Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 8.11.2012 21:31:28
Melanija RR
Нивеа немам зборови ,знам дека ќе го издржиш ова
За тест чекаме:
nataly86 20 октомври ??? Anne^ 24 октомври ???
sonce7 22 ноември Sajna 1 декември Нивеа 8 декември
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.11.2012 14:56:14 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 8.11.2012 22:45:04
alai
DAj boze kaj SITE
Zdravo Marija sakam do tebe edno prasanje Ovaj e prvi mesec sto se trudime da ostanam trudna probav i so plodnite denovi no eve deneska se razocarav poladnevo prokervariv pa se plasam dali ke mozam da ostanam trudna te molam za nekakov sovet a inace do sega se pazevme odnapred blagodaram Isto i jas dobiv i mn sum razocarano a inace prvi pat mi e kazate nesto plsss
Уредил:Меланија РР-причина:да не се пишуват постови со големи букви
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 9.11.2012 22:39:17 >
ZDRAVO MARIJA SAKAM DO TEBE EDNO PRASANJE' OVAJ E PRVI MESEC STO SE TRUDIME DA OSTANAM TRUDNA PROBAV I SO PLODNITE DENOVI NO EVE DENESKA SE RAZOCARAV POPLADNEVO PROKERVARIV PA SE PLASAM DALI KE MOZAM DA OSTANAM TRUDNA TE MOLAM ZA NEKAKOV SOVET A INACE DO SEGA SE PAZEVME ODNAPRED BLAGODARAM
Alai blago kazano neznam kakov sovet baras po samo eden mesec obiduvanje??????????1% se tie sto ostanale bremeni od prva,za panika ima mesto duri po godina dena obiduvanje,zatoa drugarski oladi malki..Pozzzzz
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 9.11.2012 14:25:05
marija/
Здраво alai, сакав да ти кажам немој да се разочаруваш уште првиот месец, ние со сопругот пробувавме седум месеца и имаше моменти и кога јас се разочарував ама тогаш рингераја беше тука и од неа читав најразлични искуства кои многу ми помогнаа, само треба да имаш верба, ако нешто друго те интересира слободно прашај јас сум тука Поздрав Рингерајки
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 9.11.2012 19:19:16
zlatokosa
долго време следам се што е ново на рингераја. Сега се регистрирав зошто сум целата ?????? Ми доцни скоро 4-5 дена сега направив тест и ми излезе позитивен. Од симптоми имам зголемени и жешки гради но не и многу болни, повремени болки во десниот јајник што наликуваат на благо боцкање и оптегање и мали болки од време на време во кичмата. Незнам дали прерано го направив тестот или може и ми доцни од возбуда. Незнам што да мислам од кога може да се испита преку крв и дали е тоа посигурно? Поздрав до сите рингерајки
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 9.11.2012 19:28:35
Ikana
Златокоса, честитки и имај си лесна бременост! И мене така ми се случи, ми доцнеше 5 дена циклусот и направив тест и излезе позитивен. Следниот ден отидов на гинеколог и ми ја потврдија бременоста. За разлика од тебе, јас немав никакви симптоми, ниту оние за добивање. Единствен предзнак ми беше тоа што ми се слоши дента кога „се фатило„ да речам .
Некој прашуваше зошто не дошло до бременост од прв обид....навистина кај некои се случува од прв пат, но кај повеќето (ние по 4 обиди успеавме, а се е во ред кај двајцата) се случува по неколку обиди. Ќе биде, трпение, спасение. Ви посакувам на сите што поскоро да ни соопштите убави вести!!!
< Поракaта ја уредил Ikana -- 9.11.2012 19:32:08 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 9.11.2012 19:37:46
Ikana
Оф јас се залетав да честитам.... А посакувана е бременоста или..? Јас мислам најдобро е да појдеш на гинеколог и да те прегледаат на ехо, ако има нешто ќе се види веднаш. Понатаму ќе те советуваат дали да направиш едно БетаХЦГ, со него е посигурно од домашен тест, кој впрочем знае понекогаш да даде грешни резултати.
< Поракaта ја уредил Ikana -- 9.11.2012 19:40:07 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 9.11.2012 19:45:38
zlatokosa
pa ne tolku planirana, ama sega koga docni e mnogu posakuvana moze i deka podocna go napraviv testot a ne bese po sabajle ke pocekam do ponedelnik ke vidam i ke izvestam.sepak blagodaram mnogu se nadevam ne e zaludna cestitkata
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.11.2012 14:57:24
Melanija RR
zlatokosa има нешто нов?
За тест чекаме:
nataly86 20 октомври ??? Anne^ 24 октомври ???
sonce7 22 ноември Sajna 1 декември Нивеа 8 декември
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 11.11.2012 22:54:23
zlatokosa
Ништо ново за сега. Тест не сум правела пак а нема ни да правам утре или најдоцна во вторник ќе проверам преку крв и ќе одам на лекар. Инаку сеуште ми нема дојдено а утре правам точно месец дена, што значи ми доцни 5-6дена. Градите сеуште ми се отечени и болни на допир а денес приметив и проѕирен слуз нешто слично како белка од јајце, а имам и периодични благи болки во долниот дел на стомакот и премногу сум нервозна за се нешто избувнувам. Ако има нешто пријавувам прво тука Поздрав до сите
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.11.2012 9:04:07
Sajna
pustajte mi sreka denes odam da vidime dali ke treba da primam stop inekcija dali konecno porasna folikulceto moe ... panika me faka ajde mesecov da bideme site pozitivni
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.11.2012 19:47:42
Sajna
moze sum dosadna ama da si prasam moram :) , bev na lekar vo 14 h, mi konstatiraa 1 folikula 22 mm i mi stavija Pregnyl od 5000 ml, prasanjeto mi e: dali od 5000 e dovolno za da pukne folikulot??? bidejki koga odev vo sistina 10000 mi davaa... i po vas bidejki mi ja stavija vo 15 casot od koga da se fatime za rabota? od utre ili zadutre??? i kako da znam dali puknal ili ne ili mora da pukne od inekcijata???
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.11.2012 22:13:58
cacisk
Najdobro e da pocnete od utre sabajle. Po moe mislenje utre sabajle, utre navecer, i zadutre navecer, da bide pokvalitetna spermata. Folikulot mora da pukne od inekcijata, mozes da oset_is ako imas blagi bolki vo jajnicite i ovie denovi meri bazalna temperatura mora da bide poacena ako se sluci ovulacija.
< Поракaта ја уредил cacisk -- 12.11.2012 22:15:49 >
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 12.11.2012 22:17:00
Melanija RR
Сајна јас секогаш сум примала прегнил од 5.ооо и на 1 и на 2 фоликули и секогаш прскале,дека ќе прсне е сигурно,а како да знаеш па може и нема да знаеш но ако осетиш болка во јајници тоа е тоа со сигурност ама пак ќе кажам може и нема да осетиш. Инаку пука фоликулот во рок од 24 до 36 часа но тешко се темпира,но сперматозоидите подолго живеат така да и од утре сабајче не е лошо да почнете,па утревечер,па задутре...... Ти пуштам среќа
RE: Сакаме две црти!!! - II дел 13.11.2012 8:40:00
Sajna
mnogu sum vi blagodarna za podrskata sto ja dobivam od vas, eve nie resivme od denes veke da pocnuvame so rabota e sega posle odnosi kolku vreme da lezam ??? dajte nekoj babinski osvet drug sto da pravam.... sto pravite vie?