Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.1.2013 12:15:48
princessa
dobredojde lazojka vo klubot imaj lesna bremenost. E sega da ti kazam za macninite, ili ke ti traat kratko ili ke gi imas celodnevno vo cijasto grupa spagam jas iako veke sum vo 13ta nedela. Mi rekoa deka pomagalo vitamin B6 no mene ne mi pomogna vednas go povrakam. Probaj so bake rolls ili krekeri, nekoi integralni kolaci. Mene skoro od se mi se losi i povrakam, ma da sega poretko povrakam no macninite se celodnevni. Taka mi bese i so prvoto dete ma da sega e poloso. Se mora da se istrae, ama veruvaj ke pomine eden den.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.1.2013 12:34:26
temjana
Јас за среќа немав воопшто мачнини и целата бременост ми беше како песна, но знам дека се препорачуваат бисквити, бејк ролс, ѓумбирот помага многу и јатки значи лешник, бадем орев... Ајде милички мешиња со лесно нека ви е верувајте ќе ви поминат месеците дури да трепнете. Уживјте и радувајте се цело време бебето ја чувствува радоста и позитивната енергија, колку поопштени сте сега толку ќе ви биде бебето посмирено кога ќе се роди, проверено 100% сигурно
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.1.2013 14:35:42
lazojka85
Fala vi za podrskata :)) jas probuvam da jadam pomali obroci a pocesto pa malku mi e polesno da jadam.. inaku imam i jas slusnato za gjumbirot deka pomaga isto i limonadata pa od denes ne planiram nigde da idam bez sise limonada i kandiran gjumbir pa ke vidime kako ke mi bide :)))
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 3.1.2013 20:23:55
maicka_
честитики до новите трудници, , денеска и јас си видов . Се префрлам од темата спонтан абортус кој го имав пред 6 месеца кај вас ...се надевам овојпат ќе истерам до крај
< Поракaта ја уредил maicka_ -- 3.1.2013 20:24:55 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.1.2013 15:22:57
Tea 5
Zdravo *devojce*. Malku ti docnam so odgovorot, mozebi vo megjuvreme veke go napravi testot, no eve sega otvoriv. Jas pravev Priska test na Klinikata za ginekolagija. So upat od maticniot ginekolog odis, tamu ti zemaat krv od vena i rezultatite gi dobivas za dva-tri dena. Ti posakuvam dobar rezultat
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 4.1.2013 16:10:15
Melanija RR
maicka_ добре дојде да имаш убава и лесна бременост
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 6.1.2013 15:27:46
*devojce*
E pa devojki vo sredata go napraviv skriningot i priska 1 vo petokot gi zemav rezultatite i sve e vo red.Vo meguvreme mi se javija za rezuktatite od brisevite i tie se vo red.Sega sum 12 ta nedela.Koi se slednite ispituvanja i vo koja nedela se pravat dali znae nekoj.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.1.2013 13:28:11
lazojka85
zdravo idni I segasni mamicki
jas denes vlagam vo 8ma nedela Sto Znaci deka za nekoj den ke odam da mu go slusnam srcenceto na moeto bebufce . Dali Moze nekoja od vas da mi kaze kolku cini na privatno prvata kontrola (eho, brisevi, merenje)? vi blagodaram odnapred :)))
p.s jas momentalno odam na privaten doktor I sum mnoogu zadovolna od doktorkata no ppradi porodilno ke moram da najdam maticna.imate nekoja preppraka za maticen ginekolog koj ne bi me teral duplo da gi pravam pregledite zasto Sakam da si pstanam kaj mojaba Doktorka??
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.1.2013 22:46:53
Melanija RR
Денес сум 7 недели и 5 дена и го видовме срценцето како трепери и сме 13.8мм Повторно мерење притисок и тежина,и ми рече за 1 месец контрола па тогаш пап и брисеви.
*devojce* баш во 12 недела правеше приска и скрининг,или може и покасно ,зошто кога ќе одам на контрола и за брисеви ќе бидам веќе 11недела. Нешто повеќе ако можеш пиши
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.1.2013 10:59:24
Melanija RR
Незнам кај се прави,што е тоа и колку чини meU87 може да ме подучиш
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.1.2013 16:20:55
Nate76
Zdravo devojcinja i jas sum vo prvoto tromesecie i momentalno sum 11n+2 dena i imam zakazano vo ponedelnik kaj doktorot i togas ke sum 11n+6 dena , pa ne znam sto ke mi ispituva doktorot verojatno ke bide eho neli za nuhalna brazda i nosna koska a ne znam za drugo dali brisevi , pap i toj priska test sto go vikate , lele pojma nemam ama ke doznaam vo ponedelnik
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.1.2013 16:46:02
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Незнам кај се прави,што е тоа и колку чини meU87 може да ме подучиш
Меланија, скрининг (на внатрешни органи) - 4Д е најдобро да направиш во 12-13 недела. На ГАК мислам дека се плаќа 150 ден, во Систина е 3000 колку што се сеќавам
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.1.2013 23:13:55
temjana
Да на ГАК е 150 ден со упат од матичен, јас те советувам таму да одиш искрено нема потреба од фрлање пари за такво нешто на приватно. Имаат одлични нови апарати во ГАК а и докторите се супер. Претходно мораш да си закажеш и биди спремна на малку чекање ама не е важно ќе си седнеш и трпение спасение
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.1.2013 23:18:15
Melanija RR
Фала ви многу Дали е тоа во амбулантата доле право врата,знам пишуваше нешто не се сеќавам што и пишуваше дека за трудници треба да се закаже.Има број или може да појдам да си закажам Незнам дали се закажува многу порано.temjana RR штом и таму апаратите се нови не ни одам на приватно,вака кога информацијата е проверена е најдобро
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.1.2013 12:40:06
iviv
Zdravo devojki cestitki na site sto vo megu vreme ostanale bremeni i si lesno neka ni e na site Sakav da ve prasam dali znaete sega nesto okolu ova novoto za boleduvanje so konziliarno kaj treba da se odi i slicno potocno da se izvadi patoloska bremenost dali nekoja od vas vadela do sega ?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.1.2013 23:01:00
Nate76
Samo da ve izvestam deka deneska bev na kontrola i dvete bebuvcinja se super i po golemina si odgovaraat na 12 g.s i se proporcionalno razvieni im gi vidovme racinjata ,prstinjata , nozinjata lele koe cuvstvo Nuhalnata translucencija kaj dvete bese 1.4 mm i doktorot rece deka e super postelkite isto taka E sega treba kaj maticnata da ispitam mikrobrisevi, krvna slika so glikemija i urina i zakazav za vo ponedelnik. Kontrola ke treba za eden mesec i togas ke se dogovorime za ponatamosni ispituvanja, Samo uste da proveram ova kaj maticnata i da bide vo red
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 15.1.2013 12:23:51
iviv
Super mila se raduvam za tebe jas zdravje vo petok ke odam na kontrola togas ke bidam 10 nedela pa valjda i togas ke mi dadat za vo drzavna upad za priska i slicno sto se pravi vo 12 nedela ne znam kako ide toa :) Jas neli vo Bitola pravev pa tuka odam kaj maticniot na eho pregledi pa neznam vo 12 nedela toj pregled kaj da go napravam dali e popametno vo drzavna
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 16.1.2013 12:38:23
Melanija RR
Ако се чека за закажување тогаш зошто матичните не ни кажуваат со време ,јас треба да одам во 12 недела и тогаш ако чекам кога ќе имам време да закажам за скрининг. Кој има број од ГАК за закажување нека ми прати пп
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.1.2013 8:03:04
surce
Здраво мамички,
еве и јас се префрлам на овој форум 5 недела сум, пијам утрогестерон (2 по 200 мг) и фолна киселина, немам некои мачнини (од време на време киселини ме фаќаат ) ми рекоа стрикно да мирувам, но ми е чудно што градите не ме болат. нормално ли е тоа и дали има некоја такво искуство.
Иначе се распрашав за ГАК единствен број што го даваат е 3147 147 (општиот за клиника), па да ги замолиш да те поврзат со ГАК за за закажеш.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.1.2013 12:47:18
iviv
ne se sekiraj i mene nesto posebno ne me bolea gradite ne mi se ni losi nesto posebno a eve so bliznaci sum bremena jas isto si milev ama dve se hormonive mora da se pojaki zosto taka ,koga go prasav maticniot mi vika bidi srekna sto e taka Devojki ja deneksa bev na pregled sme 10 nedela bebinjata se odlicni t.e lele celi bebinja racinja ,nodzinja golemi glavcinja lele prekrasni se presrekna sum zdravje za dve nedeli treba da odam pak neli brisevi priska i tamu neznam uste sto . Melanija duso mene maticniot ke mi pravi skring a vo drzavna ke odam samo za priska e sega za toa neznam dali ke treba da se zakazuva
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 20.1.2013 21:10:30
lady_05
Znaci vlegov vo 9-ta nedela i do sega pa i nemav nekoj macnini ama ovie dva dena ufffff ama po cel den mi e macno daj kazete spas od macninive ne povrakjam ama macninive mi se ...... nit mi se jade nit nisto samo macnini i da mozam po cel den da si spijam
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 20.1.2013 21:19:19
zzaa
pomaga da jades pocesto a pomali porcii. Da ne jadis mnogu mrsna hrana i koga spies malce povisoko, stavi si pernica uste edna pod glava ili sl.i po 2litra voda na den da pies,ajde ne se strasno izdrzi do 3 mesec posle ke se sredi i uzivaj vo bremenosta,ti posakuvam da imas lesna bremenost,i limonada pomaga