|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика за новороденче
1.3.2012 13:24:56   
Beatris
Да таа мустела е супер, и ние ја користевме до 6 месеци, ама мислам дека има само посебен шампон кој е исто така супер

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 476
7.3.2012 12:54:28   
Ljubovce
Celoto licence mu e podolgo vreme so crvenilo,go snemuva pa se pojavuva i taka nekoi dva meseca,koristam eucerin i kupka so maslo,losion za telo i kremce za lice,arno ama dr mi rece sega da mu zemam za licenceto mustela,e sega taa krema e edna za lice ili ima nekoe posebno ime za osetliva koza,dr mi kaza ama jas ne zapamtiv kako se vika mustela i nesto ponatamu na s bese user posted image ,ako nekoj znae neka mi pise da znam sto da baram.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 477
7.3.2012 13:01:57   
bombica
Сигурно ти рекла mustela stelatopia таа е за осетлива кожа

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 478
7.3.2012 14:58:03   
Ljubovce
Fala Bombica taa e :)
pozzz

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 479
15.3.2012 15:23:04   
Natasa981
Zenski, koja bebeska pudra (talk) e najdobra..? Kakva preporacuvate, ako voopsto koristite pudra

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 480
15.3.2012 15:27:22   
dostickage
sto kje ti e bebi pudra?
vo posledno vreme ne sum slusnala deka nekoj koristi.kazi mi za sto ti treba mozebi bi mozela da ti pomognam so nesto drugo?

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 481
15.3.2012 15:27:56   
JovanaJ
Hmm...jas ne sum koristela pudra.

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

Непосредна врска до пораките: 482
15.3.2012 15:29:50   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Celoto licence mu e podolgo vreme so crvenilo,go snemuva pa se pojavuva i taka nekoi dva meseca,koristam eucerin i kupka so maslo,losion za telo i kremce za lice,arno ama dr mi rece sega da mu zemam za licenceto mustela,e sega taa krema e edna za lice ili ima nekoe posebno ime za osetliva koza,dr mi kaza ama jas ne zapamtiv kako se vika mustela i nesto ponatamu na s bese user posted image ,ako nekoj znae neka mi pise da znam sto da baram.

А да не случајно е Мустела Стелатриа, штом спомна црвенило...

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 483
15.3.2012 15:32:41   
Natasa981
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

sto kje ti e bebi pudra?
vo posledno vreme ne sum slusnala deka nekoj koristi.kazi mi za sto ti treba mozebi bi mozela da ti pomognam so nesto drugo?

off sto ke mi e..imame pelenski osip, veke nekolku nedeli , nemoze da se povlece, sto sve ne probavme i mackavme.. uste samo da probam so pudra. Skeptik sum,ama slusnav deka moze da pomogne. Imam eden sprej vo momentov sto i go stavam, pa mozda i ke pomogne ama me interesirase i ova so pudrava.

< Поракaта ја уредил Natasa981 -- 15.3.2012 15:38:22 >

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 484
15.3.2012 15:35:15   
kikicka
Имам некаде прочитано дека пудрата е штетна за децата, самиот прав вдишувајќи му штетел на дишењето кај децата.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

sto kje ti e bebi pudra?

off sto ke mi e..imame pelenski osip, veke nekolku nedeli , nemoze da se povlece, sto sve ne probavme i mackavme.. uste samo da probam so pudra. Skeptik sum,ama slusnav deka moze da pomogne. Imam eden sprej vo momentov sto i go stavam, super e ama me interesirase i ova so pudrava.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 485
15.3.2012 15:39:28   
bebe82
Јас пак сум прочитала некаде дека талкот има канцерогени состојки и за тоа веќе е исфрлен од употреба.

Непосредна врска до пораките: 486
15.3.2012 15:45:36   
dostickage
Sum slusnala za Chicco pudrata demek bila super za pelenski osip,ama ne sum probala.

Moj sovet za pelenski osip:
1.Frli gi vlaznite maramici
2.Kupi si peleni bez gel samo cist pamuk te celuloza ... znames na sto mislam
3.Upotrebuvaj samo mlaka voda te odmivaj go so mlaka voda i brisi go(te tapkaj go) so nezno meko peskirce.Cekaj  dodeka ne se isusi kozata kompletno.
4.Zemi sterilna gaza i namokri ja vo cisto kantarionovo maslo (po moznost praveno) i ostavi ja gazata na gazeto . Stavi pelena i ostavi go deteto da spie. Sabajleto koga kje stane kje nema da ima nisto.
Kantarionovoto maslo treba da e cisto,cuvano vo frizider,procedeno da nema nisto....

Sve ova deluva za edna vecer.Vecer napravi sabajle kje nema osip. Ako eventualno ostane nesto samo povtori ja postapkata otkako kej stane sabajle deteto.Pak kje go izmies i kje stavis kantarion.

Otkako kej pomine osipot zabranata za vlazni maramcinja seuste stoi user posted image

E sega potesko e koga na sekoe soblekuvanje deteto se mie ama od druga strana pa znaes deka e cisto.

Iskreno da ti kazam , deteto mi e 21 mesec i osip dobil dva pati.Pomina kako so raka.Citav i jas trista preparati no jas sama si go srediv.
Mrazam hemija, sve ti e biznis. Postuem priroden lek no proveren sto znam deka nema da ima nikakvi negativni posledici.Mislam da se razbreme mrazam i babini devetini , no apsolutno nemam nisto protiv obicen kantarion,kamilica,maslinovo maslo ili nesto takvo sto i samite lekari go preporacuvaat.

Непосредна врска до пораките: 487
15.3.2012 15:54:17   
Natasa981
ama jas voopsto ne koristam vlazni maramcinja..ja mijam malava non stop. Neznam kade zgresiv..ustvari si znam - smenivme peleni ( od ubavi na poneubavi ,so gel:( )

fala ti mnooogu za sovetite dostickage..., jas sega pribiram iskustva i mi znaci sekoj zbor

Непосредна врска до пораките: 488
15.3.2012 15:55:16   
AnnaMolly RR
Е, мене баш талкот ми помага. Ако му се појави некое црвенило на газето или осип, му ставам талк двапати во текот на денот и како нов е. Обична пудра од Бекутан.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 489
15.3.2012 16:05:48   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

Јас пак сум прочитала некаде дека талкот има канцерогени состојки и за тоа веќе е исфрлен од употреба.

Bozeee e ova prv pat slusam... Ima li veke nesto sto nema kancerogeni sostojki user posted image

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 490
15.3.2012 16:18:55   
Ikana
Jas gi frliv vlaznite maramici, samo so vodicka se mieme, i krema bekutan so cink oksid. Nisto drugo. Za telo uste i stavam pavloviceva, kolku da pomine ladnovo, a posle najverojatno ke prodolzam so nekoe mleko so telo, ke citnam bas da vidam sto koristite vie, mada becutan dosega za se mi odgovara.

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 491
15.3.2012 16:21:55   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

i krema bekutan so cink oksid

Што ти кажав? user posted image user posted image user posted image  Јас се утепав од пари давање, не ваква таква, бекутанот со цинк е закон!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 492
15.3.2012 16:35:33   
MarilynMonroe
Еве јас сум изгледа една од ретките која користи беби пудра. Си користам бекутан. Ние сме израснати со беби пудра впрочем, па еве ништо не ни фали, а и јас не мафтам на сите страни тоа да вдиши. Искрено еве три ипол месеци Ц од црвенило сме немале користам во комбинација со Бекутан витаминската маст. Инаку ја имам во резерва и бекутанот со цинк, мада таа повеќе ми помогна со осип на лицето од допири што и се јави, не сум имала потреба за пеленски осип да користам, инаку сите кои ги знам а ја користеле се презадоволни...

< Поракaта ја уредил MarilynMonroe -- 15.3.2012 16:37:09 >

Непосредна врска до пораките: 493
15.3.2012 16:37:44   
JovanaJ
I mene mi pomogna premnogu Bekutan so cink a nikogas ne prestanav so upotreba na vlaznite maramici.
A i sega, ako e pogolem, koga ke mu pocrvene gazeto mu go mackam so taa krema...user posted image
Vsusnost koga bese bebe jas cela kolekcija na Becutam ja koristev i sum mnogu zadovolna. I za cuvstvitelna koza se super.

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

Непосредна врска до пораките: 494
15.3.2012 17:03:54   
Ikana
za nisto ne ja menjam, se namackav na race od nea, milina!!!!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

i krema bekutan so cink oksid

Што ти кажав? user posted image user posted image user posted image  Јас се утепав од пари давање, не ваква таква, бекутанот со цинк е закон!

Непосредна врска до пораките: 495
15.3.2012 17:26:09   
Calypso
I jas licno sum zadovolna od Bekutanot so cink, mnogu mi se naogja, ne za drugo, moevo zverce mnogu kaka, po 4-5 pati dnevno, posle sekoe jadenje obavezno, i plus najmalku uste ednas. Da ne e toj krem, gazeto ke mu bese lom.
Imase mnoooogu suva koza zimava i pocnav da go banjam samo so cista voda, na sekoe treto ili cetvrto banjanje koristev kupka. Go mackam samo so Jekoderm i kozata epten mu se opravi, ne mu e suva, nitu pak go cesa (nokje se budese i se cesase mnogu, sega vekje ne).

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 496
15.3.2012 19:34:27   
belabela
Natasa zemi si detska vitaminska krema so peru balsam sin mi imase crvenilo samo toa ni pomogna sto se ne namackavme samo toa kremce ni pomogna nas od vlazni maramici ni se sluci. Kremata ja proizveduva firmata sto ja pravi rozevata pavloviceva.

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 497
15.3.2012 20:32:38   
Natuska85
Нас за пеленски осип покрај бекутан со цинк оксид,исто многу ни помогна и лосионот на Еуцарин со омега 12%.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 498
19.3.2012 16:00:06   
Annet
do sega ja banjav samo so chiico sapun,ama vcera prv pat so sanosan sampon i kupka,i losion po banjanje,subavko mirisa,mislev da ne zgresam,ama dobra e nema reakcija.samo kazete mi so sto gi mackate na lice na ova vreme,so jako sonce???

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 499
19.3.2012 16:07:15   
dostickage
zastitna krema so faktor, baraj da ne bide bez parabeni.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?