Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.11.2012 7:41:15
Zoja
dechki ne se sekirajte za stvrdnuvanjata na stomakot jas go imam toa povremeno moze od pred nekolku nedeli a sum 32ra, normalno e se.. a so spienje isto dur zaspijam imam problem poshto se zdrvuvam na stranite, na grb mi e teshko- kraj ne se naogja- a tek do kraj kako kje bide- strav me fakja ...kje se machime
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.11.2012 15:44:39
jagotce
zdravo mamicki,30 nedela sum i mi se slucuva 2 dena dodeka sum na rabota strasni bolki dobivam vo polovinata :( dali moze da e od mnogu sedenje,bidejki mnogu me boli i se slucuva odvaj i cekor da dadam,dali nekoj ima vakvo iskustvo
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 9.11.2012 22:12:47
miana
Zemi napij.se casa ladno.mleko ili zivi nepeceni bademi.. Ili kupi si rupurut i dzvakaj po edno vo vakvi situacii. Tie se dozvoleni.. Ajde sega krkni casa ladno mlekce i mislam deka.ke.ti pomogne. Pozdrqv
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.11.2012 11:13:05
Jagotka25
Mene za kiselini samo jabolka mi pomaga, nisto drugo, ni kisela voda, ni soda ni nisto, dovolno e edna jabolka da izedete i za cas vi mine oganot vo zeludnikot, isprobano 100%
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.11.2012 11:56:17
Regina
Мене за киселина ми помага само млеко, мислам ми ја смирува некое време нема да иде, па пак почнува. Така пивнувам по неколку голтки млеко. Јас уште некој ден ќе ја почнам 38 недела, ме фаќа паника понекогаш како се наближува времето. Сакав да прашам оние кои веќе родиле, во врска со припремата пред да отидат во болница. Дали дома сте користеле нешто за прочистување или сте чекале тоа во болницата да го завршат. Некои пријателки ми кажаа дека си земале чепчиња од аптека и дома пред да тргнат во болница се завршува таа работа што мене ми се чини дека е подобро. Кажете како сте правеле и какви чепчиња сте користеле.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 10.11.2012 17:05:27
topce
за киселини мене ми помагаше белка од јајце, тоа ми препорача еден постар доктор уште со првата бременост дури смирува и нагон за повраќање. за прочистување можеш да земеш dulcolax и ако се пораѓаш во државна моја препорака ти е дома да си завршиш работа со тоа, а ако си приватно, систина, ремедика, св лазар они обавезно ќе те прочистат и покрај тоа ти дома што си се средила.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.11.2012 12:44:04
Zoja
здраво мамички Јас да се пофалам - пошто правев крвна слика - а хемоглобинот ми беше во опаѓање - последно ми беше 109 и докторот ми кажа ако е паднато уште ќе даваме железо (кое очајно неќев да го зимам ) и правам крвна слика резултати гледам 120 и ми вика зачуден докторот а даваме нешто веќе??!?! викам неее- само Спирулината ја пијам, појачав спанаќ,цвекло,телешко,зеленчуци и овошја и еве сум се повратила и вика Браво-вика можно е и спирулината да почнала да делува!- се испорадував ептен-кошмар ми беше железо земање инаку ми даде канестен 3 - пошто малку појачано ми беше белото прање и то така да има надеж и со друго освен со железа да се кљукаме кои воопшто не се пријатни нели Поздравче
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.11.2012 13:54:21
Фиданче
Bravo Zoja , jas slednata nedela ke odam da kontroliram krvna slika, i mene minatata kontrola mi bese so poniski vrednosti, i jas se iznajadov cveklo, spanakj, grasak, med ..... ke vidime sto ke pokaze, sega ke baram i zelezo da mi ispitaat posebno, onaka da se iskontroliram :) Pozdrav !!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 13.11.2012 22:03:58
marijam
Kako ste idni mamicki??? Jas ja teram 38 nedela potocno utre 38 ke bidam i vlagam u 39 demek ke iskacase bebco porano ama eve go ne saka . kiselini umiram bolki vo kicma ,ne mozam da odam veke ,snaga od kaj naogam ni sama ne sum svesna . utre sum pak na ctg pa ke vidime sto ke se desi pozdrav do site vas
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 9:37:07
Zoja
Фиданче чим си форсирала здрава исхрана мислам ќе го кренеш ајде кажувај резултати баш Миријам - ајдеее на брегот си веќе на маките им е крајот дојден - до сега си издржала сеа па за некој ден плус минус- со лесно нека ти е дај боже и здрави живи и ти и бебчо Каде ќе се пораѓаш?? мене вчера ми стигнаа резултати од брисевите втори - и имам Уреаплазма - ама Хаџи Лега во Ремедика ми кажа дека не ја третирале со ништо во бременост - и дека не била страшна , мада можно било и лажно да е покажана. Јас во првите брисеви ја немав - сеа како е можно да сум ја закачила поима немам + читав по нетов дека предизвикувала компликации во бременост и предвремен пораѓај инаку јас сум 33та недела коа ми збореше он ми делуваше убедливо дека не е страшна - и дека нема потреба да се третира , ама коа прочитав по нетов почна да не ми е сеедно.. Некој со искуство?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 10:05:53
Viki73
Sakav da te prasam za spirulinata,mnogu citav ubavi raboti za nea,na rabota koleskite moi ja piajt i mnogu se zadovolni,ja sum 37 nedela,pijam magnezium i vitaminski ama sakav da pijam spirulina pa zatoa sakav da te prasam dali ti ja preporaca doktor ili sama?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 10:09:54
Viki73
jas rabotam vo drzavno i znam ubavo prasav deka imame 270 denovi boleduvanje koe mozes da go zemes i od denot na poroduvanjeto ako sakas,ne mora da gi zemas tie 28 dena ako ne moras,go prasav i doktorot i toj istoto mi go kaza,jas si zemav odmor taka da tie denovi posle poragjaj poveke ke ni trebaat.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 10:31:32
kikicka
Зоја колку повеќе читаш информации за одредено нешто,толку повеќе негативни ќе бидат. Така да не се отеретувај многу со ова,ако докторот на кого му веруваш ти кажал дека не е страшно,не се замарај. Вака ке се нервираш,и можис сама да си искомлицираш. Знаеме дека туу мач информации не делуваат убаво на мозокот.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja
Фиданче чим си форсирала здрава исхрана мислам ќе го кренеш ајде кажувај резултати баш Миријам - ајдеее на брегот си веќе на маките им е крајот дојден - до сега си издржала сеа па за некој ден плус минус- со лесно нека ти е дај боже и здрави живи и ти и бебчо Каде ќе се пораѓаш?? мене вчера ми стигнаа резултати од брисевите втори - и имам Уреаплазма - ама Хаџи Лега во Ремедика ми кажа дека не ја третирале со ништо во бременост - и дека не била страшна , мада можно било и лажно да е покажана. Јас во првите брисеви ја немав - сеа како е можно да сум ја закачила поима немам + читав по нетов дека предизвикувала компликации во бременост и предвремен пораѓај инаку јас сум 33та недела коа ми збореше он ми делуваше убедливо дека не е страшна - и дека нема потреба да се третира , ама коа прочитав по нетов почна да не ми е сеедно.. Некој со искуство?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 10:33:25
Zoja
Вики Спирулината ја пиеме ние одамна цела фамилија - и сите сме задоволни што за имунитет што за крвна слика за се е топ - и снаа ми дур беше бремена со близнаци ја зимаше и внуците коа се родија ја пиеја за подобрување на имунитет и крвна слика .. Инаку ја пиеме Спирулина Пацифика- поскапа е од другите ама проверена е и растрена во природна средина (незагадена) од Хаваи е- америчка. Инаку го прашав докторот пред да ја пијам дали може- ми кажа слободно ... П.С. Некој да ми каже за Уреаплазмава ?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 10:51:04
Kori
Ama ic da ne se sekiras Zoja, mene vo prvata bremenost vo 8 mesec mi najdoa Chlamidia na brisot, a site prethodni mi bea ok. Jas se izvadiv od pamet, malo bebe, mozni devijacii na plodot, predvremeno raganje.....Na svoe baranje napraviv uste eden test i ispadna ureden nemase nisto. Ubavicata ja ponosiv 42 nedeli se rodi 3150 najslatka na svetot bez komplikacii i infekcii. Sakam da kazam deka ne im se sekogas rezultatite tocni (i jas bev vo remedika). A za kiselini samo RUPURUT, sum izela kofa oriz, vreka semki od maslinki i cisterna kisela voda ispiv, i mi pominaa kiselinite koga se porodiv . Sega sum 32 nedela imam kiselini ama mnogu pomalku od prvata bremenost, sega se trpi. Inace seuste se osekam Ok, teram normalno doma i na rabota, ama neznam do koga...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 12:11:59
Zoja
Fala ti Kori mnogu i doktorot se somneva deka moze da e greshno .. kako i da e me olabavi i ti sea inaku jas planiram od pochetok na Dekemvri da si dremam doma - 31vi Dekemvri mi e termin so les da ni e
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 14:27:51
padme
Hi meshinja i jas imam jaki kiseli duri i povrakam nekoi denovi inaku se probav od ziv oriz, semki od maslinki, bademi, ladno mleko, rupurut, leblebija, abe neznam veke sto ne probav i neke i neke osven obicna voda sto od malku od malku me smiruva drugo nisto, sakav da gi prasav ringerajkite sto se porodeni veke dali navistina ako imas kiselini bebusot se ragja so mnogu kosa? Inaku jas sum na pregled za edna nedela i dr. mi rece ovoj pregled ke bide vaginalen, ama ne mi kaza dali toa znaci deka brisevi ke mi zemaat ili samo pregledot ke bide vaginalen, dali i vas vo 32-ra nedela vi pravea vaginalen pregled.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 14:35:43
mnm1986
Padne mislam deka kiselinite nemat vrska so toa dali bebeto ke ima kosa ili ne. Drugarka mi povrakjase mnogu od sto imase kiselini mnogu a kerkickata koga i se rodi nemase voopsto kosa. Jas nemam kiselini a ne sum ni imala , vleguvam vo 37 nedela pa koga ke se rodi bebeto ke ti kazam dali e so kosa ili bez pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 18:47:23
Pixa
Зоја, не се секирај, јас имав присуство на уреаплазма уште од првиот брис, сега имам 32 полни недели па не направила никаков проблем ни на мене ни на бебушот. Инаку и јас ќе ти препорачам да не читаш повеќе, јас читав и читав ... и паничев, со тројца гинеколози се консултирав и ми објаснија дека присуство на бактеријата и инфекција од бактерија не е исто. Евентуален проблем може да настане само ако дојде до инфекција, а тоа веќе има симптоми: болки, пецкање, црвенило, како и секоја класична инфекција. Пошто ми ја открија рано јас примав и антибиотици, за недај боже (иако сите гинеколози рекоа дека до сега немале случај уреаплазма да предизвика проблеми во бременост) ... ама на секој нареден брис пак се појавуваше, тешко се лечи во бременост Уште нешто за текстовите на интернет, колку што можев да приметам, голем број се и нарачани статии, ти кажува колку е опасна бактеријата и затоа „порачајте тест за уреаплазма online“
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 18:48:33
Miki88
sakam da prasam dali se dozvoleni seksualni odnosi bez kondom bidejkji imam vaginalen iscedok a na brisevite vo 12 nedela imav kandida? inace momentalno sum 28 ned.isto taka da prasam i za pritisokot kolku e opasno i sto da prevzemam bidejkji mi e 80/140?blagodaram odnapred :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.11.2012 22:32:29
Фиданче
Za pritisokot kazi mu na ginekologot, moja drugarka odese na klinika sekoj mesec i dadoa lista so hrana sto smee i nesmee da ja jade i carski ja porodija zosto nesmeat prirodno so visok pritisok, zosto na poragjaj moze mnogu poveke da se krene. Prasaj si najsigurno ti e! Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.11.2012 18:35:34
dezdemona
zdravo na site rr vo 3 to tromesecie eve i jas da ve druzam 27 nedela sum, bepceto mi e 1 300 grama si rasti, se e ok pritisok 120 so 70, bev na exo go gledase denes i super si bilo neznam kako smetaat po velicina ko za 26 nedela i po tezina, teska sum 81 kg se nadevam nema da nakacam mnogu kg na kraj, zenskava me kloca tamanke recam mirna e ko me udri hhheheh se zacudiv. Denovive gi cekam pobrzo da pominat nekako se preodmoriv edvaj cekam da ja vidam. pozdravce