|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
17.6.2012 18:00:00   
mmbucko
Jas da si se poplacam malku. Mi se zdosadi veke od kontrakciite, onie laznite. Aman veke gi imam 20-30 dnevno, nekoi se bas bolni. Pa posle lesno gi ragam , da lesno koga po mesec dva se zezam vaka. Isto mi bese i so predhodnata bremenost. Celi 3 meseci so kontrakcii i na kraj veke mi se zdosadi i prestanav non stop da trcam vo Bolnica. Vo 38 nedela na insistiranje na majka mi otidovme na kontrola, so istata jacina na kontrakcii ko minatite meseci, ono 7 prsta otvorena i glavceto skroz vo kanal. Se porodiv za 2h posle toa. Se mislev sega nema da bide taka, ono eve pak....

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 401
17.6.2012 18:45:21   
deluxe
Mmbucko koja nedela si od bremenosta ?? i jas imam kontrakcii unazad 2 meseci ama lazni.jas sum 31 nedela,pijam Mg za dagi smiram pozzz se najubavo :user posted image

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 402
17.6.2012 19:04:41   
mmbucko
Od utre vleguvam vo 35. A be i magnezoli i gineprali i 4 dena bolnica vo 32 nedela koga stanaa epten cesti na 1 minuta. Ama sega nekolku dena nisto nepijam veke samo sum so pousporen bioritam, odmaram poveke. Preku glava mi e od hemikalii, ako saka neka iskaca, ama ne sum takov ksmet. Ke me zeza uste bebco, taka mi mirisa.....I uste karlicno se svrtel.....

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 403
17.6.2012 20:38:34   
deluxe
kaj mene ne se tolku cesti,samo koga ke se izmoram se javuvaat ajde ne e strasno pozzzuser posted image

Непосредна врска до пораките: 404
17.6.2012 22:46:51   
mmbucko
A be ne e strasno znam ama mene veke mi se smaci i da si poplacam malku na Vas. Definitivno ovaa rabota e za pomlad narod a ne za matori ko mene. Se mi e tesko veke......edvaj cekam da se porodam.....

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 405
18.6.2012 8:17:44   
Mary
lelee kako sme pocnale da se zalime site smeski zivi sme.Baska i toplovo ni smeta mnogu.Mene ova so kolkov ne mi pomina uste, luge citav deka moze da e isijas ,edvaj se dvizam vise a na rabota moram do 5 juli da odam,neznam stvarno kako ke izdrzam.Sega za 3 dena vlagam vo 9ti pa e vidime koga ke ni dojde na svet i ova malo user posted image .
Utre sum na maticen za mikrobiloskite brisevi a za proteinite sto mi bea so niska vrednost, ke vidam sto kade pak ke mi rece da pravam ispituvanje vise preku glava mi dojde samo me vadi od pamet se me prepraka negde i na kraj solidni se rezultatie,se e normalno vo bremensot na sekoe ispituvanje mi vikaat.
Kazete mi dali nekoj imal vakov problem so bolki vo kolkot?
Pozdrav

Don''t Worry Be Happy!!!

Непосредна врска до пораките: 406
18.6.2012 8:44:40   
mmbucko
Mary zosto do 5 juli pa na porodilno mila? Neli porodilno se zima 4 nedeli pred terminot. A odmor godisen ili kaj sto rabotis toa e mislovna imenka? Jas so prvoto na kraj nemozev da se dvizam, me pritiskase dolu vo karlicata . Siroto koga se rodi imase kako brazda na glavata od pritisokot vrz koskata sto go pravese so golemina od cel prst da stavis. Za nedela dena i pomina ama mene sekoe dvizenje mi pravese bolka pa poveke podlezuvav..

(Одговор на членот Mary)
Непосредна врска до пораките: 407
18.6.2012 8:49:31   
temjana
Mary и јас сум од тие несреќници со болки во колковитеuser posted image Почнаа од пред некоја недела а сега сум 27-ма со 5 и навистина незнам како ќе терам до крај. Има моменти кога воопшто не ми функционира ногата, ме фаќа грч опасно болен и неможам ни да се помрднамuser posted image Претпоставував дека ќе имам проблеми со колковите поради тежината бидејќи не смеам да се поправам имам 4 операции на коковите но не очекував дека ќе бидат вака болни. Веќе почнав и да поткуцнувамuser posted image Инаку направив крвна слика и урина во саботата и колку што јас се разбирам ( а бидејки има поставени параметри по нив гледаш) топ сумuser posted image железото ми е на долна граница ама ништо страшноuser posted image Ме плашеа без веза докториве демек вегетаријанка па сигурно ќе бидам анемична, тикви со расол боља крвна слика имам од нетрудници месојадиuser posted image

(Одговор на членот Mary)
Непосредна врска до пораките: 408
18.6.2012 9:24:45   
Mary
Mmbucko,sega na 22 juni vlagam vo 9ti mesec (36 nedela) da mozam da pobaram da mi se otvori porano ama me sovetuvaat deka mozam da imam problem i deka odmor tesko ke mi dadat planiram denes da zboram okolu toa,a Koleskava so ke me menja doaga od 1 juli pa sakam da izdejstvuvam da dojde taa nedela porano za da i objasnam so kade i stoi posto e obucena ne se sekiram odma ke nauci,nego problemot e i da ne go zeznam kolegava od 23 si pisa odmor deka ke odi a sepak mi e nadreden.Pa ke vidamuser posted image
Nego vcera neso po doma sreduvav i malce poveke se napnav i nekoi cudni bolki sto do sega ne sum gi imala me fatija,kontrakciite se kako struenje li?
a Temjana sakas da kazes deka do kraj na bremenost i ja ke kucam pa neli neso moze so nesto da popusti ova user posted image ,posto so vikas uste ke stavam kilaza leleee luge 20 kila staviv kako ke se odi na poragajuser posted image
Denese se javuvam da razgovaram okolu trudnickovo barem od 1 juli da mi pocne ili odmor ako e izvodlivo nekakouser posted image

Don''t Worry Be Happy!!!

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 409
18.6.2012 9:49:55   
mmbucko
Mary mnogu mi e zal za tebe....ama ste trebale da presmetate. Trudnicko se zema regularno od kraj na 36 nedela. Od druga strana ti ako nemozes prvo mora da mislis na sebe i bebco. Jas trebase do denes da odam na rabota i da zemam odmor ama posto izleze gurultijata so kontrakciite si ostanav doma minatite 2 nedeli. Doduse mene mi e takav rabotata sto dopusta da rabotam od doma a i gazdive mi se extra epten. Sekako gledaj sto ke pravis ama stom napolnis 36 nedela mozes da ocekuvas i sekoj mig da se porodis....

(Одговор на членот Mary)
Непосредна врска до пораките: 410
18.6.2012 9:51:57   
mmbucko
I plus gorestinive ne se preporacuvaat na trudnica pa dusa imaat li tie.....Doduse sto zboram ko da neznam......

Непосредна врска до пораките: 411
18.6.2012 11:12:11   
temjana
Mary мене од работа ми кажаа дека можам да си го земам боледувањето 28 или пак 45 дена порано со тоа што нели после ти кратат од породилното. Наместо 9 месеци ќе си тргнеш порано на работа но како и да е тоа е по закон така. Јас се мислев да си одам до крај на работа односно до септември со тоа што нели ќе си имам одмор од 20 дена, па после да си продолжам со работа но мм ме советува после одмор веднаш да си го земам породилното. Мислам тоа е најдобрата солуција но кога ќе ми текне дека под социјално ќе бидам косата ми се креваuser posted image

Непосредна врска до пораките: 412
18.6.2012 11:30:16   
mmbucko
Ako imas moznost da go zemes celoto porodilno najdobro ti e koga ke trebas da go zemes porodilnoto, posle 36 nedela, da si zemes odmor a koga ke zavrsi odmorot uste nekolku dena porodilno. Jas taka napraviv so vtoroto i taka karuvas uste nekoj den so bebco posle. Sega veke odnapred znam deka ke se vrakam porano na rabota pa zatoa ne se opteretuvam so toa. Do pred 2 nedeli odev na rabota i patuvav niz cela makedonija ama sega se mi e veke tesko. Ne da mi prija sto sum doma po zeskovo i sto nemoram da sedam vo stolce 8h....

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 413
18.6.2012 12:15:15   
bebe7
Dragi mamicki , znam deka vi e tesko posebno sega koga go trcate posledniot krug po zeskovo ama ke izdrzite
Malku poveke miruvanje, slusajte dobra muzika i relakirajte se. Placele nie ili ne toa ke si boli.
jas sum 30 nedela so bliznaci i cirklaz od 15 nedela .
Veke 15 nedeli lezam 90% od vremeto , ne da bolat kolkovi od lezenje, pa i od tezinata a baska sto sega go osekam cirklazot kako sekoj moment da ke se otvoram , a kaj e onamu 36 nedela bar.
baska se klukam so apcinja za pritisok, pa gestaciski diabetes, pa progesteron  inekcii sekoj 5 dena i sega kapak 20 dena Clexane od 40mg i inekcii za zreenje na plukata .
Ova vi go kazuvam ne da se "falam" user posted image tuku malku da ve utesam deka ima i poloso.
Pa eve soprugot mi go instalira kompjuterot na TV pa naizmenicno si gledam serii i si citam i pisuvam so vas.taka mi minuva pobrzo vremeto, ke razmenam kekoj sovet i misla so vas i polesno mi e .
Za socijalnoto i boleduvanjeto neznam kako ke bide po poroduvanje , no jas sum na patoloska bremenost od januari . Do sega mi isplatime samo 2 meseci, po 70 % od prijavenata suma za plata.Baska sekoj mesec soprugot nosi dokumenti na komisija za prodolzuvanje na boleduvanjeto i 2 pati baraa konziliarno mislenje
Se na se  da si   user posted image vo denesno vreme ne e lesno.
Drzete se hrabro, setete se deka bar vredi makata za toa sto se dobiva na kraj

Непосредна врска до пораките: 414
18.6.2012 12:27:36   
mmbucko
Bebe7 i tebe te fatil taksiratot.....Znam kako e jas 2 bremenost ja prelezav cela.....I da ti kazam otkoga te procitav i se prisetiv na predhodnata bremenost a i koa ke podrazmislam malku pa jas sum top. Nisto ne mi e....extra sum.....baska uste nekoj den ke si napolnam 41 polna godinkicka.....nemam pravo na zalba :))))) U stvari nie sega sme na lezalka pod debela senka na nekoja plaza i vodata ni gi shlapka nozete a nie si cuckame neskafence ladno....moze????? I ne boli uvo za site telesni momentalni zaebancii...

(Одговор на членот bebe7)
Непосредна врска до пораките: 415
18.6.2012 12:45:32   
Mary
vaka sega da vi kazam se javiv da prasam vo praven sektor kako mi sledi trudnicko i dali mozam sega da zemam odmor.Kolegata mi rece so konsultacija na maticniot od koga ke vlezes vo 9ti mozes da go otvoris koga sakas so toa sto se racunaat 9meseci od taa data,kako sto e i po zakon neli.A za odmorot posto veke vlagam vo 9ti nemoze da go zemam tuku moram posle da go iskoristam a zdravje boze vika mozes i da go spois.Sepak vaka ne izgleda loso seto toa,pa zdravje ke vidime.Nego problemot e sto moram do 1 juli da sum na rabota radi kolsekva so ke mi dojde na zamena.taka da muski kako i da e uste 10 dena ke se izdrzat.Pa posle 1vi ako saka neka iskaca mada mislam deka ke mu bide rano ama neli ne odi sekogas planski i po site propisi.Kako i dae nema da bidam valjda toj maler.Toa nemoze da se predvidiuser posted image
Bebe7 ti imas stvarno pogolema maka i pogolem problem od nas ama zatoa sme nie neli tuka site barem so muabet da si se opustime user posted image
Samo napred site user posted image

Don''t Worry Be Happy!!!

Непосредна врска до пораките: 416
18.6.2012 13:06:16   
eli07
Bebe7 ti zaviduvam na tvojata izdrzlivost...pokraj tebe bogami site nasi problemcinja izgledaat tolku mali, ali toa ti e zivot mora da se izdrzi...Nego aj koga veke si placeme site i jas da vi polacam malku.Bev sega na posledno eho neli i mikro brisevi i koga doktorot me izraduva deka bebco mi e 2 nedeli ponapreden (2.900 kg vo 35 nedela) i deka ima troa pogolemo glavceuser posted image user posted image ...A jas edna sitna vo kukovi sto da vi kazamuser posted image .Iskreno od toa najmnogu se plasev deka bebeusot ke bide troa pogolem za mojava karlica.A najverojatno ke ideme na priroden poragjaj.Epa aj so sreka neka ni euser posted image

(Одговор на членот Mary)
Непосредна врска до пораките: 417
18.6.2012 13:10:43   
bebe7
Fala vi za podrskata, koga se borev da ostanam bremena poslednive 8 godini si vikav daj boze da rodam ama poslednite meseci da ne bide vo leto.
Zakonot na Marfi, ostanav bremena , nosam dve i poslednite meseci gi veslam vo leto.
Toa ti e. Se ubeduvame so doktorkata taa veli aj izdrzi do 32 nedela, kako se blizi vika ne ke izdrzis do 34 nedela a jas pak sega se silam vikam ke gi nosam do 36 pa sto ke bide neka bide .
Carski ne mi bega. Mmbucko te svakam kako ti e i tebe jas samo sto napolniv 40 . Ne bilo lesno, na ovie godini ama se tesam so nasine babi koj ragale i pokasnouser posted image
Gi gledam lugjevo okolu mene kako se spremaat za odmor pa se tesam deka dogodina i jas ke odam .
Sreka sto pogolemiot del od moive prijateli se ili pred poragjaj ili se taze porodeni pa godinava ke si pravime site drustvo na terasa user posted image  

(Одговор на членот Mary)
Непосредна врска до пораките: 418
18.6.2012 15:08:21   
mmbucko
Ah be generacio, sto se odnesuva na moreto, nie imavme rezervirano od vcera 10 dena grcija hotel all inclusiv.Zatoa volku si placam. Ama bebco ni zamrsi rabota. A za pravenjet deca cekaj cekaj dur se razraboti masinata. Prvoto mi e so klomifen, odma posle ostanav trudna ama imav spontan vo 9 nedela pa od kiretazata fativ nekoja infekcija pa zapuseni jajovodi pa histeroskopija laparaskopija i vtorovo mi e IV napraveno. Tretovo bebce e napraveno so kondom i tableta day after (norlevo) pa ti sea vidi :))))))Me zezaat kolegite na rabota, do 50-ta imas uste vreme za uste nekoe :)))))

(Одговор на членот bebe7)
Непосредна врска до пораките: 419
18.6.2012 18:46:28   
lavche_oh
Pozdrav do site idni mamicki koi ocekuvaat bebence,jas vlegov veke vo 31 nedela i posle 18 casot sum aktivna do 24,setki pokraj ezerce da se relax.malku,e veke na kraj od moeto setanje si doagaat r4edovno onie lazni kontrakcii no so odmor tie pominuvaat,lekarite mi rekoa deka sto poveke dvizenje toa polesen porogaj,taka da vie mamicki koi ste vo moznot ne se mislete izleguajte posle zeskoto i uzivajte max.se do moentot dodeka si go gusnete bebusotuser posted image

Непосредна врска до пораките: 420
19.6.2012 10:05:56   
Mum Care
Lele mesinja pa kako sum jas uplasena, prva bremenost mi e i eden kup problemcinja mi se stvorija. Vo 16 nedela od bremenosta se pravev konizacija, pa serklaz i celo vreme so lezenje. Pa vo 32 nedela dobiv bolki i od togas veke samo pijam gynipral pa nekako se kontroliraat bolkite, no pak gi imam. A od lezenjevo me bolat mnogu kolkovite :(. Se plasam deka nemozam da izdrzam do kraj. I plus bebcevo mi e spusteno uste koga gi dobiv prvite bolki i samo mi se mesti, paniki me fakaat. No vtemevo pominato tuka so vas me pravi malku posilnasto ne sum edinstvenata.

(Одговор на членот lavche_oh)
Непосредна врска до пораките: 421
19.6.2012 10:22:38   
mama_sk
I jas sum so problematicna bremenost, od pocetok sum na boleduvanje doma i postojano lezam. Kolkovite i mene mnogu me bolat ama lezam naizmeenicno na edniot pa na drugiot user posted image Ajde ke izdrzime uste malku pa posle ke setame so bebcinjata da nadoknadime za poslednite meseci miruvanje user posted image Koja nedela si ti? Nie vlegovme vo 30ta user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mum Care

Lele mesinja pa kako sum jas uplasena, prva bremenost mi e i eden kup problemcinja mi se stvorija. Vo 16 nedela od bremenosta se pravev konizacija, pa serklaz i celo vreme so lezenje. Pa vo 32 nedela dobiv bolki i od togas veke samo pijam gynipral pa nekako se kontroliraat bolkite, no pak gi imam. A od lezenjevo me bolat mnogu kolkovite :(. Se plasam deka nemozam da izdrzam do kraj. I plus bebcevo mi e spusteno uste koga gi dobiv prvite bolki i samo mi se mesti, paniki me fakaat. No vtemevo pominato tuka so vas me pravi malku posilnasto ne sum edinstvenata.

(Одговор на членот Mum Care)
Непосредна врска до пораките: 422
19.6.2012 11:09:20   
Mum Care
Nie vlegovme vo 35. Celo vreme so stravovi, pa se nadevam deka nema sto da mi se iskomplicira drugo nesto, samo da vlezeme vo deveti mesec pa ke se dise polesno user posted image

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 423
19.6.2012 11:24:51   
Just baby
Nie sme na sredina od 39 nedela. nemam nikakvi znaci ni bolki, bebeto e seuste visoko. po malku se trudam da sum fizicki aktivna vo tekot na denot, zatoa sto mi e epten toplo i imam mnogu golemi otoci. tesko mi e da odam, me bolat stapalata a isto i site zglobovi na racete. dodusa i noke tesko e spienjeto od ova zeskovo. vo globala mi e super so ogled na toa sto citam i navistina mi e tesko za site idni mamicki so patoloska bremenost. mojata edinstvena maka e sto edvaj cekam da se porodam. izdrzete idni mamicki, pa koga ke si imame bebenca mali i najslatki user posted image se ke zaboravime user posted image

(Одговор на членот Mum Care)
Непосредна врска до пораките: 424
19.6.2012 13:19:34   
eli07
Leleeee moram da go spodelam ova so vas.Vcera vecerta ne sum spiena voopsto.Bebceto mi e so glavceto nadolu i e spusteno dosta nisko (od utre vlagam vo 36 nedela).Cela vecer kako topka najverojatno glavceto mi bese ispaknato od desnata strana sroz dole od stomakot i vo sekoja polozba imav bolki osven koga spijan na grb...Posto mi e 1 bremenost ne znam dali e toa normalnouser posted image Edno vreme mislev da ne mi pocnale kontrakciiuser posted image .Dali ste imale vakvo iskustvo?? i uste edno prasanje bebceto mi e 2.900 kg tesko.Vo 35 nedela treba da bide od 2.300 do 2.500 sto znaci deka jas iamm bucko koj sto e polovina kg nad normalata.Dali e toa ok?Pozz

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.