|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето II
9.11.2012 10:47:13   
Ring
Od koga moze da probame boranija i grasok ?

za 10 dena pravime 8 meseci

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 451
9.11.2012 10:56:33   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring

Ја мислам дека можете...јас искрено боранија бре многу ретко давам..не ми текнува..а грашок дадов од 8

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 452
9.11.2012 11:03:55   
miana

Od 8 meseci mozes da davas..Kerkami ima 10 meseci a veke jade belo gravce so nas..Boranija i varam cesto,a za grasok ne mi ni teknalo

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 453
9.11.2012 11:07:54   
elenak
Ние грашок од 6 месеци јадеме и тоа на почеток прилично често и ставав по неколку зрна во кашичките. А боранија негде околу 8 месеци ама само зелена и имам дадено.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 454
9.11.2012 11:10:32   
Ring
Fala zenski user posted image , ke pocekame uste malku

Непосредна врска до пораките: 455
9.11.2012 14:20:02   
mila28

Grasok dadov so polni 8, a boranija nesto porano(mlada boranija) leka dadov pokasno so polni 10m , a gravs euste ne sum dala, navodno neli treba da s evovede posle 1 godina, taka da togas planiram

Your children will become what you are; so be what you want them to be

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 456
9.11.2012 15:11:09   
Hunny
Ви благодарам на одговорите, малку доцнам ама нема врскаuser posted image А лукче и кромитче од кога може да се даде?

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 457
9.11.2012 15:20:27   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hunny

Ви благодарам на одговорите, малку доцнам ама нема врскаuser posted image А лукче и кромитче од кога може да се даде?

ako ne se lazam mislam deka kromidce pocnav da davam na 6,5meseci a lukce na 7m. Kromid obavezno satavm vo sekoe rucece negovo i si jade nema problem.

< Поракaта ја уредил mila28 -- 9.11.2012 15:21:14 >

Your children will become what you are; so be what you want them to be

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 458
10.11.2012 12:18:39   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Ова е лененото семе на Виталиа
user posted image
не е мелено, цело зрно е, пожелно е да го сомелете пред да им го дадете на бебушките. Може од 8 полни месеци, помага за јакнење на имунитетот, регулација на работата на цревата, богато со Омега3 масни киселини кои се важни во целокупниот развој. Меленото семе се чува во тегличка во фрижидер, инаку ги губи својствата. На син ми му давам постојано, секој ден, откако наполни 8 месеци (сега има безмалку 20 месеци).

Уште подобра е оваа мешавина од 4 семиња, јас редовно му ја давам на син ми со житариците, по една лажица.
user posted image
ова се мешани мелени семки од сончоглед, од тиква, од лен и интегрален сусам. Одлично и за деца и за возрасни. (Ова малку офтопик - мене ми е дел од диетата, две супени лажици во шолја (од кафе) јогурт, како каша, заситува прилично и држи долго време, плус протерува ептенuser posted image )

i ovaa teglava na vitalia moze da se najde kaj nas ...malku sum neupatena za ova priznavam?

Андрианче, јас вчера ја купив од Веро, мислам на тегла, и кошта 67 денари. Џабе user posted image а пишува колку е богато со влакна, железо, калциум, витамин Б1, магнезиум, фосфор. Сабајле во житарки ставив на син ми. user posted image

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 459
10.11.2012 16:13:01   
kikicka
јас претежно зелена и давам, пошто таа е богата со железо, за разлика од жолтата!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance RR

Ја мислам дека можете...јас искрено боранија бре многу ретко давам..не ми текнува..а грашок дадов од 8

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 460
14.11.2012 13:38:59   
Ikana
Женски ми треба совет....
Прво дали смеам да и давам тарана и јуфки на М? Има 11 месеци и 5 дена.
Сирење проба веќе, смеам ли со сирење да и правам такви јадења?
Второ, колку треба да јаде на еден оброк? Она јаде по 200 гр овошни каши со житарки и навешер отприлика толку, а на ручек јаде малку повеќе, околу 250 грама каша со месо и зеленчук и жолчка. Доволно ли е ова или треба да покачиме? Фала!!! user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 461
14.11.2012 13:48:06   
Kockicka
Jas mislam dali e dovolno si kazuva samata i nie jademem po tolku nekogas i pomalku. Tarana i jufki imame jadeno za tarna znam deka ima i bez jajca na Santela a jas neznaejki( za jajcata ) imam i dadeno i domasni jufki nemase rekacija pa sega koga jademe nie i taa kasnuva ama po malku

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 462
14.11.2012 14:59:07   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Второ, колку треба да јаде на еден оброк? Она јаде по 200 гр овошни каши со житарки и навешер отприлика толку, а на ручек јаде малку повеќе, околу 250 грама каша со месо и зеленчук и жолчка. Доволно ли е ова или треба да покачиме? Фала!!! user posted image

Јас не знам што си чекала до сега за тарана. Имаш посна тарана на Сентела, најситна на свет е. Слободно дај и нека си јаде со сирење, зденка, кисело млеко, павлака, крем сир, зависи што има пробано. А за количината не знам што да ти кажам, никогаш не сум мерела колку сум му дала и колку изел. И не ми е јасно како мерите колку грама јаде детето? На вага или според тегличките од бебешка кашичка? Сериозно ми е прашањево, стварно не ми е јасно како мерите во грама.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 14.11.2012 15:00:04 >

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 463
14.11.2012 15:04:09   
miana
I jas nikogas ne meram,i pravam po edno tanjirce pa kolku izede- tolku... Inaku takana jademe odamna veke a imame 10 meseci...Veke prestanav da i blendiram jadenje,samo ja naglecuvam so viluska po malce i krkame.... Imame porbano zdenka,sirenje,jogurt,pavlaka,jufki,tarana - se sto e mlecno...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 464
14.11.2012 15:09:13   
AnnaMolly RR
Браво, миана, што не и блендираш на госпоѓицата! И да и даваш веќе се да си јаде, 10 месеци си има, тамам си е. Мојата вечна филозофија - што порано се почне со воведување нормална храна (мислам на ручек домашен, не на ќебапи и хамбургери), подобро и за дете и за мама. Филип на 10-11 месеци веќе јадеше буквално секаква манџичка дома што правев, само без многу бибер. А инаку ставав и вегета и запршка и се живо и диво ние што јадеме. Затоа сега нема што не јаде и не памтам кога последен пат сум зготвила нешто специјално за него.

Live and let live

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 465
14.11.2012 15:14:30   
kikicka
Икана ти на рвоето дете треба се сега да даваш, веќе се смее за месец е 1 годинка. Така даа не се ограничувај оваа смее ова не рано е.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 466
14.11.2012 16:26:07   
Ikana
Meram spored teglichkite na Hipp, onie golemite. Ok znaci moze tarana da jade i jufki. Pavlaka i nemam dadeno, nitu krem sir, ete toa ke bide naredno. Probavme inaku cokolado, portokal, sirenje, maslinki, mango..... zolcka i leb veke odamna i davam, jogurt i kiselo mleko isto, a kashite so kravjo mleko i gi pravam.

Ne sme zakasnile so nisto, taman ni e redot. Nikoj ne ne brka, uzivkame poleka vo se. user posted image

< Поракaта ја уредил Ikana -- 14.11.2012 16:28:33 >

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 467
14.11.2012 21:31:22   
Ring
Nie deneska prv pat probavme kiselo mleko mesano so palenta i ne go sakase
Prvo pravese kiseli faci , pa posle kako da se davese, se zakasluvase ...ne i se bendisa user posted image user posted image user posted image
I dadov Ideal Sipka .

Ama za 2-3 dena ke probame pak...ke go pomesam so nekoja zelencukova kasicka i mislam da probam so Bitolsko , toa ne e tolku kiselo

Непосредна врска до пораките: 468
14.11.2012 21:41:06   
elenak
Ринг јас само Битолско и давам, а и мене ми е тоа најубаво. А дали и палента јадевте прв пат? Дека и ќерка ми така правеше на почеток ама оти немав осет за густината на палентата и ми излегуваше малку погуста па изгледа и беше тешко за голтање. 

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 469
14.11.2012 21:44:05   
Ring
Палента сме јаделе до сега , и ја направив малку погуста за да се разреди со киселото млеко , секогаш така ја правам....
до сега сум ја мешала со овошје и не правеше проблем
Ќе пробам со битолско па ќе видеме

Непосредна врска до пораките: 470
16.11.2012 12:46:18   
anaana
user posted image ..

mi donesoja vakva kasicka. ova se dava kako ovosen obrog ili kako uzinka?

< Поракaта ја уредил anaana -- 16.11.2012 12:47:39 >

(Одговор на членот Ring)
Непосредна врска до пораките: 471
16.11.2012 13:07:32   
elenak
Па во зависност од тоа дали вас овошјето ви е оброк или ужинка. И зависи колкава количина би изело user posted image . Моето ако го изеде ова цело два-три саати нема да бара јадење.

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 472
16.11.2012 13:21:09   
anaana
pa vo princip i moevo ne e nekoj jadac. ubavo e cela kasicka da izede ama toa e retkost. jademe eden ovosen obrog jademe i zelencuk za rucek. imame 8 meseci
ama deka ova ovosen jogurt ne znam dali kako uzinka nekolku lazicki da i davam ili namesto ovosnata kasicka

Непосредна врска до пораките: 473
16.11.2012 13:21:30   
Beatris
Ужинка! Ако не се лажам и на самата тегличка пишува дека е меѓуоброк.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 474
16.11.2012 13:26:28   
anaana
da bas sega procitav nazad :))

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Слободно време
predrag

Што правите во слободното време

читам (21%)

гледам ТВ (29%)

слушам музика (2%)

одмарам (13%)

нешто друго (12%)

СЛОБОДНО ВРЕМЕ??? (23%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!