|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
12.5.2012 15:22:23   
sharlot
dobro e da odmaras i da ne digas teski raboti,kako i da prodolzi da si gi vrsis redovnite obvrski samo bez nekoj napor.vaginaletite nikako ne gi prekinuvaj zatoa sto najverojatno ke gi stavas do 13 nedela ako daj boze si bremena ,zatoa dokolku testot ti izleze pozitiven se dodeka ne otides na doktor prodolzi so dadenata terapija.jas primav utrogestan 100 dvapati na den i aspirin od 100 nautro,kako i folna kiselina .so sreka!!!!!!

(Одговор на членот aninanna)
Непосредна врска до пораките: 1801
12.5.2012 16:58:35   
Elence3
Sharlot кажи ми со вагиналетките почна веднаш дента кога ја правеше инсеминацијата или наредниот ден?

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 1802
12.5.2012 18:15:54   
Melanija RR
Elence3 убаво ти кажа Шарлот и колку можеш да не мислиш user posted image
Јас инсеминациите ги правев на 14 ден од циклус а утрогестан ставав од 16 ден,во превод 2 дена после инсеминацијата.Мојата матична ми кажа дека утрогестан се става од 16 ден од циклус,е сега ако инсеминацијата е порано или покасно незнам.Најубаво прашај си
Со среќа и чекаме user posted image
Ќе те пишам во списокот ТУКА

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Elence3)
Непосредна врска до пораките: 1803
13.5.2012 12:01:36   
Elence3
Девојки синоќа имав неколку капки розево, па ме интересира дали е нормално по инсеминација такво нешто? Дали некоја од вас имала слично искуство? Фала однапред!!!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1804
13.5.2012 15:04:24   
Melanija RR
Јас дента имав кафеав исцедок како на крај на циклус,друго ништо.Ако е само минималмо не се секирај само ставај вагиналети од кога ти кажале

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1805
13.5.2012 23:06:07   
aninanna
Zdravo do site RR, sakav da ve prasam za sovet - utre zavrsuvam so klomifenot i sum vo dvoumenje dali bi bilo ok ako si prodolzam so AGNES apcinjata, se do insemenacija?
Ve molam za mislenje. Pocnav da gi osekam jajnicite podueni i so nekoe peckanje - no za sega dobro ide.user posted image .
Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1806
14.5.2012 0:28:30   
Melanija RR
aninanna според мене овој месец без Агнес,всушност и со двете се добива овулација па нема потреба од Агнес кога ќе имаш со кломифенот,а и веќе е доцна фоликулите веќе се пораснати од кломифен.
Уживај и се ќе помине ок со инсеминацијатаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1807
14.5.2012 9:55:29   
DuffytheDuck
Здраво РР-ки. Денес ми е 14 ден од инсеминација (28 ден од циклус), па сабјалево направив тест дома и е негативен. Сакав да проверам прво вака да не одам да се боцкам за џабе. Немам добиено уште, се надевам дека и нема па ќе правам и друг тест. Како да е, си се нервирам јас user posted image

< Поракaта ја уредил DuffytheDuck -- 14.5.2012 9:56:39 >

Непосредна врска до пораките: 1808
14.5.2012 10:35:56   
Elence3
DuffytheDuck чекај се уште има надеж, може нема да добиеш и следниот тест ќе ти ги покаже user posted image . Само мисли позитивно и не се нервирај user posted image

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 1809
14.5.2012 11:45:34   
Dreamline
Duffythe duck pocekaj uste nekoj den, uste e rano. mozebi implantacijata bila podocna. pocekaj ima vremeuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1810
14.5.2012 12:21:40   
LUBA
Zdravo na site jas veke pocnav da gi pijam AGNES od denot na ciklusot i sakam da ve prasam do koga treba da gi pijam.POZZ

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1811
14.5.2012 12:22:42   
Elence3
Девојки еве ви линк до една страница, можеби ја знаете, инаку ги има пркажано сите фази на развој од оплодување, имплантација.... и убаво е објаснето се.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 14.5.2012 17:53:20 >

Revisions: 1 | Непосредна врска до пораките: 1812
14.5.2012 13:00:13   
Dreamline
LUBA mozes da gi pies do ovulacija, za sekoj slucaj, bidejki ne se preporacuvaat za bremeni. i posle pak odnovo sledniot ciklus ako nema nisto ovoj. samo nemoj vo kombinacija so drugi hormoni da gi pies nikako. pozdravuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1813
14.5.2012 17:56:52   
Melanija RR
DuffytheDuck уживај си уште некој ден,а ако неможеш да издржиш оди на боцкање
user posted image

Непосредна врска до пораките: 1814
15.5.2012 0:57:25   
dopet
Zdravo Zdravo, eve i jas da potvrdam deka Agnesot imaat super dejstvo. Imeno jas posle neznam kolku vreme (so bromergoni i sl) imam prolaktin pomal od 46-50.Denes gi zemav rezultatite i prolaktinot mi bese 17.5:))))). Mene doktorkata mi zabrani d agi pijam agnesot i mi prepisa klomifen. Sega jas neznam sto da pravam dali da ostanam samo na klomifen ili da si prodolzam so AGNESOT ?!?!?!
Pozdrav i daj Boze site da se izraduvame so II crtki ...Ve guskaaammm...

Непосредна врска до пораките: 1815
15.5.2012 10:17:27   
Sajna
DOPET nasive doktori se sto e prirodno zabranuvaat zatoa sto oni nemaat kar od toa ,polesno im e da ti prepise nesto za da si zeme procent od recept a eve AGNES i kaj mene deluva pr pat posle gooodini si ima redovno i ovulacija i ciklus i se nadevam ke bide jas denes odam na lekar da napravam pak PAP test a pred eden mesec napraiv moralo da bide cisto se za dA Napravam HSG (proodnost na kanali) i taka nie da si terame so AGNESOT i ic da ne se sekiras user posted image

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1816
15.5.2012 10:56:43   
natnat
Koga da mi e tesko i da sum mnogu mnogu tazna mi teknuva na vas..znam deka ne sum sama i deka imam nekoj sto me razbira potpolno :-(.. eve i jas da si kazam ..pravev inseminacija po vtor pat, primav terapija klomifen i dexametazon..folikulcinja eden kup koj od koj poubavi i pogolemi, spermata podobra nikogas ne bila..sakav da napravam test sto pobrzo..nestrpliva bev, sakav da vidam pozitiven rezultat poradi sto prethodno bev operirana histeroskopski. Napraviv test po samo 7 dena i samo edna crta user posted image user posted image ..toj test kazuval tocni rezutati po samo 5 dena od oploduvanjeto. Sakav da ve prasam dali ima vrska toa sto jas prvo urinirav pa ja ostaviv urinata vo sterilna caska i potrckav da kupam test.. eve denes mi e 27 den od ciklus i se mislam kako da postapam..dali da pravam uste eden tes ili pak da pricekam da vidam dali ke dobijam ili ne. Inaku ne naglasiv deka denta na inseminacijata ne osetiv nikakva bolka ni peckanje vo jajnici, tuku naredniot den mal iscedok kafeav i pocna peckanje na leva i desna strana..vi blagodaram na odgovorot i Daj Boze kaj site da imame user posted image user posted image ..pozdravce

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1817
15.5.2012 11:27:15   
Dreamline
Natnat deka postoi test sto otkriva bremenost 5 dena po zacnuvanje jas NE veruvam. Pocekaj den dva od denot koga bi trebala da dobies i napravi pak test. Nisto ne e zagubeno, samo e prerano. ti posakuvam srekauser posted image  i user posted image  ili user posted image

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 1818
15.5.2012 11:34:52   
Dreamline
Dopet, sajna e vo pravo. prodolzi si so agnes nemas sto da izgubis. klomifen vo sekoe vreme mozes da zemas, plus klomifenot gi "susi" i iscrpuva jajnicite i zenite ima granica kolku pati maksimum vo nivniot reproduktiven period mozat da bida stimulirani so klomifen. najlesno e na doktorite da dadat klomifen. so sreka user posted image

Непосредна врска до пораките: 1819
15.5.2012 13:29:02   
Sajna
Natnat poleka ne brzaaj :) se ke bide rano ti e za test uste na 14 den od inseminacijata ke si napravis test i najdobro preku krv, domasnite testovi ne se validni za tie sto pravele inseminacija poradi lekovite koj gi primame za stimulacija i pukanje na folikuli... imas vreme ne panici

Непосредна врска до пораките: 1820
15.5.2012 18:38:59   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: dopet
Sega jas neznam sto da pravam dali da ostanam samo na klomifen ili da si prodolzam so AGNESOT ?!?!?!

Мила ако убаво те разбрав прашуваш дали паралелно да ги пиеш,така?Тогаш според некои постови на оваа тема рр-ките велат не или едното или другото.
А ако ти е прашањето дали да пробаш прво еден месец со агнес тоа е твој избор но искствата како што читаш се позитивни.
Natnat ги подржувам рр-ките што те советуваа,на 15 ден директ на тест преку крв

Непосредна врска до пораките: 1821
15.5.2012 21:24:46   
Sajna
devojki denes pravev PAPA N test i mikrobiologija ... treba da ne dobijam na 24 maj, sekoj den rabotime za user posted image vecerva imam kako kafen iscedok ... mozno li e da e od sto mi zemaa brisevi ili pak nesto drugo, dali i na vas posle PAP vi se slucuva nesto ... iscedok... ? vi blagodaram

Непосредна врска до пораките: 1822
15.5.2012 22:40:06   
dopet
Zdravo Sanja! Sakav da te prasam zosto ti e PAP za HSG? Jas pravev minatiot mesec i potrebno mi bese samo mikrobiologija i sedimentacija. Jas pravev na GAK i super si pominav.Voopsto ne bolese. p.s mislam deka iscedokot ti e od brisevite i mene taka mi se slucuvase. Posle HSG poveke ke krvaris ama ne e strasno(nosi si peskir so tebe).

Melanija vtoroto e... neznam dali da prodolzam so klomifen ili da si se vratam na agnesot?!?! Ama aj da vidam kako ke e ovoj pat moze nema da mi
trebaat poveke ha ha ha ...Pozdravce

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 15.5.2012 23:18:56 >

(Одговор на членот Sajna)
Revisions: 1 | Непосредна врска до пораките: 1823
15.5.2012 23:18:26   
Melanija RR
dopet дајбоже ни двете да не ти требаат user posted image
Sajna може да е од земениот брис,јас имав таков исцедок и после последнава инсеминација.А за ХСГ јас минимално крварев, си носев само улошка.

Непосредна врска до пораките: 1824
16.5.2012 9:30:22   
Sajna
DOPET aman bre peskir da nosam???? ne me plasi ....ima krvarenje mnogu posle toa ??? leleeee aj daj boze da bidam mesecov user posted image ic da ne znam kako se prai toa :)))

Непосредна врска до пораките: 1825
Страница:   <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?