|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
21.4.2012 0:25:08   
Melanija RR
Имам едно прашање.Мојата докторка ми кажа дека каналите имаат значење и при ИФВ иако не се потребни да се имаат.Поради некоја функција,или течност.Доколку некој може да ми подобјасни.Моите канали се со проширувања и стеснувања по цела дoлжина.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 501
21.4.2012 1:16:00   
Iverka
Ok, barav nakratko nekoj da mi kaze za kolku vreme se dobiva odgovor od FZO, zatoa sto chekam vo momentot i sum nestrpliva, no ke se potrudam da gi pronajdam informaciite sto ste gi objavuvale ovde na forumot.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia RR

Иверка пребарај наназад на форумов, многу пати е напишан одговор на истово прашање, верувам ќе најдеш повеќе информации, често се повторуваме!

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 502
21.4.2012 10:27:03   
LUBA
Iverka mene fondot mi odgovara tocno po eden mesec po posta na domasna adresa ti stiga pismeno.POZZ

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 503
21.4.2012 12:35:50   
Iverka
Ti blagodaram LUBA na informacijata, pochnav da baram niz forumov info, no ne stignav da gi procitam site 20 strani.
ИЗВОРНА ПОРАКА: LUBA

Iverka mene fondot mi odgovara tocno po eden mesec po posta na domasna adresa ti stiga pismeno.POZZ

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 504
21.4.2012 12:56:34   
marijam
Iverka jas gi dobiv za nepolni 2 nedeli toa bese pred nova godina nekade ,barem vikaat deka sea pobrzo gi davaat.
kade sakas da pravis ivf ,ti mozes da otides na konsultacii i pred da dobies odgovor,jas zapocnav taka po naknadno im go odnesov resenieto.sepak ne pocnavme odma kaj mene imase moi licni problemi pravev i drugi intervencii,a sigurno i ke mozes na vreme da mozes da pocnes da pies kontracepcija. otidi na konsultacija jas mislam taka e podobro.pozdrav

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 505
21.4.2012 16:39:33   
bate
lpepa, dobredojde milicka. imam napisano i pred toa, eve sega pakuser posted image i mene mi gi otstranija dvata kanala, bea blokirani i imase nekakva tecnost vo niv. Da pravivme in vitro bi bilo ne ustesno, bidejki tecnosta gi ubivala embrionite. Jas na pocetokot mislev dali da mi gi otstranat ili ne, zaradi toa sto toa go pravis zasekogas, nema da mozes da zabremenis. Ama kako i da e mora da se otstranat i pravo na in vitro. I taka kanalite ne igraat nikakva uloga za in vitro. Mene prvoto in vitro mi bese ne uspesno, mi go pravea so dolga procedura, i ET mi bese na 26 ti den od ciklusot.
no kako i da e, ne se plasi nisto e strasno. se nadevam ti objacniv pravilnouser posted image .
glavata gore i nema otkazuvanje user posted image

(Одговор на членот lpepa)
Непосредна врска до пораките: 506
21.4.2012 19:34:59   
ole2004
betti i padme со среќа,ви посакувам успех и да не израдувате соuser posted image user posted image .lpepa јас имав проширувања на јајоводите исполнети со hidrosalpinx,оперативно ми ги затворија со биполарки,правев ИВФ успешно имам ќеркичка.Сега правев повторно ИВФ и сум бремена 11недела.Воопшто не размислував кога трбаше да ми ги затворат јајоводите,правев се што ќе ми каже докторката со една цел,да добијам user posted image .Ти посакувам среќа и успех.

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 507
21.4.2012 20:18:53   
bik4e
Здраво девојки user posted image Имам едно прашање за вас,имам подадено документи за ин витро ,денес добив одговор дека треба да направам уште ултразук на утерус и овариум. Дали ке може некоја да ми казе што е тоцно тоа дали е ехо на матка и јајници или е несто друго user posted image Поздрав до сите

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 508
22.4.2012 1:28:34   
lpepa
falaaa vi mnogu milicki konecno posle tolku vreme go najdov pravilnoto mesto kade da se obratam i so koga da go spodelam seto ova sto mi se slucuva betti otkako ti gi otstranija kanali dali imas praveno inf leee stvarno mi e mnogu strav no iako gi imam ne mi funkcioniraat znam deka i so nif nemozam da ostanam bremena sega sum momentalno malku na pauza sakam da se odmoram od site negativni raboti i da go najdam pravilniot doktor za 3toto inf a i daj boze poslednoto ole2004 ti posakuvam se naj naj ubavooooo imaj si naj ubava bremenost kolku mi e milo koga ce slusnam deka nekoj so isti problem kako mojot ima bebence ili e na pat bebence ole2004 kako go pravese operacija i znaci ne ti se izvadeni samo zatvoreni kolku sto razbrav asto e toa bipolarki prvpat slusam nikoj ne mi kazal deka moze i da se zatvorat iako imas hidrosalping i kade go pravese inf jas 2 pati pravev vo sistini kaj dokor popovic no za 3 pat sakam da pravam na drugo mesto od nego ne sum zadovolna bidejki i 2 ta pati mi go pravese inf so hidrosalping iako na krajot mi kaza deka ne mi e uspesno bidejki imam hidrosalping a jas sum go imala od 2005 a toj procital na otpusnala lista od laparaskopijata pred 2 to inf se izvinuvam na dolgiot pos no stvarno mi treba pomos pozzzzz i vo najskoro vreme site da se raduvame user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 509
22.4.2012 1:39:54   
lpepa
chery33 jas sum pravena laparaskopija 2005 god vo ginekolosko vo cair doktorot go otkril problemot deka kanalite ne mi funkcioniraat deka se so priraslici i deka imam hidrosalping no naj kriticno e deka on pak me zatvoril i ne napravil nisto koga se svestiv mi rece nemozev da napravam nisto obratise vo sistina za inf bidejki si mnogu mlada imav samo 20 god no godinite nemaat vrska po moe so toa no dogovorot bese i potpisav deka ako ima problem da se sredi bidejki otidov znaejki deka ne mi funkcioniraat kanalite no toa e stoe jas si plativ pak na privatno 27000 no bez resen problem i moe mislenje e deka nie sme klanica kako mu odgovara taka pravat so nas toa e sto ostanuva da se molime za denot koga ce gi imame nasiteuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 510
22.4.2012 10:53:19   
Melanija RR
lpepa немам коментар за твојот случај,сите знаеле за каналите за тоа одиш на лапаро.и ништо.Колку чудни доктори.Затоа велам без лапара. и хистеро. никако на инвитро.ХСГ не е меродавно.
Ти посакувам успех што поскоро,и да одбереш вистински доктор.Секако дека и со оваа дијагноза можеш да останеш бремена и да родиш.Тоа зацртајси го во глава и само напред.Што и да треба тука се РР кои секогаш несебично помагаат user posted image за тебе

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 511
22.4.2012 21:37:09   
chery33
si pomilala niz poteskiot pat sega barem go znaes pravecot za ponataka,,,vistina ne elesno dr da si donese sam odluka si trebala pred toa d amu kazes ako naide na problem da go resi sto i da e mene vo re-medika me prasaa dali ako se otkrie nesto da se sanira i ja se soglasiv i toa ispadna koga se sovestiv dr.mi kaza deka mi gi osttranil kanalite :((( mnogu zalno ama moravd a go prifatam kakao resenie na problemot,,,posle me stavaa megu prvite 99% sigurni deka ke uspee ivf no ete prihicki problem od preopteretenost na org doaga do izsfrlaje barem kolku sto mi objasni doktorot nema nikoj dr problem osim psihata,,zatoa smiri se koga ke s epocustvuvas deka si spremna pocni...ti posakuvam mnogu sreka i sto pobrzouser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 512
24.4.2012 22:02:40   
gina

ИЗВОРНА ПОРАКА: bik4e

Здраво девојки user posted image Имам едно прашање за вас,имам подадено документи за ин витро ,денес добив одговор дека треба да направам уште k. Дали ке може некоја да ми казе што е тоцно тоа дали е ехо на матка и јајници или е несто друго user posted image Поздрав до сите

zdravo bik4e jas sega gi spremav dokumentite i koga ja prasav dr. za ултразук на утерус и овариум a prethodno napraviv 4D taa mi rece deka toa e toa ama i jas ne sum sigurna. vidi sto ce napravis pa pisi mi ako ne i jas da baram da mi pravaat ako go nemam. Pozdravuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 513
25.4.2012 9:36:59   
Cooper

ИЗВОРНА ПОРАКА: lpepa

zdr i od mene jas sum nova imam praveno 2 invf no ne uspesni na krajot se ustanovi deka invitrata se bez rezultat bidejki mi otkrija hidrosalping no preblemot za inf e so i dvata kanali mi se blokirani ne proodni leviot e poveke toa mi go kaza doktorot od sistina popovic no nekako ne sum zadovolna bidejki pred da go napravi 2 to inf on go otkri hidrosalpingot i mislam deka ne trebalo da se prodolzi ako mislel deka toa ke bide problem i sega negova preporaka e da se otstranat kanalite a jas ne mozam da se odlucam na toa ve molam za sovet ako nekoj pominal niz ova so hidrosalpingot pozzz milicki

zdr milicka dobre dojde na forumot..i jas sum operirana od hidrosalpings i na dvata kanali imav i doktorot koga me vide resile so mas mi da gi otstranat i dvata (jas bev pod anestezija)..gi otsrtanija i za dva meseci probav IVF i ostanav bremena.. sega sum majka na 3 mesecno bebce..
ne mu ja misli..toa e..treba da se otstranat kanalite taka nema da dojde do vonmatocna bremenost i matkata ti e izolirana taka da nema sansi za infekcii= posiguren uspeh so IVf...
tie ne treale ni da mislat za IVF koga znaele za kanalite...kako mozele taka da postapat..
kako i da e..sega znaesh kako idat rabotite..ne si sama so toj problem..mn zeni sme i sreka sto se resava problemot..pa mozesh da si imash user posted image ...
betti mila mn mn sreka...da ne izraduvash so pozitiven test..

Непосредна врска до пораките: 514
25.4.2012 11:13:36   
Kolachence
Zdravo na site!
Gi citav nanazad razgovorite i sakam da im chestitam na site shto so uspeh go zavrsile IVF. Na tie sto se uste se obiduvaat im posakuvam mnogu sreka, neka bidat trpelivi i pozitivni.
Imam edno prasanje za vas: mozete li otprilika da mi kazete kolku vreme trae celata postapka? Jas sum nadvor od MK, a sakam tamu da napravam IVF... Dali ke bide dovolno mesec i pol ili e mnogu kratko?
Pozdravce za site!

(Одговор на членот Cooper)
Непосредна врска до пораките: 515
25.4.2012 11:54:48   
Cooper
Kolachence dobre dojde na forumov...kolku trae postapkata zavisi od toa dali ke bidesh po dolg ili kratok protokol...kaj mene bese dovolno dve nedeli do transferot...no ako ostanesh bremena kako ke patuvash posle??mene mi zabranija 3 meseci da ne patuvam..

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 516
25.4.2012 12:07:20   
Kolachence
Cooper ti blagodaram. Hmmm 3 meseci??? A toa standard period e koga e zabraneto patuvanje ili zavisi od slucajot?
Offff koga si daleku od doma se izgleda pokomplicirano :)

Непосредна врска до пораките: 517
25.4.2012 12:16:23   
Cooper
pa mene mi kaza deka e pogolem rizikot do 14 sedmica..posle toa mi rece deka e rizikot e kako kaj normalna bremenost...
jas ne se osudiv da patuvam..si velev ako neshto mi se sluci nema da si go prostamuser posted image ...

Непосредна врска до пораките: 518
25.4.2012 12:22:36   
Kolachence
E da, koga ke ti kazat takvo nesto, normalno deka nema da rizikuvas... Barem ona sto zavisi od tebe moze da se napravi... Kazi mi ti kade pravese? Bi mozela li da mi preporacas nekoj doktor?

Непосредна врска до пораките: 519
25.4.2012 12:46:21   
trust
i jas sum nadvor od mkd, i mene mi kaza drugarka moja koja pravese ovde ivf deka e zabraneto da se patuva vo tekot na bremenosta, i jas se spremam za ivf i seuste se mislam dali ovde ili mkd da go pravam???pozdrav

Непосредна врска до пораките: 520
25.4.2012 13:05:15   
Kolachence
Jas napomenav na eden doktor deka ke sakam da patuvam, i mi rece zavisi od slucaj do slucaj... Megjutoa eve kako sto kazuva Cooper, najverojato do 3 meseci ne se preporacuva voopsto patuvanje... A i jas razmisluvam dali ovde ili vo Mk da pravam...

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 521
25.4.2012 16:23:00   
Cooper
jas ne ziveam vo mk i ne go pravev IVF vo mk...

Непосредна врска до пораките: 522
25.4.2012 17:38:35   
bik4e
Da Gina toa bilo 4 d eho na jajnici i matka :) Dali gi podnese ti dokumentite ili seuste ne ? Pozdrav i daj boze sto pobrzo user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 523
25.4.2012 21:56:58   
gina
bik4e ne uste nes sum gi podala cekan so mm da se sredi ima bakterija pa cekame.Pozdrav i ti posakuvam mnogu sreka

Непосредна врска до пораките: 524
26.4.2012 9:21:47   
trust
dali nekoj ima praveno ivf so dijagnoza ENDOMETRIOZA , ve molam ako ima nekoj vakvo iskustvo neka mi pise, moeto ivf e zakazano za vo Oktomvri a pred 9 meseci pravev laparoskopija i mi utvrdija stepen 3 endometrioza koja sto delumno ja iscistija so laparoskopijata ali pak del ostanat e i nemoze da se iscisti barem taka mi kaza doktorot..blagodaramuser posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?