Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.5.2012 10:01:36
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: tattoo mama
zdravo na site mesenca jas sum 39 nedela ama nikako da se svrti so glavata dole karlicno mi e postaveno so nozete dole e i mi kazaa deka e mozno i prirodno da me porodat ama ke vidat kako ke bide mnogu se plasam sto kako ke bide,ako nekoj imal vakvo iskustvo ve molam da pisete
Тату мама, мене ми беше карлично поставено бебето цеееела бременост, ни еден единствен момент не беше со главата надолу. Во државна буквално вака ми рече докторката: „Многу е ризично природно да се породиш, ама ние сепак ќе пробаме со природно, па ептен ако не ти оди, со царски“. И јас во тој момент и реков ЧАО на државна болница и отидов во Чаир, таму докторот рече дека таквите случаи директно на царски одат, не сакаат да ризикуваат. И супер поминав со царски, не се мачев ни јас ни бебето. Инаку, има шанси бебето со почетокот на контракциите да се заврти како што треба, само за мене не сакаа да чекаат да ми почнат болки затоа што имав прееклампсија и ме породија закажано во 37 недела.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.5.2012 14:03:19
tattoo mama
zdravo zenski eve jas ja teram 39+3 dena nedelava nekako odvaj,zasto kicmava me rasturi od bolenje sakam da ve prasam nesto sto malku mi e neprijatno da go pisam bebevo seuste mi e svrteno so glavata gore,a imam praveno i konizacija,dali smeam da imam odnosi sega pred da se porodam i dali bi imalo nekoi komplikacii ako go napravam toa neznam sto kako pa zatoa da ve prasam ako nesto znaete,pozdrav do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.5.2012 23:07:47
mmbucko
Tatto mama, slobodno samo napred, edinstveno nesto sto moze da ti se sluci (pokraj uzivanjeto) e da se otvoris pobrzo. Imeno vo spermata ima prostaglandini koi odlicno deluvaat na dilatiranjeto na cerviksot i doveduvaat do pobrzo otvaranje. Duri sex vo poslednite denovi od bremenosta se preporacuva. Good luck so izborot na pozata
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.6.2012 20:14:08
Just baby
Zdravo mesinja, imam edno prasanje. jas sum 37 nedela. veke nekolku dena imam nekakov miris kako na mokraca i celo vreme kako da imam vlazno na sekojdnevnite vloski. dali toa znaci deka imam nekoja bakterija? spored poslednite proverki nemase nisto no... isto taka koga se dvizam me bolat kolkovite. dali mozebi ova se znacite deka postepeno bebeto se podgotvuva da se pojavi?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 4.6.2012 9:16:02
Mary
Zdravoo mesinja ni sme 33 nedela i nekoj den,malce so zestinava tesko ide ,nego sakav da ve prasam KISelniiii me ubijaaa,dali enkoj imal problem so kiselini abe so ne probav luge,ne mleko ladno ne celi masliniki creva isturiv,kazete mi nekoj sovet.Do sega ne povrakav voopsto,ni na pocetokot nemav maka, sega na kraj me fati Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 4.6.2012 9:21:36
Mary
ИЗВОРНА ПОРАКА: Just baby
Zdravo mesinja, imam edno prasanje. jas sum 37 nedela. veke nekolku dena imam nekakov miris kako na mokraca i celo vreme kako da imam vlazno na sekojdnevnite vloski. dali toa znaci deka imam nekoja bakterija? spored poslednite proverki nemase nisto no... isto taka koga se dvizam me bolat kolkovite. dali mozebi ova se znacite deka postepeno bebeto se podgotvuva da se pojavi?
Just Baby imam slusnato deka na kraj trudnicata ima nekoj iscedok od vreme na vreme kako belo pranje ama neee,mislam deka toa e normlano se,ne se plasi gi napravi li tie mikrobilooski ispituvanja so se pravat na kraj?Ja sega ke gi pravam tie mikrobiloski a sega skoro napraviv obicna krvna slika i isptivanja na mokraca i vo dvete mi se pojavi pokacuvanje na leukocitite me prati maticniot na Urinokultura da vidime da ne ima baketrii neso,i iksoci deka se e vo red samo mala infekcija so caj od bruscina i uvin ke pomine pa ete pijam,pa ke vidime.Vidi konsulturaj se so maticniot Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 4.6.2012 11:05:56
Just baby
mi napravija eden bris, koj izleze negativen. vo mokracata se pojavija malku leukociti no maticniot ne mi rece nisto. taka da pretpostavuvam deka se e vo red. neznam dali na svoja raka da odam da pravam urinokultura...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 4.6.2012 11:20:01
deluxe
kako se spravuvate so zestinive mamicki ,jas sum 29 nedela ama pocnav da otekuvam , gluzdovite mi se strasni,sto ke pravime do krajot??? kako se spravuvate vie kazete???
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.6.2012 8:03:42
Mum Care
zdravo mesinja, kako ste mi. Sakam nesto da ve prasam, 33 nedela sum a bebcevo nekako mi e mnogu nisko go osekam kako mrdka nad jajnicive tocno. Mnogu se plasam, a i pred dva dena imav mali bolki pa doktorot mi dade nekoi apcijnja i bolkite prestanaa, no mnogu sum zagrizena da ne se porodam porano, a bebcevo celo vreme mi e aktivno . Dali ima nekoja vakvi problemi?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.6.2012 8:20:40
Dimana
Mum Carei jas sum 33 nedela i mnogu si mrda i na posledniot pregled bese namesteno so glavata nadole dr mi rece da ne se napinjam nitu so rabota po doma niti so mnogu dvizenje do 36 nedela znaci poveke da se odmaram ,e sega zasto taka mi napomena nemam pojma jas nemav nikakvi bolki .Ke izdrzime do kraj ne se sekiraj nema predvreme poraganje
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.6.2012 8:39:24
Mum Care
Dimana, odkako mi se sluci toa so bolkite veke dava dena samo lezam, stanuvam samo za jadenje i za vo w.c., mnogu se uplasiv. Malku e porizicno kaj mene zosto imam skrateno grlo na matka i sum pravena serklaz. I sega pametot mi e samo tamu, pred mm vikam deka ne se plasam deka se ke bide vo red, a dlaboko vo mene mnogu se plasam. :(
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.6.2012 10:41:30
Mary
Ajde Mum Care samo hrabro i ke bide se super,ke si dojde i 36 nedela i ke si kaze toa malo ubavo koga ke ni dojde na ovoj svet.Ne se sekiraj,eve i jas sum 33ta nedela mene pa mie mogu gore me stiska na zeludnik edvaj jadam vise.Poso se zdebeliv do sega 20kila malce da stagniram so jadenje ne kee loso Pozdrav i samo hrabro mora da izdrzime
Fala Debora za sovetot,nego sakav da ve prasam komarci ve jadat li? Mene me izedoa moze li da stavame od oni preparatitie za mackanje Autan ili onie za vo steker:)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.6.2012 17:35:50
eli07
Za kiselini bi preporacala bademi,semki od maslinki i nikako jadenje posle 20 h.....znam deka e tesko ama toa e i jas umiram od kisleini i ne mozam da spijam ko sto treba a ponekogas mi se slucuva i vo polusedecka polozba da spijam za da gi namalam kiselinite .Za komarci veke koristam aparatce za vo steker i ok e ne se sekiraj eve veke i so klima pocnav da spijam sto nikad ne mi se desilo porano ali toa ti e...ke gurame nekako
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.6.2012 21:54:34
tanjuskaaa
Zdravooo idni mamicki i meshinja :) nie sme na sredina na 36ta nedela, sto znaci uste malku. Od 26-27 nedela se spravuvam so oteceni noze/stapala za tie sto go imate istot problem, stanuva poloso i potesko kolku sto e vremeto pozesko, i dokolku se dvizite ili sedite, no ne se sekirajte ne e strasno. Na posledniot pregled doktorot ni kaza deka ovaa nedela nema da ima novosti, pa sega narednata nedela pak na kotrola pa ke vidime sto ke kazi :) pozz do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.6.2012 9:15:27
Just baby
Of tie otoci, ama toa e koga veke ne fati toploto. i jas od prviot den koga se zatopli vremeto imam otoci koi do denes ne mi spadnaa. sega sum 37 nedela. doktorkata ni rece deka narednive 10 dena nema da ima nisto novo pa ke vidime idnata nedela do kade e. iako mene mi e cudno zatoa sto veke edna nedela imam povremeni bolki vo dolniot del na stomakot, koga stojam go osekam bebeto kolku mnogu mi tezi i pritiska, a isto tak ai go osekam kako se mesti so glacveto i pritiska vo dolniot del. ama stom tie vikaat deka e rano, da im veruvam
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.6.2012 10:53:37
Bambino
Мешињаааа! Ние сме при крај...само што влегувам во 39-та... за киселините пробав се што ми кажаа...маслинки, бадеми, неколку зрна ориз, кисела вода, лимонада...она што мене најчесто ми помага е секако да не јадам барем 2 часа пред спиење и пијам чај од нане околу 1 час пред спиење...ми го смирува желудникот и не ми лачи толку киселини...Ако ништо од ова не помага,дрменете некое апче (иако јас не сум се напила сеуште
За отоците, јас не отеков цела бременост, ама последниве неколку дена од жештиниве глуждовите ми се непостоечки...односно стапалата ми се споени со нозете и сум многу смешна...ама кога можам ги кревам нозете нагоре, па ми помага до некаде...или ставете ги во леген со ладна вода...ем ќе се изладите ем ќе ви се намалат отоците барем привремено... За исцедокот дефинитивно е нормално во последните недели од бременоста, а посебно ако брисевите и другите тестови се ок, нема зошто да се грижите... Мене бебулево веќе неколку недели ме пристиска...на моменти мислам дека ќе излезе од доле, а на моменти кога ќе почне со грбчето и газето да се тегне нагоре, мислам дека низ грло ќе ми излезе:)
Како и да е...мислам дека се е тоа нормален дел од бременоста...само смирено...при крај сме сите и уште малку ќе си ги гушкаме бебулињата најслатки:)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.6.2012 11:14:33
Dimana
Ajde Bambino sitno brois so lesno da si pomines,jas sum 33 nedela i gluzdovi nemam nozete kako mi otekuvaat strasno samo vo vis koga se e ok ako gi spustam sedam se dvizam pak ista pesna ,ama i do vremeto e koga bese posvezo ok bese sega katastrofa ama toa e kako site taka jas . Za otoci mi spomnaa uvin caj da pijam ima vrska toa ili ne .probal li nekoj.?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.6.2012 22:25:43
sharlot
Dragi ringerajki jas deneska bev na kontrola .38 nedela sum.doktorot samo sto me vide mi veli deka sum gotova za raganje:).malku se zacudiv zatoa sto koga go merese bebeto mi kaza deka tezi okolu 4200 grama,ako eventualno aparatot pokazuval malku poveke najmalata tezina bi mu bila 3800 grama. pa zatoa zatoa sto stanuva zbor za pokrupno bebence mi predlozi da odam na carski rez za da ne mora dokolku poragjanjeto bide prirodno da go vadat so vakum ili forceps. isto taka mi rece deka ne ocekuva da se porodam pred predvideniot termin pa zatoa mi zakaza carski na 21 juni.jas prifakam se samo bebceto da mi bide zdravo i sigurno.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.6.2012 7:28:15
Mum Care
Mesinja, denes odam na kontrola, bebcevo mi e spusteno veke 5 dena. Mnogu se plasam sto ke mi rece doktorot zosto sum 33 nedela. Drzete mi sreka da slusnam ubavi vesti. Ve guskam
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.6.2012 13:21:39
deluxe
Zdravo mamicki jas imam pokaceni leukociti,29 nedela sum,piev klimicin antibiotik,napraviv kontrola ama n isto leukocitite si stojat 15ka imate nekakvo iskustvo kazete mi me faka strav sto e rabotata nz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.6.2012 19:51:43
mmbucko
Mum Cere sto napravi na kontrola. I mene mi se svrte bepco so glavata nadolu i epten se spusti. Duri licam na porodena. So spustanjeto me stasaa kontrakcii pa si odlezav edno 4 dena vo bolnica so incuzii. Sega psum doma na lezenje barem uste 2-4 nedeli pa posle ako saka neka izleguva.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.