Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.11.2012 12:19:17
1mama
Mili ringerajki imam ubava vest vo nedelata nautro na 11-11-2012 se porodiv prirodno so epidural vo remedika...Mazeto go krstivme JORDAN,celiot lici na mama plavo kosice,trepki hehehhee,presrekna sum..3,300kg 50cm dolg.duri vcera ne pustija od bolnica poradi zoltica,zatoa sega vi pisuvam....ve napustam od ovoj forum se selam kaj majkite vi posakuvam na site solesno da si pominete...bidete mi pozdraveni
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.11.2012 12:26:21
mnm1986
ИЗВОРНА ПОРАКА: 1mama
Mili ringerajki imam ubava vest vo nedelata nautro na 11-11-2012 se porodiv prirodno so epidural vo remedika...Mazeto go krstivme JORDAN,celiot lici na mama plavo kosice,trepki hehehhee,presrekna sum..3,300kg 50cm dolg.duri vcera ne pustija od bolnica poradi zoltica,zatoa sega vi pisuvam....ve napustam od ovoj forum se selam kaj majkite vi posakuvam na site solesno da si pominete...bidete mi pozdraveni
Neka e zivo i zdravo mazeto, samo radost da vi nose .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.11.2012 14:04:53
Фиданче
Chestitki 1mama da ste zivi i zdravi , gooooolemi da rastete, sega guskajte se, galete se so , pa povremeno pisi i na ovoj forum :) da ne sovetuvash ! A nie potoa ke se prikluchime kaj majkite Pozdrav !!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.11.2012 14:33:19
Zoja
Честито 1мама
Машала - нека е здраво и живо и весело со мама и тато да си расте Пиши како помина со епидуралот и кај кој доктор се пораѓаше- зошто и јас исто сакам со епидурал во Ремедика... Поздравче и уживајте во најубавите мигови
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.11.2012 16:27:47
1mama
vi blagodaram...znaci super pominav vo remedika se zakon,prosto nemam zborovi i deset deca tamu bi gi poragala bez problem se sto ve interesira slobodno prasajte i konkretni prasanja,se ke vi odgovoram....pozdravce odime maliov se razbudi
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.11.2012 18:09:02
Snowhite RR
Ај и јас да се преселам на оваа тема сега, 28ма недела сум, бев пред некој ден на преглед и се е во ред, претходниот пат ми рече дека плодовата вода е малку заматена и дека треба да пијам чај од брусница по 2л дневно, ама јас не можев по толку многу да пијам и пијав колку што можев, ама сега рече дека е подобро, јас мислам дека тоа е резултат на тоа што претходно пиев чај во кесички, кој содржи само 2% брусница, а сега почнав да го пијам на Виталија со 60% брусница, па можеби тоа е ефкетот, сепак ми рече да не се откажувам, да продолжам да го пијам до крај. Сега треба да одам пак да ми направи брисеви за микробиологија и папа тест. Вие во која недела ги правевте овие брисеви?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.11.2012 18:16:18
oliva
snouvajy,mene pak nisto ne mi rece dr.za brisevi,jas sakam da napravam,ama pak nisto ne mi rece i na 12 ned.mi pravese samo eden bris,a so prvata bremenost tri,mene problem mi e debelinata do sega sum popravena 12 kila sto e mnogu i jas sum 28 nedela
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.11.2012 19:04:00
Snowhite RR
Леле јас па само 4кг сум поправена, дури мислам дека е малку за овие недели. Инаку за брисеви и мене можи немаше да ми речи, ама пред една недела ми стаса дома покана за папа тест, да се јавам кај матичниот гинеколог и откако заврши со прегледот ја виде во картонот повртницата од поканата и тогаш ме праша дали имаме правено некакви испитувања, па ми рече понеделник или вторник дојди да направиме и микробиологија и папа тест посекако е бесплатен
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.11.2012 10:29:30
kikicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: MAKMUZIKA
SE JAVIV MI RECE DEKA NE TREBA DA SE GRIZAM IMA TRUDNICI STO KRVARAT CELA BREMENOST PA SE BILO VO RED
Како така да не се грижиш? Нели треба да те провери дали плодот ти е сеуште таму, од кај знае тој преку телефон објаснато ? Мислам каков е тој доктотр , обично трудница кога крвари на почеток на бременост малку е ризично за плодот , да не те плашам, оди си на ехо и види што се случува, после да не ти се криви лекарите како што викаме сите!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.11.2012 19:44:51
ana_banana
Da vi se pofalam,na 14-11-2012 na svet gi donesov moite prekrasni bliznacinja, seuste zazdravuvam od operacijata no sum si doma i si se guskame so bebuskite.So lesno na site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.11.2012 19:54:08
nadbet
Cestitki ana banana, neka se zivi i zdravi i golemi da rastat. Kolkuuu ubavo pa uste 2 solzi mi dojdoa na oci. Kazi ni kako gi krstivte?
Inaki rr-ki, jas sum 32gn i imam nekoj zolt sekret bez miris, do sega beshe bezboen ama sega me plashi ovaa zoltenikava boja. Petok odam na mikro ama mi e misla do togash. Imal li nekoj vakvo nesto v0 32gn?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.11.2012 12:18:37
new york
nedbet moze ne e nisto, a vo najlos slucaj i da e bakterija ke ti dadat terapija, nema nisto da bide. anabanana cestito za bebcinjata da ti se zivi i zdravi. inaku decki jas sum 31 i 2 dena i celo vreme custvuvam stvrdnuvanja na stomakot, znam deka se toa kontrakcii i mn mi e sttrav. odam redovno na ctg i tamu se pokazuvaat nekogas mali kontrakcii. mi rekoa da lezam da miruvam i toa. ama mn mi e strav. osekata ,li vie stvrdnuvanja, kolku cesto i kolku se tie brexton kontrakcii normalni vo 8 mese?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.11.2012 23:49:07
Фиданче
Zdravo meshinja eve i jas da vi pisam , pravev krvna slika, zelezoto mi e dobro, celata krvna slika solidna ko za trudnici :) ama sega pak prv pat holesterol mi proverija i pokachen e, utre ke odam da vidam sto ke kaze d-rot, i ke odam za brisevi sabajle da nosam na mikrobiologija. Minatiot pat nemase nisto pa veruvam i sega taka ke bide . Inaku sum 33 nedela i jas chustvuvam mnogu chesto stvrduvanja i dolgo traat, ne me boli nisto ama cel stomak tvrd. Taka denes chudno se chustvuvav pa zatoa utre ke idam za brisevi, po na vreme da si gi napravam . Inaku slusnav mnogu pofalni zborovi za chair od poveke rodilki, pa iskreno se mislam sega tamu da odam za poragjaj ko ke dojde vreme. Pozdrav i so lesno na site !!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.11.2012 12:09:50
padme
Fidance holesterolot i trigliceridite se normalni da se pokaceni vo bremenosta i mene postojano koga pravam krvna slika mi gi zaokruzuvaat deka se pokaceni ama vo Sistina dr. mi vika deka se vo red deka sekoja trudnica ima pokacen holesterol, uzivaj cim ti e super krvnata slika. Inaku jas sum 32 nedela i deneska custvuvvam nekoj bolki dole vo jajnicite kako menstrualni ne se cesti ama od vreme na vreme neznam sto e dali se toa kontrakcii? i neli mi e rano za takvi bolki? Na kotrola sum vo ponedelnik odvaj cekam da odam da prasam sto mi se. Inaku za poroduvanje i jas veke odluciv za Cair so konsultarcija na Lazarevski i na Gordana Petrova i dvajcata mi go preporacaa dr. Jeni direktorot na Cair toj bil extra dr.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.11.2012 12:12:18
new york
fidance znaci i tebe ti se stvrdnuva cesto stomakot. jas znam deka se toa kontrakcii, moze onie lazni ama sepak. ne citam bas nekoj da pisuva deka mu se stvrdnuva stomak :( inaku za holesterolot toj e normalno pokacen kaj trudnici. mene nikad ne mi go ispitale, a bas i so dr. zborev vo remedika, mi vika gluposti toa sekako e pokaceno kaj trudnici, mi vika mene tie vrednosti ic ne me interesiraat.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.11.2012 12:39:03
marijam
Mamicki i Idni mamicki , drushki moi eve i jas da se pofalam ....se porodiv na 15.11. vo remedika so carski i imame malo masko covecence 3200 50 sm malo bebnce na mama ubavo. pominav odlicno vo remedika so malku poveke bolki sum ,sega sme doma se ucime da cicame ,malce tesko ni odi ama ke izdrzime . Bitno sme zdravi zivi i mnooooogu srekni. Pozdrav do site vas i so lesno .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.11.2012 14:32:13
Фиданче
New york, padme, bev denes za brisevi (33+5nedeli sum) i gi vide d-rot rezultati i da mi reche nema gajle holesterolot, zelezoto i drugoto super ama hemoglobinot ponizok pa mi reche da pijam shumleti od zlatna pcela ! Da ne imate drug predlog . Inaku ko ke gi zemam rezultatite vo ponedelnik od Mikrobiologija, ke odam na eho pa ke vidam sto ke mi reche i mene za stvrduvanjata. Ne se starshni ama da ne mislime !!! I jas vcera chustvuvav nekoi bolki prvo u zeludnik, pa dole kaj jajnicite, polezav 2 saati i mi pomina, naednas i kontrakcii i kiselini . Denes super mi e Ajde ke izdrzime, samo da stigne barem 37 nedela . Eh, Padme ke zaboravev da pisam, i mene mi go falea d-r Jeni, komsika edna skoro se porodila so carski i e prezadovolna.
Pozdrav i so pozitivna misla
< Поракaта ја уредил Фиданче -- 22.11.2012 14:34:55 >