|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вигантол,д3 или ад3
12.6.2012 12:41:45   
penelopa
Мамички да ве прашам до кога се даваат АД3 капките- постои ли граница до колку години треба да се даваат? Тука по некои нови смерници читав дека би требало да се даваат до тргнување на училиштеuser posted image Јас престанав лани да му давам негде до годинка. Ама сега сум цела во user posted image Попладне ќе ја барам докторката за консултација па ќе видам што ќе каже.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот fetusce)
Непосредна врска до пораките: 251
12.6.2012 12:47:55   
Kockicka
Mene pedijatarot mi rece do godina ipol da se davalo bez prestan a nekade i jas citav do pubertet

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 252
12.6.2012 13:17:16   
Calypso
Јас уште давам Д3, а син ми има еве скоро 15 месеци. Ортопед ми рече дека нема потреба да давам од мај до септември, ама педијатар ми рече дека до 18 месеци без прекин се дава Д3. Па сега кого да слушам? Во секој случај, нема штета од Д3, не може да настане предозирање, па ќе продолжам да давам до септември (тогаш ќе правиме 18 месеци), после малку пауза, па пак ќе давам.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 253
12.6.2012 13:21:23   
AnnaMolly RR
Јас од април не му давам. А во текот на зимата му давав Омега кидз за имунитет од рибино масло, па не му давав дополнително д3. Сега ќе правам пауза до есен, па после пак до пролет ќе му давам и доста е.

Live and let live

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 254
12.6.2012 13:44:46   
Ikana
Последен пат кога бевме на ортопед, на три и пол месеци, ме прашаа кои капки ги давам и кажав Д3, и ми рече ортопедот, од тие слободно давај и по 7 или 8 капки, нема штета.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 255
12.6.2012 15:20:04   
Annet
jas i davam vigantol po 1 ,mn e zesko moze treb da gi zamenam so drugite na plivit d3 mislam bea,ne sme bile na ortoped oti kaj nas e malku toa zaostanat proces doktorot koga edez da go molis da go pregleda 30 sec deteto............................
imame 10 meseci
ke ve molam za sovet,do sega se e vo red

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 256
12.6.2012 15:45:27   
Calypso
Малку е тоа за неа, треба повеќе да и даваш, можеби 3-4 капки - не се плаши да даваш од Д витаминот, предозирање не може да настане, треба во енормно големи количини да го прими. Некои доктори го поврзуваат прекумерното ноќно потење и во зима со недоволен внес на Д3, ама не знам колку е тоа точно.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 257
12.6.2012 15:58:02   
Annet
mene pa mi rekoa ako i davam poise deka od niv ke se poti.hmm e aj sega.........

Непосредна врска до пораките: 258
12.6.2012 16:06:13   
Calypso
Во секој случај, нема штета од повеќе капки. Секако и внесот на Д витаминот мора да биде во склад со развојот на детето. Ама тоа со потењето не знам.

Непосредна врска до пораките: 259
12.6.2012 16:06:51   
lilicka
Мене др.Видоевски ми рече да не и давам повеќе Пливит д3....една пауза па после од септемви да почнам пак да и давам,а педијатрот ми рече да продолжам цело лето е ај сега збунка ме направијаuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 260
12.6.2012 16:11:19   
Annet
of leleeee lilicka,jas ke prodolzam da i davam,ama pa neli ovie mrsnive se prekinuvaat vo maj,do septemvri,abeeeeeeeeeeeee mnogu se nerviram znaci neznam sto da pravam,ako ja odvedam kaj dr lekar ke mi kaze drugo

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 261
12.6.2012 16:15:42   
Calypso
До година се даваат без прекин... а после... кого да слушаш?!

Непосредна врска до пораките: 262
12.6.2012 16:32:04   
Felly RR
Јас и давав до март, сега правиме пауза, па од есен пак ќе и давам

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 263
12.6.2012 16:48:51   
kikicka
Јас со Д3 капките терав до 15месеци,сега и не планирам да и давам.Башка имам слушнато дека Д3 и не е толку убаво долго да се даваат а колку е точно незнам,али јас решив дека е доста.user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 264
17.6.2012 17:55:33   
AneLav RR
Јас им давам Вигантол по една капка, така ми кажаа педијатрите во болница. Ај уште некој ден и ке ги изнесувам надвор па и ке се сунчаме и така, ама морам периодов да им давам таква беше прпораката.

Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 265
18.6.2012 13:36:11   
penelopa

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Мамички да ве прашам до кога се даваат АД3 капките- постои ли граница до колку години треба да се даваат? Тука по некои нови смерници читав дека би требало да се даваат до тргнување на училиштеuser posted image Јас престанав лани да му давам негде до годинка. Ама сега сум цела во user posted image Попладне ќе ја барам докторката за консултација па ќе видам што ќе каже.
Значи да репортирам- докторката ми рече обично АД3 се даваат некаде до 1 годинка или најкасно до 18 месеци се додека не се затвори фронтанелата на главчето. Потоа доколку user posted image јаде разновидна храна нема потреба од додавање.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 266
6.7.2012 23:53:02   
natus
Moze li nekoj da mi kaze dali kapkite d3 se davaat dvapati po edna ili moze i odednas da se dadat 2 ili poveke kapki?

Непосредна врска до пораките: 267
7.7.2012 0:32:01   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: natus

Moze li nekoj da mi kaze dali kapkite d3 se davaat dvapati po edna ili moze i odednas da se dadat 2 ili poveke kapki?

Одеднаш се даваат натуш...ако мислиш на вигантол..се даваат онолку капки колку што ти се пропишани од педијатар

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот natus)
Непосредна врска до пораките: 268
7.7.2012 0:41:20   
natus
Fala mnogu, jas pa se vodev po toa sto go pisuva na kartonceto od bolnica, Vigantol 1x1, a Plivit 2x1, ama tuka procitav drugacije, a i realno mi bese problem da vnimavam dva pati dnevno, pa se bunev koga sum dala, dali sum dala, so ogled na toa deka site denovi se gore dolu isti periodovuser posted image . Ama sega ke davam odednas i barem po 3-4. Fala mnogu.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 269
7.7.2012 0:44:15   
kikicka
Тачноо,ама нели па и сега летно време не се даваат ,дека на сонце нема потреба?

Значи да репортирам- докторката ми рече обично АД3 се даваат некаде до 1 годинка или најкасно до 18 месеци се додека не се затвори фронтанелата на главчето. Потоа доколку user posted image јаде разновидна храна нема потреба од додавање.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 270
7.7.2012 2:43:53   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Тачноо,ама нели па и сега летно време не се даваат ,дека на сонце нема потреба?

Мене Видоевски вака ми рече...до година ќе даваш секој ден,...без разлика лето-зима од проста причина што и на лето ние не сме на сонце изложени...или имаме 50 фактор или сме облечени или сме домче у топлото..

потоа продолжуваме со вигантолот ама во друга форма...како дел од витамини...киндер имуно..доктор таис..бла бла мислам 7 години...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 271
7.7.2012 2:48:08   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: natus

Fala mnogu, jas pa se vodev po toa sto go pisuva na kartonceto od bolnica, Vigantol 1x1, a Plivit 2x1, ama tuka procitav drugacije, a i realno mi bese problem da vnimavam dva pati dnevno, pa se bunev koga sum dala, dali sum dala, so ogled na toa deka site denovi se gore dolu isti periodovuser posted image . Ama sega ke davam odednas i barem po 3-4. Fala mnogu.

Ако даваш вигантол, ова ти е многу.обично идат 1-2 капки бидејќи вигантолот се маслен раствор, додека пливит и останатите се воден раствор и идат и до 5 капки...како што ти препишал педијатар така давај

(Одговор на членот natus)
Непосредна врска до пораките: 272
29.8.2012 23:30:50   
V for Veronika
мамички на нас педијатарот и ортопедот ни кажаа да даваме по две капки Д3, а на две мои друшки исто со бепчиња им кажале по 4 капки. денес на прегледот ја прашав докторката зошто така и ми вика повеќе капки се даваат на бебиња што се родени помали, а многу бргу напредуваат и на оние што се помлитави, а ти вика можеш да и даваш по 3 сега. мојава ниту напредува повеќе од нормалното, ниту пак е млитава и сега се чудам зошто ми ја зголеми дозата? изгледа оти си прашав! туку читам пишувате дека не се штетни па може да почнам да и давам и по три капки на ден. шо викате?

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 273
22.9.2012 22:08:45   
iguance32
I nie davame D3 po 3 kapki na den

(Одговор на членот V for Veronika)
Непосредна врска до пораките: 274
13.10.2012 20:06:33   
JanaMarija
Zdravo mamicki. Jas sum novopecena mama, od 03.10 stanav majka na najubavoto bebence :)))

Sakav da ve prasam za kapkite. Od bolnica ni gi pisaa BEBEVIT po 8 kapki na den. Vcera bevme na pedijatar na kontrola i toj rece deka tie kapki bile nekoja moda i ni prepisa drugi sto nigde gi nema. Imeno muabetot mi e tie kapki-BEBEVIT se mnooooooooogu mrsni i teski, duri ne se ni kapnuva kapki tuku se razvlekuva kako med i detevo mi se davi kutroto. Gi mesam so mleko i posle i davam malku glikozicka za da si potturne oti uste pola saat i stojat zalepeni. Denes i dadov samo 3 kapki od strav sto se davi kutroto. A i drugite doktorot sto mi gi prepisa nigde gi nema a za niv zamena se espumisan-protiv grcevi.

Ve molam ako nekoja ima iskustvo so bebvit da pise i koi kapki mu gi davavte na bebeto vo prviot mesec?

Go sakam zivotot

(Одговор на членот iguance32)
Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Iminja za bliznaci?
Jana9

Iminja za bliznaci?

Teo i Leo (17%)

Marko i Darko (50%)

Bojan i Borjan (33%)

Ivan i Ilijan (0%)

Број на сите гласови: 6

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!