Yummy Mammy
|
Da, vo Ramstor ima dvajca cickovci sto pravat i portreti i karikaturi. Od edniot kaj majka mi imavme karikaturi ama na nikoj ne mu se svigaa zasto gi pravi nekako ironicni facite, taka nekako cudni. I aj sega rekov kaj drugiot cicko da napravam, toj ne gi izoblicuva tolku facite, a sepak e karikatura. Inace zamislata mi bese mm vo gro plan na cela slika kako gi cuva dvete devojcinja, vo mislite masta za masko, okolu nego rasfrlani tanjircinja, hranicki, sah (posto mnogu igra sah), a jas sitna vo pozadina kako sum vo Vegas i se zurkam (zasto mm non stop ide za USA, a so drugarite barem na 6 meseci idat vo Vegas, i bas bese minatata nedela koga se isporazbolea decava, a jas bev sama doma). Idejata za karikaturava mi bese da gi smenime ulogite, on cuva deca i zonglira so 300 obvrski, a jas si se zurkam vo Vegas. A dobiv familijarna karikatura, site sme zaedno, odozgora i pisuva familija Trajkovski, od stranata na mm ima kujna nacrtano, a od mojata strana go ima znakot na Las Vegas, totalno se gubi znacenjeto. Za golemovo devojce mu kazav kako da ja nacrta kako balerina duri i slika mu dadov sto da nosi, a ona e nacrtana kako zence vo dugacok fustan kako za na ciganska svadba. Lele kolku mi e krivo, nemate poima. 3,200 den. Ke se ubijam. I ne, ne mu se dopadna. Odnosno prviot moment se nasmevna, kaza deka nego bas go dolovile, ja porazgleda malku i ja ostavi na strana. Mu kazav deka skroz ja utnale, rece, pa ti ja nacrtal toj radi reda, ne deka se zamaral mnogu... i tolku, ja ostavi na strana i otide da se sprema za na rabota i da misli dali da go slavi rodendenot.