|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
8.11.2012 21:31:28   
Melanija RR
Нивеа user posted image немам зборови ,знам дека ќе го издржиш ова

За тест чекаме:

nataly86 20 октомври ???
Anne^ 24 октомври ???

sonce7 22 ноември
Sajna 1 декември
Нивеа 8 декември

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.11.2012 14:56:14 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 2226
8.11.2012 22:45:04   
alai
DAj boze kaj SITE

Zdravo Marija sakam do tebe edno prasanje
Ovaj e prvi mesec sto se trudime da ostanam trudna probav i so plodnite denovi no eve deneska se razocarav poladnevo prokervariv pa se plasam dali ke mozam da ostanam trudna te molam za nekakov sovet a inace do sega se pazevme odnapred blagodaram
Isto i jas dobiv i mn sum razocarano a inace prvi pat mi e kazate nesto plsss

Уредил:Меланија РР-причина:да не се пишуват постови со големи букви

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 9.11.2012 22:39:17 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2227
9.11.2012 0:27:37   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: alai

ZDRAVO MARIJA SAKAM DO TEBE EDNO PRASANJE'
OVAJ E PRVI MESEC STO SE TRUDIME DA OSTANAM TRUDNA PROBAV I SO PLODNITE DENOVI NO EVE DENESKA SE RAZOCARAV POPLADNEVO PROKERVARIV PA SE PLASAM DALI KE MOZAM DA OSTANAM TRUDNA TE MOLAM ZA NEKAKOV SOVET A INACE DO SEGA SE PAZEVME ODNAPRED BLAGODARAM

Alai blago kazano neznam kakov sovet baras po samo eden mesec obiduvanje??????????1% se tie sto ostanale bremeni od prva,za panika ima mesto duri po godina dena obiduvanje,zatoa drugarski oladi malki..Pozzzzz

(Одговор на членот alai)
Непосредна врска до пораките: 2228
9.11.2012 0:28:30   
bella80
Bresete me od spisokot,dobiv na 1user posted image

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 2229
9.11.2012 8:38:53   
Sajna
Mene stavete me na spisok za na 1 Dekemvri , denes idam na merenje na folikuli pa so gospod napred user posted image

Непосредна врска до пораките: 2230
9.11.2012 11:33:56   
alai
fala bella .....

Непосредна врска до пораките: 2231
9.11.2012 14:25:05   
marija/
Здраво alai, сакав да ти кажам немој да се разочаруваш уште првиот месец, ние со сопругот пробувавме седум месеца и имаше моменти и кога јас се разочарував ама тогаш рингераја беше тука и од неа читав најразлични искуства кои многу ми помогнаа, само треба да имаш верба, ако нешто друго те интересира слободно прашај јас сум тука user posted image
Поздрав Рингерајки

(Одговор на членот alai)
Непосредна врска до пораките: 2232
9.11.2012 16:24:10   
alai
blagodaram marija daj bozee da se izraduvame tie sto ocekuvame daj boze da bidi sledniov mesec fala mnogu za podrskata

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 2233
9.11.2012 19:19:16   
zlatokosa
долго време следам се што е ново на рингераја. Сега се регистрирав зошто сум целата ??????
Ми доцни скоро 4-5 дена сега направив тест и ми излезе позитивен. Од симптоми имам зголемени и жешки гради но не и многу болни, повремени болки во десниот јајник што наликуваат на благо боцкање и оптегање и мали болки од време на време во кичмата. Незнам дали прерано го направив тестот или може и ми доцни од возбуда. Незнам што да мислам од кога може да се испита преку крв и дали е тоа посигурно?
Поздрав до сите рингерајки user posted image

(Одговор на членот alai)
Непосредна врска до пораките: 2234
9.11.2012 19:28:35   
Ikana
Златокоса, честитки и имај си лесна бременост! user posted image
И мене така ми се случи, ми доцнеше 5 дена циклусот и направив тест и излезе позитивен. Следниот ден отидов на гинеколог и ми ја потврдија бременоста. За разлика од тебе, јас немав никакви симптоми, ниту оние за добивање. Единствен предзнак ми беше тоа што ми се слоши дента кога „се фатило„ да речамuser posted image .

Некој прашуваше зошто не дошло до бременост од прв обид....навистина кај некои се случува од прв пат, но кај повеќето (ние по 4 обиди успеавме, а се е во ред кај двајцата) се случува по неколку обиди. Ќе биде, трпение, спасение.
Ви посакувам на сите што поскоро да ни соопштите убави вести!!!user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Ikana -- 9.11.2012 19:32:08 >

(Одговор на членот zlatokosa)
Непосредна врска до пораките: 2235
9.11.2012 19:33:20   
zlatokosa
jas sum celata zbunka
od nervozi sum pisala pozitiven. Testot mi izleze NEGATIVEN se izvinuvam greski i prashalnici niz glava mi se vrtatuser posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2236
9.11.2012 19:37:46   
Ikana
Оф јас се залетав да честитам....
А посакувана е бременоста или..?
Јас мислам најдобро е да појдеш на гинеколог и да те прегледаат на ехо, ако има нешто ќе се види веднаш. Понатаму ќе те советуваат дали да направиш едно БетаХЦГ, со него е посигурно од домашен тест, кој впрочем знае понекогаш да даде грешни резултати.

< Поракaта ја уредил Ikana -- 9.11.2012 19:40:07 >

Непосредна врска до пораките: 2237
9.11.2012 19:45:38   
zlatokosa
pa ne tolku planirana, ama sega koga docni e mnogu posakuvana user posted image
moze i deka podocna go napraviv testot a ne bese po sabajle
ke pocekam do ponedelnik ke vidam i ke izvestam.sepak blagodaram mnogu se nadevam ne e zaludna cestitkata user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 2238
11.11.2012 12:42:34   
sonce7
SE NADEVAM MESECOV KE IMA POVEKE NOVI MAMICKI user posted image
JAS SAMO DA SE PRIJAVAM ZA SPISOCETO  22.11

Модератор: Пишувајте со мали букви. Според правилата на РР големите букви значат викање

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 11.11.2012 22:13:45 >

Непосредна врска до пораките: 2239
11.11.2012 14:57:24   
Melanija RR
zlatokosa има нешто нов?

За тест чекаме:

nataly86 20 октомври ???
Anne^ 24 октомври ???

sonce7 22 ноември
Sajna 1 декември
Нивеа 8 декември

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот sonce7)
Непосредна врска до пораките: 2240
11.11.2012 22:54:23   
zlatokosa
Ништо ново за сега. Тест не сум правела пак а нема ни да правам утре или најдоцна во вторник ќе проверам преку крв и ќе одам на лекар. Инаку сеуште ми нема дојдено а утре правам точно месец дена, што значи ми доцни 5-6дена. Градите сеуште ми се отечени и болни на допир а денес приметив и проѕирен слуз нешто слично како белка од јајце, а имам и периодични благи болки во долниот дел на стомакот и премногу сум нервозна за се нешто избувнувам. Ако има нешто пријавувам прво тука user posted image
Поздрав до сите

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2241
12.11.2012 9:04:07   
Sajna
pustajte mi sreka denes odam da vidime dali ke treba da primam stop inekcija dali konecno porasna folikulceto moe ... panika me faka ajde mesecov da bideme site pozitivni user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2242
12.11.2012 10:48:20   
zlatokosa
Ти ја пуштам целата среќа на тебе и на сите мами што чекаат user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2243
12.11.2012 11:19:36   
Bogdancanka
ајде Сања ти ја пуштам сета моја среќаuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 2244
12.11.2012 19:47:42   
Sajna
moze sum dosadna ama da si prasam moram :) , bev na lekar vo 14 h, mi konstatiraa 1 folikula 22 mm i mi stavija Pregnyl od 5000 ml, prasanjeto mi e: dali od 5000 e dovolno za da pukne folikulot??? bidejki koga odev vo sistina 10000 mi davaa... i po vas bidejki mi ja stavija vo 15 casot od koga da se fatime za rabota? od utre ili zadutre??? i kako da znam dali puknal ili ne ili mora da pukne od inekcijata???

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2245
12.11.2012 22:13:58   
cacisk
Najdobro e da pocnete od utre sabajle. Po moe mislenje utre sabajle, utre navecer, i zadutre navecer, da bide pokvalitetna spermata. Folikulot mora da pukne od inekcijata, mozes da oset_is ako imas blagi bolki vo jajnicite i ovie denovi meri bazalna temperatura mora da bide poacena ako se sluci ovulacija.

< Поракaта ја уредил cacisk -- 12.11.2012 22:15:49 >

Непосредна врска до пораките: 2246
12.11.2012 22:17:00   
Melanija RR
Сајна јас секогаш сум примала прегнил од 5.ооо и на 1 и на 2 фоликули и секогаш прскале,дека ќе прсне е сигурно,а како да знаеш па може и нема да знаеш но ако осетиш болка во јајници тоа е тоа со сигурност ама пак ќе кажам може и нема да осетиш.
Инаку пука фоликулот во рок од 24 до 36 часа но тешко се темпира,но сперматозоидите подолго живеат така да и од утре сабајче не е лошо да почнете,па утревечер,па задутре......
Ти пуштам среќа user posted image

Непосредна врска до пораките: 2247
12.11.2012 23:07:31   
alai
user posted image do sanja

moze vo spisoceto alai 08.12

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 13.11.2012 13:13:30 >

Непосредна врска до пораките: 2248
13.11.2012 8:40:00   
Sajna
mnogu sum vi blagodarna za podrskata sto ja dobivam od vas, eve nie resivme od denes veke da pocnuvame so rabota user posted image e sega posle odnosi kolku vreme da lezam ??? dajte nekoj babinski osvet drug sto da pravam.... sto pravite vie?

(Одговор на членот alai)
Непосредна врска до пораките: 2249
13.11.2012 9:43:03   
cacisk
Posle odnosot kreni gi nozete nagore edno 5-10 min, i ne mora mnogu da lezis 20-30 min mislam dovolno e. Ajde so sreca neka e i da ne izraduvas so user posted image

Непосредна врска до пораките: 2250
Страница:   <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  88 89 [90] 91 92   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

kiki
mamikiki

sakam da znam kako i sto da prezemam pri vospaluvanje i pokacena temperatura pri idenjeto na prvite zapcinja

bolki zlebini (44%)

temperatura (38%)

povrakanje (19%)

Број на сите гласови: 16

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!