Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ок, тенк ју мамички. Уште едно прашање, што се тоа тетра пелени, кај да купам, и дали воопшто да купувам?
Тетра пелени можеш да најдеш во Стужанка, некои ставаат врз памперсот за т.н. широк повој кај нас, ама тоа веќе не се практикува, јас купив 10тина колку да имам и ги користев за свашта, за под главче, за да постелам под и така... А ако мислиш да ги користиш како пелени, тогаш мора да купиш и шведска за повивање врз нив
Imam nekolku prasanja: Na sto se misli pod instant mleko? Na adaptirano mleko? Grejac za mleko???? Ne moze da se zagree na ringla, mikro i sl.? Ima nekakov poseben grejac za mleko? Sto koristite kako sterilizator? Bokal ili gi vriete?
Инстант млеко = адаптирано млеко. Тоа не ти треба веднаш. Ако има потреба ќе тркне маж ти да купи, ама од прв ден не ти треба ако имаш млеко. Грејач не ти треба, адаптираното се спрема со зовриена вода (а тоа на шпорет нели). Инаку има посебни грејачи за млеко, ама тотално непотребна и скапа работа.
Јас имав стерилизатор од Чико ама ми се расипа, па после во тенџере со вода си ги вриев. Еве ТУКА за стерилизатори. А ТУКА за стерилизација на приборот за бебе.
Ана бебе, мене антибактериското средство ми е како Оче наш Не мрднувам без него во ташна, а кога беше бебе Филип имав големо шише дома и секој мораше да го користи пред да го фати бебето. Немојте да ме сфатите погрешно, не сум пицајзла до толку, сега како расте поопуштена сум.
cipi ripi без паника ја најдов случајно таа слика и ја постирав мислев дека ќе помогнам бидејќи горе долу тие работи се потребни освен тоа што е храна за секој случај доколку немаш млеко
Незнам во што да го изнесам бебето од болница зошто немам релаксаторче,да ми каже некој од каде да купам некое поевтинко зошто не верувам дека многу ќе го користам.
Незнам во што да го изнесам бебето од болница зошто немам релаксаторче,да ми каже некој од каде да купам некое поевтинко зошто не верувам дека многу ќе го користам.
se porodiv vo dekekmvri i eve sto mi trebase za vo bolnica,vloski vir edno 3 pakovanja, antibakteriski sapun za banjanje,krpi za posle tusiranje,pasta i cetce za zabi,krem za lice,alista sto ke izleguvas od bolnica pokomotni posto boli ranata.za bebusot pampersi,pavlovikeva, za izleguvanje od bolica pampers,bodi,corapcina,spikozni pamucni,kapce i transporter po zelba.za doma alistenca koi najmnogu gi koristam:bodi so vrzuvanje na preklop se poprakticni 1 mesec edno 4,pizamcina dolni so nogavicki 3 para,corapcina povisocki da ne mu pagaat,spikozni 3para se dovolni za pocetok potoa ke mu donesat,peleni tetra odat po 10 vo pakuvanje,osmici peleni 5 parcina,2 kapcina pamucni za posle banjanje,banjarki 2,za papoceto hidrogen, betadine i alkohol,sterilni gazicki, d3 kapki,se kapime so kosili a potoa koristime bekutan krema od ribino maslo za teloto a za lice a-derma krema koja e mnogu ubava za tie sto imaat atopicen dermatit.
a transporter??? toa bi trebalo da imas..ja go iznesov vo transporter..baska mojot do 6 meseci uzivase u relaksator
Здраво... Јас чекам бебенце и сега скам да му ја средувам неговата соба,па затоа барам помош од вас.Ако некој знае веб страна на некоја продавница за опрема на бебиња,како на пр.креветчиња и сл.нека ми прати. По можност продавниците да се наоѓаат во Битола или Прилеп.Благодарам
Sakam da prasam dali za bebinja kaj koi treba da se koristi adaptirano mleko za pocetok da se koristi sisence od 150ml ili moze uste vednas so 260ml da se pocne. Da ne e golemko ova vtorovo za novorodencinja?dajte nekoj sovet da znam sto da kupuvam .
Pudingce земи си и од едното и од другото, секако ќе треба да ги менуваш на месец дена. За почеток ќе ти користи и малото но секако ти ќе бидеш таа која ќе го држи шишето на па нема врска дали е мало или големо
za mene nemase vrska goleminata ama staklo preporacuva seuste neznae da drzi i da frla nee opasno,jas imam kupeno na baby nova stakleni i cucli protiv grcevi sto se prezadovolna sum;-))zemi pogolemo posle samo cucli menuvaj;-))) primetiv deka vo plasticnite sisenca mlekoto se rasipuva pobrzo
Sakam da prasam dali za bebinja kaj koi treba da se koristi adaptirano mleko za pocetok da se koristi sisence od 150ml ili moze uste vednas so 260ml da se pocne. Da ne e golemko ova vtorovo za novorodencinja?dajte nekoj sovet da znam sto da kupuvam .
Jas kupiv od 150 ml na tommee tippee i sum prezadovolna...iako se plasticni voopsto ne se umirisuvaat na mlekce , odlicni se plus jas koga kupuvav davaa uste edno gratis..taka da za okolu 300 denari si kupiv dve sisenca , edno za mlekce drugoto za cajce
Нема врска шишето колкаво е, битна е цуцлата. Цуцлите на нук од 0 до 6 месеци се најубави и најквалитетни за бебиња. Ние сме од 2 месец со дохрана и секогаш нук цуцли сме купувале, никогаш не сме имале проблем, ќе си земеш со М отвор за млеко (тоа е средна големина отвор), а цуцлата да биде од 0 до 6 месеци. Секоја цуцла има 3 големини, односно, С, М и Л. С големина е за чај, вода или сок, М за млеко, а Л за густа храна.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.