostanuva na vas.Ti ja
pustam seta srekja

Непосредна врска до пораките: 1072
5.12.2011 10:16:22   
liljak
bravos sanja se izleze super super folikuli, super endometrium...dali uste ti rekoja da gi pies estrofem...ke pravis inseminacija ili?
inace jas bev na doktor i sega druga terapija, mi dade merional 4 inekcii i petok na pregled da vidime so e kako e...i posle ke se odluci dali inseminacija...go molam gospod da mi pomozi ovoj mesec...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1073
5.12.2011 10:56:33   
Sajna
Liljak jas pravev inseminacija pred dva meseca i se osekam kako samo pari da ni zemaa ama nema veze, vaka si sledam kaj maticnata i od denes prirodno se fakame za rabota user posted image user posted image estrofemot mi rece uste dva dena da gi pijam ama po edno i tolku zatoa sto endometriumot e OK veke, ti bez panika se ke bide samo ne mi e jasno tie inekcii merional sto gi zimas za sto se ista namena imaat kako fostimonot??

Непосредна врска до пораките: 1074
5.12.2011 15:49:53   
liljak
merionalot gi zedov ama na privatno ne na recepta maticniot ne pisel recepta i zamislete 4 inekcii 5200 denari ama mi rece doktorot ke vidime ke gi vratat parite  od fondot..kako odi toa?mi rece samo fisklanata da ja cuvam....inace za merionalot mi rece da gi primam za da dobijam zrela jajce kletka , edna ama dobra ....sega petok sum na pregled pa ke vidime..pozzz

Непосредна врска до пораките: 1075
Страница:   <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?