Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 24.1.2013 12:03:49
lady_05
Vcera bevme na kontrola i sme 9n+5d bebusot e 28.61mm slusnavme pak srceva akcija 183 bea otcukuvanjata nema povekje utrogestana samo folna i magnezium po edno i sledna kontrola za otprilika 3 nedeli pa posle na GAK za daunov i PRISCA a da i proverka na krvna slika ednas mesecno
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 27.1.2013 23:19:01
Melanija RR
lady_05 ти го дадоа телефонскиот број од ГАК за закуваже за скрининг (даунов и сл.)?Ако го имаш пиши ми го во пп. Јас денес сум 10н+2д и се е исто ,се е ок,едвај чекам контрола за 1,5 недела
Кај сте тазе трудници ве нема,да не спиете многу?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.1.2013 19:08:03
skakul
zdravo trudnici!od denes i jas sum vo vasata kategorija.denes na test na urina izlegov pozitivna jeeeeeeeeees!me interesira koga treba da posetam ginekolog vednas ili naredna nedela.posledna menstr.imav na 24 dekemvri a trebase da dobijam na 21 sega.vtoro dete mi e ama nisto ne pametam,odamna bese kerka mi e 7 godini.fala vi i se nadevam na idna druzba
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.1.2013 19:13:57
Melanija RR
skakul добре дојде повторно во трудници честитки да си имаш убава бременост Мислам дека си точно 5 недели бремена според последен циклус,јави се кај матичен гинеколог ќе ти каже кога да дојдеш за ехо ,мислам дека неделава ќе се види точкичка на екранот
Се надевам сега почесто ќе не дружиш на форумов
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.1.2013 19:17:59
iviv
skakul cestitki i so lesno vo tvojata vtora bremenost edna nedela od docnenjeto na menzisot i mozes da odis na pregled dovolno e od 24 plus edna nedela dodadi ....pozdravce
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 28.1.2013 22:33:10
lady_05
Melanija koga go prasav doktorot dali se zakazuva mi rece demek ko da se zakazuvalo ama ne mi kaza nisto konkretno jas sum dr nedela na pregled pa ako mi dade br ke ti pisam a ako go cuva drugarka mi ke ti pisam zosto ona pravese PRISCA pred mesec dena pa ako go cuva obavezno ke ti pisam, a za spienjeto ufff ama sekade samo krevet gledam
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.1.2013 14:27:08
skakul
devojki zdravo! zakazav pregled za vo cetvrtok,ama ke puknam dotogas.nemam nikakvi simptomi osven poz.test,dali moze da e lazno poz.?ni spijam,ni jadam,ni me boli nesto.koj ke ceka do cetvrtok.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 29.1.2013 15:48:30
iviv
jas mislam deka lazno pozitiven test ne postoi osven ako si primila prgnil inekcija toa e vo slucaevi na sterilitet ,moze da se sluci lazno negativen no ne i lazno pozitiven tocno i da e crtkata bledo crvenka
Melanija jas prasav za PRISCA ne se zakazuva samo se ide vo drzavna dole vo labaratorija so merkite sto ke ti gi napravi doktorot i normalno so upad od maticen
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 30.1.2013 18:01:37
lady_05
Melanija i mene mi kaza doktorkata deka ne se zakazuvalo deka samo so merkite se islo, a drugarka mi ne go cuvala brojot .Skakul i jas nemav nikakvi simptomi na pocetokot nit gadenje nit nisto ne se sekiraj uzivaj i ke se uveris vo cetvrtok deka e se ok, jas duri pravev i proverka preku krv oti nemozev da cekam do pregledot dzabe dadeni pari ama ke poludev od cekanje, ajde te cekame vo cetvrtok so ubavi vesti pa i ti da ne druzis tuka
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 31.1.2013 17:23:40
Melanija RR
lady_05 за приска преку крв и Ивив пиша не се закажува ама за скринингот за да ги имаш мерките се закажува
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 31.1.2013 17:34:23
lady_05
Uf pa togas zosto ova doktorive ne ni kazuvaat so vreme mene dvajca ginekolozi mi kazaa deka nemoralo da se zakazuva deka treba samo so poslednite merenja da se otide aj sea najdi im go krajot aj ako doznaes brojce kazi zosto jas imam zakazano kaj maticniot dur dr nedela a ke bidam veke kraj na 11, i me interesira kolkava bese srcevata akcija na vaseto bebule kaj mene vcera bese 189 da ne e mn a doktorot nisto ne mi kaza a jas malce prokrvarev pa zatoa bev i na pregled a za toa otkako procitav vo izvestajot se zacudiv, ima mesto za panika ili
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 31.1.2013 17:54:32
skakul
devojki eve me i mene.bev na lekar .5ta nedela i 5 dena sum.zolto kese ili telo ima no ne se zabelezuva srceva akcija.dr.mi rece deka toa e normalno i deka srceva akcija ima posle 6ta nedela.mi dade utrogestan vaginaleti i folna koja veke ja primam i pred da zabremenam.idniot petok pak na kontrola.ke pobudalam uste edna nedela,edvaj ja pominav i ovaa raseana" ni na nebo ni na zemja" bev sega uste edna.pisete mi dali i kaj vas bilo vaka?pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 31.1.2013 19:26:39
Melanija RR
skakul и јас на прва контрола бев 5н+5д и немаше срцева реакција а на следен преглед 7н+5д си имаше срце ,уживај си има време
lady_05 незнам колку биле откцаите на срцето кај матилна не даваат наод само сликичка што ти се увртело зошто да не е добро не си создавај јадови без никаква основа туку уживај
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 1.2.2013 9:28:55
iviv
i jas porviot pat koga bev na pregled bev 5 nedela se gledase sakus zolcno kese i plod no nemase seuste srceva akcija posle edna nedela negde kraj na 6 nedela kaj dvete bebuski imase srceva akcija ,pulsot kaj bebinjata e pogolem ni jas isto ne ni se zamarav so toa bidejki da ne bese nesto vo red ke spomnese doktorot i na nareden pregled mislem deka do volku ne treba opteretuvanje ostavete da si tecat rabotite kako sto treba . Skakul na nareden pregled veke se ke se vidi olabavi se
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.2.2013 9:22:23
milmamica
ЕЈ..ПА 7 ММ НЕ Е МАЛ ПЛОД ЗА ВО 6-ТА НЕДЕЛА.... ЕВЕ ПРОЧИТАЈ ПО САЈТОВИТЕ ЗА БРЕМЕНОСТ, ЌЕ ВИДИШ... ЈАС МИСЛАМ ДЕКА СЕКОЕ БЕБ РАЗГЛИЧНО СЕ РАЗВИВА И ДЕКА НЕМА МЕСТО ЗА ПАНИКА..... А ВОЕДНО ДРЖИ И ТОА ДЕКА МОЖЕБИ ПОДОЦНА СИ ЗАБРЕМЕНИЛА... МИСЛАМ ДЕКА НЕМА МЕСТО ЗА СЕКИРАЊЕ...УЖИВАЈ..СИ
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.2.2013 9:56:09
milmamica
user posted image user posted image user posted image ЗДРАВО ТРУДНИЧКИ... ЈАС СУМ НОВА НА ФОРУМЧЕВО, А БРЕМЕНА СУМ 8 НЕДЕЛИ....ОДНОСНО, НЕЗНАМ КАКО СЕ СМЕТА ТОЧНО СУМ 8 НЕД. И 2 ДЕНА....ИЛИ СЕ ВЕЛИ 9-ТА НЕДЕЛА....?? ШТО ВИ СЕ СЛУЧУВАЛО ВО ОВАА НЕДЕЛА....И ДАЛИ ВИ СЕ ПОЗНАВАЛО МЕШЕТО... КАЈ МЕНЕ НА ПР. СЕ ПОЗНАВА И ТОА ОСОБЕНО ПОД ПАПОКОТ, А ОБЛЕКАТА КОЈА ЈА НОСЕВ ПРЕД ДА ЗАБРЕМЕНАМ НЕМА ШАНСИ ДА ЈА НАТНАМ.....ИНАКУ ИМАМ РЕТКО ВРТОГЛАВИЦИ, МАЧНИНИ ОСОБЕНО НАВЕЧЕР...МИ СЕ ЈАДЕ ПА НЕ МИ СЕ ЈАДЕ, ЛИЦЕТО МИ СЕ ИСФРЛА СО СИТНИ БУБУЛИЧКИ (А СУМ ИМАЛА ПЕРФЕКТНА КОЖА ДО СЕГА).....ПРОМЕНИ КОЛКУ САКАШ..... КАКО СТЕ МИ ВИЕ? БЕВТЕ ВО ОВАА НЕДЕЛА НА УЗ....КОЛКАКВО ТРЕБА ДА Е БЕБУВЧЕТО... ХАХХА ИАКО МИ Е 2-РА БРЕМЕНОСТ, АМА ЕПТЕН СУМ ВО „ОУТ“, СЕ СУМ ЗАБОРАВИЛА..... ПОЗДРАВ МАМИЧКИ....БРЕМЕНОСТ СО ЛЕСНОТИЈА ИСКРЕНО ВИ ПОСАКУВАМ.....user posted image user posted image user posted image
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.2.2013 16:14:00
Cvekelencule
Zdr mamicki eve me i mene vo ovaa tema jas sum bremena skoro 6 nedeli srceva akcija nemase nekni koga bev i mi zakaza doktorkata da pojdam vo sreda za srceva akcija pa ke vidime so ke bidi samo da bidam pozitivna i da ne mu ja mislam mnogu
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 2.2.2013 17:16:36
Simona_k
milmamica и мене ми е втора бременост рачунам исто како тебе 28недела и 4 дена тоа е 29та ваљда зошто 28ма нели е исполнета?А во првата бременост си рачунав во месеци,кога одев на контрола матичниот ми кажуваше сега си 6 ти месец ќе правиме ова...Поим немав ни која недела се породив се мислев 38 а сега пред некој ден читам во отпусната листа 39 Cvekelencule не се плаши рано е па не е ни оформено човечето,само кесичката со водичка кај што ќе пркне обично 8ма недела се гледа најубаво почекај си уште една недела па оди и пак види ти посакувам мнооооогу среќа едно убаво да си видиш па пиши ни ќе те мислам сега