|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
22.5.2012 10:52:18   
DuffytheDuck
Друштво здраво user posted image Прво на новите мамички со мешиња да им посакам лесна бременост, здрави и живи бебушки.

Сакав да ве замолам за совет user posted image Овој месец доторот реши да одмараме и да пробаме природно значи нема стимулации и слично (посекако еден месец после инсеминација мора одмор) па ако не дај боже добијам нареден месец пак инсеминација.

Дали е паметно да резервираме за одмор? Планираме да одиме во Грција крај на јули па сакаме да уплатиме ама јас се мислам ако дај боже успееме наредниве два циклуси тогаш доаѓа рана бременост (отприлика 3 недели по инсеминација - по мои пресметки инсеминација би дошло да правиме крај на јуни). Што ме советувате? Да резервирам или да не ризикувам? user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1376
22.5.2012 11:08:20   
Sajna
Duffy opusteno da si zakazes i da si organizira se pa ako dojde user posted image lesno e posle i da otides ili pak da otkazes ne mu ja misli mnogu uzivaj .... lepi provod :))) jas taka tri leta ne zakazuvam demek ke bide ama nisto e ovaa godina ke si uplatam negde pa ako bidne ke otkazam ako ne ubavo ke si projdam :)))

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 1377
22.5.2012 12:33:07   
sunshine0704
nisto devojki i jas mesecov user posted image , pocnav so krvarenje od petokot sto celi dena pred ciklus i eve sekoj den po malku ima, stomak me boli mnogu.. mnogu sum tazna od vcera ama ajde ke mi pomine, guski na site i golemi cestitki za nasite idni mamicki user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1378
23.5.2012 9:07:18   
Melanija RR
sunshine0704 user posted image што и да ти кажам си знаеш,само издржи и силата и надежта да не те напушти

За тест чекаме:
marko 3 ???
Elence3 /26 мај
sonce7 /29 мај
bella80 /4 јуни
bebence19 / 4 јуни
liljak (ИФВ) / 1 јуни

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 25.5.2012 18:54:44 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот sunshine0704)
Непосредна врска до пораките: 1379
   Сакаме две црти!!! - II дел
26.5.2012 10:08:06   
Mybabyjustcares
Девојки здраво!
Форумот забременување го читам често, многу учам од вас, од вашите искуства. Досега бев само набљудувач, од денес ќе бидам и активен член.
Па вака, со мојот партнер веќе некое време се обидуваме да го прошириме семејството, активно работиме 2 месеци на случајот. Имам да споделам со вас едно мое искуство. Последна менструација ми е на 21 април. Циклусот ми е подолг, добивам на 35 дена најчесто, ден, два, плус, минус. Сеуште немам добиено, а веќе поминаа и тие 35 дена. Симптоми никакви, ниту за добивање, ниту за бременост. Чудно! Вчера направив тест, прва црта црвена, втора црта бледа. Незнам што да мислам, веројатно ќе го повторам тестот за некој ден. Знам дека ова ви се случило, барем на некоја од вас. Дополнително, вчера вечер, бледо црвен исцедок, кој не е менструација, бидејќи денес нема ни капка. Совет? Мислење?
пс. Веднаш по заврпувањето на меструацијата, негде на почетокот на мај, правев детален гинеколошки преглед. Докторката забележа еден куп фоликули и ми напомена дека е добро да се фатиме за работа, доколку сакаме дете...
Поздрав на сите.
Се читаме

Непосредна врска до пораките: 1380
26.5.2012 12:36:24   
Gardenia
Mybabyjustcares,душо ти има шанси да си бремена,мене така ми мириса иако ти е бледа втората линија,или направи уште еден тест или правец на лекарuser posted image

(Одговор на членот Mybabyjustcares)
Непосредна врска до пораките: 1381
26.5.2012 14:34:25   
kapina
ajde i  mene me stavejte za test i jas cekam

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 1382
26.5.2012 15:06:58   
Melanija RR
Mybabyjustcares добре дојде user posted image
Тест повтори го но најдобро преку крв зошто изгледа тоа е тоа user posted image
Капина мила кажи дата за недобивање

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1383
26.5.2012 20:25:07   
Anne^
Еве ме и мене за на тој список за НЕдобивањеuser posted image треба да НЕдобијам на 02.06.user posted image

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

Непосредна врска до пораките: 1384
26.5.2012 23:12:42   
Melanija RR
kapina те додадов ,брои две недели од инсеминација тоа е валидно

За тест чекаме:
marko 3 ???
Elence3 /26 мај
sonce7 /29 мај
liljak (ИФВ) / 1 јуни
Anne^ 2 јуни
bella80 /4 јуни
bebence19 / 4 јуни
kapina 5 јуни

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.5.2012 23:27:31 >

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1385
26.5.2012 23:16:31   
kapina
na12 juni ne treba da dobijamno test ke treba da napravam porano oti neli pravev inseminacija 2 nedeli po nea znaci okolu 5 juni

Непосредна врска до пораките: 1386
26.5.2012 23:37:45   
kapina
e sega sakav da ve prasam dali koristevte boleduvanje dodeka pravevte inseminacija mene maticniot mi dade 1 nedela i mi kaza oti ne smeel da dava poveke od 1 nedela boleduvanjeza inseminacija

Непосредна врска до пораките: 1387
26.5.2012 23:54:13   
Melanija RR
Јас сум невработена па незнам како тоа оди,но според кажувања на доктори се препорачува дента и може и другиот ден одмор и повеќе не е потребно,па веројатно затоа ти дале една недела како обично боледување

Непосредна врска до пораките: 1388
29.5.2012 10:28:35   
bebence19
ringerajki jas trebase da dobijam na 4 od utrovo imam kafeav iscedok mislam deka i ovoj mesec jas ke bidam so negativen odgovor :( no za razlika od prethodno ne mi docni tuku dobivam porano :( :( :(

Непосредна врска до пораките: 1389
29.5.2012 22:27:10   
Melanija RR
bebence19 до последен момент се е можно user posted image

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 1390
30.5.2012 7:15:13   
bebence19
posledniot pat koga bev na lekar mi vika lele jajnicite ti se polni so folikuli toa znaci deka ti se policisticni i mi pravo da vi kazam isplasi mnogu mu kazav na soprugot i megudrugoto mu vikam ajde ovoj mesec ne sakam da probame konkretno da pazime plodni denovi pa polozba pa loezenje i ne znam sto a vikam sloedniot ciklus na tretiot den ke odam da si proveram hormoni i navistina ne ocekuvam nisto utrovo nemam nisto ma nema razocaruvanje iskreno koga procitam tuka deka nekoj ima ostanato user posted image se custvuvam presrekno i nadezta raste do nebo znam deka toa sto e moe ke dojde porano ili pokasno pozdravcinja do site user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1391
30.5.2012 16:06:19   
sonce7
NISTO OD MOJTE    MESECOV STAVETE ME NA SPISOK ZA SLEDNIOT :(( 25.6.2012

Непосредна врска до пораките: 1392
30.5.2012 16:46:30   
bebence19
samo smireno soncence user posted image user posted image user posted image sledniot zdravje

(Одговор на членот sonce7)
Непосредна врска до пораките: 1393
30.5.2012 18:01:05   
Mybabyjustcares
Девојки здраво!
Форумот забременување го читам често, многу учам од вас, од вашите искуства. Досега бев само набљудувач, од денес ќе бидам и активен член.
Па вака, со мојот партнер веќе некое време се обидуваме да го прошириме семејството, активно работиме 2 месеци на случајот. Имам да споделам со вас едно мое искуство. Последна менструација ми е на 21 април. Циклусот ми е подолг, добивам на 35 дена најчесто, ден, два, плус, минус. Сеуште немам добиено, а веќе поминаа и тие 35 дена. Симптоми никакви, ниту за добивање, ниту за бременост. Чудно! Вчера направив тест, прва црта црвена, втора црта бледа. Незнам што да мислам, веројатно ќе го повторам тестот за некој ден. Знам дека ова ви се случило, барем на некоја од вас. Дополнително, вчера вечер, бледо црвен исцедок, кој не е менструација, бидејќи денес нема ни капка. Совет? Мислење?
пс. Веднаш по заврпувањето на меструацијата, негде на почетокот на мај, правев детален гинеколошки преглед. Докторката забележа еден куп фоликули и ми напомена дека е добро да се фатиме за работа, доколку сакаме дете...
Поздрав на сите.
Се читаме

Пак јас. Направив уште еден тест, малку потемна втора линија, но не ептен црвена, како првата. Сметам дека е повторно позитен тест. Се упатив на проверка на hcg преку крв и параметрите беа hcg-222..8, што укажува на бременост, но рана. Како беше кај вас? Изгледа се работи за задоцнета овулација? Се мислам да правам уште едно hcg, да видам дали ќе се дуплира. Инаку на вагинало ехо, нема се уште ништо.
Поздрав до сите вас!

Непосредна врска до пораките: 1394
30.5.2012 20:03:32   
Dreamline
Epa cestitouser posted image Imaj lesna i skolska bremenost user posted image i edno ubavo i zdravo bebenceuser posted image

(Одговор на членот Mybabyjustcares)
Непосредна врска до пораките: 1395
30.5.2012 23:27:46   
stelle
devojki mojot datum za nedobivajne 18,so sreka na site!user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1396
31.5.2012 0:17:46   
Melanija RR
Mybabyjustcares вредностите незнам како одат но тоа е тоа,пак можеш да видиш преку крв дури не реши да се покаже на ехо user posted image
Kokiceto те додадов на список user posted image

За тест чекаме:
marko 3 ???
Elence3 /26 мај
liljak (ИФВ) / 1 јуни
Anne^ 2 јуни
bella80 /4 јуни
bebence19 / 4 јуни
kapina 5 јуни
Kokiceto 7 јуни
Melanija RR 8 јуни
stelle 18 јуни
sonce7 25 јуни

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.5.2012 18:42:40 >

(Одговор на членот stelle)
Непосредна врска до пораките: 1397
31.5.2012 9:33:15   
malena1
Bebence 19 jas ti preporacuvam dokolku ne si napravila vednas da napravis test preku krv. Zenski toj kafeav iscedok nikako ne go zanemaruvajte!
Mybabyjustcares mene koga mi potvrdija bremenost betata mi bese 83. Napravi si pak beta i ne se zamaraj.
Pozdrav i so sreka na siteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1398
31.5.2012 11:34:21   
bebence19
ИЗВОРНА ПОРАКА: malena1

Bebence 19 jas ti preporacuvam dokolku ne si napravila vednas da napravis test preku krv. Zenski toj kafeav iscedok nikako ne go zanemaruvajte!
Mybabyjustcares mene koga mi potvrdija bremenost betata mi bese 83. Napravi si pak beta i ne se zamaraj.
Pozdrav i so sreka na siteuser posted image

iskreno voopsto nemam nadez deka sum trudna imeno prethodniot mesec koga mi kasnese (12 dena) bev na doktor i mi vika lele polni ti se jajnicite folikuli ama toa se policisticni jajnici znaci od milion pati sto imam odeno na kontroli na redovni pregledi nikoj pat ne sum imala policisticni jajnici e posle toa ne se cuvavme no iskreno maksimalno uzivavme i ne se zamaravme so nisto drugo kafeaviot iscedok bese edna vecer i utroto naredniot den i tolku imam bolka vo jajnicite vo gradite i dva dena po red placam na saat vreme pa duri i na rabota user posted image ama ne znam zosto znam deka trudnite zeni se preoset_livi no ne i na samiot pocetok iskreno ic ne se nadevam ovoj pat ama sekako vo nedela utro deka sum doma ke napravam test pa zdravje ke vi pisam pozdravi do site

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 31.5.2012 18:41:20 >

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 1399
31.5.2012 12:29:35   
Kokiceto
I jas da se dodadam na spisokot za NEdobivanje na 07.06 user posted image

Непосредна врска до пораките: 1400
Страница:   <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?