|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
6.4.2012 15:52:43   
ana_banana
Marijam samo hrabro! Se ke bide vo red,ke se sredi krvarenjeto so lekarstvata,samo opusti se i uzivaj.tuka sme za tebe za sto i da ti treba.pozz user posted image

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1051
8.4.2012 20:17:40   
pepuska
Здраво на сите .
нова сум на форумов и трудна 5 та недела. Се чувствувам одлично освен што деновиве спијам ептен . Сакав да ве прашам дали се лакирате во текот на бременоста и дали лакот го вадите со ацетон . Јас сосема се заборавив и дури кога ми навлезе мирисот во носот сфатив дека вдишувам хемикалија .... user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1052
9.4.2012 10:05:38   
Beatris
Е таман работа ако треба да се запуштиме кога сме бремени. Слободно лакирај си се и уживај во бременоста user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 1053
9.4.2012 13:24:08   
JanaMarija
Dont worry jas sekoj vtor den se lakiram :)))) i prethodno mi smetase mirisot ,ama za ubavina se trpi :))))

Pa neli treba da bideme zgodni i sredeni majkiuser posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1054
9.4.2012 18:17:09   
pepuska
Ви благодарам најмногу на свет user posted image

(Одговор на членот ana_banana)
Непосредна врска до пораките: 1055
9.4.2012 18:24:10   
marijam
pepuska dobredojde na forumov ,bas mi e milo za tebe i jas si lakiram e sea ne na sekoj dva deka na na 3 hehhehe
Pozdrav do tebe imaj ubava i lesna bremenost ,a za pospanosta jas veke cela nedela sum takva denes pogotovo samo dremam mozebi e i od vremevo...

Непосредна врска до пораките: 1056
9.4.2012 18:32:49   
pepuska
Благодарам сега на почеток личи на лесна немам сеуште мачнини па ќе видиме инаку јас па обратно дури денеска се свестувам .

Непосредна врска до пораките: 1057
11.4.2012 7:41:30   
meU87
Добро утро другарчиња !!!
Јас денес повторно сум на контрола, поточно за 1ч ми е контролата.
Морав да си се пожалам дека сум навистина напната, возбуда, среќа и страв се испомешани во мене. Мислам дека премногу читам низ нет па затоа без никакви проблеми јас си правам проблем во главата.
Ако да ми дојде паметот само чекам user posted image

Ве гушкам сите user posted image
Подоцна ќе ви пишам како сум поминала. Пуштајте среќа user posted image

Непосредна врска до пораките: 1058
14.4.2012 8:21:34   
Calisto
Здраво на сите, се спремаме за Велигден па скоро никој нема на форумов user posted image . Ви посакувам прекрасни празници исполнети со многу љубов, среќа и благосостојба.
Сакав да прашам може и некој друг има ваков проблем. Бремена сум веќе 5-6та недела, а гратдите не можам да ги допрам значи лудо ме болат и многу се отечени. На лекар сум дури на 20 ти ама некој да препорача некоја маст, бабин лек и сл. до тогаш user posted image Ви благодарам

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1059
14.4.2012 9:20:37   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calisto

Здраво на сите, се спремаме за Велигден па скоро никој нема на форумов user posted image . Ви посакувам прекрасни празници исполнети со многу љубов, среќа и благосостојба.
Сакав да прашам може и некој друг има ваков проблем. Бремена сум веќе 5-6та недела, а гратдите не можам да ги допрам значи лудо ме болат и многу се отечени. На лекар сум дури на 20 ти ама некој да препорача некоја маст, бабин лек и сл. до тогаш user posted image Ви благодарам

Калисто среќни празници и на тебе и се најубаво. Те боли целата града или пак брадавиците само? Јас кога бев на почеток на бременост исто како тебе во моментов имав исти такви болки посебно изразени на брадавиците и верувај дека е тоа најнормална болка, впрочем по таа болка која никогаш претходно и сум ја немала знаев дека сум бременаuser posted image Но можеш да пробаш со ланолин да ги намачкаш брадавиците, нема да имаш никаква штета

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Calisto)
Непосредна врска до пораките: 1060
14.4.2012 13:30:15   
Calisto
Luci не ме болат брадавиците, осетливи се да, меѓутоа не чувствувам некоја голема болка, а градите не можам ни да ги допрам, отечени се многу и ми се чини ако ги притиснам дека ке прснат.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1061
15.4.2012 19:13:30   
pepuska
И мене ме болат градите не м жожам да ги допрам ама ќе поминат тоа е нормално . Инаку бев на ехо во четвртокот при одење во wc прокрварев малку и испадна сее ок со плодот па мдадоа утрогестан а со празнициве за никаде сум прејадена прееска дури завршив со течни столици user posted image

Патем среќни празници насите и преубав помин деновиве

Непосредна врска до пораките: 1062
16.4.2012 10:43:41   
jess
zdr na site jas sum nova pa imam nekolkuy nejasni raboti ako ima nekoj slicno iskustvo ili mislenje da mi odgovori pravev ifv embrio transferot bese na 6 mart posle 14 den bhcg pokaza deka sum bremena vo meguvreme na 26 mart prokrvarev traese nekolku dena edna nedela gi piev redovno lekarstvata i progesteron depo posle kontrolite so plodot bese se vo red pred edna nedela dr mi kaza deka pocnata e srcevata akcima no sto me maci mene nemam nikakov simptom i testot za bremenost hcg od apteki kupiv milion postojano se negativni sto ne e vo red? mozno li e takvo nesto duri pomisluvam i deka voopsto nema plod neznam sto da mislam slednata kontrola e za nekoj den .....pozzz vi blagodaram na site

Непосредна врска до пораките: 1063
16.4.2012 12:31:50   
bobana
Zdravo na site.
Bremena sum okolu 5-6 nedeli i ako Gospod saka ova ke bide nase treto detence.Go sakavme so soprugt bidejki imame dve angelcinja i vo zivotot tie se nesto najdobroto sto ni se slucilo.Imame devojce 7 god i edno slatko momcence 3 god pa ova kakvo saka neka e.Se spremavme za uste edno devojcence no bidejki jas sum premnogu intuitivna sigurna sum deka i ova ke bide masko.Sakam na site da vi kazam deka site nie sme vo blazena sostojba i taka treba da se odnesvame.Da bideme umereni i odmereni vo se.Jas licno ne sakam da se vrzuvam cvrsto i silno so idejata za bebence bidejki veke sum iskusna i znam deka patot do bebence e mnogu dolg i cesto pati nepredvidliv.No isto taka znam deka se sto e moe mi doaga.I samo uste nesto za kraj.Jas mnogu sakam na site moi bliski da im raskazam i da se pofalam deka sum bremena i da ja spodelam radosta so niv.No se vozdrzuvam i osven semejstvata nikoj neznae.Mozebi zvuci malku sugestivno no jas imav edno loso iskustvo i sve si mislam deka bese od toa.Taka da sega ova mi e moznost da se pofalam barem nekade a toa e pred site vasuser posted image .Ve pozdravuvam site

(Одговор на членот jess)
Непосредна врска до пораките: 1064
16.4.2012 20:41:21   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: jess

zdr na site jas sum nova pa imam nekolkuy nejasni raboti ako ima nekoj slicno iskustvo ili mislenje da mi odgovori pravev ifv embrio transferot bese na 6 mart posle 14 den bhcg pokaza deka sum bremena vo meguvreme na 26 mart prokrvarev traese nekolku dena edna nedela gi piev redovno lekarstvata i progesteron depo posle kontrolite so plodot bese se vo red pred edna nedela dr mi kaza deka pocnata e srcevata akcima no sto me maci mene nemam nikakov simptom i testot za bremenost hcg od apteki kupiv milion postojano se negativni sto ne e vo red? mozno li e takvo nesto duri pomisluvam i deka voopsto nema plod neznam sto da mislam slednata kontrola e za nekoj den .....pozzz vi blagodaram na site

Мила јесс не сум имала вакво искуство меѓутоа мислам дека штом докторот ти рекол дека се е во ред со плодот и дека има срцева акција треба да му веруваш и да се релаксираш. Не се оптеретувај со тестови и барање на симптоми, секоја трудница е различна. Јас на пример воопшто немам мачнини или пак незнам какви потешкотии, пробај да бидеш позитивна тоа сега му е најпотребно на твојот организам и почекај ја наредната контрола. Ти посакувам се најубаво и се надевам ќе се читаме овде и во другите теми почесто. Поздравuser posted image

(Одговор на членот jess)
Непосредна врска до пораките: 1065
16.4.2012 22:19:19   
jess
TI BLAGODARAM ZA PODRSKATA KONTROLATA KE BIDE NAJVEROJATNO UTRE SE NADEVAM SE KE BIDE VO RED I DEKA KE SE JAVAM NA FORUMOT SO POZITIVEN ODGOVOR KISSS DO SITE

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1066
16.4.2012 22:43:25   
marijam
Zdravo na site idni mamicki .
Kako ste kako se odvivaat rabotite? Calisto bese li na pregled? Ne si ni pisala kako e bebusot slusnavt li sr akcija?
Jess kade go pravese ivf i jas sum so ivf transferot mi bese na 13 mart taka da tuka sme nekade ,vo koja nedela si ti kazaa li?
I jas iskrvarev dva pati i na terapija sum i miruvam,kolku mozam ,slusnavme i sr .akcija pa kontrola naredna sreda vo meguvreme strogo treba da miruvam.
Pozdrav na site

(Одговор на членот jess)
Непосредна врска до пораките: 1067
17.4.2012 8:11:49   
Calisto
Calisto се чувствува како наполнета патка user posted image user posted image Да се насмееме малку. Се уште не сум била на конрола одам на 20ти или 23 ти како ќе имам време со смените на Др. за да видиме срцева акција. Градите си болат стандард, некако цела како да отеков, инаку си бев релативно слаба, а и нормално си јадам. user posted image Ништо не ме собира веќе user posted image Ама се за бебушот user posted image Ве поздравувам сите. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1068
17.4.2012 12:34:30   
ana_banana
Jas pak samo vo stomakot rastam i plus gradite sto mi se porasnati user posted image nemam ni macnini (samo 2-3 dena) na pocetokot mnogu se pazev posto me bolese stomakot ama sega duri zaboravam deka sum bremena user posted image jas utre odam krv da proveram pa na 19 na eho, edvaj cekame da go vidime pak. Da mu go slusneme i srcencetouser posted image

Непосредна врска до пораките: 1069
17.4.2012 20:31:35   
pepuska
Бобана и јас имам едно лошо искуство и затоа само маж ми и моите знаат и вие на форумот нормално а на ова гледам дека мора ама баш мора да испадне живо и здраво . Знаеш како патот од 9 месеци е долг навистина ама па кога ќе видам некои дека во првите 3 месеци се товари со 2-3 лаптопа плус паноа за презентација плус проектори кои се тешки ми доаѓа да пукнам а не ни пијат фолна и на крај се ок а јас му се тресам и прв пат дабростон па неуспешно (missed ) па сега пак утрогестан ми доаѓа да пукнам . Инаку се друго ми е лесна бременост мачнини немам ниту еднаш не сум повратила само градите ме болат а и тие ги проверувам од време на време од што заборавам дека сум трудна па да се потсетам . Сега во петок треба да видиме срцева акција па ќе видиме што ќе биде . Гледам што можам да елиминирам стрес и да останам во добро расположение и мислам дека тое најбитно user posted image

(Одговор на членот ana_banana)
Непосредна врска до пораките: 1070
17.4.2012 22:30:44   
marijam
Idni mamicki...Imam maka denes ,dali nekoja od Vas imala bolki vo dolniot del na stomakot?
I jas gi imam sekoj den po malce ama denes me utepaa grcevi bolki cas me sece me bode ,glavata mnogu me boli neznam ke puknam mislam sekoj cas ke dobijam.na kontrola sum drugata nedela. A ovoj period t.e ovoj datum ako ne bev zabremenila ke trebase da dobijam ciklus mozno li e od toa da se zgolemeni bolkite...? pobudalev denes

Непосредна врска до пораките: 1071
18.4.2012 8:04:09   
milika
Маријам, јас сум веќе 28-ма недела, а секој месец во деновите кога да не бев бремена ќе имав добиено имам менструални болки. Јас уште на почетокот си направив календарче во кои денови тоа ќе ми се случува до крајот на бременоста, и во тие денови сум особено внимателна (повеќе одмарање, помалку напрегање и стрес). Ти го советувам истото. Поздравче!

Непосредна врска до пораките: 1072
18.4.2012 13:01:29   
kasiopea
Здраво на сите.
еве и јас конечно да се префрлам на оваа тема user posted image инаку сум 9 нед. и 2 дена, и до сега се е во ред. Немам никакви мачнини, повраќања и слично, само ми се многу зголемени градите и малку повеќе спијам.
Од лекарства пијам фолна, магнезиум и дабростон. Дабростонот и магнезиумот докторката ми ги даде превентивно. пошто сум над 35 и бидејќи имала скоро некоја трудница со спонтан па сега е многу попретпазлива.
Сакав да ве прашам во која недела почнавте со скрининзи и дали амниоцентезата е задолжителна. Исто така сакав да ве прашам, кој каде правел амниоцентеза и скрининзи, и колку сте задоволни од прегледот.

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 1073
18.4.2012 14:12:35   
bobana
Ova e za Kasiopea

Moeto iskustvo so prethodnata bremenost so amniosintezata bese apsolutno pozitivno.Jas iako nemav 35 godini kako tebe sepak primav odredeni lekarstva vo bremenosta za koi imase somnez deka mozebi napravile steta na plodot i zatoa mi preporacaa sepak da ja pravime amniosintezata.Mnogu golema bese neizvesnosta i stravot kako ke pomine seto toa.Mislam deka so noki ne spiev i stravot bese prisuten.No koga dojde momentot navistina ne bese voopsto strasno.Go pravev vo sistina kaj dr.Mitko Ivanovski.Mislam deka toa bese nekade nakaj 16-17 nedela.Doktorot ceni koga da ja napravi odnosno koga ke vidi deka ima dovolno plodova voda.Toa odprilika izgleda vaka.Odis na pregled kako na eho i na stomakot imaat specijalen program kade kompjuterski pokazuva na koj del od stomakot najdobro e da se bocne pritoa da ne se povredi bebeto.Iglata za bockanje e mnogu dolga no mnogu tenka.Bocka so nejze na stomakot onamu kade kompjuterot presmetuva i vadi od plodovata voda.Veruvaj mi deka boli pomalku odkolku koga ni vadat krv od vena.Najvazno od sve e da bides smirena da mu veruvas na doktorot i voopsto da ne se grizis za nisto.Sekako ke cues deka vo narednite 2 dena posle amniosintezata postoi nekoj minimalen rizik od spontan abortus no koga ne postoi takov rizik?Vo narednite 2 dena jas apsolutno miruvav lezev i nemase nikakvi problemi.Ete nakratko za moeto licno iskustvo.Se nadevam te ohrabriv malku.
A za pepuska, mila i jas gi zemav utrogestanot i toa dosta dolgo ne sega vo ovaa bremenost tuku vo prethodnata i znam kako e.Na sekoi 8 casa vaginalno mozebi kolku sto se sekavam do pocetokot na 5 ti mesec taka nekako bese.No znam deka se mnogu efikasni.Ne se otkazuvaj ke napravime se sto treba samo da dojdeme do celta.Jas sum imala mnogu teski bremenosti no zatoa poragjaite mi bile boza imam ekstra iskustvo so poragjaite a za decinjata angelcinja.Zatoa i se nafakam na uste eden period koj mozebi ke mi bide tezok i macen no zaradi ishodot na sve se nafakam.

Ve pozdravuvavm site

(Одговор на членот kasiopea)
Непосредна врска до пораките: 1074
19.4.2012 18:59:43   
ana_banana
Zdravo dragi moi.Eve denes bev na kontrola za srceva akcija i me cekase ogromno iznenaduvanje.Vidovme dve bebinja so dve srcevi reakcii user posted image presrekna sum i skros zuneta a mm uste poveke posto i toj bese so mene.i nego skros ne mu se veruva user posted image leleee od dva pati imanje na s** user posted image user posted image user posted image ne da sum na user posted image ne znam ni kaj sum user posted image

(Одговор на членот bobana)
Непосредна врска до пораките: 1075
Страница:   <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?