|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
8.1.2012 1:15:48   
fetusce
Ringejajki hristos se rodi. Sakam da ve prasam dali zemavte ednokraten paricen nadomest za prvorodeno dete od opstina Karpos i drzavata? I ako ima i vakvi opcii dali se realiziraat vo realnost i sto dokumenti treba da se podnesat? 

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1326
9.1.2012 22:42:20   
fetusce
Cekaj cekaj nisto od odgovor nemam dobieno, zarem tolku se kriete da kazete dali ste zemale paricen nadomestok od opstina ili od drzavata. Ok ne se lutam ama da vi kazam nisto ne e strasno ako kazete.

(Одговор на членот fetusce)
Непосредна врска до пораките: 1327
9.1.2012 23:19:05   
Anci 84
Moja prijatelka zivee vo Karpos i letovo se porodi i si zema paricen nadomestok i od opstinata i od socijalno...taka da brkaj dokumenti do 3 meseci e rokot.Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1328
10.1.2012 1:19:24   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce

Cekaj cekaj nisto od odgovor nemam dobieno, zarem tolku se kriete da kazete dali ste zemale paricen nadomestok od opstina ili od drzavata. Ok ne se lutam ama da vi kazam nisto ne e strasno ako kazete.

Fetusce...ako si ja otvorila ovaa tema uste na sam pocetok znachi na prva strana imas info koi dokumenti ti se potrebni za da zemes pari i od opshtina i od socijlano...i toa bas zaradi toa da ne lutame ili da ni fali neshto...zatoa pred da kritikuvas user posted image sirni poubavko

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1329
10.1.2012 8:48:48   
Luci
Навистина се роди, среќни празници  fetusce
Паричен надоместок доделува општина Карпош во висина од 3500 денари и државата доделуваше околу 5000 денари. За потребни документи во општина јави се на 3067-191 Виолета, таа ги работи и ќе ти објасни подетално што поточно ти треба од документи при поднесување. А за документи потребни од државата имаш на првата страница за оваа тема
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce

Ringejajki hristos se rodi. Sakam da ve prasam dali zemavte ednokraten paricen nadomest za prvorodeno dete od opstina Karpos i drzavata? I ako ima i vakvi opcii dali se realiziraat vo realnost i sto dokumenti treba da se podnesat? 

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1330
10.1.2012 16:26:39   
miana
Devojcinja aj kazete mi dali na site vi stigna resenie po posta pred da go dobiete nadomestokot ili nemora da znaci? Dali prvo da cekam resenie ili da si proveruvam dali ima paricki na s-ka ???

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1331
10.1.2012 17:14:22   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Devojcinja aj kazete mi dali na site vi stigna resenie po posta pred da go dobiete nadomestokot ili nemora da znaci? Dali prvo da cekam resenie ili da si proveruvam dali ima paricki na s-ka ???

Jok bre kakvo reshenie....ja vekje zemav za 3 meseci reshenie ne sum dobila

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1332
10.1.2012 21:26:50   
Luci
Мене ми заврши породилното а решението сеуште не ми стигналоuser posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1333
11.1.2012 0:16:38   
fetusce
Fala mnogu, utre ke se javam na brojot. Sega me intrigira sto pisuva na prvite strani. 

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1334
11.1.2012 8:36:03   
Luci
Парички на сметка проверувај си на крајот на месецот(ако ти се комплет доставени документите во фондот со се изводот за бебето зашто без тој извод породилно нема да ти префрлат), само тогаш има исплата за Скопје, после 26-27 отприлика

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1335
11.1.2012 15:45:28   
Anonimen
Devojki edna informacija ako sakate.Mene ovoj mesec posle poveke meseci cekanje ke pocnat da mi isplakaat paricen nadomestok,bev vo fondot izraboteni se presmetkite,duri mi izvadija od kompjuter primerok i za mene.E sega,me ineresira koga da cekam,bidejki tetkite vo fondot mi kazaa deka za prvite dva meseci po praznikot,a za ostanatite od izminatata godina na kraj na mesecov,(na rabota so godini zemame plata isklucivo na 1 vo mesecot).Ima li sansi do 15 mesecov da mi stignat?Kakvo e vaseto iskustvo?

(Одговор на членот Luci)
  Непосредна врска до пораките: 1336
11.1.2012 16:04:46   
fetusce
Se javiv na brojot sto mi go dade. Violeta e na odmor a istotaka i drugata zena bese mnogu usluzliva. Mirece deka sega za prvorodeno dete se podnesuvaat dvete transakcioni smetki na roditelite na tatkoto i majkata, izvod od maticna kniga na rodenite na novorodenceto, baranjeto za paricen nadomest koe go ima vo opstina i na internet, i vazacki licni karti od majkata i tatkoto. Site ovie dokumenti se dostavuvaat vo opstinata po tri kopii,znaci od site ovie dokumenti se pravat po tri kopii i se nosat vo opstina. Navistina paricniot nadomest iznesuva 3500 denari.

A za trud i socijala isto prasav preku email i mi odgovorija deka

Надлежен за решавање по барањата за остварување на правото на еднократна парична помош за новороденче е центарот за социјална работа надлежен за подрачјето на кое мајката има постојано место на живеење, а барањето со потребната документација до надлежниот центар се поднесува најдоцна до наполнети три месеци живот на детето.  Право на користење на еднократна парична помош за новороденче има еден од родителите, државјанин на Република Македонија со постојано место на живеење во Република Македонија за дете родено на територијата на Република Македонија. Кон барањето се поднесуваат докази во зависност од тоа кој е поднесувач на барањето и тоа: 1.лична карта од мајката(фотокопија)со оригинал на увид; 2. мајчина книшка на увид за мајката или потврда од лекар специјалист за редот на раѓање на детето 3. извод од матична книга на родени за детето; 4. доказ за државјанство на барателот; 5. лична карта од таткото(фотокопија) со оригинал на увид ( во случај кога мајката не е државјанин на Република Македонија, а склучила брак со државјанин на Република Македонија).Барањето може да го подигнете ос центарот за социјална работа.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1337
12.1.2012 17:39:07   
Anonimen
Devojki edna informacija ako sakate.Mene ovoj mesec posle poveke meseci cekanje ke pocnat da mi isplakaat paricen nadomestok,bev vo fondot izraboteni se presmetkite,duri mi izvadija od kompjuter primerok i za mene.E sega,me ineresira koga da cekam,bidejki tetkite vo fondot mi kazaa deka za prvite dva meseci po praznikot,a za ostanatite od izminatata godina na kraj na mesecov,(na rabota so godini zemame plata isklucivo na 1 vo mesecot).Ima li sansi do 15 mesecov da mi stignat?Kakvo e vaseto iskustvo?

Непосредна врска до пораките: 1338
12.1.2012 18:31:54   
Andriance
obicno pari stigaat posle 20-ti...a ako si od Skopje i posle 25 26

Непосредна врска до пораките: 1339
12.1.2012 20:46:51   
Anonimen
Andrijance znam deka na krajot od mesecot stigaat parite,no vo FZO mi rekoa deka za prvite dva meseci ke stignat po praznikot,a za ostanatite meseci na krajot od ovoj mesec.Prasanjeto mi bese dali na nekoja mamicka prvite pari i stignale nekade okolu 15 vo mesecot?Mislam deka kako da vidov deka taka bilo vo poveke slucai citajki gi prethodnite strani od forumov.

(Одговор на членот Andriance)
  Непосредна врска до пораките: 1340
13.1.2012 8:56:34   
vezilka RR
Хе,хе и мене исто така ми доцнеа со исплатата прилично заради некој грешка. И се случи токму тоа што викаш Anonimen за првите два месеци ми ги исплатија на почеток на месецот, а остатоко за две недели, сите на куп..уф, уф, само кога ќе се сетам што убаво ми дојде кога ги видов на куп, сирота моја картица до тогаш не видела толку пари, сигурно била преплашена user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1341
13.1.2012 9:10:27   
Anonimen
Me raspolozi vezilka:)))))))))),ne deka ja proveruvam smetkata,mi zdodea veke.I vo mojot slucaj taka mi rekoa,zatoa prasuvav.Znaci eve denovive da gi cekam parite?Tebe okolu ovoj datum ti gi pustija?

(Одговор на членот vezilka RR)
  Непосредна врска до пораките: 1342
13.1.2012 13:28:48   
libra.n
Mene minatiot mesec mi gi pustina na 20-ti prvite dve, pa po edna nedela uste dve. Bas pred nova godina, i za dva dena na nula bese kartickata. Eve sega pak okolu 20-ti da ocekuvameuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1343
13.1.2012 16:30:36   
Anonimen
Libra.n minatiot mesec prv pat pocna da dobivas pari od fondot?Znaci ima sansi i mene da mi pustat sega kako sto mi kazaa?Devojki fala na odgovorite.BLGODARAM.

(Одговор на членот libra.n)
  Непосредна врска до пораките: 1344
13.1.2012 19:59:24   
Anonimen
Mene denes mi prefrlile ama samo za dva dena od avgust, a mi rekoa i za septemvri i oktomvri ke dobijam user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1345
13.1.2012 23:30:56   
Anonimen
Posle dolgo cekanje konecno pari user posted image

Непосредна врска до пораките: 1346
16.1.2012 16:31:33   
libra.n
Anonimen od Skopje si ili ne? Deka ti stignale pari da znam dali da cekam?

Непосредна врска до пораките: 1347
16.1.2012 20:58:03   
Ljubovce
Јас како од марс падната немам поим дека се дава еднократна помош од општина и од државата...а до кога треба да се поднесе тоа барање???ние за една недела ке правиме 3 месеци,имам ли уште време да поднесам?

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1348
16.1.2012 20:59:55   
Ljubovce
А за пари од фонд да не зборам,септември бев на боледување не ми е исплатен уште,а од октомври ми тече породилно и уште немам денар добиено.

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 1349
16.1.2012 22:14:47   
libra.n
Mislam deka e do 3 meseci, pa vidi moze imas uste nekoj den, zosto da gi izgubis, dobro ke ti dojdat okolu 5000 den.

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?