|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
2.4.2012 10:23:17   
miana
decki ima li moznost ovaa vakcina MRP da ne im cini na nasive? Moze li da gi vakcinirame vo stranstvo? Nie utre ja primame Di te per i preplasena sumuser posted image

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 1001
2.4.2012 10:26:36   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Од што е скратено МРП?

Morbili (mali sipanici) - Rubeola - Parotit (zaushki)

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 1002
2.4.2012 10:53:13   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

decki ima li moznost ovaa vakcina MRP da ne im cini na nasive? Moze li da gi vakcinirame vo stranstvo? Nie utre ja primame Di te per i preplasena sumuser posted image

miana nasata bese belgisko proizvodstvo sin mi mnogu tesko ja podnese.Nikoj nemoze da kaze kako ke ja podnese deteto vakcinata

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 2.4.2012 10:54:28 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1003
2.4.2012 10:57:27   
fila
miana tvoeto i moeto bebe se desetina dena razlika dali tvoeto ja primi prvata doza diteper

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1004
2.4.2012 11:16:39   
kikicka
Ние МРП ја примивме на 8 месеци требаше порано ,ради епидемијата лани ама не бевме во Мк пакога се вративме ја ставија заедно со 3 доза на дитепер. Немаше некои реакции ,гледав да и е што позабавно тие два дена да заборави а и подобро да помине. Фала богу не е ништо иако кога ке прочитам таквонешто ме фака страв и ме мава филм . Овде мрп ја ставаат доколку сакаат родителите ке си платиш и во случај на епидемија.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 1005
2.4.2012 14:47:46   
miana
fila ,ne sme ja primile prvata doza di te per,bevme mnogu bolni,14 dena na antibiotik pa zatoa duri sega ke ja primame...
ИЗВОРНА ПОРАКА: fila

miana tvoeto i moeto bebe se desetina dena razlika dali tvoeto ja primi prvata doza diteper

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 1006
2.4.2012 15:09:08   
fila
pred malku bevme na vakcina i primi samo so lazice i vo nodze a za diteperot ke ja stavame na klinika na imunologija procistena za da ne se raspravame so temperaturi ama ke pocekame da napravime 4 meseci i taman posle site tri dozi edna po druga do sest meseci ke si gi primi

Непосредна врска до пораките: 1007
2.4.2012 19:13:41   
bombica
Денес бевме на читање белег и нема ни Б од БСГ.Ќе мора пак да го буцкаатuser posted image Добро се знае ли зошто не фаќа секогаш оваа вакцина па треба да се повторува?До вакцината е или до организмот?

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 1008
3.4.2012 21:30:31   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: fila

pred malku bevme na vakcina i primi samo so lazice i vo nodze a za diteperot ke ja stavame na klinika na imunologija procistena za da ne se raspravame so temperaturi ama ke pocekame da napravime 4 meseci i taman posle site tri dozi edna po druga do sest meseci ke si gi primi

fila aj kazi kako toa na klinika ke ja primite? Moze sekoj toa ili samo so vrski?? Kako i jas da i stavam takva vakcina??Na moevo denes mu dadoa samo lazice a rekoa za di te per da odam drugata nedela.

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 1009
4.4.2012 11:16:53   
Ikana
Може ли некој да ми објасни зашто не сакаат да ми ја вакцинираат М од БСГ и ХБ во Букурешт??? Му рекле на мм кога однел картон и историја дека и прошол редот и не можеле да ја вакцинираат, и изгледа и било страв на докторката пошто има примано трансфузија- плазма, но има поминато 4 месеци оттогаш. И сега шо да праам ја? Невакцинирано да го оставам детето?? ЕЕЕ Бог да чува!!!!

Непосредна врска до пораките: 1010
4.4.2012 11:22:02   
Luci
За бсг има одредено датуми кога се примаат па можеби ради тоа му рекла така д-рката, ма да и не требала таков одговор да даде, туку да Ви закаже кога да одите. Во пп ти пратив бројче најдобро јави се или па тркни до таму

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 1011
4.4.2012 11:42:31   
Ikana
Фала Луци!! user posted image user posted image
Еве зборував сега, истово ми го кажа, дека распоредот е проблем, дали прво да ги прими другите вакцини, и до годинка БСГ, или да прими една петтовалентна на клиника. Боже значи од памет ме извади си викам добро сега аман што е веќе....од здраво право детево болно ми го прават. Ме извади од пмает, и мене и мм, демек ако се вакцинира којзнае што ќе биде! Аман!!! user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1012
4.4.2012 17:39:50   
BILEZLATKO
po struka sum med.sestra i mislam deka treba da se vakciniraat.nie odime redovno na vakcini i dobro gi podnesva sega na 25 ke odime pak najverojatno ke prima di-te-per 2 doza i ke vidime kako ke pominime so prvata krenavme temperatura 37,5 i ne bese kenkav na raceto odma staviv obloga od acidi borici i dobro bese ne se zalese.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 1013
8.4.2012 17:32:02   
Ikana
Женски ние утре ќе одиме да се вакцинираме од БСГ и ХБ. Има ли некоја реакција од овие вакцини и треба ли некои облоги да и ставам, нешто?

(Одговор на членот BILEZLATKO)
Непосредна врска до пораките: 1014
8.4.2012 18:11:42   
Kockicka
Ikana nema nisto loso na sekoja vakcina da stavas oblogi kolku za zastita jas posle sekoja vakcina na user posted image stavam oblogi od rakija i do sega da se podmesam super gi pominavme site osven sto malku poveke spieme toj den a imame veki i 2 dozi vakcina od diteper

Непосредна врска до пораките: 1015
8.4.2012 18:39:52   
mamicki
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Женски ние утре ќе одиме да се вакцинираме од БСГ и ХБ. Има ли некоја реакција од овие вакцини и треба ли некои облоги да и ставам, нешто?

Ikana, kje ti kazat tamu. K nema nikakov problem so primanjeto vakcini- kje se iznaplace tamu, kje zaspie i koga kjese razbudi, kako nishto da ne bilo, no ima deca koi burno reagiraat user posted image
Ako mi kazat deka postoi opasnost da krene temperatura, preventivno mu davam sirup, e sega, toj e antipiretik, no i analgetik, taka shto nemame problem.

< Поракaта ја уредил mamicki -- 8.4.2012 18:41:49 >

Непосредна врска до пораките: 1016
8.4.2012 20:46:08   
Ikana
А смее да цица пред вакцинирање, така?

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1017
8.4.2012 21:19:53   
Calypso
Смее да цица, нема проблем за тоа Икана.
ХБ не дава никаква реакција, а БСГ дава задоцнета реакција, ама не боли - прво на местото ќе се појави црвенило, со поткожно топче кое за две-три недели треба да пробие, т.е да се направи крастичка која не треба да се мокри додека не отпадне самата. Потоа ќе остане белег. Тоа е вообичаената реакција за оваа вакцина.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 1018
8.4.2012 23:14:52   
Andriance

srce, obicno vikaat obogi od acidi borici...voobicaeno od ovie vakcini nema reakcija ama sekoe dete razlicno..moze posana da e...

moj sovet...preventivno nishto ne davaj...kje ti kazat i tamu deka duri i da krene T se dodeka e 38..pa i 38,5 ne davas nishto...taka mu dozvoluvas na organizmot samiot prirodno da se odbrani i stvori imunitet...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1019
8.4.2012 23:35:56   
kikicka
Ниекога примавме вакцини откако ке си дојдевме дома и давав сируп и заспиваше,облоги од нишесте и вода растворено и на крпче или памук ке ставев наместотокаде штоја боцнале,тоа почесто ,температура и мерев и не качуваше.Е сега ја болеше чат пат ногата амаза два дена поминуваше.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1020
9.4.2012 9:57:52   
Ikana
Ок денес не боцнаа само против ХБ, БСГ не давале на над 3 месеци бебе, мора до годинка да чекаме, ама ок. Е сега мир екоа од оваа вакцина нема реакција, да се однесуваме исто ко да не примила. Јас си ја пратам, не дај Боже да качи Т, ама не планирам ништо да и давам превентивно, само ако е над 38,5. А облоги да и ставам сега од ракија или не? Пошто немам моментално ни АЛПА ни Ациди борици.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1021
9.4.2012 10:00:10   
Tanjat7880

Ок денес не боцнаа само против ХБ, БСГ не давале на над 3 месеци бебе, мора до годинка да чекаме, ама ок. Е сега мир екоа од оваа вакцина нема реакција, да се однесуваме исто ко да не примила. Јас си ја пратам, не дај Боже да качи Т, ама не планирам ништо да и давам превентивно, само ако е над 38,5. А облоги да и ставам сега од ракија или не? Пошто немам моментално ни АЛПА ни Ациди борици.

Ikana oblogi samo so mlaka nakaj ladna voda,nikako rakija a acidi borici ili alpa moze,no kaj  mene i ladnata vodicka zavrshuvashe rabota

Непосредна врска до пораките: 1022
9.4.2012 10:04:26   
Beatris
Само ладна облога Иканче, натопи една газичка и стави на боцнатото место

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 1023
9.4.2012 10:26:35   
Ikana
Готово и ставив памукче со ладна вода. Нема ништо сега за сега, јадеше како и обично и весела е.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1024
9.4.2012 10:29:41   
Beatris
Абе што да има, ништо нема да и биде, уживкај си

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 1025
Страница:   <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?