|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Опрема за новороденче
21.5.2012 16:02:30   
Dimana
Mamicki ajde dajde sovet,vlegov vo 8-mi mesec i mislam vreme e da pocnam da se spremam e sega osven Struzanka i Anzi neznam kade ima ubavi raboti za bebinja ,se razbira da spoime kvalitet i pristojna cena ,bev i vo Mother Care ama tamu nemozam da si dozvolam po 3000 za edno kompletce pa ako mozete posocete mi koi prodavnici da gi posetam .
Citajki gi spisocite sto ste gi pisale pocna i panika da me faka ,i uste nesto mnogu bitno koe brojce da kupam 50 e malo 56 da ne e golemo ah slatki maki:)

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 626
21.5.2012 16:09:53   
Beatris
Немој никако да купуваш 50! Ама ниедно парче. Мој совет земи 2-3 56ки другото се поголемо. Инаку има огромна продавница на Бебето после женски пазар, во новата стаклена зграда, сите дуќани низ град што држат роба на Бебто се снабдуваат од таму. Има и во Бисер мали продавнички каде што има доста работи за бебиња

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 627
21.5.2012 16:12:06   
dostickage
Problemot e sto koga sme trudnici posebno so prvo dete malku i ne znaeme sto da gledame ama nei toa e normalno user posted image

Od Mothercare se isplati da se zemat bodinja vo komplet po 7 sto se za okolu 2000 denari.Isto  se isplati da se zemat i spilhozni po tri zaedno sto se isto za okolu 200o denari.
Koga kje presmetas isto ti doagja , edno bodi za pomalku od 300 denari ide.
Kvalitetot e neprikosnoven i nesporedliv.Dobrite stvari i vo Struzanka i vo Anzi se po tolku pari.
Pamkot od Mothercare e zakon.Normalno e deka za toj perod sto kje mu gi josis kje gi peres po milion pati a toj pamuk ne mrduva.

Od Struzanka i Anzi se isplati da zemes corapcinja, postelnina,pizami, kebence,banjarka,peskirce, i sl.

Jas licno si kupuvam od Mothercare na popust i super mi doagja.
Nekni vidov farmerki od Struzanka za 1600 denari.Come on , a u Okaidi se isto tolku pari samo milion pati podobri i pokvalitetni.

Moj stav ...

Непосредна врска до пораките: 628
21.5.2012 16:13:32   
dostickage
btw nikogas ne se zema najmalo brojce. 62 e sosem vo red. ako se kupi br 50 ili 56 za dve nedeli kje treba pak da si kupis user posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 629
21.5.2012 16:21:27   
Dimana
Fala za brzite odgovori srcki ste ,i ocekuvajte uste prasanja i podprasanja ne zavrsuvam tuka user posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 630
1.6.2012 10:52:52   
Annet
navistina e merak da se ima se i poskapo ,veruvajte za novorodendce treba da e pamucno, meko,nisto drugo,baska eden mesec ke go nosi alistenceto,
ne vredi po 3000 den da se davaat,ima dukancinja za detska i bebeska garderoba poeftina.
za pocetok bodi benkici,bodi za letovo,nekoi spikozni bez i so nogavicki,se najkorisni,kapce corapcinja,a najnekorisni mi bea benkici i tetra i svedski peleni ete gi stojat...baska najbliskite majka svekrva ke ti donesat koga ke s eporodis,mislam deka imam edna vreka alista neobleceni od kerka mi,a ima 9 meseci
kaj nas vo veles ima kompletcinja za bebinja od 500 do 1500 denari,mislam deka ne e skapo,e sega so edno kompletce ne brkas rabota,ama so po 2-3 para od se po malku se vrsi rabota;-))))user posted image

Непосредна врска до пораките: 631
1.6.2012 11:59:04   
Hunny
Во однос на бројчето, зависи и од тоа колкаво ќе се роди бебчето, а и од продавница до продавница има разлика. Јас имам купено комплетчиња 56, а се поголеми од некои што се 62. Од Стружанка купив едно комплетче за изнесување од болница, беше 50, па и беше големко. Значи броевите баш и не се некој показател. Ние за 1 недела ќе правиме 2 месеци и уште носиме 56.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 632
1.6.2012 12:49:18   
Cipi Ripi
Јас многу малку алиштенца купив, бидејќи не бев во можност да излегувам и немав баш прошетано по продавниците за бебешки алишта. Многу алишта ми позајми кумата од нејзиното синче, јас најпрво не сакав да ги земам, сакав се ново да му купам ама таа ме убеди дека уште 3 деца ќе се израснат со тие алишта и греота е да се фрлат. Па затоа совет до новите мајки, што можат нека позајмат бидејќи се е многу скапо за бебе, ќе ви се најдат парите за нешто друго да му купите.user posted image

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 633
1.6.2012 18:31:40   
Veronika 78
ova so pozajmuvanjeto e super normalno ako ima od kogo,jas za alista nemam ama sto se odnesuva do oprema krevetce,transporter,kolicka i sl.se si zemav od pobliskite user posted image Od denes imate popust na bebeska obleka vo Enci menci i super stvarcinja ima,a vo nivnata prodavnica vo leptokarija ima golema rasprodazba oti ke ja zatvarale,ima uste nesto na popust ostanato i vo peakock vo citu galeri jas posteno si iznakupiv od tamuuser posted image i da vi kazam odsekogas sum uzivala vo soping ama sega posebno uzivajte i vieuser posted image

(Одговор на членот Cipi Ripi)
Непосредна врска до пораките: 634
2.6.2012 16:03:26   
Ring
mi treba mal sovet...sakam da kupam postolje za banjane sto se stava vo kadicka za da lezi bebeto na nego. Dali se prakticni i do koja vozrast moze da se koristat ?
veke ne mozam da ja drzam malata koga ja banjam pa mi tekna za takvo postolje

i kade moze da se najde ?

(Одговор на членот Veronika 78)
Непосредна врска до пораките: 635
2.6.2012 16:14:29   
cleo
Ring, takvo postolje imas vo Bebe Supermarket pozadi Univerzalna sala. Isto taka imam gledano vo Aerodrom sproti Biser, pozadi, gleda na parkingot, prodavnicata se vika Baby Blue. Ima dosta roba na Bertoni, ke go najdes lesno..

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 636
6.6.2012 21:07:17   
Bub!

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Немој никако да купуваш 50! Ама ниедно парче. Мој совет земи 2-3 56ки другото се поголемо. Инаку има огромна продавница на Бебето после женски пазар, во новата стаклена зграда, сите дуќани низ град што држат роба на Бебто се снабдуваат од таму. Има и во Бисер мали продавнички каде што има доста работи за бебиња

Ke sakate li potocno da mi kazete kade mozam da ja najdam prodavnicata so Bebetto proizvodi??Ako odam od stranata na plasticarskata ulica...kade da se parkiram i kako da dojdam do nea?:)Vi blagodaram:*

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 637
7.6.2012 8:02:00   
Hunny
Продавницата е веднаш после женскиот пазар во нова зграда/куќа не може да се утне. А за паркирање не знам, може некоја друга РР ќе може да објасни.

(Одговор на членот Bub!)
Непосредна врска до пораките: 638
16.6.2012 15:22:12   
eli07
Parkiraj se negde kaj policijata po taa ulica tamu mozes samo mesto da najdes....A inace vo Bebetto ima izbor ludnica kvalitet ekstra taka da nema da pogresis user posted image

Непосредна врска до пораките: 639
16.6.2012 15:41:24   
Maria
Да,се сложувам и јас,Бебетто имаат многу квалитетни работи,посебно ќебенцата...многу се меки и пријатни,екстра квалитет.user posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 640
19.6.2012 0:49:43   
Ana26
Постоља за во кадичка има мн.се убави во кам, што се наоѓа во гтц во златарската уличка!
А што се однесува за бројчиња на облека за новороденче, 50ка мислам дека е премало, а 56-ка е таман! не знам за др.ама ние 56ка бајаги време ја носевме, а user posted image беше долгичко. мислам дека најубаво е 56 и 62 комбинирано

< Поракaта ја уредил Ana26 -- 19.6.2012 0:51:17 >

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 641
19.6.2012 9:42:40   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring

mi treba mal sovet...sakam da kupam postolje za banjane sto se stava vo kadicka za da lezi bebeto na nego. Dali se prakticni i do koja vozrast moze da se koristat ?
veke ne mozam da ja drzam malata koga ja banjam pa mi tekna za takvo postolje

i kade moze da se najde ?

Ринг ако мислиш на вакво постоље user posted image имаш во бебесупермаркет и е 500 денари ама според мене е тотално некорисно. Бебето зар го држиш во рака кога го бањаш? Па легни го во кадичката, стави му пешкир под главчето и толку. Е сега додуша кога ќе го одмиваш секако ќе мораш да го држиш во рака ама тоа сепак кратко трае.
===========================================================================================================
Јас имав купено за М.многу мали бројчиња бодиња и шпилхозни и буквално ги имаше истите одблечено по еднаш два пати. Сега кога би купувала испод 62 не би земала ништо зошто сепак му ставаш памперс....а некој и тетра пелени

< Поракaта ја уредил luci -- 19.6.2012 9:44:46 >

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 642
19.7.2012 19:26:13   
Mammi
Мамички, ај да ве прашам нешто за облекиве на бебуш дека не знам точншто колку ќе ми е потребно за почеток. Сега за сега имаме 2 бодија 56 со долги ракави и 1 62ка, 4 62ки со кратки ракави. Едно комплетче тренерчиња за од болница, 2 пара панталончиња, 5 пара чоеапчиња, едни пупиња, 3 капчиња. Со оглед на тоа дека само од на маж и родителите и неколку блиски пријатели и кумовите ни се тука, и не знам колку, што и како да очекувам. Дали како за почеток е доволно или треба да земам уште нешто со оглед на тоа што ќе ни е есенско бебе?

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 643
20.7.2012 9:54:24   
Hunny
Можеш да докупиш ракавички, да не се гребе бебчето и уште неколку боди 56 или бенкички, барем уште 2, зошто од мое искуство 62 се големи за почеток, барем кај нас беше така. Исто ќе ти требаат и лигавчиња или мали пешкирчиња, барем 2 бањарки, ќебенце, постелнина. Ако ми текне уште нешто ќе пишам.

(Одговор на членот Mammi)
Непосредна врска до пораките: 644
8.8.2012 6:08:35   
bucko mal
Mamicki aj da ve prasam neso,nemoj da mi se smeete ama jas pojma nemam za so se koristat.vo prodavnicive za bebinja cesto srekava gakicki ama ko pampers so lepenki i denes ja prasav prodavackata za sto sluzat ama i ona kolku mene znese devojce mi vika se stavaat vrs pampers za pampersot da ne propustiuser posted image malku se zacudiv i si vikam znam kaj da si prasam jas,inaku se perele ne bile za edna upotreba toa mi kazaa.

Непосредна врска до пораките: 645
8.8.2012 8:40:05   
Luci
Буцко мал и јас имав купено такви за М. ама буквално ниту еднаш не ги искористив. Тоа се како ''гаќички со лепенки'' и се ставаат врз тетра пелената, наместо шведска се уствари. Нели се става прво памперс, па врз памперсот тетра (ако воопшто и ставаш) и врз нив тие ''гаќички'' за да ја држат цврсто тетрата. Јас ставав широк повој(тетра пелени) само до 3 месеци и врз тетрата облакав само боди и супер си беше М.

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 646
19.8.2012 11:25:45   
ecko
Zdravo jas samao gi citam forumive ama nikako ne se osuduvam da pisam user posted image pocnav da kupuvam nekoj raboti e sega imam prasanje e za iskusnite mamicki bebusko go cekame krajot na septemvri za iznesuvanje od bolnica mu kupivme kosulce farmercinja paticinja e sega neznam sto da mu oblecam pod farmercinjata user posted image

Непосредна врска до пораките: 647
19.8.2012 11:47:14   
Maca25
Ништо под фармерчињата!! Да не се мислеше за хулахопки?!? никако. септември е уште топло, евентуално ако залади, ќе го покриеш со нешто. И плус, целата процедура земање од болница трае едно 15 мин, така да не се секирај толку. Ќе го облечат во болница, ќе го ставите во кола и правец дома. После за дома ќе си го прилагодиш облекувањето според топлината на домот. Ама не го тунтај многу со алишта user posted image . Ти посакувам лесен пораѓај.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот ecko)
Непосредна врска до пораките: 648
20.8.2012 21:09:03   
ecko
Ti blabodaram od toa se plasam najveke posto jas sum zimurliva nesakam i bebus da bide takov i neznam dali ke znam da go cuvam user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 649
3.9.2012 14:57:53   
simona23
Dali nekoj znae sto treba da se ponese na poroduvanje vo bolnica vo Kicevo za mene i za moeto bebce???? Ako nikoj nema od tamu togas nekoj neka mi kazi sto se e potrebno za edno bebe koga ke se rodi dodeka sum vo bolnica i za mene, sto se baraat tamu??

(Одговор на членот ecko)
Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.