Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
TeaM, site ovosni kasicki sodrzat dodaden seker, iako ne go pisuva vo sostavot. Osven toa, biskviti bez seker nema, barem jas ne sum videla. Ako veke ne sakas bel seker da dades, mozes da davas kafeav. Jas samo takov koristam. Inaku, tie kasite sodrzat seker vo mnogu mali kolicini, voopsto ne se blagi, imaat seker samo kolku da ne se blutkavi.
Cveklo prvpat mu dadov nekade na 6 i pol ili 7 meseci, i toa, domasno napraven sok od cveklo, jabolka i morkovi. Go sakase, go piese, ama posle mi povrati. Od togas ne sum mu dala pak, sakam da pocekam uste nekoe vreme, mozebi i do godinka. A najverojatno za deca pod edna godina se vari i se pasira, ama sto bi mu dodala za da mu go podobris vkusot ne znam... jabolko mozebi... sekako mirisa na zemja, barem mene mi mirisa
Cveklo prvpat mu dadov nekade na 6 i pol ili 7 meseci, i toa, domasno napraven sok od cveklo, jabolka i morkovi. Go sakase, go piese, ama posle mi povrati. Od togas ne sum mu dala pak, sakam da pocekam uste nekoe vreme, mozebi i do godinka. A najverojatno za deca pod edna godina se vari i se pasira, ama sto bi mu dodala za da mu go podobris vkusot ne znam... jabolko mozebi... sekako mirisa na zemja, barem mene mi mirisa
Super si dala samo si trebala da go rastvoris. Stom go ispilo deteto ne mu mirisalo na zemje.Jas bi ti rekla da ne mu stvaras averzija na deteto tuku naprotiv davaj mu go i teraj si samo rastvoreno so voda.
Aj ke probam pak... ete kaj mi bila greskata ama me uplasi toa sto povrati i toa vo mlaz, a taka mi nemase nikogas povrateno, duri ni koga bljuckase dodeka bese samo na mleko.
prvo daj go povekje razredeno i vo mala kolicina,pa posle kako kje rate taka davaj go pomalku na voda ama pak ne celosno taka samo 100% sok.Za nas e jako a ne pak za malecko detence ;-) premnogu koncentrirano e , silno i zatoa taka povratilo.
Testenini bez jajca na maliot mu davam nekade od 7 i pol meseci, a planiram od ovie domasnive so jajca sto se (jufki, tarana) da gi vovedam stom napolni 10 meseci. Inaku, makaronite ili spagetite najcesto mu gi pravam so sos od patlidzan, imam zamrznati vo frizider. Gi cistam od semki i luspi, gi dinstam so malku kromid i dodavam maaaalkucka seker za neutralizacija na kiseloto, ama ne mora. Ako e mnogu kiselo, pasiranite makaroni mu gi pravam so krem sirenje (ABC najcesto), pa posle gi mesam so sosot. Epten se vkusni, i maliot gi saka. A samo so krem sirenje ne gi saka mnogu, leplivi se nekako.
isto kako kikicka i jas ke kazam ako imate moznost za selsko da najdete podobro od selsko petle negoli stekot ali veke koga ne moze da se najde od selo ke mora stek ali sto moze najsvez ako imate nekoj poznat vo mesara
Леле, едвај исчитав кој што се пишал и како нахранил дете Ние имаме 5 месеци и се уште само цицаме и еден оброк адаптирано млеко дневно, денес првпат дадов малку сок од свежо цедено јаболко и чекам реакција, за вкус го прифати веднаш Малку ме двоуми да не се одбие пребрзо од града ако побара нови вкусови а од друга страна ако задоцнам, може да одбива нови вкусови. Ај нека ми е со среќа, во принцип како претпоставував да го хранам гледам тука сите така сте почнале и си терате. Стварно само на вас ви верувам и на понекој добар доктор Се друго ми е бабини деветини и наклапања за џабе, празни теории за тоа како се храни бебе