Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 15.9.2012 10:37:40
manila
Jas sum 14-ta nedela i imam kaceno 2 kila. Stomakot mi e naduvan kako balon, se cudam, posto mnogu malku jadam imam seuste gadenje i mnogu kiselini, a maticniot mi zabrani bilo kakov antacid da vnesuvam. Ama si se tesam deka ne e mnogu :))
RE: Килограмите за време на бременоста 15.9.2012 13:13:25
meU87
Jas od 24nedela koga bev +12kg prestanav da se meram Edinstveno po alishtata sto primekjam toa e , mnogu sum nekako isshirena vo kolkovite, valda e normalno. Ke ja mislime za kg posle poragjaj
RE: Килограмите за време на бременоста 15.9.2012 13:30:14
**nana**
Jas sum 25ta iimam +10kg.Koj znae do kolku ce odam. So prvoto dete kaciv 20-25kg ne bev sigurna za kilazata pred bremenost.No gi simnav site kg za 8-9 meseci bez nekoj poseben rezim.Bev 24h posvetena na maliot,dolgi prosetki so kolicka i doenje a si jadev se normalno bidejci doev. Taka da i sega za kilazata ne se sekiram samo da si e se vo red ostanato.
RE: Килограмите за време на бременоста 15.9.2012 13:43:50
Barbicki2
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87
Jas od 24nedela koga bev +12kg prestanav da se meram Edinstveno po alishtata sto primekjam toa e , mnogu sum nekako isshirena vo kolkovite, valda e normalno. Ke ja mislime za kg posle poragjaj
RE: Килограмите за време на бременоста 15.9.2012 21:07:21
meU87
ИЗВОРНА ПОРАКА: Barbicki2
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87
RE: Килограмите за време на бременоста 17.9.2012 11:30:13
marijam
Milicki ...jas sum 29 nedeli i 5 dena a plus 4 kilogrami , bidejki sum od predhodno teska kategorija hehehe zabremeniv so 106 kg ne izgledam tolku mmm si se tesam sega ova iskoci super heheh. Kaj mojot doktor nemav otideno 2 meseci ne bese tuka i sega pred edna nedela koga me vide vikaaa oooooo odlicno a predhodno me predupredi da ne kacam poveke od 7 kg cela bremenost za da nemame problemi. jas si jadam normalno nekako i ne sum mnogu strvna a site mislea deka ke jadam kako nenormalna ,edino dobro e sto imam redovna stolica koja predhodno mi bese mnoguu golem problem ,dali bremonosta si go regulirase toa neznam samo znam deka sega izgledam podobro nego predhodno se cudat site ,nosam momce. Pozdrav na site samo ako mozete da ne jadete blago drugoto si e sve normalnooo.
RE: Килограмите за време на бременоста 24.9.2012 11:20:22
manila
Jas vlegovo vo 15-ta nedela i seuste skoro i da ne mi se poznava stomakot. Samo naduvan mi e, no toa jas si go primetuvam :)). Me interesira od koga pocna da vi se poznava?
RE: Килограмите за време на бременоста 6.10.2012 22:15:07
kremco
Извештај: Во бременост качив 17кг Ослабев за 6 месеци 17кг И за три месеци уште 2 Значи вкупно 19кг И да во првите 3-4 месеци вежбав на орбитрек а после а и сега не. И диетата кардиолошка ми помогна во првите 4кг ама ја држев само 10 дена...
Така да,мамички ич не се секирајте ако сте подвижни ...
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2012 11:15:22
Regina
Јас сум веќе влезена во 32 недела а имам качено само 4 кг. Долго време не сум качила ни грам, што најверојатно е резултат на мачнината и нагоните за повраќање, ама кога ќе видиш па и што ми треба повеќе да качам. Само мешкото машала расте и бебчето напредува, инаку се трудам и здраво да хранам.
RE: Килограмите за време на бременоста 23.10.2012 21:48:53
dezdemona
Zravo site trudnicki jas sum 24 nedela i od pocetokot bev 75 kg do sega sum 2-2,5 kg popraena zavisi na koja vaga se meram, duri mi e cudno , stomakot ne mi e tolku golem a prva bremenost mi e. A bebeto e tesko 500 grama. pozdravce
RE: Килограмите за време на бременоста 25.10.2012 14:49:22
1mama
I jas sega gledam ssto sum pisala pogore,do pred 4nedeli sum bila +13kg eve 36nedela sum seuste sum +13,daj boze vaka da prodolzi ,ama sigurno e poradi skrieniot seker sto mi go najdoa i sto sum na dieta zatoa....pozdravce do vas
RE: Килограмите за време на бременоста 27.10.2012 15:58:25
Фиданче
Ako ti se pogodi mirno dete , mnogu tesko se vraka kilazata, ama ako e nekoe palavo sto saka se vo race, pa ko ke pochne da zastanuva ... e togas odma se simnuva kilaza, :) od iskustvo na moja najdobra drugarka ti kazuvam. So prvoto ne uspea da simne kilaza se dodeka ne ostana so vtoroto, posle 5 godini :) Sega e poslaba od pred 7 godini :) Ama toa i genetski e ,individualno e sekoj. Ti sega ako mozes , ne jadi bel leb , samo nutri crn na zito luks, izbegnuvaj konzervirana hrana ,blago, zimnici , przeno i mrsno, dobro e za pritisok i za da ne se popravish. Na Drugarkami i imaa dadeno od GAK spisok i i pisuvase ovaa hrana da ja izbegnuva :) Ako ti izgleda tesko, posle 9 meseci ke vezbas i ke se regulira se Pozdrav !!!
RE: Килограмите за време на бременоста 28.10.2012 20:02:51
dragana92
Здраво, јас сум во 29та недела со +12 кг со , искрено малку се плашам до крајот како ќе биде со килажата.. но најважно ми е сега да биде се во ред со нас