|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
8.3.2012 18:04:43   
liljak
emeto napravi genetski ispituvanja obavezno....pozdrav

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 401
18.3.2012 17:10:08   
tej4e
zdravo na site jas sum nova na sajtov pa imam edno prasanje pred tocno 10 meseci imav abortus (mised)vo 10 nedela posle toa bev kaj doktorkata na ispituvanje otkako me iscistija ii pravev samo pap i brisavi i nistoo drugo se mi izleze vo red samo pri eho pregled imav vodena cista i mi rece nisto ne e se cistela poslle sekoja menstruacija eve veke 6meseci se obiduvame i nisto a da za plodot ne mi kazaa od sto go izgubiv go nemalo kao demek me interesira vasata doktorka kakvi ispituvanja vi pravese posle abortusot i ako moze sovet za nekoj dobar lekar ne sum mnogu situirana da odam po remedika itn ve molam sovetce pozdrav

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 402
19.3.2012 22:55:52   
Debora
Tej4e, jas pred godina i pol isto imav spontan vo 11ta nedela i sega sum bremena vo 36ta nedela sum. Jas posle abortusot pravev osven pap i mikro, genetski ispituvanja ( tie gi pravev na imunologija), pravev kario tip, soprugot pravese spermogram. Taka da ti preporacuvam da si go prasas doktorot ubavo, spomni mu za ovie ispituvanja, neka ti dade upat i napraj gi, epten se bitni. Isto pravev i TORCH, toa e za rubeola, toksoplazma itn. I ne se sekiraj so nejke da se fati, samo opusteno, nas ni se fati posle 7-8 meseci, doktorot mi vikase stom ednas ste napravile bebe ne e strasno :). Ako uste nesto te interesira prasaj slobodno

(Одговор на членот tej4e)
Непосредна врска до пораките: 403
19.3.2012 22:58:48   
Debora
A, za plodot so go izgubiv, jas ne se ni javiv da prasam, mi kazaa deka ne moze da se utvrdi tocnata pricina od sto doslo do spontan. Taka da napraj si gi ispituvanjata da si bides mirna i na raat da si pravite deca. :)

(Одговор на членот Debora)
Непосредна врска до пораките: 404
20.3.2012 15:22:22   
liljak
debora a kako ti izlegoa genetskite ispituvanaja , dali se vo red?????od sto doslo do spontan...jas eve godina ke napram od kako gi napraviv ispituvanjata i samo del mi se gotovi vo imunologija , i vo tie se najde pricinata za spontaniot...pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 405
20.3.2012 15:35:01   
Debora
Genetskite mi izlegoa super, se bese vo red, isto i drugite ispituvanja. Kaj mikrobioloskite izleze deka sum imala ureaplasma, mojot maticen togas mi rece deka od start ne bilo sklopeno ubavo bebeto i organizmot si se cisti, no bev i na vtoro mislenje i mi kazaa deka mnogu se golemi sansite da e od ureaplasma. A, kaj tebe bidejki veke znaes koja e pricinata, ti dadoa nekoja terapija ili nesto, neznam kako odat tie raboti so genite :). Pozz golem

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 406
20.3.2012 19:54:04   
liljak
ah mila jas ja otkriv pricinata ama izgleda nemam soodvetna terapija, neznam sto da pravam, pijam dekortin apcinja eve veke 3 meseci ama nisto , demek doktorot mi veli ovie apcinja nema da go odbivaat plodoot poradi mutiraniot gen sto go imame i polse so inekcii ama nemozam i nemozam da zabremenam , lele nemozam da izdrzam poke , nemozam , denes mi se plodnite denovi i utre mi rekoja na kontrola da se videlo dali puknal folikulot , ama gabe ne se nadevam na bremenost, ne se faka kaj mene bez nekoja terapija ama koj da mi prepisi terapija , sama li jas , ......pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 407
21.3.2012 0:08:23   
Debora
ajde, malku pozitivno, stom se fatilo ednas ke se fati pak :). Kaj koj doktor odis? Si bila na vtoro mislenje? pozzz i opusteno

Непосредна врска до пораките: 408
21.3.2012 11:03:11   
liljak
debora jas odam vo sv lazar , tamu pocanav i sega neznam sto da pravam , dali da prodolzam ili ne , .....ti kade odis?

Непосредна врска до пораките: 409
21.3.2012 11:07:57   
Debora
Jas odam kaj Korunovski, sum bila i kaj Partalovski, mnogu ubavo objasnuva, za razlika od dr doktori na koi edvaj im gi vadis zborovite od usta. Moj sovet da odis sekako na vtoro mislenje, pa posle ako sakas odi pak vo Sv.Lazar

Непосредна врска до пораките: 410
21.3.2012 12:01:19   
tej4e
fala ti debor4e navistina me opusti malku ke go napravam i toa sto mi go preporaca samo me interesira ete so ti pokaza ispituvanjata so gi pravese na imunologija i dali ti kaza tebe od so umre plodot a inace i torch mapraviv i se bese negativno no sepak mnogu izgleda sum napnata i nemozam da se opustam

Непосредна врска до пораките: 411
21.3.2012 13:23:16   
Debora
Ne doznav od sto mi umre plodot, ne se ni javiv da prasam, bidejki mi kazaa deka tesko da otkrijat so e pricinata, mnogu bilo rano 11ta nedela. Genetskite ispituvanja mi bea super. Isto i kaj nas ne se fakase 7-8 meseci, ama normalno deka bevme mnogu napnati i toa ima golemo vlijanie, i taka vo juli istempiravme za vreme na plodnite denovi da odime na odmor i ni se fati :))

(Одговор на членот tej4e)
Непосредна врска до пораките: 412
21.3.2012 16:47:10   
shambala
user posted image fala mu na bog kaj mene se se sredi .pisav nekolku pati za moite 2 spontani abortusi toa e minato koe ne go ostaviv pred mene sega imam prekrasna kerka po tolku tezok pat.Sakam da kazam samo edno ne se optovaruvanjeto so to so se slucilo mislete na idninata i denot koga ke stanite majka mojata dr mi kaza najveke steriliteti se slucuvaat od sama psiha i nemoj sekoj pat da razmisluvas e sega ovaj pat ke ostanam bremena i vistina e taka ....depresijata e najgolem neprijatel vi posakuvam najiskreno i vie eden den da pisete vakvo nesto i da go drzite vo race svoeto bebe ...samo bog moze da ispolni takva zelba veeruvajte i ke uspeete pozdrav do site

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 413
29.3.2012 22:45:00   
abcd
Posle kolku vreme od spontaniot abortus moze da se ima odnosi?

< Поракaта ја уредил abcd -- 29.3.2012 22:54:23 >

Непосредна врска до пораките: 414
16.5.2012 15:14:12   
Gardenia
Епа еве и јас да си го кажам моето искуство со овој проблем откако го доживеав пред околу еден месец.Се ми се случи набрзина и свршувачка и бременост некако сите работи ми се испомешаа тој период.Бременоста ми се случи непланирано од прв пат ,не ни очекував ми доцнеше едно десет дена што никогаш не ми се случило,во истито период дечко ми ме побара,купив тест за брменост,двете црти се појавија веднаши одма отидов на лекар и ми потврдија бременост во 6 г.н и дури имаше срцева акција,леле како гром од ведро небо да ме удри.Требаше повторно да одам на преглед во 12 г.н,но само за четири дена ме фатија болки во кичмата  и ми претече кафеав исцедок,не испаничив мислев дека си се мести нешто матката,но за неколку саати отидов до вц и осетив како ми капна една локва крв,почнав да вриштам и веднаш со дечко ми правец во ремедика.Мојата докторка не беше таму но имаше др која само што ме виде на ехо рече дека тоа што го видела мојата докторка повеќе го нема.Плачејќи си заминав и се вратив на контрола за неколку дена и ми рекоа дека сум имала среќа што сама од себе се исчистила матката и немаше фала богу потреба од киретажа бидејќи искрено не сакав да го осетам тоа чувство на гребење внатре,само ми дадоа терапија антибиотици.Сега ми рекоа после две менструации да одам на контрола да направам испитувања,па user posted image здравје боже дури после 6 месеци да планирам,па ќе пишам што било причина.Многу бргу си дојдов на себе, психички не паднав но сепак ми е криво ама не губам надеж,бидејќи и др што работи на инвитро ми кажа дека штом еднаш се случила бременост тоа е добар знак и дека пак ќе се случи,така да не губете надеж сите што сте го доживеале и никогаш повеќе да не ви се случи.Извинете што бев долга со постов

(Одговор на членот abcd)
Непосредна врска до пораките: 415
23.5.2012 1:41:57   
babyblue
kolku mi bese tesko. vo 10 nedela doznavme deka nema srceva akcija, doktorite mi rekoa da cekam 1 nedela da vidime dali ke se pojavi. cela nedela ne spiev placev i se molev celo vreme, mu zboruvav na stomakot ama dzabe. ne se pojavi. mi se srusi cel svet. i na maz mi mu bese mnogu tesko, mnogu se raduvavme koga doznav deka sum bremena. posle mi napravija kiretaza vo sistina i tocno 1 god i 2 nedeli podocna mi se rodi since, srekata nasa. gi citam postovite i znam deka e tesko i bi sakala da kazam deka se zaborava no ne se zaborava no stanuva polesno koga vo race ke si go drzite bebenceto.

(Одговор на членот delfince)
Непосредна врска до пораките: 416
30.5.2012 11:00:12   
malena1
Ve molam mene me interesira dali nekoj moze da mi odgovori dali e normalno tocno na 21 den od izvrsena kiretaza da dobijam menstruacija ili e mnogu rano. Inaku po kiretazata krvarev okolu 10 dena

(Одговор на членот babyblue)
Непосредна врска до пораките: 417
30.5.2012 15:20:44   
Gardenia
ИЗВОРНА ПОРАКА: malena1

Ve molam mene me interesira dali nekoj moze da mi odgovori dali e normalno tocno na 21 den od izvrsena kiretaza da dobijam menstruacija ili e mnogu rano. Inaku po kiretazata krvarev okolu 10 dena

Па јас мислам дека е нормално,сега додека да ти се стаблизира функцијата на матката и јајници,не е толку рано додека се нормализира се.Инаку јас си добив најнормално после 28 дена,ама кај мене немаше киретажа

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 418
31.5.2012 9:38:54   
malena1
Gardenia благодарам за брзиот одговор user posted image Ајде па сите да имаме повеке срека набргу да се радуваме user posted image

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 419
31.5.2012 9:39:56   
Mala Jovana
Zdravo na site ! Eve jas ke vi go raskazam moeto iskustvo so eden spontan abortus : Imam 30 g prva bremenost mi bese uspeav da zabremena od treti pat,sto e relativno brzo,bevme mnogu srekni so soprugot. Toa se sluci vo pocetokot na Januari ovaa godina.Sekogas imav redovni ciklusi,uredni bez nikakvi problemi.Znaci zacnav vo dekemvri,a dva meseci pred toa,na pregledite,doktorkata maticna mi rece,citiram :se somnevam na septum,ama izgleda e mnogu mal,moze da ti pravi problem za zacnuvanje ili spontan,jas ne mu obrativ vnimanie na toa,si rabotevme na bremenost,sledniot mesec ne zabremeniv otidov kaj druga doktorka,i dvete se poznati i mnogu dobri doktorki,i vtorata mi rece,imas septum ti preporacuvam histeroskopija,jas pak nisto.Tretiot mesec zabremeniv,vo 5-6 nedela imav spontan,seuste nemase ni srceva reakcija.Imav kiretaza vo Remedika,posle kiretazata tocno za eden mesec dobiv,normalno i taka i sledniot mesec,normalno redoven ciklus,na kontrolite ppotoa doktorkata gledase folikuli ,ovulaciii,no mi rece ne zabremenuvaj pred histeroskopija ,neka ti go sredat septumot,mislam oti toj e pricina za spontaniot.Otidov kaj Dr.Gligor Dimitrov vo remedika,i mi potvrdi rece subseptum,mora da se sredi,zakazavme histeroskopija,i se nadevam deka ke mozam da zabremenaam pak,i deka ke bide vo red.Dali nekoja od vas ima slusnato deka subseptumot pravi problem vo tolku rana bremenost,jas slusnav deka podocna pravel problemi,i sega sum zbuneta,dali navistina od toa bese spontaniot,ako znae nekoja neka mi kaze ,ve molam !

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 420
31.5.2012 13:17:23   
Izabela*
Zdravo mala jovana. Iskreno zalam za toa sto se slucilo i ja razbiram tvojata bolka bidejki i mene mi se sluci istoto, odnosno imav spontan vo 7 nedela, megjutoa mene septumot mi go otkrija na kiretazata i zakazav operacija po eden mesec. No jas ne dobiv odgovor deka so sigurnost septumot bil pricinata za spontaniot, odnosno mozel da pravi problemi i vo rana bremenost dokolku bil golem ( sto bese slucaj kaj mene ). Sepak kaj mene se izleze dobro i nemoj da se plasis od operacijata ne e nisto strasno. Se nadevam deka naskoro ke si ostanes bremena i ke zaboravis na ova loso iskustvo. Golem pozdrav do tebe.

(Одговор на членот Mala Jovana)
Непосредна врска до пораките: 421
31.5.2012 14:19:54   
Mala Jovana
Fala Izabelce:) A koj doktor ti pravese histeroskopija? I dali ti barase cisti vaginalni i cervikalni brisevi pred zafatot? A jas se nadevam deka ne bila druga pricinata so mojot spontan,mislam oti treba doktorot ,zdravje boze koga ke zabremenime po vtor pat,vednas da ni dade vestacki progesteron za odrzuvanje na plodot,nekoe vreme,zasto se si mislam deka i toa moze da vlijae,nedostatok na progesteron vo tie prvi nedeli predizvikuva spontan,nemoze plodot da se vgnezdi :((

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 422
31.5.2012 15:20:41   
Izabela*
Histeroskopija mi pravese dr Dimitrov vo Remedika i barase brisovite da bidat negativni. A za zabremenuvanje se nadevam deka nema da bides kako mene ke si zabremenis pobrzo bidejki jas malku si se pomaciv ( 1 god i nekoj mesec ), pravev i inseminacija koja bese neuspesna za na kraj da proveram proodnost na kanali ( koi bea vo red ) i istiot mesec si ostanav bremena. Sega sum 22 nedela i fala mu na boga se e super, a vo vrska so progesteronot te podrzuvam potpolno bidejki da ne bese dabrostonot koj go primav na moe baranje do 16 nedela mislam deka povtorno ke mi se slucese istoto. Iskreno ti posakuvam pobrzo da si gi vides dvete crticki. Dokolku imas nekoe prasanje slobodno prasaj. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 423
31.5.2012 18:44:54   
Mala Jovana
Izabela,sega me fati panika,te molam kazi mi ,kolku vreme pred zafatot pravese mikrobioloski? Mene mi se stari 5-6 meseci,i togas se bese negativno,i Dr.Dimitrov rece,ok,stom togas bile negativni,ama nekako me jade nekoj crv.Sega cekam da dobijam,pa da odam na histeroskopija,ama sakam na svoja raka da si odnesam vo nekoja privatna labaratorija da mi proverat,tuku sto da mu kazam na Dimitrov ako izleze nekoj negativen bris,ke treba pak da se odlozi zafatot,terapija,ova-ona? Vikaat ako imas nekoja bakterija,so instrumentite ,nedaj boze ke se raznese i podlaboko vo utrobata,od taa pricina gi baraat negativni ovie brisevi?

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 424
1.6.2012 16:52:19   
Gardenia

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mala Jovana

Izabela,sega me fati panika,te molam kazi mi ,kolku vreme pred zafatot pravese mikrobioloski? Mene mi se stari 5-6 meseci,i togas se bese negativno,i Dr.Dimitrov rece,ok,stom togas bile negativni,ama nekako me jade nekoj crv.Sega cekam da dobijam,pa da odam na histeroskopija,ama sakam na svoja raka da si odnesam vo nekoja privatna labaratorija da mi proverat,tuku sto da mu kazam na Dimitrov ako izleze nekoj negativen bris,ke treba pak da se odlozi zafatot,terapija,ova-ona? Vikaat ako imas nekoja bakterija,so instrumentite ,nedaj boze ke se raznese i podlaboko vo utrobata,od taa pricina gi baraat negativni ovie brisevi?

Па јас мислам можеш да си направиш брисеви оти 5-6 месеци не е некој мал период,не за друго за да си бидеш мирна

Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Љубов на прв поглед
maca sms

Дали верувате во љубов на прв поглед?

Да (62%)

Не (29%)

Не знам (9%)

Број на сите гласови: 78

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!