|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
22.11.2012 17:26:24   
Dreamline
Cestitki za marijam za sinceto...goolem da raste user posted image

Inace i jas cuvstuvam stvrdnuvanja uste od 22 nedela a sega sum 32+1. Se trudam poveke da odmaram. Poslednive denovi imav i kako blagi menstrualni bolki- e ovie me plasat. Na lekar sum za dve nedeli pa ke vidime sto ke kazat. Inace za stvrduvanjata jas pijam magnezium, neznam dali i vie zemate. Jas pijam od 12 nedela 2x250.

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 926
23.11.2012 8:21:05   
nadbet
user posted image user posted image user posted image Cestitki Mirjam, da ste zivi i zdravi i momceto golemo da raste, samo radosti da Vi nosi.
Newyork, padme, fidance i jas imam stvrdnuvanja na stomakot kako pominuva vremeto recisi sekoj den, kiselini skoro sekoj 2 den i taka se potesko mi e ama ke se izdrzi nekako. Razmisluvam za ragjanje na gak kaj Jadranka Gorgieva pa ke vidime. Vo dilema sum ama nekako moram da se resham.
So lesno na site i ve user posted image user posted image user posted image utrinski so user posted image user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 927
23.11.2012 10:13:46   
padme
user posted image user posted image Mirjam cestitki mnogu mi e drago sto se pomina kako sto treba cela bremenos se druzime cuvajte se sega domche.user posted image

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 928
23.11.2012 15:27:19   
nadbet
rr-ki zdravo pak! Denes bev kaj maticnata za brisevi e sto mnogu me iznenadi i neznam dali da se raduvam ili da se plasham e toa sto poslednive 4 nedeli namesto da kacuvam na tezina jas sum oslabnala 4 kg. Fala bogu krvnata slika mi e ok kako i razvojot na bebeto ama sepak 4 kg? Toa i si go zabelezuvav ovoj period so namaluvanje na masnite naslagi i namaluvanje na gradite itn samo sepak mi e mnogu cudno za tolku kratko vreme.
Ima li nekoja od vas vakvo iskustvo?
Pozdravuser posted image

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 929
25.11.2012 18:46:27   
Mia malecka
Nadbet, koja nedela si?

Непосредна врска до пораките: 930
25.11.2012 19:12:20   
Mia malecka
Аха, видов на претходната страница, знаци скоро си 33 недела? Мене истото ми се случи и со вагиналниот исцедок со жолта боја и со рапидно намалување на тежина во минатата бременост. Тоа се случи пред време, почна некаде од 28 недела, а јас се породив во 31. Можеби нема врска, мојот гинеколог не можеше да претпостави пред време за што се работи, можеби и толку знаел. Сепак не е лошо да направиш подетални испитувања. Поздрав и се најдобро.

(Одговор на членот Mia malecka)
Непосредна врска до пораките: 931
26.11.2012 4:43:30   
1mama
cestitki mirjam daste zivi i zdravi,user posted image user posted image user posted image segaguskajte se,cuvajte seuser posted image denta koga jasi odev na 15 ti si se porodila.. :)pozdravce do najsrekniteuser posted image roditeli

Непосредна врска до пораките: 932
26.11.2012 13:29:32   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadbet

rr-ki zdravo pak! Denes bev kaj maticnata za brisevi e sto mnogu me iznenadi i neznam dali da se raduvam ili da se plasham e toa sto poslednive 4 nedeli namesto da kacuvam na tezina jas sum oslabnala 4 kg. Fala bogu krvnata slika mi e ok kako i razvojot na bebeto ama sepak 4 kg? Toa i si go zabelezuvav ovoj period so namaluvanje na masnite naslagi i namaluvanje na gradite itn samo sepak mi e mnogu cudno za tolku kratko vreme.
Ima li nekoja od vas vakvo iskustvo?
Pozdravuser posted image

Mislam deka namaluvanjeto na tezinata ne e za raduvanje.
Moj sovet e da si napravis podetalni ispituvanja i razgovor so saglam doktor a ne maticen sto ima vreme pomalku od 5 minuti za razgovor.
Daj Boze da ne e nisto strasno.

Непосредна врска до пораките: 933
26.11.2012 14:55:53   
Фиданче
nadbet , moze i da ne e nisto strasno ako imas nekoj kilogram poveke od prethodno user posted image ili nekoj poseben nachin na ishrana, i drugarkami pri kraj oslabna 2 kg, se popravi vkupno 5 , ama ona imase lista za ishrana od klinika za namaluvanje na pritisokot i i odgovarashe, problemi nemase a bebcheto se rodi 3700. Celo vreme i vikaa malo e ama koga otide na poragjaj super user posted image . Prasaj si sepak i pozdrav !!!

Непосредна врска до пораките: 934
26.11.2012 17:48:02   
nadbet
Vi blagodaram za sovetite! Jas navistina posledniov period namaliv so hranata, nemav apetit i imam mnogu problemi so kiselini no eve sega se obiduvam da jadam poveke. Utre sum na kontrola vo Sistina pa da vidime sto ke kaze drug doktor.
Pozdrav!

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 935
26.11.2012 18:06:25   
nadbet
Mia malecka, sto se sluci so tebe? Za sto stanuvashe zbor ako ne e tajna? Me stavi vo misla sega. Pishi ako mozesh.
Pozdrav!

Непосредна врска до пораките: 936
26.11.2012 22:37:26   
Фиданче
Jas sum34 nedela imam 9-10kg kacheno i mm mi vika malku mi bile, jadi poveke :) a jas normalno jadam ne mi se jade poveke, a i kaj da go vneses toa jadenje, nema mesto user posted image a samo stomak imam zatoa mm mi zbori :p .
Inaku mi stignaa rezultatite od mikrobiologija(uste ne mi se doma) i mi kazaa imam nekoja bakterija user posted image (mislam streptokoka) . Vo chetvrtok ke odam na eho pa i za ova da vidam sto ke mi kaze, malku me zagrizuva ama imam vreme za tretiranje na bakterijata . Ako znae nekoj neka pise za ova user posted image
Pozdrav i so pozitvna misla. So lesno na site user posted image

Непосредна врска до пораките: 937
26.11.2012 22:42:18   
Mia malecka
Da, sekako Nadbet. Ispadna deka imav vaginalna infekcija koja ja ostarela placentata i mi go puknala vodenjakot. A zoltiot vag. iscedok bil od infekcijata i postepeneto otvaranje na grloto na matkata. Inaku rodiv kerka so mala rodilna tezina koja denes ima 3 ipol godini. Fala bogu se dobro ispadna, no samo grizite i stravot ki ostanaa za ovaa bremenost. Pozdrav i ocekuvam ubavi vesti od tebe.

Непосредна врска до пораките: 938
27.11.2012 10:11:35   
padme
Ringerajki jas sum celata vo panika pa da vi pisam vcera bev vo Sistina na kontrola 33 nedela sum od bremenosta i prv pat me stavija na ctg i toa pokaza deka imam kontrakcii a jas ne custvuvav nikakvi bolki sestrata me prasa imas li bolki velam nemam vi kako moze koga imas kontrakcii i odma kaj dr. Gordana, pre glededaa bebuska e 2.150 gr. matkata e zatvorena ama ima rizik za predvremeno poroduvanje i mi stavija inekcii za zreenje na plodot, mi dadoa magnezol da pijam strogo miruvanje i denovive krvna slika da napravam, neli e mnogu rano da se poragjam samo 33-ta nedela sum barem vo 36-ta vlezev, lele ima li nekoj vakvo iskustvo ve molam pistete mi

Непосредна врска до пораките: 939
27.11.2012 12:04:04   
new york
padme isti slucaj sum ko tebe. 32 +1 sum denes i zatoa celo vreme prasuvam dali nekoj cusvuva stvrdnuvanje na stomakot. mene ova mi pocna od 29 nedela.na ctg pokazuva kontrakcii, ama ne onie redovni kontrakcii, ama sepak imam. i mene mi stavija inekcii, mi dadoa pak utrogestan i lezam.i se e cabe celo vreme gi custvuvam. ne da mi e strav nemas pojma kolku.

Непосредна врска до пораките: 940
27.11.2012 12:07:53   
new york
tebe ti rece Gordana deka ima rizik od predvremeno poroduvanje? ti kaza li deka moze da se onie Braxton Hiks kontrakcii sto se custvuvaat vo 8 mesec najveke ili ne ti spomna takvo nesto>

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 941
27.11.2012 12:13:58   
padme
Ne New york ne mi gi spomnaa i mene mi go prodolzi Utrogestanot i mi rece deka ovie kontrakcii na nekoj im gi pokazuval i nemale bolki, a nekoj imale bolki a aparatot ne gi pokazuval samo toa i mi rece deka mozebi ke izdrazam do 9-ti a mezebi i ne satoa preventivno odma mi stavi inekcii za sreenje na plodot, a i stomakot mi nekako spusten denovive i nesonica imam mislam deka 3-4 noki nemam spieno.

Непосредна врска до пораките: 942
27.11.2012 12:43:18   
new york
off lele, i mene mi e mnoogu strav. ja prasa li kakvi se sansite na bebeto ako vo najlos slucaj se rodi porano? mene samo mi se user posted image ne mozam da si uzivam vo bremenosta.

Непосредна врска до пораките: 943
27.11.2012 12:45:40   
new york
ako ti e xa uteha jas sum 3 nedeli so kontrakcii, ama ne znam do koga ke mozam vaka. doctorot mi vika do 34 ako sum izdrzela ke bilo po ok i za bebeto. i moeto tezese 2 kila vo sabotata.

Непосредна врска до пораките: 944
27.11.2012 12:47:43   
nadbet
Padme, Newyork ne se sekirajte. Jas nemav pishano za toa no istoto mi se sluci vo 28gn koga se otvoriv skroz, sreka serklazot drzzi i odma primiv Flosteron 2 dena po 2 apm i vo 31gn uste 2 dena po 2 Flosterona za zreenje pa ete faka bogu so miruvanje, non stop vo krevet i pokraj rizikot od predvremeno poroduvanje seuste ne sum porodena. Da napolnam 33 gn po moznost i 34 gn i ne e veke tolku strasno. Taka da bez panika samo miruvanje, mnogu Magnezium, diazepam po potreba i pozitivna misla i se ke bide ok. Sega sum samo vo panika zaradi slabeenjeto koe veruvam deka e mozebi i od stres pomalku sto jadam zaradi se sto mi se sluci. Inaku ne pishav porano za da ne bide deka non stop nesto kukam i se zalam i panicam. user posted image
Stvrdnuvanje na matkata imam sekoj den i toa kako pominuvaat denovite se pocesto no posle 1 min se vraka matkata vo normala i znam deka se toa tie lazzni kontrakcii.
Ajde samo so pozitivna misla i site ke bideme ok.

Mia malecka jas cekam rezultati od brisevi taka da vodam smetka za se sto bi mozzelo da bide. Pravam i crp od vreme na vreme pa so gospod napred. Milo mi e deka kaj tebe se ispadnalo na kraj ok i deka ste dobri so kerkickata posle toa neubavo iskustvo.
Ve user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 945
27.11.2012 13:04:52   
new york
nedbet srcka kolku cesto gi custvuvas kontrakciite? jas osekam po 3-4 vo rok od 1 saat user posted image inaku za slabeenjeto sto posto ti e na nervna baza. eve i jas gledam od sto se sekiram ne kacuvam kilaza si stojam na istata, a jadam. a bebeto e ponapred za edna nedela. mene magnezium ne osekam da mi pomaga, a pijam 2 po 300 mg. tebe na ctg ti pokazuva li kontrakcii ili ne te stavile?

Непосредна врска до пораките: 946
27.11.2012 13:27:35   
Calisto
Zdravo R Rajki da pisam i jas na temava 39+ nedela stignavme so bebusko, denes bev na 3to CTG kaj mojata maticna Dr, bidejki na klinika primaat samo itni slucai, pa posle pregledot kade Dr konstatirase deka sum otvorena 1-2cm prokrvarev i sega cekame bolkiii i bebusko da ni dojde user posted image So sreka na site taze mamicki i so lesno na site koi se vo iscekuvanje. Naskoro se nadevam ke imame srekni vesti user posted image

Непосредна врска до пораките: 947
27.11.2012 14:22:16   
padme
Nadbet i New york vi blagodaram malku me opustivte deneska otkako spodelivte deka skoro isto ni se slucuva, Nadbet za slabeenjeto mislam deka ne treba da te zagrizuva jas do sega samo 6 kila sum popravena i tolku stojam celo vreme i jaki kiselini imam povrakam pa ne kacuvam kilaza, procitav i ti deka imas kiseli togas sigurno i od griza i od kiselinite pa si simnala kilaza, jas duri posledniov mesec i blago jadam sto prethodno mnogu vnimavav skoro ic da ne jadev a sega i blago jadam pa ne sum kacila kilaza, vcera dr. Gordana mi rece deka tezinata na majkata ne znaci nisto so tezinata na bebeto taa vika neka bide kilazata pomala samo da te bide pregolema, pregolema kilaza pravi dopolnitelni problemi. Ajde devojki so pozitivna misla i da stiskame palci da izdrzime barem do 36-ta nedela

Непосредна врска до пораките: 948
27.11.2012 19:31:02   
Фиданче
Padme da te prasam, zasto te stavija na CTG vo 33 nedela? Ne si imala bolki user posted image . Mene do 33 nedela mi se stvrdnuvashe sromalkot mnogu chesto, a ovaa 34 nedela mi se smiri, poretko mi se stvrdnuva . Mislam deka mi se namesti bebushka poubavo i ne luduva tolku user posted image vo chetvrtok sum na kontrola pa ke vidam sto ke mi kazat. Tebe preventivno te stavile na ctg i deka na privatno vo sistina. Pisi ako mozes i so pozitvni misli. So lesno na site user posted image

Непосредна врска до пораките: 949
27.11.2012 21:28:32   
padme
Fidance ctg-to ne bese na moe baranje vo Sistina im e takva procedurata nad 30-ta nedela sekoj nareden pregled te stavaat na ctg, znaci i jas nemav pojma deka ke me stavat na ctg, samo sto dojdov sestrata mi rece ajde na ctg. Neznam kako e vo drugite klinika jas celo vreme samo vo Sistina odam edinstveno sto krvna slika pravam na maticen lekar se drugo tamu, samo sto nema da se poroduvam tamu.

Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?