|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
3.2.2013 9:27:25   
iviv
ranicko e pocekaj zavisi koga e zacnato moze si 6 nedela ama ako fateno na kraj pomalku si ke se pokaze ic da ne mu ja mislis ke izlese od nekoja strana user posted image

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1526
3.2.2013 10:14:30   
surce
здраво мамички
еве и јас да пријавам, во средата бевме на контрола и имаше срцева акција user posted image

заради спонтаниот што го имав пред 6 месеци, мене ми препорачаа мирување па веќе 3 недела сум во кревет user posted image и нормално веќе почнав да збесмувам.

вчера нешто се изнервирав и се расплакав (ама убаво си се исплакав), посеизгледа и утрогестанот ми влијаеше user posted image
сега сум во паника нешто да не му се случило на моето малецко user posted image (а денес влегов во 7 недела)
има ли некоја вакво искуство?

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1527
3.2.2013 19:50:47   
kikicka
Добро вечер идни мамички. Јас влегувам во 7 г.н Инаку сум супер освен што навечер ми се гади и се ми мириса друго нема. Ова ми е втора бременост после 2 ипол години, па ќе видиме како ќе биде понатаму.

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 3.2.2013 19:52:11 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот surce)
Непосредна врска до пораките: 1528
4.2.2013 11:48:53   
kikicka
Леле спанкиии ниедни абе јас сум станата од 8 ама ич неможам да спијам деновиве незнам зошто, изгледа од киселиниве навечер ама најдов чареuser posted image Вода со лимон.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1529
4.2.2013 12:17:14   
Ema$

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Леле спанкиии ниедни абе јас сум станата од 8 ама ич неможам да спијам деновиве незнам зошто, изгледа од киселиниве навечер ама најдов чареuser posted image Вода со лимон.

Jas mislev samo mene me druzi ova nesonicava...site mi vikaat sega samo ke ti se spie,a jas legnuvam vo 00, a vo 4 sabajle stanuvam naspana sekoj den user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1530
4.2.2013 12:57:56   
Melanija RR
И јас знам со денови ноќе да неспијам убаво,неудобно но штом се раздени покасно околу 7 саат најслатко заспивам па терам до кај 10.
Затоа пак после 14 часот ве фаќа дремка,1-1,5 саат си преспивам, а си легнам покасно накај 18 ч. е тогаш и 2 саати спијам.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1531
4.2.2013 14:25:46   
kikicka
Незнам , ама во првата бременост повеќе дремка ме фаќаше а сега не. Сега додека ја успивав Л сум задремала и јас едно 15 мин и станав треба некој ручек да спреми user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1532
4.2.2013 15:24:09   
princessa
mene za kiselinite mi pomaga caj od gumbir, malku e pikanten ama pomaga navistina. I jas nemozam nekoi veceri da spijam mnogu a plus moja Natalija stanuva vo 8 sabajleuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Непосредна врска до пораките: 1533
4.2.2013 17:23:11   
Ema$
Sega mi e polesno...jas se mislev samo mene promenive me teraat na 4 saati spienje maksimum :)))user posted image i aj da ve prasam....stvarno ne treba da se farbam do 3-ti mesec ? Site razlicno mi kazaa,pa vikam da si prasam tuka najsigurno mi e user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1534
4.2.2013 22:34:46   
lazojka85
zdravo mamicki idni i segasni user posted image
da se javam i jas odamba se nemam ujluceno. jas sum veke 12 ta nedela i edvaj cekam da odam na sl kontrola za 10 dena da go vidam bebusot i da vidime za pol ako se vidi.user posted image
inaku za PRISCA- ta mojata dr rece deka nema potreba da se pravi prvo zasto e nameneta za nad 35 god, za lica koi imaat nekoj od fam so nekoja bolest ili ako imalo bolest so povisoka temp vo pocetok na bremenosta. sepak toa e individualno i kako sto rece i ona ostanuva na nas da resime sali ke ja pravime.
sto se odnesuva za farbanjeto i jas prasuvav segde i citav i vo razni knigi i nigde ne pisuva deka farbanjeto moze so sigurnost da mu nasteti na bebeto. jas se farbam i znam mnogu trudnici koi isto se farbaat no gkedam dur mi stoi farbata da nosam maska da ne ja vdisuvam bojata zasto mi smeta mirisot.

pozz mamicki

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1535
5.2.2013 8:48:18   
kikicka
Добро утро! Како спиевте??? Јас така така пак месечарев во ниедно времеuser posted image
Инаку Принцесса за фарбањето ако ти е толку шубе, користи фарба без амонијак и готово. Многу трудници се фарбаат така да немај гајле не ќе одиш така несреденаuser posted image Мене пак ми почнаа киселините ама ќесе напијам вода со лимон. Избегавам апчиња за киселини.

(Одговор на членот lazojka85)
Непосредна врска до пораките: 1536
5.2.2013 10:18:44   
princessa
lazojka85 i jas ne pravev prisca ni vo prva bremenost nitu pak sega vo vtorata. Toa se testovi samo koi pokazuvaat odredena verojatnost deteto da se rodi so sindrom ili ne no ne nudat nekoja sigurnost. Nikoj nemoze da ti potvrdi deka ke rodis dete bez sindrom 100%. Mene lekarot mi kaza deka verojatnosta e 90%. Duri se slucuvalo trudnici so super rezultati da rodat dete so daunov sindrom a zeni so visok rizok da rodat zdravi deca. Na skriningot sto se pravi megu 20-22 nedela moze da se vidat mnogu raboti. Da uzivame vo bremenosta i na kraj kraista se e bozja vojla.
ИЗВОРНА ПОРАКА: lazojka85

zdravo mamicki idni i segasni user posted image
da se javam i jas odamba se nemam ujluceno. jas sum veke 12 ta nedela i edvaj cekam da odam na sl kontrola za 10 dena da go vidam bebusot i da vidime za pol ako se vidi.user posted image
inaku za PRISCA- ta mojata dr rece deka nema potreba da se pravi prvo zasto e nameneta za nad 35 god, za lica koi imaat nekoj od fam so nekoja bolest ili ako imalo bolest so povisoka temp vo pocetok na bremenosta. sepak toa e individualno i kako sto rece i ona ostanuva na nas da resime sali ke ja pravime.
sto se odnesuva za farbanjeto i jas prasuvav segde i citav i vo razni knigi i nigde ne pisuva deka farbanjeto moze so sigurnost da mu nasteti na bebeto. jas se farbam i znam mnogu trudnici koi isto se farbaat no gkedam dur mi stoi farbata da nosam maska da ne ja vdisuvam bojata zasto mi smeta mirisot.

pozz mamicki

Непосредна врска до пораките: 1537
5.2.2013 18:51:32   
lazojka85
tocno :)) kako gospod nikoj ne e..

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1538
7.2.2013 10:33:23   
iviv
zdravo devojki jas bev na doktor i veke sum kraj na 12 nedela si gi vidov dvete bebuski lele kolku mrdaa dusicinja moi celi bebinja presrekna sumuser posted image user posted image . ima samo nesto sto me zagrizi mnogu kaj ednoto bebence postelkata bese minimalno pododlepena ,a kaj drugoto bebence imase mnogu mal hematom na postelkata barem taka mi kazaa ,no i malku prokrvarev vcera bas na den koga mi bese zakazana i kontrolata mi stavija progesteren inekcija ,a utrogestan sekako primam od samiot pocetok bidejki sme zacnati po pat na IVF.Eve i nokeska imav kafev iscedok i deneska nekako pomalku.Se izbezumiv mnogu se nasekirav a ne citam bas ubavi raboti okolu ova ama se nadevam mnogu na gospod da e so mene da mi gi cuva bebinjata kako sto me napravi srekna do sega taka i ponataka.ve molam od vas ako ima nekoe iskustvo kazete mi ke mi pomognete mnogu .user posted image

< Поракaта ја уредил iviv -- 7.2.2013 10:38:12 >

Непосредна врска до пораките: 1539
7.2.2013 13:01:30   
dostickage
Iviv mojata koleska vo prvata bremenost imala hematom na postelkata i dobila obilno krvarenje vo prviot trimestar. So terapija so Progesteron , situacijata se ima smireno i sega devojcenceto e 6,5 godinki. Vo megjuvreme si rodi i voroto bebence bez nikakov problem.

Bi ti rekla i da miruvas , ne tolku poradi hematomot tuku poradi odlepuvanjeto na vtorata postelka.
Dokoklku si vo moznost moja preporaka e da miruvas sto povekje.

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1540
7.2.2013 14:25:37   
Ema$
Dragi RR , da se pofalam user posted image . Bevme na kontrola , 5 nedela+2 dena sum denes.......gi vidov dvete bebuski . Presrekjna sum !!! Ubavo se postaveni gore , se e vo najdobar red...daj Boze taka da e do kraj user posted image Ve guskam site user posted image .

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1541
7.2.2013 18:25:35   
Melanija RR
iviv штом ти дале терапија се ќе се среди продолжи да веруваш како и сега и двете user posted image ќе бидат умни и ќе си растат user posted image

Ema$ user posted image user posted image за двете user posted image user posted image

Да ви кажам мене деновиве ме фаќа криза веќе поминаа 4 недели од последна контрола.утре сум 12 недела а на контрола во понеделник , некоја језа неможам да дочекам да видиме дали е се во ред на моменти сум вознемирена а на моменти сум старата полна со убави мисли.Како е кај вас?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1542
7.2.2013 18:38:07   
iviv
Eve me pak deneska bidejki imav pak krvarenje i toa po crveno se ispalsiv i oditov na klinika me pregleda d-r tofovski koj i predhodnite laparaskopii mi gi pravese on mi rece deka ne gleda odlepuvanje nego sega pa ima placenta previa ,e veke navistina neznam sto da mislam i ne zanam od sto da se plasam poveke otkaciv user posted image neka me cuva gospod i mene i moite bebinja jas pravam se t.e ama bas nisto ne pravam lezam ,inace bebinjata se super odlicno napreduvaat i dobro se postaveni i mnogu mrdaaaaaaat user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1543
7.2.2013 19:23:34   
iviv
Melanija sega koga ke go vidis rastracno niz stomak ke ti olesni i mene mi bese mila taka normalno e user posted image .

Ema pa jas sega prv pat gledam deka i kaj tebe se dve leleeeee ne mi se veruva se naredivme so bliznacive bas mi e drago user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1544
7.2.2013 19:36:07   
Melanija RR
Ивив фала на поддршката user posted image ние имавме природни предиспозиции од двете страни за близнаци ама сме прво колено е нашите деца имаат можност за две user posted image

Твоите user posted image user posted image мнгу мрдаат леле баш убаво е чуството ,едвај чекам,а ова за плацентата изгледа не е ништо и се ќе биде ок user posted image нешто невиделе како што треба како што разбрав

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.2.2013 19:37:47 >

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1545
7.2.2013 20:48:20   
iviv
ma pojma nemam vcera maticniot rece pododlepena e ama se nadevame deka od progesteronot ke se zalepi,a na drugata postelka mal hematom si vikam dobrooooo ajde ke bide do ovde izdrzav silna sum se ke bide user posted image e denska bidejki pak prokrvarev no ne vo golema kolicina ali dovolno da te izvadi od pamet koga ne znaes i doktorov mi vika jas ne gledam odlepuvanje tuku postelkata na ednoto bebe e dole kako placenta previa ama mi vika ne sekiraj vo pogolemite slucaevi vaka vo prvo ili vtoro tromoesecije bidejki ima poveke mesto se povlekuvaat nagore i taka pamet da nemas ama rekov deka ne se nerviram ke si bideme dobri jas i moite dve user posted image user posted image .
Pa vcera duri ednoto mi mafna ahahhahaha i doktorot mu mafta i mu vika zdravoouser posted image .
So silna mama mora i bebuskite moi da se silni user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил iviv -- 7.2.2013 20:51:38 >

Непосредна врска до пораките: 1546
7.2.2013 20:53:51   
Melanija RR
Ивив и да знаеш дека ќе си бидете добри само мора да бидеме позитивниuser posted image
Си мафнавте user posted image леле убавини

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1547
7.2.2013 21:04:06   
Ema$
Melanija , Iviv ......user posted image user posted image user posted image Se ke bide vo red , bez panika neli ! user posted image Hrabri mamicki ste vie , a uste pohrabri se maliteuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 1548
7.2.2013 23:28:10   
kikicka
Леле јас на моменти се заборавам дека сумuser posted image user posted image Незнам, дали зошто ми е втора бременост и ради обврски други, некако не обрнувам внимание, а некогаш па така трудно се осеќам што се ќе изедам.user posted image

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1549
7.2.2013 23:35:49   
Nate76
Iviv junace user posted image user posted image samo ostani si pozitivna i stom e vo red so bebuskite nemas gajle user posted image Lele bas mi e kruivo sto ti se slucuva ova so krvarenjeto , abe kolku da ne e raat covek ama ke si izdrzat malite borci na mama user posted image user posted image Stiskam palci se da bide dobro do krajot na bremenosta , a ke bide sigurno user posted image
Ema dobredojde vo klubot na bliznaci user posted image

Непосредна врска до пораките: 1550
Страница:   <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Бањање на детето
vesna_kr

Колку често го бањате Вашето дете?

секој ден (72%)

секој втор ден (8%)

преку 2 дена (4%)

2 пати неделно (8%)

еднаш неделно (8%)

Број на сите гласови: 25

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!