Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.2.2013 9:27:25
iviv
ranicko e pocekaj zavisi koga e zacnato moze si 6 nedela ama ako fateno na kraj pomalku si ke se pokaze ic da ne mu ja mislis ke izlese od nekoja strana
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.2.2013 10:14:30
surce
здраво мамички еве и јас да пријавам, во средата бевме на контрола и имаше срцева акција
заради спонтаниот што го имав пред 6 месеци, мене ми препорачаа мирување па веќе 3 недела сум во кревет и нормално веќе почнав да збесмувам.
вчера нешто се изнервирав и се расплакав (ама убаво си се исплакав), посеизгледа и утрогестанот ми влијаеше сега сум во паника нешто да не му се случило на моето малецко (а денес влегов во 7 недела) има ли некоја вакво искуство?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.2.2013 19:50:47
kikicka
Добро вечер идни мамички. Јас влегувам во 7 г.н Инаку сум супер освен што навечер ми се гади и се ми мириса друго нема. Ова ми е втора бременост после 2 ипол години, па ќе видиме како ќе биде понатаму.
< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 3.2.2013 19:52:11 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.2.2013 11:48:53
kikicka
Леле спанкиии ниедни абе јас сум станата од 8 ама ич неможам да спијам деновиве незнам зошто, изгледа од киселиниве навечер ама најдов чаре Вода со лимон.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.2.2013 12:17:14
Ema$
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
Леле спанкиии ниедни абе јас сум станата од 8 ама ич неможам да спијам деновиве незнам зошто, изгледа од киселиниве навечер ама најдов чаре Вода со лимон.
Jas mislev samo mene me druzi ova nesonicava...site mi vikaat sega samo ke ti se spie,a jas legnuvam vo 00, a vo 4 sabajle stanuvam naspana sekoj den .
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.2.2013 12:57:56
Melanija RR
И јас знам со денови ноќе да неспијам убаво,неудобно но штом се раздени покасно околу 7 саат најслатко заспивам па терам до кај 10. Затоа пак после 14 часот ве фаќа дремка,1-1,5 саат си преспивам, а си легнам покасно накај 18 ч. е тогаш и 2 саати спијам.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.2.2013 14:25:46
kikicka
Незнам , ама во првата бременост повеќе дремка ме фаќаше а сега не. Сега додека ја успивав Л сум задремала и јас едно 15 мин и станав треба некој ручек да спреми
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.2.2013 15:24:09
princessa
mene za kiselinite mi pomaga caj od gumbir, malku e pikanten ama pomaga navistina. I jas nemozam nekoi veceri da spijam mnogu a plus moja Natalija stanuva vo 8 sabajle
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.2.2013 17:23:11
Ema$
Sega mi e polesno...jas se mislev samo mene promenive me teraat na 4 saati spienje maksimum :))) i aj da ve prasam....stvarno ne treba da se farbam do 3-ti mesec ? Site razlicno mi kazaa,pa vikam da si prasam tuka najsigurno mi e
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.2.2013 22:34:46
lazojka85
zdravo mamicki idni i segasni da se javam i jas odamba se nemam ujluceno. jas sum veke 12 ta nedela i edvaj cekam da odam na sl kontrola za 10 dena da go vidam bebusot i da vidime za pol ako se vidi. inaku za PRISCA- ta mojata dr rece deka nema potreba da se pravi prvo zasto e nameneta za nad 35 god, za lica koi imaat nekoj od fam so nekoja bolest ili ako imalo bolest so povisoka temp vo pocetok na bremenosta. sepak toa e individualno i kako sto rece i ona ostanuva na nas da resime sali ke ja pravime. sto se odnesuva za farbanjeto i jas prasuvav segde i citav i vo razni knigi i nigde ne pisuva deka farbanjeto moze so sigurnost da mu nasteti na bebeto. jas se farbam i znam mnogu trudnici koi isto se farbaat no gkedam dur mi stoi farbata da nosam maska da ne ja vdisuvam bojata zasto mi smeta mirisot.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 5.2.2013 8:48:18
kikicka
Добро утро! Како спиевте??? Јас така така пак месечарев во ниедно време Инаку Принцесса за фарбањето ако ти е толку шубе, користи фарба без амонијак и готово. Многу трудници се фарбаат така да немај гајле не ќе одиш така несредена Мене пак ми почнаа киселините ама ќесе напијам вода со лимон. Избегавам апчиња за киселини.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 5.2.2013 10:18:44
princessa
lazojka85 i jas ne pravev prisca ni vo prva bremenost nitu pak sega vo vtorata. Toa se testovi samo koi pokazuvaat odredena verojatnost deteto da se rodi so sindrom ili ne no ne nudat nekoja sigurnost. Nikoj nemoze da ti potvrdi deka ke rodis dete bez sindrom 100%. Mene lekarot mi kaza deka verojatnosta e 90%. Duri se slucuvalo trudnici so super rezultati da rodat dete so daunov sindrom a zeni so visok rizok da rodat zdravi deca. Na skriningot sto se pravi megu 20-22 nedela moze da se vidat mnogu raboti. Da uzivame vo bremenosta i na kraj kraista se e bozja vojla.
ИЗВОРНА ПОРАКА: lazojka85
zdravo mamicki idni i segasni da se javam i jas odamba se nemam ujluceno. jas sum veke 12 ta nedela i edvaj cekam da odam na sl kontrola za 10 dena da go vidam bebusot i da vidime za pol ako se vidi. inaku za PRISCA- ta mojata dr rece deka nema potreba da se pravi prvo zasto e nameneta za nad 35 god, za lica koi imaat nekoj od fam so nekoja bolest ili ako imalo bolest so povisoka temp vo pocetok na bremenosta. sepak toa e individualno i kako sto rece i ona ostanuva na nas da resime sali ke ja pravime. sto se odnesuva za farbanjeto i jas prasuvav segde i citav i vo razni knigi i nigde ne pisuva deka farbanjeto moze so sigurnost da mu nasteti na bebeto. jas se farbam i znam mnogu trudnici koi isto se farbaat no gkedam dur mi stoi farbata da nosam maska da ne ja vdisuvam bojata zasto mi smeta mirisot.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 10:33:23
iviv
zdravo devojki jas bev na doktor i veke sum kraj na 12 nedela si gi vidov dvete bebuski lele kolku mrdaa dusicinja moi celi bebinja presrekna sum . ima samo nesto sto me zagrizi mnogu kaj ednoto bebence postelkata bese minimalno pododlepena ,a kaj drugoto bebence imase mnogu mal hematom na postelkata barem taka mi kazaa ,no i malku prokrvarev vcera bas na den koga mi bese zakazana i kontrolata mi stavija progesteren inekcija ,a utrogestan sekako primam od samiot pocetok bidejki sme zacnati po pat na IVF.Eve i nokeska imav kafev iscedok i deneska nekako pomalku.Se izbezumiv mnogu se nasekirav a ne citam bas ubavi raboti okolu ova ama se nadevam mnogu na gospod da e so mene da mi gi cuva bebinjata kako sto me napravi srekna do sega taka i ponataka.ve molam od vas ako ima nekoe iskustvo kazete mi ke mi pomognete mnogu .
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 13:01:30
dostickage
Iviv mojata koleska vo prvata bremenost imala hematom na postelkata i dobila obilno krvarenje vo prviot trimestar. So terapija so Progesteron , situacijata se ima smireno i sega devojcenceto e 6,5 godinki. Vo megjuvreme si rodi i voroto bebence bez nikakov problem.
Bi ti rekla i da miruvas , ne tolku poradi hematomot tuku poradi odlepuvanjeto na vtorata postelka. Dokoklku si vo moznost moja preporaka e da miruvas sto povekje.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 14:25:37
Ema$
Dragi RR , da se pofalam . Bevme na kontrola , 5 nedela+2 dena sum denes.......gi vidov dvete bebuski . Presrekjna sum !!! Ubavo se postaveni gore , se e vo najdobar red...daj Boze taka da e do kraj Ve guskam site .
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 18:25:35
Melanija RR
iviv штом ти дале терапија се ќе се среди продолжи да веруваш како и сега и двете ќе бидат умни и ќе си растат
Ema$ за двете
Да ви кажам мене деновиве ме фаќа криза веќе поминаа 4 недели од последна контрола.утре сум 12 недела а на контрола во понеделник , некоја језа неможам да дочекам да видиме дали е се во ред на моменти сум вознемирена а на моменти сум старата полна со убави мисли.Како е кај вас?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 18:38:07
iviv
Eve me pak deneska bidejki imav pak krvarenje i toa po crveno se ispalsiv i oditov na klinika me pregleda d-r tofovski koj i predhodnite laparaskopii mi gi pravese on mi rece deka ne gleda odlepuvanje nego sega pa ima placenta previa ,e veke navistina neznam sto da mislam i ne zanam od sto da se plasam poveke otkaciv neka me cuva gospod i mene i moite bebinja jas pravam se t.e ama bas nisto ne pravam lezam ,inace bebinjata se super odlicno napreduvaat i dobro se postaveni i mnogu mrdaaaaaaat
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 19:36:07
Melanija RR
Ивив фала на поддршката ние имавме природни предиспозиции од двете страни за близнаци ама сме прво колено е нашите деца имаат можност за две
Твоите мнгу мрдаат леле баш убаво е чуството ,едвај чекам,а ова за плацентата изгледа не е ништо и се ќе биде ок нешто невиделе како што треба како што разбрав
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.2.2013 19:37:47 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 20:48:20
iviv
ma pojma nemam vcera maticniot rece pododlepena e ama se nadevame deka od progesteronot ke se zalepi,a na drugata postelka mal hematom si vikam dobrooooo ajde ke bide do ovde izdrzav silna sum se ke bide e denska bidejki pak prokrvarev no ne vo golema kolicina ali dovolno da te izvadi od pamet koga ne znaes i doktorov mi vika jas ne gledam odlepuvanje tuku postelkata na ednoto bebe e dole kako placenta previa ama mi vika ne sekiraj vo pogolemite slucaevi vaka vo prvo ili vtoro tromoesecije bidejki ima poveke mesto se povlekuvaat nagore i taka pamet da nemas ama rekov deka ne se nerviram ke si bideme dobri jas i moite dve . Pa vcera duri ednoto mi mafna ahahhahaha i doktorot mu mafta i mu vika zdravoo . So silna mama mora i bebuskite moi da se silni
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 20:53:51
Melanija RR
Ивив и да знаеш дека ќе си бидете добри само мора да бидеме позитивни Си мафнавте леле убавини
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 23:28:10
kikicka
Леле јас на моменти се заборавам дека сум Незнам, дали зошто ми е втора бременост и ради обврски други, некако не обрнувам внимание, а некогаш па така трудно се осеќам што се ќе изедам.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 7.2.2013 23:35:49
Nate76
Iviv junace samo ostani si pozitivna i stom e vo red so bebuskite nemas gajle Lele bas mi e kruivo sto ti se slucuva ova so krvarenjeto , abe kolku da ne e raat covek ama ke si izdrzat malite borci na mama Stiskam palci se da bide dobro do krajot na bremenosta , a ke bide sigurno Ema dobredojde vo klubot na bliznaci