Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
jas sakam da mu ja dadam kako sokce procedeno vo sokovnik.....no neznam da ne e mnogu rano na 4 april ke polni 8 meseci no mozam i da pocekam ako e rano?
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Јас краставица (во таратур) прв и единствен пат му дадов да проба на 1 година, од тогаш не. Со оглед на тоа дека краставицата најголем дел е вода, мислам дека е безбедна за давање, само што мене ми е страв да не му залетне оти сепак е тврдичка.
Ивана, краставицата има минимална хранлива вредност. Не е неопходен производ. Ти смееш да му направиш сокче, ама подобро нека си пие од јаболче, крушка и друго овошје што има некаква хранлива вредност. Според мене, тоа е исто како да му дадеш да пие обична вода.
ti blagodaram za odgovorite a mi tekna na krastavica kako za plus nesto vo meni
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Ивана, краставицата има минимална хранлива вредност. Не е неопходен производ. Ти смееш да му направиш сокче, ама подобро нека си пие од јаболче, крушка и друго овошје што има некаква хранлива вредност. Според мене, тоа е исто како да му дадеш да пие обична вода.
Јас баш го прашував педијатерот за тоа лани лето Никола тогаш имаше околу 8 месеци и ми реше можеш да ми даваш ама пакод друга страна краставицата нема баш некоја нутриционистичка вредност и подобро да му дадеш нешто покорисно.
Mamicki, da ve prasam, od ponedelnik planiram da pocneme so zelencukovi kasicki osven morkov i kompir sto znam deka moze da mu davam na moeto 5 ipol mesecno kazete sto uste mozam da mu dadam: brokula, tikvicka,boranija, grasok.....?????
За боранија и грашок не би ти препорачала,јас на ќерка ми првите зеленчуци што и ги дадов беа ориз со брокула и морков,тиквичка и компир кашички!Не им ставав сол,ама за да бидат по вкусни им ставав путер од оној на Мегле или францускиот Президент мислам се вика!
Vanessa, mozes brokula, karfiol, mlada tikvicka, celer, mali ste za grasok i boranija, pocekaj barem uste eden mesec. Za dve nedeli mozes i spanakj ili blitva da probas, jas licno poveke ti ja preporacuvam blitvata. Isto moze i tikva da proba, toa e eden od prvite zelencuci sto se voveduva kaj decata.
jas ja spremaam vaka 150 ml voda i malku puter i mnogu malku sol dodavam koga ke pocne da vrie vodata i pak go stavam na ogan i dodavam edna ipol kafena lazicka palenta 2 minuti mesam konstantno i ja trgam od ogan...a kazete mi kako spremate cveklo ? nie za 10 dena polnime 7 meseci valjda smeam da davam
fala za pomosta...samo mene ne mi e jasno bidejki na taa palenta sto ja kupiv jas pisuva se vari 30-40 minuti ama za da ja svaris celata palenta i znaci a ednaipol lazicka e dovolno 2 minuti? inaku cveklo mu imam dadeno samo ednas epten malo parce vo sokovnik so drugo ovosie i ne go ispi sokceto do kraj dali poradi cvekloto neznam mazo i deka bese sit ... ke probam vo skoro da mu dadam pak
ИЗВОРНА ПОРАКА: milo20052011
jas ja spremaam vaka 150 ml voda i malku puter i mnogu malku sol dodavam koga ke pocne da vrie vodata i pak go stavam na ogan i dodavam edna ipol kafena lazicka palenta 2 minuti mesam konstantno i ja trgam od ogan...a kazete mi kako spremate cveklo ? nie za 10 dena polnime 7 meseci valjda smeam da davam
Vanessa, mozes brokula, karfiol, mlada tikvicka, celer, mali ste za grasok i boranija, pocekaj barem uste eden mesec. Za dve nedeli mozes i spanakj ili blitva da probas, jas licno poveke ti ja preporacuvam blitvata. Isto moze i tikva da proba, toa e eden od prvite zelencuci sto se voveduva kaj decata.
mene mi e strav karfiol da davam pred 9 bidejki stvaral grcevi e sega mozebi si e se do organizam a imam i mnogu pati se fatam da i napravam i se predomislam a i za cveklo mi rekoa deka e mala a eve za tri dena polnime 7 meseci vie sto mislite da dadam cveklo ili ne i so sto najveke go spremate
Јас се и давав до 8 месеци имаше се пробано и месо и риба и зеленчуци и овошја освен јагодите и сеуште и немам дадено. обично мешав боја со боја.жолто,зелено,протокалово,црвено а и уште еднаш ке ја спомнам книгата која мнг ми послужи со дохраната и воведувањето на нови продукти"Готвач за вашето бебе" е книгата и не е скапа а достаа корисна.
jas ne ziveam vo mk ziveam vo it i imase poveke palenti i ja zemav ovaasto veke ja imam neznam ni jas kakva e da ti kazam i na spoveketo pisuvase slicno vreme na spremanje,.....jas denes veke probavda ja spremam na toj nacin sto ti mi kaza i mislam deka bese svarena mada ne se razbiram u palenta ja varev nekade okolu 5 minuti vikam nem da e slucajno ne svarena i izrucka okolu 40g tolku mi dadov vikam da ne mu e mnogu za prv pat....a vo nea staviv i dve tri lazicki jogurt....sepak grazie
mene mi e strav karfiol da davam pred 9 bidejki stvaral grcevi e sega mozebi si e se do organizam a imam i mnogu pati se fatam da i napravam i se predomislam a i za cveklo mi rekoa deka e mala a eve za tri dena polnime 7 meseci vie sto mislite da dadam cveklo ili ne i so sto najveke go spremate
mamicka77..abe mozes karfiol be ...pa stalno ti vikam...ti meso i smoki i davas ne pa karfiol...samo malku ic ne e vkusen mesas go so kompirce..bi trebalo da go saka
Смоките по итно да ги остраниш ,поарно палента и јогурт отколку смоки и јогурт.Л прв патпроба смоки на 15м. итоа на роденден децата јадеа и она гледаше па и дадов да проба ,и се бендисаа ама не до сега има само едно пакетче изедено и толку не давам повеќе.Соленки јадесамо и тоа соленкипочна исто од 15м. А карфиолот можеш и со морков и компир.
Mamicki mojov bebus za edna nedela polni 6 meseca.Kazete mi koga mozam da pocnam da mu davam palenta, jogurt i kiselo mleko i na koj nacin?Dali ke bide kako zamenski obrok ili kako uzina kolku kolicinski da mu davam?Bebuska dosega ima tri zamenski obroci ovosna,zelencukova i mlecna kasa.Pozz
Jas pocnav so palenta i kiselo mleko samo sto napolni 6 meseci. Palentata ja varam vaka: solja voda, pola solja mleko (kravjo stavav) i na toa pola solja palenta. Koga ke se svari, pred krajot, dodavam puter da se rastopi. Ja mesam so kiselo mleko. Sega, bidejki e pogolem, varam malku poveke kolicinski i ja mesam so ABC sirenje ili kravjo sirenje, plus si pie i jogurt ili jade kiselo mleko, sto ima, toa.
Ako ne sakas da stavas kravjo mleko, togas mozes samo so voda da ja varis, ama kolicinata e ista. No podocna, koga ke vovedes kravjo mleko, mozes so nego da ja varis, mnogu e povkusna taka. Barem mene mi e
Јас се и давав до 8 месеци имаше се пробано и месо и риба и зеленчуци и овошја освен јагодите и сеуште и немам дадено. обично мешав боја со боја.жолто,зелено,протокалово,црвено а и уште еднаш ке ја спомнам книгата која мнг ми послужи со дохраната и воведувањето на нови продукти"Готвач за вашето бебе" е книгата и не е скапа а достаа корисна.
moeto bebe ima 3 meseci i mnogu slabo napreduva vo klaza samo po 400 grama na mesec inace e na AD mleko i pie po mnogu malku po 90 gr na 3 saati i toa so molenje i sega se mislam dali na svoja raka da pocnam po malku nesto da ja dohranuvam ili ke si napravam belja