|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
4.5.2012 11:24:03   
Ikana
Еве ја заспива, досега се туфкаше сега да и го тутнам шишето па ќе и дадамuser posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 2151
5.5.2012 14:15:32   
zozozo
Mamicki da prasam user posted image ...od koga davate kromid na bebinata,mlado kromidce vo zelencukova kasicka??? Moeto bebe ima 8 meseci ,bez 5 dena user posted image .Isto i za testenini da mi kazete... od koga i kakvi?? 

Zivotot ne stanuva polesen,tuku ti stanuvas posilna...

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2152
5.5.2012 14:28:01   
Ikana
Зозозо за тестенини, тарана, без јајца, ако нема пробано јајце нели, а за кромидот не знам другите мамички ќе кажат.

(Одговор на членот zozozo)
Непосредна врска до пораките: 2153
5.5.2012 15:43:37   
kikicka
Зозозо давај кромид,јас претежно црвен и давам и не се ни осеќа на вкус.А за тестенини ако има пробано јајце можеш да даваш,а ако нема побарај од интегралните тестенини без јајце.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 2154
5.5.2012 16:26:30   
Calypso
Кромид јас давав уште од 8 месеци, нешто подоцна почнав и лукче - син ми не ги јаде јадењата без нивuser posted image А мор Кикичке, оти црвен кромид? Полош е за стомакот, давај си бел... јас знам по мене, ако јадам црвен кромид, одма желудник ме стега. Белиот е подобар.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 2155
5.5.2012 16:35:06   
kikicka
А мор калипсо читав некаде дека црвен бил подобар,Л не се жале од овој а и не ставам којзнае колку 1/4 малку колку да се кродомиса детето user posted image

Имам давано и бел ама дека црвен ми е подобар не ми смрди толку и затоа таков купувам.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 2156
5.5.2012 16:49:29   
Calypso
Добро, може е така, јас по мене си гледам, ако мене не ми прија, ни на дете не му давам... кога ќе видиш, од што не сакам зелка манџа и гравче, ни на детево не му имам дадено... ако не ме потсети свекрва ми, мене не ми текнуваuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Calypso -- 5.5.2012 16:50:31 >

Непосредна врска до пораките: 2157
6.5.2012 23:19:33   
zozozo
Fala mamicki user posted image Denes prv pat staviv i dinstano kromidce vo zelencukovata kasicka i ne mi se veruva bez bunenje si ja izede (inaku malku se macime okolu zelencukot ).Mozebi mu bese povkusno so kromid.. bas se iznenadiv,no fala mnogu sto me ohrabrivte user posted image

Zivotot ne stanuva polesen,tuku ti stanuvas posilna...

Непосредна врска до пораките: 2158
8.5.2012 13:17:20   
Pepelaska *
Јас му ставам од ова младово кромидче по маллку , а кромид онака му немам дадено во негово јадење, и јас како калипсо пошто не сакам јас и не давам, јаде во манџите што се за сите дома во нив има кромид

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот zozozo)
Непосредна врска до пораките: 2159
8.5.2012 13:31:35   
Џесика
Аууу па нас без кромид не не бива, јас секој ден по една главица кромид му давав... ако посебно правев за него со зеленчукот ставав и цела главица кромид, а после кога почна од нашите јадења да јаде, во супата за нас ставав да се вари исто кромидот и после цела главица со другото јадење ја блендирав, за мерак си јадеше, нит осеќа, а секако го подобрува вкусот на јадењата...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 2160
8.5.2012 13:38:55   
Calypso
Кромидот е закон за манџите, и лукот исто - син ми без нив не ги јаде, одма плукаuser posted image

Инаку, денес син ми првпат проба јагода (има 14 месеци без една недела) - па ќе видиме. Ама не му дадов свежа, му дадов заедно со банана и јаболко, од тие новите каши на Хип што се, што може детето само да ги јаде, а се за 1-3 годинки. Ги промовирале на Бебе Саем, уште не се пуштени во продажба, ама старосватицата ми ги донесе за малиот. Малечки се по грамажа (90г), ама доволни за ужинка измешани со житарки. Еве вакви се,
user posted image

јас му ја измешав со 8 Жита на Нестле и си ја искрка. За реакции допрва ќе видиме (не дај Боже да има).

< Поракaта ја уредил Calypso -- 8.5.2012 13:39:13 >

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 2161
8.5.2012 13:42:42   
kikicka
Јас претходно и давав јагода така само обработена ,а пред некојден јадеше свежа и да никакви реакции нема,си се накрка убаво,јагода ,ананас,манго,киви и банана user posted image

Непосредна врска до пораките: 2162
8.5.2012 15:18:23   
mamicka77
mamicki aj pisete od koga moze M da jade supa vcera pravev za nas abe me gleda vo usta se trese nakaj lazicata i dadov malku i topnav od vodickata so edna troska lepce kapna slapajku usta mzoe da i varam fide na sentela so vegeticka malku ili

Непосредна врска до пораките: 2163
8.5.2012 15:20:34   
Beatris
Баш убаво ми личи оваа кашичка, знаете ли кога ќе ги пуштат во продажба?

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 2164
8.5.2012 17:54:11   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

mamicki aj pisete od koga moze M da jade supa vcera pravev za nas abe me gleda vo usta se trese nakaj lazicata i dadov malku i topnav od vodickata so edna troska lepce kapna slapajku usta mzoe da i varam fide na sentela so vegeticka malku ili

Mamicka zavisi sto stavas vo supata, ako ima se probano mozes da i davas zosto da ne.

Биди тоа што си

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2165
8.5.2012 21:18:34   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Баш убаво ми личи оваа кашичка, знаете ли кога ќе ги пуштат во продажба?

mene mi rekoa za eden mesec

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 2166
10.5.2012 15:28:40   
vesnab
mamicki od koga na vasite user posted image pocnavte da im davate kivi ??? moeto ima 6 meseci, neznam dali da mu dadam ... sto se od ovosje a shto od zelencuk jadat vasite bebinja koi se na priblizna vozrast so moeto ? user posted image
Fala, pozdrav

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 2167
10.5.2012 15:38:27   
Calypso
Кивито е алерген, некаде после 11 месеци се препорачува, башка сега да му дадеш не е тоа тоа, помината им е сезоната.
Инаку, син ми на 6 месеци јадеше јаболко, круша, кајсија, праска, нектарина, слива, банана, цреши, вишни, лубеница, диња, грозје (6 месеци имаше во септември лани), имаше пробано лимон... толку ми текнува, ама и мислам дека е доволно (почнавме со дохрана на 4 месеци).

Од зеленчук јадеше брокула, карфиол, морков, зелена тиквичка, компир, пашканат, целер... не знам друго дали му имав дадено... мислам дека со спанаќ почнав некаде покасно, скоро 7 месеци имаше.

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 2168
10.5.2012 15:46:10   
mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

Mamicka zavisi sto stavas vo supata, ako ima se probano mozes da i davas zosto da ne.

pa sekako morkov rendan fide i gotova supa ama za nejze planiram da ne stavam gotova bidejki ima mnogu zacin

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2169
10.5.2012 15:57:21   
vesnab
fala Calupso, pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2170
10.5.2012 17:32:06   
KRISTIJANA*
Zdravo na site se nadevam deka sum na vistionskoto mesto :) bi sakala da gi zmaolam poiskusnite mamicki da me upatat kade mozam da najdam sajt so nekoi tabeli po koj redosled se voveduvaat ovosjata i zelencucite , samo sto pocnavme so sokcinjata vcera deneska i utre sme na jabolko , sledi morkovce i sega sto ponatamu .?imame polni 5 meseci ....citam po forumive ima i nekoi knigi kadse se nabavuvaat ? ili kako i da e nekoj sajt so nekoja sema ako moze nekoj da mi posocxi ....zosto site so koi se konsultirav sto go pominuvale ova mi kazuvaat onaka , jabolko morkov i se po red :)))))))

Vi blagodaram pozz

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 2171
10.5.2012 18:27:05   
vanessa30
kristjana, jas imam elektronska verzija na eden gotvac od Cepter ( tamu ima tabela za voveduvanje na cvrsta hrana podelena po meseci) i jas gore dole od nea se vodam so odredeni isklucoci i vo kontakt so pedijatarot. Ako ja sakas pisi mi e-mail vo PP i ke ti ja pratam. Pozdrav

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 2172
10.5.2012 21:05:55   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: vanessa30

kristjana, jas imam elektronska verzija na eden gotvac od Cepter ( tamu ima tabela za voveduvanje na cvrsta hrana podelena po meseci) i jas gore dole od nea se vodam so odredeni isklucoci i vo kontakt so pedijatarot. Ako ja sakas pisi mi e-mail vo PP i ke ti ja pratam. Pozdrav

vanessa 30 odlicen ti e gotvacot bas po nego ke odam i za jadenje za probuvanje za recepti odlicen euser posted image

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 2173
14.5.2012 17:01:09   
elenak
Мамички можам ли да и на user posted image   (4 ипол месеци) да и направам кашичка од замрзнати модри сливи? Нема какано 3 дена и веќе ме загрижува,а си какаше по два-три пати на денuser posted image  Инаку сокче имаме пробано и баш го сака. И што мислите ќе има ли ефект? 

< Поракaта ја уредил elenak -- 14.5.2012 17:02:22 >

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2174
14.5.2012 17:12:02   
arh_diz
Mozes da i dades i kasicka od modra sliva

Биди тоа што си

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 2175
Страница:   <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

на кого да личи вашето бебе?
daki

На кого да личи вашето бебе?

мама (58%)

тато (36%)

баба (свекрва) (0%)

дедо (свекор) (1%)

вујко (1%)

тетка (4%)

Број на сите гласови: 73

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!