|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
12.5.2012 9:42:32   
ana mari
zenskiiiiiiiiiiiiii sega go napraviv i drugiot test mi pokaza negativno epa fala bogu sigurno nesum 3 razlicni testovi ne bi trebalo da me lazat :)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1626
12.5.2012 10:13:38   
Melanija RR
ana mari тоа е тоа,како што сакаше така излезе user posted image сега за памет

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1627
12.5.2012 12:20:00   
ana mari
sega idam na zenski i da zboram za da si stavam spirala najdobro taka... a ima li nekoj iskustvo so toa boli ili kkao e sto mislite vie

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1628
15.5.2012 17:18:30   
heidi
Девојќи јас денес прокрваривuser posted image Од последната менструација поминаа 4 дена а од нез. сек. одн. 3. Значи и за имплатација и за менструација е прерано user posted image
И сега незнам како да си следам овулација, од почетокот на овој циклус (ако е циклус воопшто?!?)user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1629
15.5.2012 18:09:32   
Melanija RR
heidi најдобро е да си одиш на разговор кај гинеколог и тој ќе те следи за овулација не се секирај.Но мора да одиш што поскоро утре,задутре за да видиш зошто повоторно си добила,но немој да се паничиш се ќе биде во ред.user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот heidi)
Непосредна врска до пораките: 1630
16.5.2012 21:25:41   
ljubicica
мамички и јас би сакала да ве прашам нешто,,,
дали е нормално да се чувстуваат некои болки , како менструалните, во првите недели од бременоста??
јас одвреме на време во делот кај јајниците чувстувам болка како да ми се грчи нешто, трае некоја секунда , и поминува
Се мислев да се јавам утре кај матичната да ја прашам user posted image од пусти страв

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1631
17.5.2012 11:24:31   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: ljubicica

дали е нормално да се чувстуваат некои болки , како менструалните, во првите недели од бременоста??
јас одвреме на време во делот кај јајниците чувстувам болка како да ми се грчи нешто, трае некоја секунда , и поминува
Се мислев да се јавам утре кај матичната да ја прашам user posted image од пусти страв

Јас имав такви болки до кај 10-тата недела можеби, на почетокот беа поинтензивни баш онакви менструални но кратки нешто како грч. Јас искрено сметав дека е нормално и не се обратив на доктор, но доколку се плашиш јави му се за да си бидеш ти спокојнаuser posted image

(Одговор на членот ljubicica)
Непосредна врска до пораките: 1632
17.5.2012 11:35:58   
JovanaJ

Imav i jas bolki slicni na menstrualni kako eden den pred da dobijam, kako pritisok slab , so slab grc. Jas imav vakvi bolki prvite tri meseci od bremenosta.
I dvata doktori mi rekoa deka se normalni...i site drugi rezultati bea ok.
Jas da sum na tvoe mesto bi prasala, mislam deka e normalno ama sepak e najubavo da si bides na cisto...user posted image

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

Непосредна врска до пораките: 1633
17.5.2012 11:53:29   
meU87
Aко не се силни болки ептен остри како кога ќе добиеш, не е страшно. Јас ги имав до 13та недела, константно секој ден. Потоа како преку ноќ да ги снема, а таман се навинкнав на нив user posted image

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 1634
17.5.2012 14:08:43   
ljubicica
фала на сите што го споделивте своето искуство user posted image
се слушнав со докторката и ми рече да сум внимавала повеке кога станувам да не правам нагли движења...
ама некако не ми е баш убедлива за ништо, ке морам да најдам некој друг user posted image

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1635
17.5.2012 14:46:57   
arh_diz

се слушнав со докторката и ми рече да сум внимавала повеке кога станувам да не правам нагли движења...
ама некако не ми е баш убедлива за ништо, ке морам да најдам некој друг user posted image

Slusaj ja doktorkata , sekoj organizma e razlicen
I poveke odmaraj

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1636
17.5.2012 15:31:27   
ljubicica

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Slusaj ja doktorkata , sekoj organizma e razlicen
I poveke odmaraj

да, да , секако ке ја послушам,
само таа е од оние кои воопшто не зборуваат и ништо не ти кажуваат, хехе
и на претходните прегледи кога одев морав се јас да и спомнувам, да ја прашувам, никогаш ништо сама не ми кажува, да ме посоветува или било што...
како во приказната секој збор и е алтанuser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1637
18.5.2012 13:31:30   
SandraR
Здраво на сите....Јас сум тука нова.... Би сакала да ве прашам нешто шо ме интересира . Значи вака има една недела како забрлежав дека градите ми се зголемија...беа потешки од вообичаено....помислив дека е од тоа што требаше да добијам... Ми каснеше ама сепак добив но онака слабо не како обично......е сега од кога ми заврши градите ми се исто многу големи брадавиците еднаш ми се многу широки па тесни а и градите ми се тешки.....Имам некоја болка во половината и стомакот...и овие три дена осекам после ручекот осека повторно глад а неможам да јадам..леб не ми се става во уста  а за умор да не зборвам станвам од кревет и уморна сум исто така осекам како да ми се врти..некогаш и ми се лоши гладна сум а не ми се јади а и по малче сум се здебелила некако се ширам како со гума за пливање да носам со мене  направив тест за бременост излезе негативен чудно дали е можно да сѕм бремена а тесто не кажал точно или само заблуда ме натиснала желбата да имам бебе ..... Фала на сите што ке одвоите време да помогните поззз 

Непосредна врска до пораките: 1638
18.5.2012 13:45:56   
dostickage
SandraR, mislam deka sepak e najdobro da odis na lekar.Ne si ja maci dusickata so razmisluvanje.
Ako ne si, a sakas da si bremena , mozebi se raboti ne daj Boze za nekakov problem, zatoa najdobro vidi si na lekar.
Daj Boze da si.

(Одговор на членот SandraR)
Непосредна врска до пораките: 1639
18.5.2012 13:54:14   
SandraR
Да тоа би било најдобро да не се мачам ке си знам за сигурно  фала ти за одговорот 

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1640
18.5.2012 14:42:20   
temjana
Дефинитивно се согласувам со Dostickage, најдобро е да одиш на лекар и тоа најбрзо што можеш за да си бидеш на чисто. Инаку факт е дека од пуста желба сите симптоми на трудница ги имаме, но понекогаш пак може да бидат и вистинскитеuser posted image Како и да е не очајувај отиди си на лекар тој најдобро ќе види дали има некаков проблем или од што може да се предизвикани сите овие симптоми што ги наброја. Ти посакувам многу среќа и убави вестиuser posted image

(Одговор на членот SandraR)
Непосредна врска до пораките: 1641
19.5.2012 10:21:54   
SandraR
Фала ви многу...понеделник одам на лекар се надевам ке се вратам со убави вести па ке ве известаам поззз

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1642
19.5.2012 16:26:46   
simona 21
zdravo na siteuser posted image .Seuste ne sum bila na lekar megutoa ovoj mesec trebase da dobijam otprilika do 10 megutoa eve veke 10 dena nemam .napraviv test megutoa mi ispadna negativen mozebi ne sum go napravila pravilno ne sum sigurna....simtomi:imam nagoni za povrakanje no nitu ednas ne povrativ tuku samo custvuvam gadenje i kako ta mi se vrti nesto vo stomakot
na pocetokot samo eden den me bolese jajnikot no mislev deka e poradi menstruacijata,no toa traese samo eden den i tolku,sekoj den sum se po umorna i po omalaksana.
Koga testot go vidov negativen se isplasiv mnogu da ne imam problem so nesto drugo bidejki imav bolki vo jajnikot,sega cekam da pomine uste nekoj den pa da napravam nov test megutoa mnogu se plasam ve molam ako moze nekoj da mi objasni okolu ova...blagodaramuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1643
19.5.2012 16:33:26   
kapina
odi si na a lekar simona domasnite testovi za bremenost mozat da bidat lazno negativni  napravi si test za bremenost preku krv najtocen e

(Одговор на членот simona 21)
Непосредна врска до пораките: 1644
19.5.2012 16:36:45   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: simona 21

zdravo na siteuser posted image .Seuste ne sum bila na lekar megutoa ovoj mesec trebase da dobijam otprilika do 10 megutoa eve veke 10 dena nemam .napraviv test megutoa mi ispadna negativen mozebi ne sum go napravila pravilno ne sum sigurna....simtomi:imam nagoni za povrakanje no nitu ednas ne povrativ tuku samo custvuvam gadenje i kako ta mi se vrti nesto vo stomakot
na pocetokot samo eden den me bolese jajnikot no mislev deka e poradi menstruacijata,no toa traese samo eden den i tolku,sekoj den sum se po umorna i po omalaksana.
Koga testot go vidov negativen se isplasiv mnogu da ne imam problem so nesto drugo bidejki imav bolki vo jajnikot,sega cekam da pomine uste nekoj den pa da napravam nov test megutoa mnogu se plasam ve molam ako moze nekoj da mi objasni okolu ova...blagodaramuser posted image

Simona 21 Зошто не одиш на гинеколог ете во понеделник појди и ќе си видиш....не секогаш се точни тестовите за бременост еве јас на пример правев тест кога ми доцнеше 3 дена и се појави една цртка а 2 беше бледа потоа направив уште еден после неколку дена и опuser posted image а симптомите кај мене беа исто како пред добивање да не се повторувам сегаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1645
19.5.2012 16:40:34   
simona 21
Mi se slucuvalo da mi docni nekolku dena sum pravela test izleguval negativen no odma za nekolku dena ke dobijam megutoa veke podolgo vreme nemam i koga testot izleze negativen se zaplasiv malku da ne e nesto drugo vo prasanje a ne bremenost .....

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1646
19.5.2012 17:12:02   
simona 21
Go citav sega i tvojot tekst sto si go napisala ...deka si mala kafejav iscedok jas toa kaj mene go nemam zabelezano...jas samo imam bela tecnost ovoj mesec poveke ov voobicajno(sakam da kazam ne kako drugite meseci minimalno)megutoa kafejavo nemam zabelezano...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1647
20.5.2012 22:26:11   
Sajna
aj edno prasanje treba da NE dobijam na 23 ama mene mnogu mi e loso po cel den i navecer posebno, povrakam se trudam so sila izdrzam i imam kako pritisok vo stomakov non stop i imam proliv veke dva dena :(( ako napravam test utre preku krv ke pokaze li ako imaa nesto?

Непосредна врска до пораките: 1648
20.5.2012 22:34:50   
ljubicica

ИЗВОРНА ПОРАКА: simona 21

и јас мислам да одиш на лекар и мене овој месец требаше да ми додјде на 3 мај, ама не ми дојде user posted image а јас до 10мај направив два теста беа негативни, а на 15 направив трет и дури тој ми излезе позитивенuser posted image и на лекар ми рекоа дека е рана бременост, дека може покасно да сум останата бремена. А од симптоми имав, тоа што прремногу ми се спие, а порано спиев по 5-6 сати, имав запек, дури и ленено семе си купив, ама од кај да знам, хехе, болките како за добивање, и тоа што едвај дишам кога одам како цел град да сум го претрчалаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1649
21.5.2012 10:50:06   
lindicka
Денеска треба да добијам, а осеќам дека ќе добијам ептен. Сто пати од сабајле отидов до вц да проверам. Уф, малку се разочарав, овие два дена имам симптоми на добивање. Не малку, туку троа повеќе сум разочаранаuser posted image user posted image .
Аман веќе кога и јас ќе ги видам user posted image , и ќе имам user posted image . Инаку може малку ќе сум офтопик, од моите другарки само една имаuser posted image , една е мажена ама не сакаат сега user posted image а другите не се ни мажени, и кога ќе спомнам дека одам на фоликулометрија, инсеминации, значи не тупам нон стопuser posted image и ќе паднам во депресија, само ќе речат- млади сме, има време. Инаку сите сме околу 31 година, некои 32. Многу сме блиски сите, и си ги кажуваме макитеuser posted image , значи и таа што има дете кои и се маките, и тие што не се мажени, маките со дечковците и така. Ептен си ги сакам, оти ме опуштаатuser posted image
Дали само мене ме фаќа паника од годините??! Дали ве фаќа и вас паника, оние коие се моја возраст?

Непосредна врска до пораките: 1650
Страница:   <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali moze da ima posledici od epiduralnata anestezija?

Da (0%)

Ne (17%)

Mozebi (83%)

Број на сите гласови: 6

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!