|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
8.2.2012 12:09:54   
Annet
anamari kolku mes e tvoeto bebe????

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 826
9.2.2012 10:21:05   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Mene isto mi povrakase mnogu koga probav da bide samo na ad.po sovet od od rr probav da mu ja smenam vodata i mesto gorska mu davam sega ladna isto prevriena (ima najmalku natrium) sega pie hipp combiotic i da ne go podrecam ama ne mi povraka tolku mnogu,onaka samo si bljucka cat pat.
samo me interesira dali site ad se so ist vkus?

Ne se so ist vkus barem ovie jas sto gi imam probano , tuka vo Polska jas kupuvam Bebiko i Bebilon najprvo pocnav so Nan da i davam,mojata kaya Nan odma go povraka i go probav ima i razlicen vkus i miris od ova sto go pie- Bebilon i Bebiko (ovie se od ista firma)i gi saka ,i gi gledav po opakovanjata imaat razlicni sostojki Bebiko i Nan!!

Непосредна врска до пораките: 827
9.2.2012 11:18:11   
ivoni4ka
zenski kako ste mi
od koga pocnavte da i davate na vasite bebusi hipp 1 , moeto bese na 1 podoj pre hipp ama nekna svekrva mi po greska zemala hipp 1 i jas ne vidov i i davav sega koga vidov se ispaniciv da ne i e mnog jako ama gledam dobro go podnesuva duri i pveke e najadena user posted image
poz

Непосредна врска до пораките: 828
9.2.2012 12:01:55   
mamapi
ќерка ми после првата недела пиеше хип 1,не ни знаев тогаш дека постоело пре хип,така да немај гајле!Какво хип користите?Кај нас хип био и правеше неверојатен запек,па преминавме на комбиотик!

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 829
9.2.2012 12:43:23   
Ikana
Uzivaj i jas taka napraviv, mesto PreNan i dadov Nan1 ama namerno, i nemase reakcija...Jas duri od sega se mislev da i dadam Nan2, da ne i e slabo vekje kecot, ama ke pocekam do 4 ili 5 mesec, rano euser posted image Gushki ivoni4ka!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

zenski kako ste mi
od koga pocnavte da i davate na vasite bebusi hipp 1 , moeto bese na 1 podoj pre hipp ama nekna svekrva mi po greska zemala hipp 1 i jas ne vidov i i davav sega koga vidov se ispaniciv da ne i e mnog jako ama gledam dobro go podnesuva duri i pveke e najadena user posted image
poz

Непосредна врска до пораките: 830
9.2.2012 13:04:12   
ivoni4ka
abe i jas zabeleziv deka pre hipp bio napravi zapek ama od ova hipp 1 nema takov problem i gledam pomalku
pie od nego
tuku edna prijatelka koristi laktovit od drugite povrakalo samo kakvo iskustvo imate vie?
ikana user posted image guski i do tebe
a ti malat marina mnogu brzo sakas da ja porasnes a? pravo na 2? hehheehhe

< Поракaта ја уредил ivoni4ka -- 9.2.2012 13:08:21 >

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 831
9.2.2012 13:25:46   
Ikana
Ја брзам многу изгледа user posted image

Непосредна врска до пораките: 832
9.2.2012 13:32:41   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Jas duri od sega se mislev da i dadam Nan2, da ne i e slabo vekje kecot, ama ke pocekam do 4 ili 5 mesec, rano e

До кај 6-ти месец да почекаш ќе да е најпаметно user posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 833
9.2.2012 13:52:13   
Ikana
Хахах да да увидов дека брзам...user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 834
9.2.2012 20:07:39   
ivoni4ka
zenski sega bas mi tekna a po kolku ml mu davate na bebeto od AD mleko mojava pie po 40-50 ml od AD mleko ama spie najveke 2 casa potoa pak saka da jade

Непосредна врска до пораките: 835
9.2.2012 20:31:30   
Ikana
I tuka razlicno, do sega znaese da ispie i do 150 ml na 3 ili 4 saati, prethodno obavezno cica pola saat, pa posle sise so mlekce. Sega pie po 70 do 90 ama se budi na saat- saat i pol, a navecer poleka namaluva so ml, a namali i so obrocite....stanuvase po tri pati, pa po 2 pati i sega samo ednas stanuva i pie malku, a go nadoknaduva vo tekot na denot. Isto pocna pomalku a pocesto da jade posto sega kaka na 2 dena...user posted image

Непосредна врска до пораките: 836
9.2.2012 22:01:41   
ana mari
anamari kolku mes e tvoeto bebe????
11 nedeli sega na 25 feb ke pravime 3 meseci

Непосредна врска до пораките: 837
14.2.2012 10:56:39   
ivoni4ka
mamicki na nas ni go smenija AD mlekotovo hipp combiotic d-r vika podobro bilo svarlivo bidejki sme na 1 podoj dnevno so AD mleko ostanato s majcino i vaka d-r vika masala super si napreduva i da ne bilo AD mlekoto pak super si napreduvala

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 838
14.2.2012 12:40:01   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

I tuka razlicno, do sega znaese da ispie i do 150 ml na 3 ili 4 saati, prethodno obavezno cica pola saat, pa posle sise so mlekce. Sega pie po 70 do 90 ama se budi na saat- saat i pol, a navecer poleka namaluva so ml, a namali i so obrocite....stanuvase po tri pati, pa po 2 pati i sega samo ednas stanuva i pie malku, a go nadoknaduva vo tekot na denot. Isto pocna pomalku a pocesto da jade posto sega kaka na 2 dena...user posted image

ikana kazi go receptot kako da stanuva samo 1 mojata oti stanuva po 3-4 pati za cicanje , a potoa od 6-9 sme na noga user posted image

Непосредна врска до пораките: 839
14.2.2012 13:27:25   
Ikana
Nisto navecer ne i zboram, ne palam svetlo, samo so edna mala lamba sme, i ke pocica malce, pa uste malce od sise i ke zaspie, i menjam pelena, i odma vo krevetce, bez zbor da izustam. Da ja naucam da razlikuva den i nok. I sabajle nakaj 9 koga pak ke stane da cica, ako mi se spie, ne otvaram roletni, tuku ista shema...i ponekogas i do 11 znae da pospieuser posted image

Непосредна врска до пораките: 840
21.2.2012 10:10:20   
ivoni4ka
zenski a kolku vreme vi stoe AD mleko napraveno a ne ispieno?

Непосредна врска до пораките: 841
21.2.2012 11:51:14   
Beatris
Јас направеното го чував 1 час максимум на собна температура, ако не го испие го фрлав. Подготвено АД млеко (не почнато да се пие) во фрижидер може да стои 8 часа.

Јас тоа го практикував за навечер во Lindam Day and Night Feeding System кој имаше мало фрижидерче за чување на млекото, и така подготвено од навечер сабајле го подгревав во делот за греење и за една минута имавме спремно млекце.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 842
21.2.2012 13:00:56   
kikitina
Јас мислам дека АД млеко не треба да се чува, го правиш и детето треба да го испие, барем јас така правам веќе седум месеци. Тоа што нема да го испие го фрлам, па дури и да и направам , а неќе да го пие го фрлам. Така пишува во упатството на ХИП.

Господ постои само ако веруваш во него!

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 843
25.2.2012 19:37:29   
sonja.cvet
Ve molam pisete mi kakva voda koristite za adaptiranoto mleko.Shube mi e da mu go pravam mlekoto so ovaa od shesma bidejki koga ke ja provrijam ima mnogu bigor pa sega mu ja pravam so Gorska.Moeto bebe ima dva meseci i dosega koristevme Hipp1 ama sega ke probam so Aptamil1 bidejki mi kazaa deka so nego moze da mu se podobri krvanata slika bidejki sega ima mnogu nizok HGB.

(Одговор на членот Adrijana)
Непосредна врска до пораките: 844
25.2.2012 20:35:27   
sonja.cvet
Kakva vodas koristite za priprema na adptiranoto mleko?Ovaa od ceshma mi ima mnogu bigor koga ke ja prevrijam pa zatoa so gorska, no mi rekoa deka ne moralo da ja provrivam.Pisete koja voda e najdobro da se koristi.
Vi blagodaram pozz

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 845
25.2.2012 20:56:16   
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: sonja.cvet

Kakva vodas koristite za priprema na adptiranoto mleko?Ovaa od ceshma mi ima mnogu bigor koga ke ja prevrijam pa zatoa so gorska, no mi rekoa deka ne moralo da ja provrivam.Pisete koja voda e najdobro da se koristi.
Vi blagodaram pozz

Јас користам јана,понекогаш ладна.Јас до кај 6 месеци му ја превривав флашираната,сега веќе не user posted image

(Одговор на членот sonja.cvet)
Непосредна врска до пораките: 846
28.2.2012 12:26:38   
twins2011

Ve molam pisete mi kakva voda koristite za adaptiranoto mleko.Shube mi e da mu go pravam mlekoto so ovaa od shesma bidejki koga ke ja provrijam ima mnogu bigor pa sega mu ja pravam so Gorska.Moeto bebe ima dva meseci i dosega koristevme Hipp1 ama sega ke probam so Aptamil1 bidejki mi kazaa deka so nego moze da mu se podobri krvanata slika bidejki sega ima mnogu nizok HGB.

Nie sme celosno na adaptirano mleko i toa Aptamil 1, bebcinjata celosno go prifatija mlekoto od samiot pocetok, sega se 3 i pol meseci.Mi se cini deka pred da go promenis mlekoto najdobro e da se konsultiras so pedijatar, bidejki moze da se sluci da ne go prifati mlekoto ako veke e naviknato na Hipp1, bidejki pravilo kolku sto mene mi e poznato e da ne se menuva mleko ako veke bebeto prifatilo edno mleko i dobro napreduva so toa (vo smisla na kg). Iako koristime Apatamil 1, sepak i moite dve bebinja imaat nizok HGB, za toa ni dadoa sirupce za zelezo -Legofer, nego treba da go prepise maticen pedijatar i da se pie eden mesec pa potoa da se napravi uste eden kontrolen pregled na krvnata slika, znaci mlecnata formula nema vrska so HGB. Inaku vo odnos na vodata, nie koristime Ladna zaradi najniskata sodrzina na Natrium (zaradi zastite an bubrezi) i nea ja previrvame iako po prevrivanjeto moze da se vidi deka ne sodrzi bigor za razlika od nekoi drugi vodi koi iako se flasirani po vrienjeto moze da se vidi deka sepak sodrzat bigor.

Непосредна врска до пораките: 847
29.2.2012 11:36:43   
sonja.cvet
Vcera bevme na lekar bidejki i noseto mu e zatnato uste od koga ne pustija od bolnica, imase pozitiven mikrobioloski bris so prisustvo na staphilococcus aureus,i prethodno edna dr.od klinika mi rece da mu dadam OperilP+Gentamicin20mg+dexametason no i po zavrsuvanjeto so ovie kapki pak ostan isto,potoa maticnata rece samo NaCl0,9%+Gentamicin i pak ne mu pomina i zatoa vcera bevme kaj Prof.D-r Marija Hristova i taa mi rece deka OperilP ne se dava na tolku malo bebe kako i Gentamicin i mi prepisa druga terapija i mi napomena deka ako ne mu se sredi od ovaa terapija deka e mozno da e alergija i mi kaza sega koga ke kupuvam mleko nareden pat da mu kupam hipoalergeno ili na Hipp ili Aptamil.No rece deka Aptamilot bil mnogu grozan i bebinjata ne sakale da go pijaat.Se nadevam deka ke mu se sredi sega koga ja prima ovaa th.nokeska cela nok vclecevme mrsuli.OfOFoF samo maki,vo petok treba da odam za da ja proverime krvnata slika pa ke vidime kako ke bide.Pozzz i vi blagodaram na site

(Одговор на членот twins2011)
Непосредна врска до пораките: 848
29.2.2012 11:51:41   
bombica

ako ne mu se sredi od ovaa terapija deka e mozno da e alergija i mi kaza sega koga ke kupuvam mleko nareden pat da mu kupam hipoalergeno ili na Hipp ili Aptamil.No rece deka Aptamilot bil mnogu grozan

Аптамилот воопшто не е грозен туку е едно од повкусните адаптирани млека.Ако твоето user posted image до сега пиело хип верувај дека многу повеќе ќе го сака аптамилот. Хипот го имам пробано има многу полош мирис од аптамилот...А за хипоалергеното млеко пробај мада мислам дека не е до млекото сепак user posted image има микробиолошки наод.

Непосредна врска до пораките: 849
29.2.2012 12:31:44   
Bethany
Има ли некој искуство со Нестле Натива 1 или 2?

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?