Mala Jovana
|
Zdravo na site ! Eve jas ke vi go raskazam moeto iskustvo so eden spontan abortus : Imam 30 g prva bremenost mi bese uspeav da zabremena od treti pat,sto e relativno brzo,bevme mnogu srekni so soprugot. Toa se sluci vo pocetokot na Januari ovaa godina.Sekogas imav redovni ciklusi,uredni bez nikakvi problemi.Znaci zacnav vo dekemvri,a dva meseci pred toa,na pregledite,doktorkata maticna mi rece,citiram :se somnevam na septum,ama izgleda e mnogu mal,moze da ti pravi problem za zacnuvanje ili spontan,jas ne mu obrativ vnimanie na toa,si rabotevme na bremenost,sledniot mesec ne zabremeniv otidov kaj druga doktorka,i dvete se poznati i mnogu dobri doktorki,i vtorata mi rece,imas septum ti preporacuvam histeroskopija,jas pak nisto.Tretiot mesec zabremeniv,vo 5-6 nedela imav spontan,seuste nemase ni srceva reakcija.Imav kiretaza vo Remedika,posle kiretazata tocno za eden mesec dobiv,normalno i taka i sledniot mesec,normalno redoven ciklus,na kontrolite ppotoa doktorkata gledase folikuli ,ovulaciii,no mi rece ne zabremenuvaj pred histeroskopija ,neka ti go sredat septumot,mislam oti toj e pricina za spontaniot.Otidov kaj Dr.Gligor Dimitrov vo remedika,i mi potvrdi rece subseptum,mora da se sredi,zakazavme histeroskopija,i se nadevam deka ke mozam da zabremenaam pak,i deka ke bide vo red.Dali nekoja od vas ima slusnato deka subseptumot pravi problem vo tolku rana bremenost,jas slusnav deka podocna pravel problemi,i sega sum zbuneta,dali navistina od toa bese spontaniot,ako znae nekoja neka mi kaze ,ve molam !
|