|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
16.3.2012 18:51:23   
kikicka
Кога веќе му заменуваш млеко со оброк давај цел оброк ,ако предходно сте немале никаква реакција на истиот не гледам причина зошто дане ја изеде цела тегличка...ако ја јади од 90гр нема потреба пола давај ја цела пошто заменуваш оброк
ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Pozdrav
nie ute malku ke napolnime 6 meseci i od 5 mesec pocnav so dohrana no sega skoro pocnav da zamenam eden obrok mleko se dohrana sakam da ve prasa po kolku jadat vasite bebinja dali cela tegla od Hpp ili pola mojata kerka jade pola pa da ne e malku i dali veke od 6 mesec da zamenam i po dve obroci pr sabajle i ponavecer

Falaaaa

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 1926
17.3.2012 9:47:52   
vesnab
poiskusni mamicki dajte sovet :)
... mojot sin ima 4 meseci i edna nedela i vekje pocnavme so ovosni kasicki, no edna kasicka na hipp na 3 pati mu ja davav neli kako za proba, ok e se, e sega me interesira dali vie kasickite im gi davate na vasite najmili kako zamena za obrok ili pa uzina, meguobrok ??? dali ako da receme mu dadam pola kasicka, istata moze da posluzi kako zamena za obrok, i shto se vie davavte na 4 meseci ??? deka jas do sega sum mu dala samo jabolko i krushka, smeam da pocnam so zelencukovi kasi na hipp na koi pisuva 4+ ili samo ovosni vo 4 mesec ??? a da i ushte ova :))) imam kupeno kasicka na hipp isto jabolko i krushka mesano na koja pisuva good night, toa e pogolemo teglice, taa kasicka kako zamena za mlekce vecera sluzi ili ... ??? offfff cela sum zbuneta user posted image , no najvazno e shto konecno pocnavme so lazice  da se ranime user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1927
17.3.2012 10:05:48   
Annet
bravo vesnab;-))
nie pocnavme so ovosje,na 3 dena nov vuks probuvase,so lazice se razbira.eve sega napolni 7 i veke pocna da jade zelencukovi,jas mislev ne saka,ama poleka ima vreme za se.ke probas ako saka ok.oti zelencukovite ne se bas ubavi,jas od koga pocnav so kiselo mlekoo pocnav zelencukovi da davam,mesam,ama mali ste za koselo mleko.prvo pocni so ovosje,ili so tie baby first pap sto se gotovi.......ne zamenuva obrok ovosnata,jas i davav okolu 12 preku den navecer ne,mi bese strav od grcevi,i taka si pocna da si jade,a tie zza dobra nok mislam deka i tie ne zamenuvaat,kolku moze da izede ,nekolku lazicki,ti daj mu kaj 19-20 cas no mora da zaspie so mlekce,malo e.poleka poleka ke se zamenuva obrok.nie sega 3 obroka imame nautro ovosna na rucek zelencukova navecer,mlecna kasa..i mleko pocna mn malku da saka,pa pocnav i megu obrok po malku grisolino da davam,za da vnese mleko.
poleka poleka se se si dojde na red ne brzaj mnogu;-)prvo eden vkus 3 dena pa drug pa zaedno mesano i davaj do kaj 12 13 h zaradi alergija:_pozdravce

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 1928
17.3.2012 10:14:07   
kikicka
Многу ти е рано за да почнеш да му заменуваш оброк....Јас когапочнавме со дохрана ја давав како за ручек пола и после млеко и давав да се најаде после постепено зголемував доза откако ги испробавме сите вкусови на овошја.Имаш и кајсија за 4 м,банана,слива,тиква,дуња и други вкусови .Откако завршивме со овошјето почнав со зеленчук само што кога почнавме со зеленчукот овошјето ни беше како ужина а зеленчукот ручек па после бевме на млеко цел ден. Кога ке проба овошје од се после можеш а му мешаш јаболку-круша или јаболку -морков и слично.Од зеленчук почни со морков,па комир па надаље па псоле комбинации и од тоа и така ке му воведиш дваоброка на ден а меѓу оброк давај му млеко. Јас млечни каши и воведов откако завршивме со зеленчукот т.е испробување на вкусови ,и после почнав млечен оброк за појадок,па после млеко,па овошна каша,па за ручек зеленчук па пак млекце и за вечера или овошје што јадела исто тој ден или млечниот оброк ист што го јадела за појадок .таканекаде до кај 8 месеци теравме со млекото после не пиеше млеко преко ден само навечер! И уште ова секако сум запишана -месо воведов кај 7 месец ,риба 6ипол месеци и јајце полни 6 месеци колку што се сеќавам тука негде беше воведување на овие намирници од 6 до 8 месеци после веќе и гравче јадеше ,леќа накај 10 месеци и дадов прв пат и полнети бабури накај 9месеци ама ептен малку со к.млеко ама се ова и е ептен слатко user posted image гравчето посебно и е .

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

... mojot sin ima 4 meseci i edna nedela i vekje pocnavme so ovosni kasicki, no edna kasicka na hipp na 3 pati mu ja davav neli kako za proba, ok e se, e sega me interesira dali vie kasickite im gi davate na vasite najmili kako zamena za obrok ili pa uzina, meguobrok ??? dali ako da receme mu dadam pola kasicka, istata moze da posluzi kako zamena za obrok, i shto se vie davavte na 4 meseci ??? deka jas do sega sum mu dala samo jabolko i krushka, smeam da pocnam so zelencukovi kasi na hipp na koi pisuva 4+ ili samo ovosni vo 4 mesec ??? a da i ushte ova :))) imam kupeno kasicka na hipp isto jabolko i krushka mesano na koja pisuva good night, toa e pogolemo teglice, taa kasicka kako zamena za mlekce vecera sluzi ili ... ??? offfff cela sum zbuneta user posted image , no najvazno e shto konecno pocnavme so lazice  da se ranime user posted image

< Поракaта ја уредил kikicka -- 17.3.2012 10:17:32 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1929
17.3.2012 10:46:55   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

Jas vekje mu gi davam ovoshnite kako zamena za cel obrok...ama mi ja jade cela kasa...moj sovet prodolzi so ovoshje...probajte sto povekje vkusovi..mesaj vkusovi posle..mozes baby first pap sto se 4+... davaj slobodno banana sliva krusha praska kajsija...pa posle zelencuk...i toj postepeno...koga kje ti ajde cela kasa ( 125g ili 190g) togash mu zamenuva obrok...ja mu davam da pie i sok,..pa i toj za nekoj pola saat mi go prolongira cicanjeto.

se nadevma ti pomognavme site

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1930
17.3.2012 11:00:04   
light
zdravo Andriance a kolkavo e tvoeto bebce masala i po 190 gr jade mojta zelencuk jade pola od teglickite od 125 gr znaci 60gr i mi se cini mnogu malku

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1931
17.3.2012 12:20:14   
light
Zdravo Andriana kolkavo e tvoeto bebce masala i po 190 gr jade

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1932
17.3.2012 17:42:04   
vesnab
Vi Blagodaramj mamicki, mnogu mi pomognavte ...pozdrav do site i imajte ubav den :***

Непосредна врска до пораките: 1933
17.3.2012 21:58:48   
Andriance

zdravo Andriance a kolkavo e tvoeto bebce masala i po 190 gr jade mojta zelencuk jade pola od teglickite od 125 gr znaci 60gr i mi se cini mnogu malku

Srce Andrej ima 6 meseci i 2 dena...ama zelencuk proba denes prv pat..i krkna edno 100 grama...a od ovosnite i good night kashite na HIPP jade i po 190g...vo odnos na tezinata e vo odlicniot prosek...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1934
18.3.2012 10:18:30   
light
Deneska mojata princeza jadese cela telgika od 126 gr zelencuk

znaci Andriance nasite deca imat 10 dena razlika hehe vrsnici se, a kolku pati i davas da jade i dali ti na AD ili go does fala

pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1935
18.3.2012 10:20:18   
light
I fala vi na site ne znam sto ke praevme bez ringeraja i bez vasite soveti koi mnogu ni pomagaat

Za site RR

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1936
18.3.2012 10:37:43   
Andriance

znaci Andriance nasite deca imat 10 dena razlika hehe vrsnici se, a kolku pati i davas da jade i dali ti na AD ili go does fala

pozdrav

mozes da vidis vo tema "denes ruckame" ( malce sum tapa ne znam da ti stavam link - neka mi pomogne nekoj od admin)...tamu pisuvam sto koga i kolku sme ruckale..mislam kje ti bide pojasno odkolku tuka da ti pishuvam...ajde user posted image i za vas..poleka postepeno..se kje bide

Непосредна врска до пораките: 1937
18.3.2012 10:50:51   
kikicka
Јас не сум адмн. ама знам како данаправам user posted image еве ти директ Денеска ручкавме

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

pozdrav

mozes da vidis vo tema "denes ruckame" ( malce sum tapa ne znam da ti stavam link - neka mi pomogne nekoj od admin)...tamu pisuvam sto koga i kolku sme ruckale..mislam kje ti bide pojasno odkolku tuka da ti pishuvam...ajde user posted image i za vas..poleka postepeno..se kje bide

Непосредна врска до пораките: 1938
23.3.2012 20:45:22   
Natasa981
dA ve prasam mamicki, kakva voda koristite pri podgotovka na hrana za bebinja? ili voopsto kakva voda za pienje .. dali obicna od cesma samo prevriena obavezno, kupecka flasirana (ladna, gorska i sl.) ili specijalna voda za bebinja (hipp na primer) ?

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1939
23.3.2012 21:05:48   
Natuska85
Еве Наташке тема за вода

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1940
23.3.2012 21:06:17   
Felly RR
Natasa981, еве тука прочитај за водата. Кај нас (Прилеп) сеуште траат препораките за превривање на водата, а подобро е и воопшто да не се пие. Ние и вчера и денес еве само флаширана пиеме, од чешма никако.
----------------------
Наташа, еве сега имаш два линка,user posted image тамам имаш повеќе да си прочиташ.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 23.3.2012 21:08:44 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 1941
23.3.2012 21:06:22   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

dA ve prasam mamicki, kakva voda koristite pri podgotovka na hrana za bebinja? ili voopsto kakva voda za pienje .. dali obicna od cesma samo prevriena obavezno, kupecka flasirana (ladna, gorska i sl.) ili specijalna voda za bebinja (hipp na primer) ?

Jas do pred da pocnam da mu voveduvam hrana koristev kupecka, najcesto gorska...pedijatarot mi rece deka ako vekje prevrivam togash mozam da stavam obicna...zasto i onaa flashiranata ako ti stoi povekje od dva dena pak treba da se prevriva

< Поракaта ја уредил Andriance -- 23.3.2012 21:08:42 >

Непосредна врска до пораките: 1942
23.3.2012 21:08:38   
Natasa981

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Еве Наташке тема за вода

o fala ti, ne vidov .. fala i na Felly i Andriance na brz odgovor!

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1943
24.3.2012 14:04:19   
sladjana ms
Mamicki POMOS! Moevo bebe ima 5 i pol meseci i veke jade eden obrok ovosna kasa i eden obrok zelencukova.E vcera kupiv mlecna kasa od Hip so oriz i ovesni snegulki i mu dadov za prvpat zasto sakam da vovedam i mlecna kasa.Sega citam i se raspametiv kasava sodrzi gluten, a na kutijata si pisuva deka e za od 4 meseci.Gluten koga se voveduva? Dali napraviv greska ili moze da prodozam da mu davam od ovaa kasa od nea nemase nikakva reakcija si ja izede cela.Ve molam za brz odgovor.Pozz

Непосредна врска до пораките: 1944
24.3.2012 14:13:54   
Felly RR
Слаѓана, нема место за паника. Обично глутен се дава со полни 6 месеци (секако некој и подоцна почнуваат со глутен) така да мислам не е страшно, не сте многу мали.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 1945
24.3.2012 15:16:32   
Ljubovce
E mnogu ubavo i jas istata greska,ne mi se veruva deka ne procitav deka imalo gluten,kako e mozno a obicno se citam se gledam i pazam epten da bide se kako sto treba,a eve sega slagana po tvojot post pravec u kujnai sto da vidam isto,noknata sum ja davala so gluten,da na nea pisuva 4 meseci drugite sto gi imam kupeno se bez gluten samo na ovaa pisuva deka ima.
i sega?golema li greska e?nie vcera napravivme 5 meseci a jas mu davam veke 2 nedeli od ovaa kasa...
katasrofa sum znaci

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1946
24.3.2012 15:26:04   
bombica
Cim decata ne vi izreagirale na glutenot ne panicete ama vo idnina mnoguuuu predpazlivo so proizvodite na Hipp.Ne se rakovodete po toa sto pisuva na niv za od kolku meseci se tuku vnimatelno citejte sostav.Na ovosna kasa vo koja ima jagodi pisuva 5+ .Isto i na kasite i sokcinjata so portokal, ananas pisuva 4+ a ovie produkti se davaat posle 1 god.

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 1947
24.3.2012 16:12:59   
sladjana ms
Nisto kasava veke ne mu ja davam ke zemam od tie drugite.Navistina neznae covek sto da pravi,vnimatelno gi citav postovite za voveduvanje na nova hrana za zolcka,za zitarici,za jajce ,za jogurt i kiselo mleko i dr. i site razlicno kazuvaat edni od 6 meseci drugi od 7 treti od 8 mes. itn stvarno covek ne znae kogo da slusa nema nikakov unificiran stav okolu ishranata na bebeto.Samo molam Gospod da mi go cuva bebevo i da e zivo i zdravo.A vo vrska so glutenot dali mozam od 6 meseci da go vovedam?

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1948
24.3.2012 16:15:33   
Andriance
i ja mislam cim nema nikakva rekacija..dobro e..inaku ja vovedov so polni 6 gluten...znam mamicki koi vovele porano..a ima i mamicki koi vovele posle 7 meseci.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1949
24.3.2012 16:22:10   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

E mnogu ubavo i jas istata greska,ne mi se veruva deka ne procitav deka imalo gluten,kako e mozno a obicno se citam se gledam i pazam epten da bide se kako sto treba,a eve sega slagana po tvojot post pravec u kujnai sto da vidam isto,noknata sum ja davala so gluten,da na nea pisuva 4 meseci drugite sto gi imam kupeno se bez gluten samo na ovaa pisuva deka ima.
i sega?golema li greska e?nie vcera napravivme 5 meseci a jas mu davam veke 2 nedeli od ovaa kasa...
katasrofa sum znaci

abe Ljubovce...em ti ja prativ stranata da vidis..duri i ti naglasiv za vas prvite tri user posted image ama sto e tuka e...A e bidejki nema ni 5...ja mislam da ne mu davas nekoe vreme..ama vidi konsultiraj si backi za vas

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 1950
Страница:   <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?