|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
5.6.2012 9:29:16   
Cipi Ripi
Не се секирај темјана, не можеш да го помешаш клоцањето на бебето со контракции. За време на контракции матка се згрчува, се стврднува и после неколку секунди се опушта пак.

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1826
5.6.2012 9:54:16   
cleo
Temjana ili nekoj drug sto znae ve molam da mi odgovorite. Imam zakazano 4D eho na 7mi Juni kaj Dr. Adamaova od GAK. Prasanjeto mi e dali mi e potreben upat od maticen i dali se ceka mnogu i na zakazano ili se vleguva na vreme? Blagodaram mnogu odnapred!

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 1827
5.6.2012 9:59:35   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Temjana ili nekoj drug sto znae ve molam da mi odgovorite. Imam zakazano 4D eho na 7mi Juni kaj Dr. Adamaova od GAK. Prasanjeto mi e dali mi e potreben upat od maticen i dali se ceka mnogu i na zakazano ili se vleguva na vreme? Blagodaram mnogu odnapred!

Упат задолжително без тоа ќе си бидеш како на приватно. Инаку и покрај закажаното можно е да си почекаш малку, но не се грижи не е ништо страшно. И сестрите и докторите се ептен љубезни јас поминав одлично а буквално никој не познавав, ниту пак имав доктор познатuser posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1828
5.6.2012 16:02:56   
cvetce4

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bela Bela

Ne,ne ja pravev na klinika.Obicno se preporacuva ako spagjas vo visokorizicna bremenost,ili ako doktorot vidi deka nesto ne e vo red,ako site testovi i exo-a se vo red togas ne e zadolzitelno,mada sto jas bi mu preporacala na sekogo ako poradi nekoja svoja licna pricina saka da ja napravi,ne e voopsto bolna kolku sto moze da ti pomogne da znaes na sto si,samo da ti napomenam deka preku amniosinteza se ispituvam samo za genetski i hromozomi poremetuvanja(sindromi)no ne i za defekti na mozokot koj sto bi mozele da nastanat kako anomalija bez nikoj sindrom da e prisuten(dosta slozeno :)sto znaci i ako rezultatot od amniosintezata e normalen toa ne ja iskluciva moznosta pak da ima nekoj defekt na mozokot,zosto mozokot se razviva i oformuva do kraj na bremenosta a amniosintezata se pravi od 16-20 nedela.Naprimer dlabnatinkite na mozokot(sto izgledaat kako jatkata od orevot)se oformuvaat posle 24-26 nedela a vo slucaj ako ne se oformat kako sto treba togas nastanuva defekt koj se vika polymicrogyria(samo za primer)gledam deka kolku poveke znaes tolku poveke se plasis ama mislma podobro e da vnimavas na se zosto i ne e se taka ednostavno kako sto mislime.
Inace jas sum 19 nedela denes,i konecno mozam da kazam deka ubavo go cuvstvuvam bebeto kako mrda i masmi isto taka.Pa se nadevame ke e se vaka dobro do kraj :)pozdrav do site.

Zdravo na site. Jas sum 17 nedela, vtora bremenost. Za sega se cuvstvuvam dobro.. Treba da pravam amniocenteza zaradi godinite.
Bela Bela te molam kazi mi kolku vreme trae postapkata? Dali miruvase posle toa? I dali imase nekoi problemi, bolki, grcevi?

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 1829
8.6.2012 18:09:28   
Bela Bela
Zenski kako ste?Nie imavme ul.sound vcera so mnogu iskusen dr i rece deka se e ok so bebeto i so mozokot i se e tuka sto treba da e i rece deka veke ne ni treba nikakov ul.sound i ni dade preubava slika od bebeto vo profil i sega si ja cuvame pred TV.Se nadevam deka e se vo red i so vas i so vasite bebuski.baknezi od nas

(Одговор на членот cvetce4)
Непосредна врска до пораките: 1830
9.6.2012 14:45:42   
dobe1986
ZDRAVO JAS SUM TUKA NOVA OD TETOVO SUM SEGA SUM 14 NEDELA OD BREMENOSTA POZ SE NADEVAM DOBRO CE SE DRUZIMEuser posted image

(Одговор на членот mila81)
Непосредна врска до пораките: 1831
9.6.2012 15:46:03   
JanaMarija
MAMICKI KAKO STE? JAS KONEEECNO STAVIV INTERNET PA KE SE DRUZIME VO ZESKIVE DENOVI. I JAS BEV NA PREGLED VO 21-VA NEDELA I SE E VO REDuser posted image A I DA BIDE SREKATA POGOLEMA DEVOJCE E :) :)user posted image user posted image user posted image

Prvoto kompletce veke go kupivme i cd-to so sliki sekoj den si go gledame :))))

Go sakam zivotot

(Одговор на членот dobe1986)
Непосредна врска до пораките: 1832
9.6.2012 22:58:26   
marijam
Janamarija cestitki bas mi e milo za tebe, inaku sakav da te prasam kakvo e toa cd so sliki kade odis na lekar i kolku kosta toa cd i vo koja nedela go napravi .jas sum 15 nedeli i 3 dena .pozdrav

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1833
10.6.2012 9:55:32   
meU87
Тоа зависи од докторот каде што одиш, иако мислам дека сите треба да ја имаат таа опција,ама како му е волја така прават. И мене ми дадоа цд, не само со слики туку и со клипови , како си мрда , си се врти принцезата во мешето.
Јас бев 17н кога бев на преглед и тогаш ми снимија цд. На наредниот преглед веројатно пак ќе ни дадат, или барем така кажа докторот.

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1834
10.6.2012 23:08:11   
JanaMarija
Pa da, meU87 e vo pravo. I jas imam slusano deka zavisi od doktorot. Mene mi go dadoa cd-to vo 21-va nedela, koga go pravev skriningot za srcevi anomalii i toj pregled kostase 1500den. kaj dr.Nadica Geroska-ordinacijata i se vika MAMA i e sproti  fontana vo park. Jas neznaev deka ke mi dade cd, i da imase videa :)))) od koj napravivme uste 120 sliki user posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1835
11.6.2012 1:18:50   
majka na tri deca
sekako deka site ne davaat cedinja se zavisi od spremnosta na doktorot i aparaturata na ordinacijata.No kako i da e najbitno e da se zivi i zdravi bebuskite vo mesinjata na majkiteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1836
14.6.2012 10:12:20   
majka na tri deca
user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 1837
14.6.2012 14:23:14   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bela Bela

Zdravo na site,kako ste deneska?Jas si se mislam nesto deneska,ni ostanaa uste 4 meseci do poragjanje a prvoto mi bese so carski a mnogu sakam ova da e prirodno i bas bi sakala da slusnam dali nekoja ima takvo iskustvo,carski pa prirodno ili nekoj vas blizok i kakvo iskustvo imate????

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

imam edna bratucetka sto prvoto dete go rodi so carski vtoroto prirodno 

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 1838
16.6.2012 7:48:03   
Zoja
Dechki zdravo
imam edno prashanje za vas ve molam za odgovor
jas sum 11ta nedela i vchera bev na pregled a imam malku belo pranje, pa doktorot mi prepisha vaginaleti Canesten 3
pa ve molam za odgovor dali se bezopasni za plodot vo volku ran period da se koristat? Inaku sinokja staviv edna i ne mi isteche nadvor nishto, malku i toa mi e jezivo deka ushte e vnatre i dali e toa normalno?? ve molam help :(
Blagodaram mnogu na odgovorite
pozdrav do site idni mamichki

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1839
16.6.2012 8:43:16   
new york
Zoja, mislam deka ne treba da koristis bilo kakvi vaginaleti do kraj na prvo tromesecie, deka se rizicni za plodot. jas isto prasuvav deka imam si osekam i jas nekoja infekcija, a sum kraj na 9 nedela i mi rekoa deka do 3 mesec ne mozat da mu nastetat infekciite na plodot. posle 12 nedela se zemaat brisevi i se prima terapija ako treba. posle 3 mesec ako ima infekcija moze da prsne vodenjakot porano ama sega mislam deka ti e uste rano za kanesten

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1840
16.6.2012 8:47:57   
Zoja
user posted image fala mnogu New York na odgovorot ,
nema da gi doupotrebam ako ne ushte nekoja nedela
pozz

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1841
16.6.2012 9:04:33   
new york
nema za sto, strpi se uste nekoja nedela pa ke ti zemat brisevi sigurno po procedura. sega nema da mu stane nisto na bebeto.
kaj koj doktor odis inaku?

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1842
16.6.2012 9:25:42   
Zoja
kaj Hadji Lega vo Remedika, a go prashav dali se sigurni - bash mi potencirashe deka nema problem user posted image ti kade si?

Непосредна врска до пораките: 1843
16.6.2012 11:18:33   
new york
jas sum kaj lazarevski vo sistina. togas ne znam zoja ako ti rekol toj deka ne se stetni togas stavaj si gi. znam deka toj e ok doktor. mada znam edna drugarka sega i gi davale negde okolu 7-8 nedela i prokrvare malku od niv.

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1844
16.6.2012 11:48:13   
JanaMarija
Abre luge ne se stetni. Jas gi koristev 3 meseci ,od sam pocetok na bremenost do 3,5 meseci, pa eve go sega bebco-pu pu masala e napredno i se e vo red, a sum 6-ti mesec. Stom doktor gi prepisuva znae sto pravi, ne e budala da prepise nesto sto steti, togas bi go ubila :))) Zemaj se sto ke ti kaze, a za sovet vtor konsultiraj se so drug doktor i ne berete galje, bebceto si e zastiteno kaj mamicka vo meseto.

se najubavo i pozz

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1845
16.6.2012 21:31:31   
Bela Bela
Kako ste mamicki,sto ima novo?izgleda gi setate meskovcite zatoa ste mi pasivni :)Inace mene ne mi se veruva deka uste 3 nedeli ke vlezam vo 3 tromesecje,vremevo leta.Zatoa uzivajte go sekoj mig zosto najubavite raboti kratko traat.Pozdrav i ubav pomin kade i da ste.

Непосредна врска до пораките: 1846
18.6.2012 18:13:02   
JanaMarija
Gi setame bogami :))) posto po cel den sme doma zatvoreni radi zeskovo:( Pa navecer setkame kolku mozeme na svez vozduh.

I mene ne mi se veruva kako leta vremevo. Vo petok sum veke 24-ta nedela auuuuuuuser posted image user posted image user posted image , vremeto leta.
Em sakam da si go rastam i galam meseto, em edvaj cekam da se porodam i da si go vidam bebeto. Vie kako se custvuvate mamicki? Uzivate li? pozz pa pisete pocestouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 1847
18.6.2012 20:58:35   
Regina
Здраво форумџики, јас веќе извесно време редовно ве читам па решив и јас да се приклучам на форумов.
Бремена сум во 16 недела, ова ми е прва бремност. До сега фала богу се е во ред, па да се надеваме дека и натаму така ќе биде.
Колку што забележав има добро развиена дискусија на темиве и многу корисни мислења. Се надевам дека и јас ќе придонесам да се збогатат дискусиите со моето присуство на форумов user posted image
Поздрав до сите рингејајки, со желба на сите да им биде лека бремноста.

Непосредна врска до пораките: 1848
19.6.2012 20:08:43   
mnm1986
Здраво Regina,
јас и ти сме тука некаде со бременоста јас сум почеток на 17та недела и кај мене е се ок и супер се чувствувам се надевам дека и понатаму се ке биде во ред.
Лесна бременост на сите трудници

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1849
20.6.2012 11:42:31   
majka na tri deca
Ajde idni mamicki begajte od gorestinite vo MK i razladete se na nekoe ubavo mestence.user posted image . Sega uzivajte so mm a od do godina i so bebuvcinjatauser posted image .

(Одговор на членот mnm1986)
Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?