|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
17.1.2012 0:13:18   
Ljubovce
Fala Libra..
Pozdrav

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1351
17.1.2012 1:27:54   
Anonimen
libra.n da od Skopje sum,no ova mi bea prvi pari od fondot,zatoa sega mi gi pustija iako ne za site meseci.Ostatokot na krajot od mesecot,barem taka mi vetija.

Непосредна врска до пораките: 1352
17.1.2012 9:10:44   
Luci
Зависи во која општина живееш, не даваат сите општини. Аеродром и Карпош даваат со сигурност ти кажувам. Паричен надоместок од државата ти следи ако го поднесеш до три месеци од раѓањето така да трк таму со потребните документи што ги има пишано на првата страна од оваа тема
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Јас како од марс падната немам поим дека се дава еднократна помош од општина и од државата...а до кога треба да се поднесе тоа барање???ние за една недела ке правиме 3 месеци,имам ли уште време да поднесам?

< Поракaта ја уредил luci -- 17.1.2012 9:11:18 >

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 1353
17.1.2012 12:51:21   
Andriance
Llelellele ljubovce kje te natepame site...ajde citaj tamu na prvata strana imas dokumenti samo pobrzaj zasto imas rok uste edna nedela....najdi kaj e socijalno vo tvoja opshtina i nosi dokumenti prvo tamu...ti treba i edna potvrda od ginekologot..kje vidis tamu...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1354
17.1.2012 13:57:26   
libra.n
Zeni prilepskiuser posted image , koga ke se zemaat pari? imate nekoj zemeno ovoj mesec?

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1355
17.1.2012 14:29:14   
Ljubovce
Brza suum :)skoro se srediv i utre ke gi odnesam dokumentite...
fala mnogu na Eca za potrebnite dokumenti...

Непосредна врска до пораките: 1356
18.1.2012 17:57:07   
sweety girl
Zeni ajde edna konsultacija?
Na boleduvane sum od juni, zemav za 3 meseci uplata, dens mi stigna resenie vo koe se navedeni mesecite za koi ja zemav uplatata, ne treba li negde da stoi krajniot rok na boleduvanjeto?
Da ne ne mi ispalakaat veke pari, ?
Ima nekoj vakvo resenie stasano za 1 ne sum dobila zatoa neznam?

(Одговор на членот opasna)
Непосредна врска до пораките: 1357
18.1.2012 18:14:09   
cleo
Zdravo zenicki! Nesto sakam da prasam ako ima nekoja iskustvo so ova. Znaci jas sum na patoloska od 17ti Noemvri, no bidejki moive od rabota bea mnogu azurni i mi go podnesoa so eden mesec zakasnuvanje vo Socijalno odnosno na 25ti Dekemvri. Prasanjeto mi e dali znaete koga od prilika da si gi ocekuvam prvite pari? Znam sega deka treba i za sledniov mesec da gi molam da mi go podnesat iako na vreme si dostavuvam se sto treba i strasno se frustriram user posted image Ako znae nekoja od vas neka mi odgovori. Fala

(Одговор на членот sweety girl)
Непосредна врска до пораките: 1358
18.1.2012 18:42:16   
Anonimen
Cleo za zal se ceka nekoe vreme dodeka im vlezes vo sistem,a potoa parite tecat redovno,mesec za mesec.koga ke se porodish vednas da go prilozat izvodot od bebeto,bez toa pari ponataka nema.Akolku za informacija dokumentite za porodilno boleduvanje ne se nosat sekoj mesec tuku samo ednas,neznam zosto ne ti kazale od smetkovodstvo.Pozdrav.

(Одговор на членот cleo)
  Непосредна врска до пораките: 1359
19.1.2012 13:32:20   
cleo
Anonimen, jas prasuvam za patoloska bremenost, ne za porodilno. Do porodilno imam uste mnogu, a mislam i deka gresis okolu toa deka treba samo ednas da se podnesat dokumenti. Se podnesuva sekoj mesec kolku sto sum jas informirana od najtaze porodeni prijatelki. Eve neka kazat i novite mamicki od forumot.

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1360
19.1.2012 14:59:02   
Ina11
Za porodilno se podnesuvaat dokumentite samo ednas, vklucuvajki go izvodot za deteto, bez koj, kako sto kaza Anonimen, nema da ti isplakaat pari. Potoa sekojmesec elektronski se proveruva dali se uplateni pridonesite od firmata, odnosno sistemot na FZOM e povrzan so sistemot na UJP.

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1361
19.1.2012 18:34:03   
Anonimen
Cleo,od iskustvo znam deka ednas se podnesuvaat dokumentite,jas sum na porodilno boleduvanje i primam paricen nadomestok zatoa znam.Ako gi prelistas i drugite strani na forumov ke ja najdes informacijata:)Zatoa e forumov,da si pomagame,a ne dezinformirame.

(Одговор на членот Ina11)
  Непосредна врска до пораките: 1362
19.1.2012 18:47:00   
cleo
Ok, vo toj slucaj prijatelkive mene mi dale pogresna info, a porodeni se vo Avgust i Oktomvri. Osven ako od togas nesto ne e promeneto. Kako i da e mene poveke me interesirase za patoloskava, kolku vreme ke cekam za prvite pari ako mi e podneseno na kraj na Dekemvri za Noemvri?

Непосредна врска до пораките: 1363
19.1.2012 19:07:56   
Anonimen
Vo sekoj slucaj za kakvo i da e boleduvanje za zal ke se iznacekas,ne se tolku brzi dodeka gi srabotat dokumentite,jas sum na porosilno os septemvri,a duri mesecov dobiv za prv pat pari i toa ne site samo del.Znam deka za bilo kakvo boleduvanje se ceka,e nekoj da otide tamuga kolku toa nikoj tocno nemoze da ti kaze,sekoj ima razlicno iskustvo.Najdobro ti e nekoj da otide tamu,a uste podobro da najdes vrski.Mene se mi bese navreme plateno od firma pa seustegi nemaa napraveno presmetkite,se dodeka sama ne si ja zbrkav rabotata.

(Одговор на членот cleo)
  Непосредна врска до пораките: 1364
20.1.2012 13:59:09   
libra.n
Koga ke zememe pari luge? Eve dojde i 20-ti, minatiot mesec na ovoj datum pustile. Odvaj cekam da vidam tuka post na strelec 8 kaj sto gi objavuva sreknite vestiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1365
20.1.2012 21:31:09   
Lexa
Јас денес добив пари :))) По прв пат, за ноември. Се надевам има и други среќници како мене :)))

Непосредна врска до пораките: 1366
21.1.2012 0:38:15   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Ok, vo toj slucaj prijatelkive mene mi dale pogresna info, a porodeni se vo Avgust i Oktomvri. Osven ako od togas nesto ne e promeneto. Kako i da e mene poveke me interesirase za patoloskava, kolku vreme ke cekam za prvite pari ako mi e podneseno na kraj na Dekemvri za Noemvri?

Jас кога бев на патолошка ми ги даваа месец за месец парите, си земав редовоно. Само последниот месец ги почекав бидејќи пола месец и беше патолошка, а пола породилно а различни суми за земање пари, па тука збунка ова она, па си почекав потоа 3 месеци за пари.

А парите според мене треба да ги добиеш сега во Јануари (доколку е се во ред со документите).

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1367
21.1.2012 9:02:08   
Anonimen
Blaze si ti. Mene mi isplatija minatata nedela samo za dva dena od Avgust, nitu Septemvri, nitu Oktomvri. Daleku sum jas od Noemvri. Ne znam zosto vaka odat rabotive so fondot???

(Одговор на членот Lexa)
  Непосредна врска до пораките: 1368
22.1.2012 10:10:41   
heba
jas sum 8 meseci na bol a sum zemala samo za 5 trgam na rabota od prvi ama valjda toa nema da bide problem tie pari ni sleduvaat. minatite dva meseci mi pustaa po dve a ovoj mesec nisto skapan dinar nemam pa treba izglea da idam da se molam, na rabota vikaat se podmirile...a pari pak nema..kako se nerviram..

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 1369
22.1.2012 22:27:56   
libra.n
Lexa, od koj grad si ti? Jas nemam zemeno za noemvri uste, vo PP se vodam.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1370
23.1.2012 13:21:36   
mamita83
dali nekoj znae od kade se dobivaat sega plavite kartoncinja, i kako da znam do koga trae porodilnoto boleduvanje, a za parive nema aber a mi kazaa deka sum zavedena vo tie spisokot uste pred nova godina, sto se desava???

Непосредна врска до пораките: 1371
23.1.2012 14:02:43   
Sneska25
Plavite karetoncinja ke si gi zimas od firmata,isto taka vo firmata ke si prasas do koga ti e bolovanjeto(covekot sto gi vodi tie raboti kaj mene smetkovoditelot a i ginekologot koga mi go otvarase bolovanjeto mi kaza od koga do koga sum).Jas prvoto porodilno bolovanje go dobiv posle 4 meseci :( Fala bogu go cekam poslednoto bolovanje i ne se zamaram veke dali pustile ili ne :)

(Одговор на членот mamita83)
Непосредна врска до пораките: 1372
23.1.2012 14:57:19   
Lexa
Од Скопје сум

Непосредна врска до пораките: 1373
23.1.2012 17:32:37   
bari2
Devojki pustija li nekomu pari denes?

(Одговор на членот Lexa)
Непосредна врска до пораките: 1374
23.1.2012 17:52:10   
Sneska25
NEMA KAJ MENE!KE CEKAME DO KRAJOT NA NEDELAVAuser posted image

(Одговор на членот bari2)
Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?