|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Последните недели, или денови пред пораѓај
25.9.2012 13:38:07   
Barbicki2
I carski da e,zosto se vika carski? Zaspivas i se razbuduvas so bebe do tebe.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 201
25.9.2012 13:40:31   
Ikana
НЕ се плаши, не боли толку колку што викаат сите, остај тоа паничарење...еве конкретно за себе ќе ти кажам со смеење отидов во болница со контракции на 3 или 4 минути што беа до 100 на ЦТГ, и си седев мирно си чекав ред значи блеферска фаца ко за покер. Ме болеше колку јака менструација да имам и одење по нужда. Поголема болка од таа не осетив, а верувај ми 5 дена ме држеа со болки, така да знам. Ги осетив и јаките и слабите болки, ништо страшно не беше, ако болките те загрижуваат. Повеќе ќе те дотепа мислата отколку реално што боли.

Непосредна врска до пораките: 202
25.9.2012 13:44:15   
dostickage
Bash, sega duri i ne moras da zaspies :-)))

Cudo golemo ako e so carski ili ako ne e so carski.
Bitno se da bide dobro na kraj i ti i bebeto da ste zdravi i zivi.

p.s. moja bliska drugarka e bremena i vo edna prilika moja druga bliska ja sovetuva znaes vaka treba, taka treba po sekoja cena prirodno ne znam sto ne znam kako.... A jas sedam isto do nea porodena so carski i toa sto i go rekov nejze kje ti go recam i tebe:

Ti si majka i ti si taa sto go ragja deteto. Kako kje se pocuvstvuvas taka i kje napravis. Glava vo zid ne biva.
Ako ti mislis deka imas sila i hrabrost da odis prirodno i ako seto toa tece onaka kako treba odlicno.
No i da ne e taka, na krajot na kraistata i da e obratno ne e nisto srasno dokolku poroduvanjeo bide i operativno.
Nitu eden poragjaj ne e lesen.Se si ima svoe, zatoa samo napred i uzivaj.
Koristi go sekoj moment pravejki go ona sto te pravi srekjna.

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 203
25.9.2012 15:11:58   
meU87
Ох мили мои, знам дека сите до една сте во право.
Проблемот кај мене е повеќе од психички аспект.
Јас кога размислував за царски ме фаќаше паника како ќе се разбудам од анестезијата, сега со последните случувања, ми е страв жива дали ќе останам.
Од природно се плашев од болката, зошто многу често ми се случува крв да одам да проверувам , а јас во несвес паѓам. Сега веќе не ме плаши болката, сега пак се плашам да не случајно не се отворам ,па завршам на царски, од кои се плашам од горе наведените причини.
Значи кога ќе видите се вртам во круг, токму поради психичкиот проблем. Затоа би сакала да посетам стручно медицинско лице, не сакам да отидам ваква на пораѓај... сакам и покрај тоа што не е нешто розево искуство пораѓајот, да ми остане барем во добро сеќавање, опуштена и релаксирана да отидам. А, не вака, јас се задушив во сопствените мисли, во сопствената психа, неможам да се опуштам и да уживам во последните денови, од бременоста... наместо да си се спремам за бебето, јас се спремам, пеглам алишта и плачам од стравови user posted image

Ви благодарам што сте тука, многу ми олеснува кога зборувам за ова. Некако не ми е пријатно со никој да разговарам, пред сите буквално се правам храбра, како да не ме интересира, како воопшто на памет да не ставам што доаѓа, а всушност имам осеќај дека се распаѓам психички.

Непосредна врска до пораките: 204
26.9.2012 4:59:54   
bucko mal
Cestitki za site novi mamicki dosta bebinja se rodile user posted image super.Eve i jas da vi se pofalam na 20.09 se rodi mojot vtor sin Marko 3710kg,inaku go rodiv so carski so spinalna i mnogu ubavo si pominav,koga ke mi tekne kolku se plasev posebno od taa anestezia a tao bilo raj i posle anestezia ama bas nikakva bolka ne custvuvav kolku i da ve tesam znam deka se plasite samo gospod neka e so vas i so lesno na site trudnici

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 205
26.9.2012 9:33:45   
Barbicki2
zdravo i zivo neka ti e bebenceto bucko mal!

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 206
28.9.2012 23:23:48   
aklif
cestitki bucko mal user posted image zivo, zdravo i mirno da bide golem da porasne

Непосредна врска до пораките: 207
29.9.2012 1:35:49   
meU87
Цела вечер стомакот го осеќам тврд, а и ми е тврд. Имам чувство како да ќе ми пукне user posted image Дали е ова нормално, некој предзнак за наредната фаза која следува??? Инаку денес сме 36+2

(Одговор на членот aklif)
Непосредна врска до пораките: 208
29.9.2012 9:21:42   
Barbicki2
i mene taka navecer mi se stegnuvase poslednite nedeli i cudni nekoj bolki,podgotvitelni. Da,toa e znak deka uste malku ke se porodis,ne mislam utre zadutre,mene 2 3 nedeli taka me stegase.

Непосредна врска до пораките: 209
29.9.2012 9:42:51   
meU87
ДА баш така, цела ноќ имав некои чудни болки. На моменти потсеќаат на менструални, ама претежно не user posted image
Значи се ближи крајот user posted image со оваа паника, незнам дали да се смеам или да плачам user posted image
Ако бидат уште барем две недели ќе биде супер, таман ќе успеам да завршам се низ дома, па да видиме дали бебуш ќе биде послушна user posted image

Непосредна врска до пораките: 210
29.9.2012 10:32:28   
belabela
Samo smireno se ke se postigne ke se sredi i da ne stignete nesto i posle poroduvanje ke stignete.Meu od ponedelnik odi na kontrola ne se znae moze bekata ke si iskoci za skoro vreme,neka ve vodi pozitivna misla so lesno na site.user posted image

Непосредна врска до пораките: 211
29.9.2012 10:59:55   
meU87
Белабела мила така и планирав да ти кажам user posted image , прво се помислив за вчера дали да одиме, но ај викам да не биде одма прв ден во 36н и јас на доктор нацртана (како демек тоа мене ќе ме праша user posted image ) па здравје Боже во понеделник одиме на првото цтг, се надевам дека ќе почека цуцата user posted image

(Одговор на членот belabela)
Непосредна врска до пораките: 212
29.9.2012 13:26:24   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87

Цела вечер стомакот го осеќам тврд, а и ми е тврд. Имам чувство како да ќе ми пукне user posted image Дали е ова нормално, некој предзнак за наредната фаза која следува??? Инаку денес сме 36+2
Мислам дсека тоа се лажни контракции. Мене исто многу често ако не и секојдневно ми се случуваше истото, посебно навечер. Да не те плашам ама јас се породив во 37 недела.

< Поракaта ја уредил penelopa -- 29.9.2012 13:27:04 >

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 213
29.9.2012 14:04:07   
meU87
Што ќе ме плашиш тоа е наредно, нема друго user posted image е сеа прашање на време е user posted image
Си се помирив, само незнам дали ќе бидам така мирна и кога ќе дојде моментот.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 214
29.9.2012 15:43:15   
AnnaMolly RR
meU, ич да не се плашиш и да не се секираш. И јас се породив два дена откако влегов во 37 недела, бебето беше 3.190, мнооооогу лесно поминав со царски (карлично беше, морав).
Мој совет е на пораѓање да одиш расположена, исто како да си отишла на журка некоја. Сите знаеме дека боли, дека е страшно и слично, ама тоа се продуктивни болки од кои ќе си го добиеш најубавото детенце на свет. Тебе и на сите што се во последните денови и неделни пред пораѓање ви посакувам да поминете со лесно и да ни пишете тука за сите да се радуваме!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 215
29.9.2012 16:05:32   
meU87
Колку ми е убаво кога ќе прочитам дека пишал некој кој ме разбира user posted image
Знам милички дека е така, затоа и си кажав да не се плашам. Ова моето цуце засега си е таман свртено, дај Боже така и да остане, па да си бидам природно, оти царски се плашам од анестезијата, а и некако не сакам операции.
Сепак на крај бебето само си кажува што и како, знам тоа, но надеж има во мене user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 216
29.9.2012 21:51:49   
JanaMarija
Ajde i jas da si kazam. Jas sum 38 nedela od denes i od 36 nedela mi e stomakot tvrd a od pred nekoj den epten tvrd. Ama nemam bolki, nemam grcevi ili pritisok da cuvstvuvam tuku samo ja osekam matkata kako se grci da recam-ama nema vrska so kontrakcii. I denes si bev pak na CTG od bolki ni B ama bitno i go slusnav srceto na maleckata bebuska i sum si mirna. I nekako pokraj sto e tvrd, bebeto kako da se pupci poveke sega, koga ke zastane na edna strana i ne mrda-e togas ne da e tvrdo- kamen.

I luge neznam dali vas vi se desava ama cela bremenost imav sonista glupavi, a sega poslednava nedela sekoja vecer sonuvam deka sum rodila falicno bebence, koga bez noga, raka, pa so strabizam, pa so neproporcionalni delovi od teloto-HOROR OD HICKOK REZIRAN :)))) vaka e smesno, ama mene mi e strasno koga sonuvam. A vcera sonuvav deka sum rodila masko dete porasnato so zabi i me grizelo namerno koga cicalo-bese loso, i posle sum se molzela so pumpica i mi bese ubavo vo sonot ne sakav da se razbudam. hahahah Aj da ve nasmeam malku.

A duri sum kaj toa, vo bolnica imaat pumpi ako ti treba ili treba da si nosis?
Leleeeeee zabegav od tema vo tema.Aj ne ve zamaram poveke, iska briska :))))-hormoni, aj opravdani ni e uste nekoe vreme :))

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 217
29.9.2012 23:44:12   
meU87
ЈанаМарија user posted image user posted image user posted image неможам да престанам да се смеам. Ова изгледа се класични труднички сонови user posted image user posted image
Јас ни сама неможам да запомнам веќе какви се не глупости имам сонувано, посебно ми остана во сеќавање пред некој ден кога сонував дека бебето е ужасно грдо user posted image од тогаш душа му извадив на маж ми . user posted image

Инаку за пумпица, не даваат во болница, треба да си носиш. Јас нема да носам, туку ако имам потреба од неа, маж ми ќе ми ја донесе.
А денес како сум се разработила страшна работа, а уште пострашно е тоа што едно 5-6 пати се треснав по мешето, и тоа стрикно со врати, надворешнат,а на фрижидерот и на шифоњерот, кога ги затварам/отварам. Немам ориентација за големината на стомакот , па само се трескам, се надевам дека бебуш не се лути user posted image

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 218
30.9.2012 17:04:41   
stela
Nie se porodivme, doma sme veke, se hranime, se gledame, se cuvame.user posted image user posted image user posted image Ne pominavme najdobro (jas) so carskiot, no bebeto e dobro, se si e vo red so nea. eve ja sega spie pa najdov malce vreme da i pisam na mojata sakana Ringeraja. Baknezi za site majki i bebinja, i so lesno na idnite majki koi so netrpenie cekaat da si gi vidat bebuskiteuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 219
30.9.2012 17:23:22   
meU87
Стела да ти е жива и здрава ќеркичката.
Зошто не помина добро, каде се пораѓаше??? Дај кажи не не држи во неизвесност нас идните мами.

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 220
30.9.2012 18:41:11   
meU87
Ми треба совет, искуство.
Осеќам цел ден како нешто да ме пецка , боцка, сече(незнам ни како да опишам),доле. Посебно кога стојам, како некој притисок и пропратен со некоја нелагодност user posted image

Непосредна врска до пораките: 221
30.9.2012 18:58:27   
Mammi
MeU i mene taka od vreme na vreme znae da me pecka, ama mi projduva. Mozno e da e od dzizenje podolgo vreme ili zamor. Bar kaj mene taka bese.

Непосредна врска до пораките: 222
30.9.2012 19:28:26   
majka na eva

Ми треба совет, искуство.
Осеќам цел ден како нешто да ме пецка , боцка, сече(незнам ни како да опишам),доле. Посебно кога стојам, како некој притисок и пропратен со некоја нелагодност user posted image

кај мене така беше два дена пред да се породам чувствував како некои мали контракции,ајде да не е веќе време да излегува user posted image ,да ни се пофалиш.уште колку време остана?

Непосредна врска до пораките: 223
30.9.2012 19:32:44   
majka na eva
А денес како сум се разработила страшна работа, а уште пострашно е тоа што едно 5-6 пати се треснав по мешето, и тоа стрикно со врати, надворешнат,а на фрижидерот и на шифоњерот, кога ги затварам/отварам. Немам ориентација за големината на стомакот , па само се трескам, се надевам дека бебуш не се лути

ЈанаМарија user posted image user posted image user posted image неможам да престанам да се смеам. Ова изгледа се класични труднички сонови user posted image user posted image
Јас ни сама неможам да запомнам веќе какви се не глупости имам сонувано, посебно ми остана во сеќавање пред некој ден кога сонував дека бебето е ужасно грдо user posted image од тогаш душа му извадив на маж ми . user posted image

Инаку за пумпица, не даваат во болница, треба да си носиш. Јас нема да носам, туку ако имам потреба од неа, маж ми ќе ми ја донесе.
А денес како сум се разработила страшна работа, а уште пострашно е тоа што едно 5-6 пати се треснав по мешето, и тоа стрикно со врати, надворешнат,а на фрижидерот и на шифоњерот, кога ги затварам/отварам. Немам ориентација за големината на стомакот , па само се трескам, се надевам дека бебуш не се лути user posted image

а вчера да не си се премногу изморила од работа па се така чувствуваш.сметајте во бременоста треба малку повеќе и одморuser posted image

Непосредна врска до пораките: 224
30.9.2012 22:56:28   
meU87
Ама не ме боли стомакот, ме боли долу отворот, таму го осеќам пецкањето, како да ме сече нешто , неможам да го опишам убаво user posted image
Утре одам на цтг па ќе видиме дали има некоја контракција и дали е почнато отварањето, чудно е чувството. Осеќам веќе како бебуш доле притиска , на моменти како да бутка со главчето user posted image
Инаку сум 36+4, не елошо да поседи уште две три недели user posted image

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali ste ljubitel na brendirani casovnici?

Da (50%)

Ne (50%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!