|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
19.9.2012 13:55:22   
macika11
taa mi vika sovreemno eho deka imala ama plodot nees gleda seuste nz otiuser posted image vika se gleda zoltenikavata tecnost sto ja ispusta matkata ama vrekickata ja nema seuste

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1301
19.9.2012 13:59:22   
arh_diz
Maicka primaj ja terapijata poveke lezi ne sedi nego lezi , stanuvaj samo za wc

Биди тоа што си

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 1302
19.9.2012 15:22:19   
Barbicki2
pa neznam,togas lezi samo,ne stanuvaj,moze i od implantacijata da e. akolku dena po ovulacija ti e ovoj den?

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1303
20.9.2012 16:15:59   
macika11
ova e 12ti od koga mi docniuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1304
21.9.2012 16:49:28   
macika11
ve molam nesto za protiv losenje da mi preporacateuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1305
21.9.2012 17:22:51   
Barbicki2
biskviti na gladno nasabajle

Непосредна врска до пораките: 1306
21.9.2012 21:07:00   
macika11
od niv poveke mi se losi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1307
21.9.2012 22:06:10   
Barbicki2
a b6 i b kompleks da pies imas probano?

Непосредна врска до пораките: 1308
22.9.2012 0:00:01   
Фиданче
Jas piev po 2pati na den b-komplex i mi se losese, koga namaliv na 1 prestana da mi se losi Toa do 12 ned koga se pie i folna.Koga prekinav i folnata , ne mi se slosilo ni ednas, ama duri vo 2ro tromesecje :)

Непосредна врска до пораките: 1309
22.9.2012 0:42:28   
majka na tri deca
macika11 , na gladno pred da stanes od krevet jadi 5-6 kviki pereci i uste nesto pij po malku mesavina od koka kola i caj od nane-ladenuser posted image

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1310
23.9.2012 22:20:11   
macika11
i vo tekot na denot nekogas mi se losi a i sto da kasnam me fakaat kiseliniuser posted image

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 1311
24.9.2012 23:13:42   
almaskopje
Bremena sum 11 nedela,naskoro treba da zakazam za priska testot,koj go napravil toa i kakvo e cuvstvoto kolku e siguren toj test,kolku kosta se me interesira,ve molam piseteee user posted image

Непосредна врска до пораките: 1312
25.9.2012 0:10:20   
ss87
zdravo na site kako se custvuvate.. jas poretko imam macnini pocnav da jadam mi se otvori apetitot samo mnogu tesko podnnesuvam sekakov miris rabotam vo market ama mislam deka cel den mi se losi na rabota od mirizbata.... za edna nedela treba da odime na lekar da ni kazat za srceva reakcija i mnogu mi e strav... si velam dokolku imase nesto dosega ke pokazese ili ke imav bolki ili ke prokrvarev neznam... se plasam premnogu.. :(

(Одговор на членот almaskopje)
Непосредна врска до пораките: 1313
25.9.2012 18:45:02   
Emi79
Здраво дечки , прв пат пишувам на овој форум , досега пишував само на форумот за вештачко оплодување дека со ин витро останав бремена , веќе сум 6 недела и кога ве читам гледам дека од прилика истите симптоми ги имаме user posted image и јас имав многу киселини од се што ќе изедев до пред 1 недела а сега почнува многу да ми се лоши , никако не поднесувам месо , дури од помислата ми се гади user posted image а „утринските“ мачнини ми траат до поручек user posted image и кога ми се гади многу земам лути бомбони и полека ќе ишмукам еден па малце вода и ќе ми помине малку.
Инаку мојот сакус се виде убаво на 5 недела и 3 дена на 4д ехо , редовно примам утрогестан 200 3 пати на ден и здравје на 4ти октомври на контрола за срцева реакција.
Сакам да ве прашам доколку некој имал искуство со боледување од комисија и дали сте имале проблем со продолжување на боледувањето дека ин витро бременоста ја сметаат за ризична , јас чекам дали ќе ми продолжат , па ако некоја има слично искуство ве молам да пишете. Фала ви однапред.
Поздрав дечки и имајте лесна user posted image

Always look on the bright side of life !!!

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1314
26.9.2012 16:11:23   
macika11
Jas macnini imam vo tekot na celiot den posenbnno navecer i postojani glavobolki vrtoglavici lele tolku mie nearno i tolku sum istostena neznam sto da pravam nemmam ni apetit, pocnav bedoksin ednas dnevno da pijam mi e srav dvapati neznam vie kolku pati go zemate? i kazete lek za ovie macnini koi tolku me istostuvaat?
i uste nesto dali imate soznanija reglan sirupo dali e steten?

(Одговор на членот Emi79)
Непосредна врска до пораките: 1315
27.9.2012 10:42:43   
ss87
macika11 bidi srekna sto e taka ne se zali tie se slatki macnini i jas gi imam ama ne sekoj den oslabev 5kg za eden mesec nemav voopsto apetit sega sum dobra pocnav da jadam a macninite i se pretezno nautro ... vcera na rabota silno me zabole stomakot kako jaka menstrualna bolka no ne prokrvariv i otidov vednas na bolnica za prv pat go vidov srcenceto kako cuka ne go slusavzatoa sto ehoto bee od najstarite no go vidov toa bese prekrasen momen prosleden so neizmerna sreka neznam toa ne se opisuva.... prema goleminata na plodot jas sum 7 nedeli i 5 dena ... 3 nedeli jas ziveev vo pekol! veruvajte mi koga doktorot mi kaza deka plodot ne se razvival jas do vcera ne bev spana propadnav se unistiv skroz! togas mi rece dojdi po edna nedela a pak toj sto primam instrukcii mi rece za tri dena odi ke se znaj zamislete da odev za 3 dena i da nmase srceva akcija sto ke se desese? ke mi napravea kiteraza zatoa ne brzajte eve od iskustvo citav ovde nekolku posta na nekoi ringerajki so istiov slucaj zamislete kolku abortusi se napravile mislejki nasive ''prekrasni doktori'' videke deka bebeto nema srce dajte mu vreme da prezivee na toa malecko cudo kako sto i jas napraviv i bidete trpelivi... sega seuste nemam maticen doktor zatoa sto nie momentalno ziveeme vo drug grad pa i neznam koga da odam tie kontroli od koga se pravat ispituvanja na krv mokraca brisevi itn. ve gushkam!!!

Непосредна врска до пораките: 1316
27.9.2012 21:33:28   
macika11
dali vo breemenosta e normalna tepmertaura od 37,4 ili se raboti za nesto drugo

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1317
28.9.2012 10:55:05   
ss87
normanlo e

Непосредна врска до пораките: 1318
1.10.2012 6:20:02   
ss87
zdravo ringerajki odamna ne sme si pisele ajde pofalete se nesto kako se vasiteuser posted image

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1319
1.10.2012 9:51:15   
ilic
zdravo na site
bidejki jas sum nova vo seto ova sakam prvo da se zablagodaram na site imate dadeno tolku mnogu dobri soveti
bukvalo se sto me interesirase mozev tuka da procitam no sepak imam edno prasanje za koe ne aidov na odggovor:
me interesira sto sovet mozete da mi dadete protiv striite koi se javuvaat vo tekot na bremenosta,sto e najefikasno zosto jas pak sum mnogu sklona na niv?
fala

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 1320
1.10.2012 9:53:31   
ilic
mene mi preporacaa bedoksin

Непосредна врска до пораките: 1321
1.10.2012 13:24:39   
Barbicki2
protiv strii redovno mackaj se so mrsno mleko ili krem,ili so maslinovo maslo

(Одговор на членот ilic)
Непосредна врска до пораките: 1322
1.10.2012 19:07:39   
JanaMarija
Zdravo idni mamicki . Pred se cestito na site za bremenosta i cuvajte se za da imate zdravi bebinja :))))

Jas sum veke 39 nedela i se mackav so pavloviceva, vo edno golemo pakuvanje dodavav pola sisence AD kapki, vo apteka se nesto 60 denari mislam, i od toa se mackav cela bremenost, duri i malku mi ostana krem. I nemam ni 1 strija, a isto taka mi go preporacaa od KAM market toa plavoto mleko. I ne e fintata da e samo mrsno, tuku i vlazno-kozata da ne dehidrira.

Pa posle citav deka striite doagaat od 4 sloj na kozata, a mlekoto dospeva samo do 2 sloj :))) koja ironija. ama jas pak si se mackav, a na nozete i gazot kaj so ne se mackav imam edn kup uste lila liniicki-sozdravje da si gi nosam hahaha, neznam dali e do mackanjeto ili kozata ama toa e-se zauser posted image

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1323
1.10.2012 19:58:42   
arh_diz
Eve TUKA imame pisuvano za strii

Биди тоа што си

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1324
6.10.2012 18:01:27   
macika11
Ke ve molam dali ke mozete da mi objasnite za protiv strii kakov treba da bide soodnosot na pavlovicevata pavloderm od 300ml so Ad kapkite i jekordermot, kolku so kolku i kolku pati dnevno treba dase mackam i dali ovaa kombinacija mi e dobra ili postoi nekoja podobra fala vi

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1325
Страница:   <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Id idnata godina..........
zelba

dali si vetuvate nesto sebe si deka od idnata godina ke promeni te

nemam (36%)

da prestanam da pusam (13%)

na dieta (32%)

navedi sama sto (19%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!