Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Нас денес ни е 10-ти ден како примивме МРП и ноќеска качи Т 38,1. Му дадов сирупче си заспа и сабајлево немаше ич. Ме интересира какви биле рекациите кај вас од оваа вакцина? Ваљда нема пак да ми качи Т деновиве
Луци, Филип имаше цела недела температура по таа вакцина. Не сакам да те плашам, се надевам дека нема така да биде и со М. Ќе помине, само пази го денес убаво.
Луци имампишано амаај пак.Ние МРПја примивме заедно со последната доза ДТПдветезаедно и немавме некаква посебна реакција Т траеше1 денаболката 2 дена.
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci
Нас денес ни е 10-ти ден како примивме МРП и ноќеска качи Т 38,1. Му дадов сирупче си заспа и сабајлево немаше ич. Ме интересира какви биле рекациите кај вас од оваа вакцина? Ваљда нема пак да ми качи Т деновиве
Епа и јас еве читам во календаров дека на 18 месеци е ревакцинацијата за Дифтерија, тетанус, пертусис, ама нас ни е закажана на 2-3 дена пред да направиме 17 месеци и се чудам сега што е работава. Може грешка ни запишале, најдобро ќе биде да се јавам и да прашам
Еве сега пак има Т, 38,3, мм ќе му даде сирупче и течности...уффф ај нека проаѓа више, ич не сакам температура иччччч
Нема да биде цврсто, топче се прави само кај ДиТеПер и БСГ.
Луци, ајде, ќе помине. Син ми само се исфрли по торзото со ситни брунчиња како реакција на МРП, некаде околу 12 ден вечерта, следното утро многу повеќе му се познаваа, за веќе вечерта да ги снема. Ако качи над 38.5 давај му антипиретик, дотогаш нема потреба... ајде, се ќе биде добро!
Denes primivme vtora doza na diteper i cel den si kenkame i sega mu meram gledam kacil 37.6,na mislam sum dali da mu dadam daleronce,strav mi e vecer da ne krene poveke,mu srtavam acidi borici i nisto drugo a gledan i nozeto go bole,placliv e mn :((
Не, не може така, оти белегот е фактички лузна. Местото буквално се разранува и тешко се губи тој белег. Едино може да е послабо видлив, ама искусен доктор ќе го препознае лесно колку и да е мал.
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.
На местото на боцкањето се формира топче, тоа фактички е воспаление, буквално треба да пробие нанадвор, да истече и да се направи краста која после сама ќе отпадне и ќе остави лузна. Тоа кај нас го нема, еве веќе 3 месеци после втората БСГ. А на почетокот убаво се формираше, и јас си мислев дека ќе остане белег овој пат. Ама ништо.