Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
kristjana, jas imam elektronska verzija na eden gotvac od Cepter ( tamu ima tabela za voveduvanje na cvrsta hrana podelena po meseci) i jas gore dole od nea se vodam so odredeni isklucoci i vo kontakt so pedijatarot. Ako ja sakas pisi mi e-mail vo PP i ke ti ja pratam. Pozdrav
Може ли и мене да ми ја пратиш ? КЕ ти пишам маил , фала
All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost.
Досега имаме пробано јаболко, крушка, банана, морков и кајсија...наредно ни е праска и после што смеам да и давам? Компир, тиква или?
Slivata be srce, sigurno kje i se dopadne...tikvata e mf mf...jas ja pomeasv so bebi orizot na HIPP ( toj ti e od 4m bez gluten)..maf za dve sekundi...a od zelencuk ako sakas..( ma da mozes uste nekoe vreme na ovoshje ) mozes kompirce tikvica pashkanat...
Nie nedela pravime 6 meseci i masala si jadime jabolko,banana,krusa,morkov,kompir,tikvicka,oriz i pred nekoj den pocnav da mu dodavam vo ovosnite kasicki plazma i maf ja pravi kasickata :) E sega me interesira pred 1 nedela mu kupiv hipp mlecna (inace samo majcino mleko si pie) od banana i praska i citam vo sostavot ima i adaptirano mleko 41% i mu ja napraviv kako so pisesevnatre so vodicka i koga pocnav da mu ja davam 2-3 lajcinja okolu usteto mu se jave crvenilo odnosno crveno i na sredina belo i vednas prestanav Dali mu e alergija od adaptiranoto mleko ili Ve molam za sovet iskusni mamicki.
i andrej e samo na majcino mleko..ja mu davam takvi kasi ama nikogas nemalo rekacija kaj mene...
ИЗВОРНА ПОРАКА: nade85
Nie nedela pravime 6 meseci i masala si jadime jabolko,banana,krusa,morkov,kompir,tikvicka,oriz i pred nekoj den pocnav da mu dodavam vo ovosnite kasicki plazma i maf ja pravi kasickata :) E sega me interesira pred 1 nedela mu kupiv hipp mlecna (inace samo majcino mleko si pie) od banana i praska i citam vo sostavot ima i adaptirano mleko 41% i mu ja napraviv kako so pisesevnatre so vodicka i koga pocnav da mu ja davam 2-3 lajcinja okolu usteto mu se jave crvenilo odnosno crveno i na sredina belo i vednas prestanav Dali mu e alergija od adaptiranoto mleko ili Ve molam za sovet iskusni mamicki.
mamicki na nas ni dozvolija da prodolzeme so kompirce, mlada tikva, cresi, visni, modra sliva, banana, krusa, praska, kajsija, bezglutenski oriz( izgleda toj na hipp) i sega imam nekolku prasanja (zaboraviv da prasam) 1) kompirot svaren i blendiram ama razreden so ad mleko ili voda? 2) vo marketite vidov griz pisuva deka e bez guten dali e dozvoleno i toa? 3) dali cveklo moze od kako ke proba skoro se od ova bidejki sme na legofer pa malku da dodame zelezo 4) od kolku meseci pocnavte so puter il maslinovo maslo ot maticnava mi vika do 6 ne ama malku mi e nelogicno oti 2 meseci da jade bez nv a posle pa da se navknuva na toj vkus
буквално истата ситуација беше и кај мене, и тоа не се појави одма, дури откако неколку пати му дадов млечна кашичка со адаптирано. ако нема други симптоми од типот на осип по цело тело и проливтоа значи дека најверојатно има локална реакција на кравјо млеко, затоа што адаптираното е базирано на кравјо.
не е ништо страшно, јас почекав месец, а можеби повеќе пред да му дадам пак, и пак имаше малце локална реакција, ама почнав по малце по малце да му давам, и за кратко време (помалку од недела) се изгуби.
заради ова и малце покасно му воведов производи од кравјо млеко (кисело млеко, сирење), со полни 10 месеци, ама на нив немаше никаква реакција.
сме имале среќа што децата ни биле на цице
ИЗВОРНА ПОРАКА: nade85
mamicki na nas ni dozvolija da prodolzeme so kompirce, mlada tikva, cresi, visni, modra sliva, banana, krusa, praska, kajsija, bezglutenski oriz( izgleda toj na hipp) i sega imam nekolku prasanja (zaboraviv da prasam) 1) kompirot svaren i blendiram ama razreden so ad mleko ili voda? 2) vo marketite vidov griz pisuva deka e bez guten dali e dozvoleno i toa? 3) dali cveklo moze od kako ke proba skoro se od ova bidejki sme na legofer pa malku da dodame zelezo 4) od kolku meseci pocnavte so puter il maslinovo maslo ot maticnava mi vika do 6 ne ama malku mi e nelogicno oti 2 meseci da jade bez nv a posle pa da se navknuva na toj vkus
ja bi rekla da pocekas so vishni i cresi...barem da im dojde ubava sezona..
oriz posekako mislam deka e bezglutenski...imas na HIPP - baby first pap - toj ima i AD da znaes
griz bez gluten - poima nemam..ja koga vovedov gluten pocnav so griz i plazma
za cveklo vi e rano..barem 8 meseci
kompir nemoras ni so AD ni so voda...mozes so tikvica na primer a ako e gusto daj malku od vodata vo koja se varelo
jas puter stavam od 6 koga i pocnav so zelencuk
ete taka ajde pozdravce
Zdravo mamicki, nie pocnivame so priviknuvanje na nemlecna ishrana, nesto bavno ni odi baagi se mrstime, opsednata sum so citanje za nemlecna ishrana i megudrugoto sretnav eden ubav sovet koj sakam da go spodelam
- so voveduvanje na zelencuk da ne se stava puter vo zelencukot tuku eden den edna lazicka maslinovo maslo eden den soncogledovo maslo, tie ne sodrzat zasiteni masti a megusebe se nadopolnuvaat
sto mislite vie iskusni mamicki? sto bi bilo podobro? pozdrav
Fala Andriance!!! E sega moze kje si recete deka sum smotka, mozda i sum, ama sto e pashkanat?
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Досега имаме пробано јаболко, крушка, банана, морков и кајсија...наредно ни е праска и после што смеам да и давам? Компир, тиква или?
Slivata be srce, sigurno kje i se dopadne...tikvata e mf mf...jas ja pomeasv so bebi orizot na HIPP ( toj ti e od 4m bez gluten)..maf za dve sekundi...a od zelencuk ako sakas..( ma da mozes uste nekoe vreme na ovoshje ) mozes kompirce tikvica pashkanat...
Дава сладок вкус и го подобрува и вкусот на месото - јас секое месо го варам со пашканат, морков и ловоров лист.
Jasca, путерот е млечен производ за разлика од маргаринот, ама денес е тешко да се најде чист млечен путер (освен кај некој сам што си прави), затоа подобро е маслиновото масло. Ама зависи и од јадењето - некои јадења се повкусни со маслиново масло, други со путер. На пример, палентата ми е повкусна со малку путер. Како и да е, имаш право на избор што ќе даваш - јас лично користам маслиново масло најчесто, а некогаш и путер.
To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...
blagodaram Calipso, mamicki top ste koga ve citam posigurno se osekam edno nemozam da mu otvoram apetit na bebevo za kasicki, a drugo toa me pravi uplasena deka so moive kasicki nesto ne e vo red
Пашканат се вика ко што знам. На пазар можете да си најдете комплет за супа, со морков, пашканат и целер. Ова со компирче и тиквица...мммм преубава кашичка од зеленчук.
Омилената комбинација на Мартин, нон стоп бара “супа со мокочина“
mamicki, sin mi ima 6 meseci i edna nedela, dene smu izblendirav mango i mu dadov, si jadese ubavo, me interesira shto mislite vie za mango na ovaa vozrast ??? nikoj ne spomuva za mango, za papaja, od koga moze tiue da se davaat ??? i dali im pravite na vasite najmili kasicki so bezglutenski biskviti, mleko, zitarki i nekoe ovosje vnatre, jas na primer na luka sekoj den mu pravam kasicka so mleko, jabolko, biskviti i nestle zitarici (pcenka i oriz ) i toa najvke go saka.jabolkoto ne go varam, direkno vo blender...shto mislite vo red e toa ??? offffff za vtoroto dete kje znam se , no sega ne e lesno :)