|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
3.2.2012 14:00:04   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: Elimak

Milasteve eve i jas da ti odgovoram i jas piev Mikroginon pred da pocnam so postapkata. Voobicaeno gi davaat za da gi smirat jajnicite pred da im udrat udarna doza za proizveduvanje na kletcinja taka da ic ne se sekiraj normalno e. Bev i jas na eden pregled kaj Tase pa i mene mi toj mi dade Microgynon izgleda mu se omileni :)))

ti blagodaram draga moja,denes dobiv pa treba da pocnam so tabletite ali neznam koe vreme ima li veza kolku sat ili ne?

(Одговор на членот Elimak)
Непосредна врска до пораките: 201
3.2.2012 22:39:26   
Elimak
Edinstveno e bitno da gi pies sekoj den vo isto vreme (barem priblizno isto) a mislam deka e nebitno koga ke e toa. Pa so sreka da ti e :)

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 202
3.2.2012 23:01:34   
Bogdancanka
stiskame palci za site koj se vo podgotovki na invitrouser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Elimak)
Непосредна врска до пораките: 203
5.2.2012 11:54:37   
bella80
Zdravo devojki!Eve me konacnouser posted image ,punkcijata vo sredata pomina ubavo,nisto ne bolese,ama bolese koga se razbudiv,od 4 folikuli mi izvadija 1 j.k....Cela vecer ne spiev i se molev da izdrzi, da se oplodi i maliot borec se izboriuser posted image user posted image .Vo petokot mi bese transverot i sega sledat dolgite denovi...
Smirena sum i cekam...Ve guskam siteeeeeee!!!!!!!!!

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 204
5.2.2012 12:01:32   
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

zdravo mili moi od temata inseminacija se prefrlam ovde.denes bev kaj dr.tase u bt mi nastanale 3 cisti zs ne mi puknale folikulte,resivme da odime in vitro so ista terapija kako za insem zs dobro mi deluva.samo ne mi e jasno zs mi dade tableti MICROGYNON citav deka se kontracepcija,ke pocnam da gi pijam od 1 den na menst pa na 14 den kaj dr i ke pocnam so terapija za in vitro,ve molam ako imate iskustvo so ovie tableti da mi pisete

I jas gi piev,sekoj den vo isto vreme i koga ke prestanes po 2 /3 dena dobivas!Aj so lesno da bide...Ic da ne se sekiras,ne e nisto strasno+ekipata  a osobeno biolozite vo Plodnost se super,epten se fini.....Te guskam Milasteve i ti posakuvam user posted image user posted image ...

Непосредна врска до пораките: 205
5.2.2012 12:03:13   
bella80
Devojki Ve molam kazete mi posle kolku dena najrano od ET go napraevte testot!Fala Vi...

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 206
5.2.2012 16:39:51   
sandra 984
bela 80...milo mi e sto se pominalo vo najdobar red i ajde sega samo opusteno.
Jas testot preku krv go napraviv na 16-ti den od ET,no da bidam iskrena uste na 10-tiot den si kupiv test od apteka i mi pokaza user posted image no vtorata linija bese mnogu slaba i si napraviv samo po loso sto se staviv vo misla do 16-ti den...Ti posakuvam i tebe naskoro user posted image ...pozdravce

Непосредна врска до пораките: 207
5.2.2012 17:37:25   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

Zdravo devojki!Eve me konacnouser posted image ,punkcijata vo sredata pomina ubavo,nisto ne bolese,ama bolese koga se razbudiv,od 4 folikuli mi izvadija 1 j.k....Cela vecer ne spiev i se molev da izdrzi, da se oplodi i maliot borec se izboriuser posted image user posted image .Vo petokot mi bese transverot i sega sledat dolgite denovi...
Smirena sum i cekam...Ve guskam siteeeeeee!!!!!!!!!

bella ti ja prakam seta sreka na ovoj svet,daj boze da ne izraduvas,so anestezija li ti bese?mi akzuvaat deka posle boli,,,se plasam

Непосредна врска до пораките: 208
5.2.2012 17:40:56   
milasteve

Devojki Ve molam kazete mi posle kolku dena najrano od ET go napraevte testot!Fala Vi...

bella jas znam deka na 11 den veke treba da pokazi testot,tebe edno li sti stavija embrionce?

Непосредна врска до пораките: 209
5.2.2012 18:36:11   
goca 77
eve i jas da vi kazam vcera bev na prvata folekulometrija i imam samo cetiri folekuli stimulaciite mi beaso fostimon a od vcera se bockam so merional i od utre ke uklucam i cleksan pa vo vtornik na eho

Непосредна врска до пораките: 210
5.2.2012 18:55:39   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: goca 77

eve i jas da vi kazam vcera bev na prvata folekulometrija i imam samo cetiri folekuli stimulaciite mi beaso fostimon a od vcera se bockam so merional i od utre ke uklucam i cleksan pa vo vtornik na eho

ti posakuvam mnogu sreka goca

(Одговор на членот goca 77)
Непосредна врска до пораките: 211
5.2.2012 22:25:34   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

bella jas znam deka na 11 den veke treba da pokazi testot,tebe edno li sti stavija embrionce?

Da milasteve,edno ama vredno:))))))))Ic da ne se seiras za punkcijata,posle imas epten slabi bolki ,ednakvi na bolkite
2 dena pred dobivanje....I jas se plasev epten ama sega gledam deka bilo dzabe...Najtesko od cela procedura e cekanjeto...
Goca ti posakuvam mnogu sreka,da si gi vidime 3 te famoznite user posted image user posted image !!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 212
6.2.2012 12:51:26   
padme
Devojki eve me i mene po kratko otsustvo znaci tolku sum tazna moram da spodelam so vas a mozebi i ke dobijam nekoj sovet od vas sto da pravam. Znaci trebase da pravam inf so donator, donator imav najdeno, gi pominame site ispituvanja, dobiv odobrenie od fondot, dobiv odobrenie od drzavna komisija, znaci napraviv se sto trebase da se napravi, se do petokot od koga trebase donatorot da pocne so terapija i naednas se otkaza neke da prodolzime neke da mi bide donator so nekoe obrazloenie deka mozebi ke ima zdravsteni posledici, znaci izbezumena sum, sto ke prabam sega? Vaucerite mi imaat vaznost samo 6 meseci, kaj ke baram drug odvaj i ovaa drugarka mi se nafati i na kraj koga dojdovme do celta me ostavi, znaci potpisavme i na notar i se se i sega sum pak na pocetok, znaci stvarno neznam sto da pravam. Da odam vo stranstvo nemam pari vo Solun e 7000 evra , neznam navistina DALI NEKOJ OD VAS ZNAE NEKOJ PAT KAKO SE STIGNUVA TUKA DO JAJCE KLETKI. Pozdravche i mnogu sum tazna

Непосредна врска до пораките: 213
6.2.2012 17:49:00   
cika
padme mila tocno znam kako se osekas neznam so bi ti preporacala ,jas celo vreme ocekuvam da me izraduvas a vidi sega so se slucuva  konsultirajse so nekoj doktor neznam stvarno drugo so da ti pisam bidi hrabra i silna da se nadevame deka sepak ke se sredi nekako pozdrav4e i kis4e za tebe

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 214
6.2.2012 18:28:21   
bate
zdravo do site... vi posakuvam usph vo postapkata za ivf...
I jas baram mislenje za mojot problem..
imam zamrznati embrioni, pravam in vitro vo stranstvo, i koga se se dogovorivme (mi odlozuvaat celo vreme), i trebase embrotransferot da mi bide na 16/02 na 14 den od periodot. ama moze da mi odlozat za na pocetokot na Mart, poradi toa sto embriologot ne e tuka ide na 2-3 meseci i mi rekoa ke mi napravele vestacka ovolucija ili taka nesto, ne razbrav bas.
I za prvoto in vitro, bese isto, ET mi bese na 27 den od periodot, i ne uspesnouser posted image .
Ve molam dali nekoj moze da mi kaze sto da pravam?
Sakam da se otkazam od tamu, da odam na drugo mesto, od okomvri mi odlozuvaat...
Sto mislite?
pozz

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 215
7.2.2012 13:21:36   
padme
Cika src fala ti za podrskata, sega ne mi ostanuva drugo nego pak da pocnam od pocetok pak da baram. Ti sto napravi? Do kade si?

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 216
7.2.2012 19:39:34   
cika
mila padme jas seuste  taka si dremam nemam pocnato so ispituvanja ,nekako kako da nemam sili neznam so mi e ... no se nadevam ke soberam sili i ke pocnam nakaj mart so ispituvanjata,a ti mila dali prasa nekoj doktor za mislenje so ke ti kaze pozz do site rr koi se vo postapka za ivf im posakuvam se najdobro na site  pozdrav4e do vas

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 217
8.2.2012 16:43:44   
dezdemona
Zdravo na site rr

Edno prasanje dali nekoj znae vo Bitola nekoja laboratorija za proverka na hormoni za IFV i kolku pari se, kade se naoga moze i telfon ako imate; sakam utre da odam i da proveram tamu.
pozdravce

(Одговор на членот angell)
Непосредна врска до пораките: 218
8.2.2012 18:29:59   
cika
dezdemona mila vo bitola hormoni mozzes da ispitas kaj dr kosturski ima privatna ordinacija , fati taksist i ke te odnese tamu pozz se nadevam ti pomognav user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 219
8.2.2012 20:10:01   
dezdemona
Fala Cika na odgovorot da ne imas od Dr Kosturski negov broj telefonski da mu se javam prati mi vo privatna poraka. pozdrav

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 220
8.2.2012 22:18:07   
goca 77
devojki jas neznam kako ke zaspijam nojkva utre vo osumipol casot imam punkcija pa da vidime sto ke napravam so gospod na pomos utre sabajle

Непосредна врска до пораките: 221
8.2.2012 22:37:23   
ole2004
Гоца77 со среќа утреuser posted image

Непосредна врска до пораките: 222
9.2.2012 11:48:03   
bella80

devojki jas neznam kako ke zaspijam nojkva utre vo osumipol casot imam punkcija pa da vidime sto ke napravam so gospod na pomos utre sabajle

Goca ,punkcijata e najubaviot del od cel proces:)))Te zaspivaat i tolku,ama posle e makata..Denes mi e 7 den od ET i spobudaluvam!!!!!Ke se mrdnam cekajki.Najvise u zivotov mrazam inekcii i neizvesnost,ama toa sto mrazis toa ke ti dojde...
Devojki VE MOLAM pisete koj den najrano ste napravile test...user posted image user posted image na site...

Непосредна врска до пораките: 223
9.2.2012 18:24:52   
angell
bella, jas mislam deka nema mesto za panika ama voopsto
punkcijata ic ne boli, ke ti dadat i nesto za smiruvanje pred punkcija :-) te uspivaat i za 10 min e se gotovo se budis vo top forma:-) mene voopsto nisto ne me bolese potoa , za dva dena mi vratija dve jajce kletki i se bese ok, jas poveke se panicev za transferot no veruvaj iskreno ti kazuvam ne ni osetiv koga mi gi vratija :-) eeee posle toa ti sleduva teskiot del vo iscekuvanje na rezultatitee mene dve crtki mi pokaza na desetti den no mnogu mnogu bledi:-) sekoj den se pojacuva hormonot na bremenosta skoro duplo, taka da za nekoj den ke pokaze i jako crvena boja! ti poskauvam mnogu sreka i bez panikaaaa se ke bide ok veruvaj!

Goca ,punkcijata e najubaviot del od cel proces:)))Te zaspivaat i tolku,ama posle e makata..Denes mi e 7 den od ET i spobudaluvam!!!!!Ke se mrdnam cekajki.Najvise u zivotov mrazam inekcii i neizvesnost,ama toa sto mrazis toa ke ti dojde...
Devojki VE MOLAM pisete koj den najrano ste napravile test...user posted image user posted image na site...

Непосредна врска до пораките: 224
10.2.2012 11:55:02   
bella80
Fala ti Angell,jas neznam dali ke imam hrabrost da napravam test 10 den...Mnogu mi e strav od rezultatot...Cestitki za tvoite user posted image user posted image user posted image Kade go pravese Invitroto,prvo li ti bese,kolku embrioncinja ti vratija i koj den...
Goca mila kako si mi ti?Pozz do site

(Одговор на членот angell)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime za maski bliznaci
mesecina83

Dali vi se dopagaat iminjata Petar i Pavel sakame zdravje koga ke se rodat nasite bebinja da gi nosat ovie iminja za da si cekame imendeni .

petar (76%)

pavel (24%)

Број на сите гласови: 85

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!