|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
29.6.2012 15:34:18   
marija/
Така е, силни сме ние user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1526
29.6.2012 20:32:49   
**IRENA
Nivea dusicke isto kako tebe prezuvuvam i jas bez malku 3 god!znaci ne se 3 casa ne se 3 meseci nego 3 godini se edno te isto "ajde sto cekate"pritisok od site mozni strani a jas se pravam demek jaka sum i so e najtragicno poveke sila zemaat za sto velat starite"triejne luk vrz glava"site kalkulacii pravat site nekoj babini gluposti mi nudat,nemoj da pusis(inaku pusac sum),nemoj alkohol (ne koj znae kolku ama onaka za drustvo DA znam da mavnam nekoja) nemoj ova nemoj ona a izlezi vgrad ke stretnes nekoja sto euser posted image a prethodno si znaela za nea deka em e pusac em teska alkoholicarka em teska narkomanka!e pa kako nema da ti dojde sto se veli da se tresnes od zemjauser posted image i sekoj mesec i jas kako marija/ :DO KOGA VAKA RAZOCARUVAJNEuser posted image user posted image user posted image !inaku nivea i kaj mene treba da ne dobijam za 10 dena ajde zdravje boze moze ke ni se posreki ovoj mesec pa ke si bidemeuser posted image

GOLEMAAAAuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1527
29.6.2012 20:58:11   
Нивеа
**Irena tokmu taka srcka bas taka I mene mi se slucuva.Da ne e okolinata koja celo vreme zbori I soli pamet mIslam uste posilna kje bidam.nema pominato malku vreme duso ama sigurna sum deka najubavoto se krcka za nas. Jas imam uste 10 dena za NEdobivanje no pocnav tapi bolki da imam taka da ne se nadevam mnogu mnogu. taka nekogas koga ke slusnam deka nekoja od prva e trudna ill ako vidam I koga ke mu k azam na maz mi, kutriot me ohrabruva da bidam silna I deka I nas ne ceka istoto, znaci od Edna strana ja gleam negovata silna strana no znam deka I na nego mu e sl tesko I deka ne saka uste potesko da mi naoravi da se cuvstvuvam.user posted image user posted image I tebe I tebe site sto mozat da se pronajdat ovde

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот **IRENA)
Непосредна врска до пораките: 1528
29.6.2012 21:19:32   
suzeto
i jas se prijavuvam za nedobivanje ...neka ne usreki gospod na site da zavrsat ovie nasi maki golemiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1529
29.6.2012 21:35:56   
**IRENA
Ajdeeeeeuser posted image user posted image user posted image so BOGA napred ovoj mesec juni da e nas mesec na user posted image ili user posted image

user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1530
30.6.2012 11:35:28   
Нивеа
ajde cul ve Gospod...jas sum za dve odednas hihihihihihi pa ne sme frlale kamenja po Boga user posted image

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 1531
30.6.2012 16:18:52   
**IRENA

ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа

ajde cul ve Gospod...jas sum za dve odednas hihihihihihi pa ne sme frlale kamenja po Boga user posted image

user posted image user posted image user posted image i jas sum sa dve odenas so eden kursum dva zajaka user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1532
1.7.2012 17:16:38   
Anne^
Избришете ме од списокот, вчера добив user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image никогаш не сум добила пред време, обично знаело да ми касни по 4 - 5 дена а сега 2 дена порано ми дојде...

пишете ме за 28јули

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 2.7.2012 13:41:34 >

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 1533
1.7.2012 20:57:19   
**IRENA
Anne^ nemoj da se razocaruvas(mnogu dobro znam kako ti e) odime ponatamu so pozitivni misli i samo napred!sto ke nase ke si dojdeuser posted image user posted image user posted image do tebe

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1534
1.7.2012 23:13:07   
suzeto
zal mi e Anne^user posted image

Непосредна врска до пораките: 1535
2.7.2012 0:21:56   
Melanija RR
Mia malecka user posted image user posted image user posted image имај најубава бременост
Мили рр-ки немојте да дозволувате да ви вршат притисок или глупави муабети малку по храбро па ако треба и дрско ,еве мене никој не ме замара

За тест чекаме:
stelle 18 јуни
Kokiceto 4 јули
kapina 6 јули
bella80 6 јули
Sajna 6 јули
Нивеа 8 јули
**IRENA 11јули
sonce7 23 јули
marija/ 26 јули
Anne^ 28 јули

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 2.7.2012 23:55:38 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1536
2.7.2012 9:17:05   
Нивеа
женички мои мили, не се разочарувајте ајде сите сме тука да си се подржиме, јас треба неделава да НЕдобијам, значи можно е петок, сабота или недела да дојде онаа злобната user posted image хихихихихи
овие 4 дена базалната температура ми е 37.3 Златен Боже неке остане така висока и да си се израдувам со некупување на влошки и тампони и да си купувам работи за бебче user posted image ....и user posted image user posted image и да си го израдувам маженцето мое убавко!!!ајде стискајте палци да НЕ добијам, а ако добијам да сум жива и здрава и наредните пати повеќе среќа....ве гушкам user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1537
2.7.2012 9:41:04   
marija/
Анне заедно ќе си чекаме до крајот на овој месец, заедно сме посилни сите ние user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Пишете ме мене за недобивање на 26 јули user posted image

Се согласувам со Нивеа user posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 2.7.2012 13:42:44 >

Непосредна врска до пораките: 1538
2.7.2012 11:08:34   
Sajna
Ajde NIVEA da ne izraduvas i jas ne treba da dobijam na 6 juli ama ke vidime nekako simptomi nikakvi nemam user posted image

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1539
2.7.2012 11:18:53   
Нивеа
mila sajna ni jas nemam nikakvi simptomi, ni za dobivanje a tie drugite nemozam ni da gi znam posto ne sum ostanuvala bremena prethodno user posted image nekni imav bolki vo dolniot del kako za dobivanje blagi taka podnoslivi... mene u posleden moment kje mi dojdat simptomite user posted image , taka mi se slucuva vo posledno vreme znae da mi podrani i znae da me iznenadi...so Gospod napred nedelava user posted image i so srekjicka normalno i so rezultat user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1540
2.7.2012 12:25:01   
temjana
Нивеа миличка јас ќе ти ја раскажам мојата приказна на кратко. Мене цел живот менструалниот циклус ми бил точен како швајцарски часовник, но одкога почнавме да работиме на бебе значи интензивно 2 год, (а предходно 2-3 год без пазење) почна да ми доаѓа порано, никогаш не ми доцнеше но порано и до 5-6 дена знаеше да дојде. Едноставно како нешто да се смени во мојот организам кога решивме дека е време за бебе. Месецот кога ги видов двете цртки (искрено не очекував воопшто бидејќи ние иако одевме на фоликометрија денот кога пукнала јаце клетката не можевме баш да го искористиме) ми беше да не речам ист како и секој месец пред пмс. Знам дека баш на 30-ти или 31-ви декември јас кренав температура малку и се чувствував како прегазена, но освен еден фервекс ништо не се напив бидејќи нели сепак се надеваш дека може нешто се фатилоuser posted image Пмс ми беше речиси ист значи градите помалку болни, болки во долниот дел кај јајниците, грбот болен... со тоа што имаше едне момент малку чуден во менструалните болки. имав болки но повеќе како грчеви беа а не константни кои мора да ги спречиш со кетонал, вентор или што ти ја знам какви ублажувчи на болка. Значи сега од оваа дистанца кога ги гледам работите “настинката“ и грчевите беа единственото нешто поневообичаено за пмс период. Но ова е само моја приказна која сакав да ја споделам со вас и да ви кажам дека патот до бебуле не секогаш е лесен но верувајте ќе дојде а тогаш знаете дека вредела секоја солза исплакана барем еднаш во месецотuser posted image user posted image user posted image Ви посакувам многу трпение позитивни мисли и целата среќа на овој универзумuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1541
2.7.2012 12:45:05   
Fiao
Mnogu slicna prikazna imame. Potpolno isto se cuvstvuvav i jas koga ostanav bremena, bolkite vo gradi i jajnici (pa i nervozata user posted image ) se asocirase na menstruacija iako navistina grcevite bea malku poinakvi, no ako ne gi sledis vnimatelno nema da ja primetis razlikata. I nie od prilika rabotevme na bebe bezmalku 2 godini dodeka jas da ostanev bremena i smetam deka vo nieden moment ne treba da se otkazete, zosto toa navstina bidnuva koga vie najmalku ocekuvate. Znam deka ima periodi koga ednostavno ke se razocarate poradi vremeto pominato, a sepak bez nekoj rezultat, i znam deka e mnogu tesko koga ke vi kazat "probaj da ne se zamaras psihicki i toa ke bidne" zatoa jas bi vi preporacala samo da ja nasocite mislata kon nesto drugo. Jas ostanav bremena koga nie veke pocnavme da se angazirame okolu gradbata na nasata kuka, majstori, arhitekti i sl, i togas navistina bev preokopirana so obvrski odtoj tip, a zelbata za bremenost nekako otide vo 2 plan... i ete se sluci koga najmalku ocekuvav! stiskame palci za sekoja od vas!
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana RR

Нивеа миличка јас ќе ти ја раскажам мојата приказна на кратко. Мене цел живот менструалниот циклус ми бил точен како швајцарски часовник, но одкога почнавме да работиме на бебе значи интензивно 2 год, (а предходно 2-3 год без пазење) почна да ми доаѓа порано, никогаш не ми доцнеше но порано и до 5-6 дена знаеше да дојде. Едноставно како нешто да се смени во мојот организам кога решивме дека е време за бебе. Месецот кога ги видов двете цртки (искрено не очекував воопшто бидејќи ние иако одевме на фоликометрија денот кога пукнала јаце клетката не можевме баш да го искористиме) ми беше да не речам ист како и секој месец пред пмс. Знам дека баш на 30-ти или 31-ви декември јас кренав температура малку и се чувствував како прегазена, но освен еден фервекс ништо не се напив бидејќи нели сепак се надеваш дека може нешто се фатилоuser posted image Пмс ми беше речиси ист значи градите помалку болни, болки во долниот дел кај јајниците, грбот болен... со тоа што имаше едне момент малку чуден во менструалните болки. имав болки но повеќе како грчеви беа а не константни кои мора да ги спречиш со кетонал, вентор или што ти ја знам какви ублажувчи на болка. Значи сега од оваа дистанца кога ги гледам работите “настинката“ и грчевите беа единственото нешто поневообичаено за пмс период. Но ова е само моја приказна која сакав да ја споделам со вас и да ви кажам дека патот до бебуле не секогаш е лесен но верувајте ќе дојде а тогаш знаете дека вредела секоја солза исплакана барем еднаш во месецотuser posted image user posted image user posted image Ви посакувам многу трпение позитивни мисли и целата среќа на овој универзумuser posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1542
2.7.2012 13:46:34   
Нивеа
секој организам различно,другарка ми ми кажа дека немала никаков симптом само едноставно не и дошло
сакам само да ви се заблагодарам на сите за вашата поддршка и знајте дека стварно се осеќа вашата топлина и желба и ние да останеме (барем јас така осеќам) ...ви благодарам женички Ве user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 1543
2.7.2012 21:10:25   
Anne^
Мене веќе ми е при крај, значи од утре се фрламе во акција со повеќе труд!user posted image user posted image user posted image Јас искрено мислам дека нервозата си го праи своето, се додека се нервираме нема user posted image затоа мора да се опуштиме и се да ни биде рамно! Кога најмалце очекуваме оп user posted image

Ајде ЈУЛИ нека ни донесе user posted image на сите нас што едвај чекаме да си ги видиме!
ИЗВОРНА ПОРАКА: marija/

Анне заедно ќе си чекаме до крајот на овој месец, заедно сме посилни сите ние user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Пишете ме мене за недобивање на 26 јули user posted image

Се согласувам со Нивеа user posted image

Марија се надевам дека со завршувањето на овој месец ќе завршан и нашите маки и дека од Август ќе се префрлиме на темата БРЕМЕНОСТ!

Епа нека ни е со среќа на сите! user posted image до ситее user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 3.7.2012 0:00:22 >

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

Непосредна врска до пораките: 1544
2.7.2012 22:52:49   
ie.m
Се вбрјувам во активни читатели, но не и пипувачи .. многу ми помогна РИНГЕРАЈА во првата бременест од која имам две девојчиња, близначиња. Но сега имам сосема дрга ситуација, која малку подолго ќе ви ја раскажам.
Ги испрочитав сите постови на оваа тема и кај наши и странски форуми, но никако да се најдам во некој од нив, па накратко што можам да Ви опишам. Последен однос имавме во средината на март, околу 7-8 дена пред да добијам. Потоа мм замина на работно отсуство и се врати пред една недела. Имајќи во предвид дека циклусот ми беше редовен 26-28 дена, мислев дека се неплодни денови. Не е дека не посакуваме убави вести, но многу сум збунета. Оттогаш редовно добивам, но на секој 25-ти ден, и ми трае 4-5, наместо претходните 7 дена. Почетокот на април (пред да добијам) бев и кај гинекологот за да му кажам дека имам болки во стомакот и страшни главоболки и гадење наутро, но ми рече дека нема потреба да ме прегледува. Направив и тест, кој очекувано беше негативен. До денес циклусот ми е на 25 дена и помеѓу циклуси ги имам сите, баш сите симптопми на бременост (гадењето, кое се губи овие денови, вртоглавица и главоболка, болки во гради, повремени болки во грбот, пецкање во долниот дел од стомакот, испакнати брадавици, зголемен апетит, заострен мирис, а кафето почна да ми смета, постјана желба за спиење, умор ...).. Ќе речев дека е нормално можеби тоа, но почна да ми расте и стомаче кое на моменти е многу тврдо, понекогаш помеко, и, знаејќи од првата бременост, ме потсеќа на трудничко стомаче. Деновиве почувствував и движења како пеперутки. На моменти ми се чини дека се' е до психата, збунета сум многу. Читав многу и за десидуално крварење т.е цветна бременост. Во моментот имам пак добиено, пак на 25тиот ден, крварењето е многу послабо од претходните менструации со светло црвена боја. Трет ден ми е и некако како да престанува. Звучи невозможно, знам, се изначитав се и сешто по странски форуми. Правев уште еден тест некој ден пред да добијам (од оние кои се прават во било кој дел од денот), и пак негативнен. Инаку, првата бременост ми беше како по книга, се до моментот кога прокрварив во 35та недела и се породив. Не ни знам колку во овој дел мојот гинеколог би ме сфатл сериозно зашто и сама на моменти си мислам дека е премногу невозможно и лажна тревога. Утре одам на тест преку крв, а дефинитивно морам да проверам што се случува со мојот циклус. Инаку имам 32 години, а многу сме загрижени за ситуацијата, а од друга страна повторно посакуваме .user posted image user posted image Ви блаходарам за трпението да читате толку долг пост.

(Одговор на членот Anne^)
Непосредна врска до пораките: 1545
3.7.2012 0:03:11   
Melanija RR
ie.m добре ни дојде user posted image
Интересна ситуација ,но тестот преку крв ќе ти ги реши дилемите.Чекаме да ни пишеше како сиuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот ie.m)
Непосредна врска до пораките: 1546
3.7.2012 0:04:17   
Bogdancanka
ie. m mila vnimatelno go procitav tvojot postv i iako nemam iskustvo so bremenost bi te sovetuvala da si go posetis maticniot ginekolog i da naprvis pregled...pozz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот ie.m)
Непосредна врска до пораките: 1547
3.7.2012 0:05:39   
ie.m
Тестот утре, а утре ќе закажам и нза гинеколог ... Се' ми е хаос во главата ....

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1548
3.7.2012 0:08:15   
Bogdancanka
ne se sekiraj, sigurna sum deka e bide se vo red,so testot ke si ja razresis dilemata...ajde mila cekame da ni pises kako ke pomines

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот ie.m)
Непосредна врска до пораките: 1549
3.7.2012 0:10:47   
ie.m
Благодарам за поддршката, ќе ве известам.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1550
Страница:   <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?