Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Nivea! I jas april najverojatno ke pravam, pa ke si se druzime i poddrzuvame!
колаченце обавезно душо, затоа сме си тука ќе си се подржуваме...ајдеее годинава ќе биде прекрасна така си осеќам
дај боже годинава да имаме мноооооогуууу , и ние да ги наполниме форумите со наши искуства за бебенца во мешињата,само со Господ напред и се ќе биде во ред .....
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.2.2013 14:53:53 >
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.2.2013 19:54:31 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Zdravo devojcina moi,eve i jas sto bi rekla Nivea da se javam na raport Bas mi e milo sto site se so pozitivni rezultati,deka se poveke se poblisku do celta,mora ovaa godina site da bidime Bubule dusicke denovive epten ni se trefnaa se zaedno da pravime pa daj boze zaedno da mu se raduvame na i . Jas snosti pak si imav temperatura,bolki vo gradite i se ostanato i deneska morav da mu se javam na dogtorov da prasam so da pravam.Mi kaza deka mozi Ferveks 1-2 na den i edni kapsuli ama neznam kako se vikaa mazeto moe pojde da mi gi kupi.Kutrickiot toj samo na apteka odi,de ova de ona trebalo ama tato mora i toj malku da se ispoti
< Поракaта ја уредил Lina* -- 11.2.2013 16:06:10 >
Melanija, psihiski se custvuvam mnogu loso, a imav golema nadez deka ovoj pat ke uspejam da gi vidam I da dojdam do bebence za koe se obiduvame veke 8 godini. Od sabajle imam i bolki vo jajnicite isto kako pred dobivanje taka da mislam deka testot sepak bil tocen, no ke pocekam uste nekoj den I ke proveram preku krv, kako sto mi kaza doktorot. Vi blagodarm na site za podrskata. Pozdrav I stiskam palci za ostanatite iscekuvalki.
Zdravo devojcina moi,eve i jas sto bi rekla Nivea da se javam na raport Bas mi e milo sto site se so pozitivni rezultati,deka se poveke se poblisku do celta,mora ovaa godina site da bidime Bubule dusicke denovive epten ni se trefnaa se zaedno da pravime pa daj boze zaedno da mu se raduvame na i . Jas snosti pak si imav temperatura,bolki vo gradite i se ostanato i deneska morav da mu se javam na dogtorov da prasam so da pravam.Mi kaza deka mozi Ferveks 1-2 na den i edni kapsuli ama neznam kako se vikaa mazeto moe pojde da mi gi kupi.Kutrickiot toj samo na apteka odi,de ova de ona trebalo ama tato mora i toj malku da se ispoti
nishto strashno lina* ke pomini temperaturata....taman gi stopli pobrzo da rastat... morame da gledame na pozitivna strana, ne bilo lesno da se stane MAMICHKA ...samo odmaraj si, i mnogu mnogu technosti... te pozdravuvam mila....
Melanija, psihiski se custvuvam mnogu loso, a imav golema nadez deka ovoj pat ke uspejam da gi vidam I da dojdam do bebence za koe se obiduvame veke 8 godini. Od sabajle imam i bolki vo jajnicite isto kako pred dobivanje taka da mislam deka testot sepak bil tocen, no ke pocekam uste nekoj den I ke proveram preku krv, kako sto mi kaza doktorot. Vi blagodarm na site za podrskata. Pozdrav I stiskam palci za ostanatite iscekuvalki.
bidi silna mimi1...napravi ushte eden test posle 2 dena
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.2.2013 19:52:16 >
buble kazi mi posle punkcija sto osekas kako se cuvstvuvas? dali se cuvstvuva deka vo tebe ima embriomi koga gi transporitaat ?
dushichke... posle punkcijata (koga ke ti gi izvadat jajce kletkite) se osekja kako bockanje na dolniot del od stomakot, koe za den dva pominuva, nishto strashno veruvaj mi... potoa ( posle 3 ili 5 dena) koga ke odish na embriotransfer (toa e koga gi vrakjaat embrionite) ke se chuvstvuvash kako vo obichen den koga si bila na lekar, embrionite se mnogu mnogu malechki (samo so mikroskop se gledaat) nema voopshto da gi chuvstvuvash, ke gi chuvstvuvash samo vo dushichkata tvoja se nadevam deka pomognav
ИЗВОРНА ПОРАКА: bubblemelanija najmila ... broime 14 dena od denot na punkcija lina imashe punkcija na 3.02 a jas na 5.02 zatoa doagja taka 2 dena razlika...
јас па бројат од ЕТ тогаш ви е ист ден ,затоа Lina* рече 17 а ти 19 ,ете се разбравме моја грешка
Ummu_Ajna во петок почнуваш така?Ајде со лесно до
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Malku i jas gi pomesav rabotite,nevidov deka vo razlicen den ni se punkciite ama bitno ja sredivme rabotava
Bubule sakav da te prasam kako se cuvstvuvas,dali nesto osekas,pocna da setkas i takvi raboti?? Mene iskreno nisto ne me boli,nikakov simptom nemam,gradite me bolea do transferot a sega veke i tie ne me bolat.Skalite uste gi nemam kaceno,seuste sum na posedok kaj sveki ama sivelam denes da se kacami da si ja vidam domickata moja,mi se zazele dusava.
Malku i jas gi pomesav rabotite,nevidov deka vo razlicen den ni se punkciite ama bitno ja sredivme rabotava
Bubule sakav da te prasam kako se cuvstvuvas,dali nesto osekas,pocna da setkas i takvi raboti?? Mene iskreno nisto ne me boli,nikakov simptom nemam,gradite me bolea do transferot a sega veke i tie ne me bolat.Skalite uste gi nemam kaceno,seuste sum na posedok kaj sveki ama sivelam denes da se kacami da si ja vidam domickata moja,mi se zazele dusava.
me iznasmea so toa SVEKI... hihihihiihiii... jas odma posle transferot si se kachiv gore na treti sprat... popoleka... ama nekako sega za izlegvanje mi "fufka" od tie pusti skali ama vo plan sum da shetnam da ti kazam...denes ke odev do prodavnica, rekov aj da vidam od prozorecot kakvo e vremeto samo so ja izvadov glavata taka mi pristude pa se premisliv inache i jas nishto ne osekjam, nishto ne me boli...vchera na dva pati kako da me bocna neshto vo stomakot...ama tolku...si mislam mozi pak se mestat malive , zatoa taka nekogash pak koga ke mi dojdat nekoi glupavi misli vo glavata, vednash nekoja tezina osekjav vo stomakot...ama mislam toa mi e povekje na psihichka baza, SE NADEVAM, bidejki pominuvaat vednash koga ke pomislam na malive inache od vchera pochnav povekje da stanuvam, da si sedam ama ti vikam niz doma samo,sega za sega...denes duri i rucheche vo plan sum da si napravam ama taka neshto na brzinka... da ne stojam mnogu...
jajce na oko so stopen kashlaval mmmmmmmmmm i jogurt malce ljuticko super rucek, ej da te prasam bubble ja sum luda po ljuto po 3 4 piperki ogun ljuti jadam na sofra ne mozam bez ljuto kazi mi smees da jades ljuto? po punkcija i po embrio stransfer
jajce na oko so stopen kashlaval mmmmmmmmmm i jogurt malce ljuticko super rucek, ej da te prasam bubble ja sum luda po ljuto po 3 4 piperki ogun ljuti jadam na sofra ne mozam bez ljuto kazi mi smees da jades ljuto? po punkcija i po embrio stransfer
frleni sme na zdrava ishrana...spanjache denes ne se zamarajte so ishranata...toa shto ti se jadi toa jadi si...samo da ne ti smeta na zeludnikot bidejki mnogu apchinja ke ti dadat posle transferot...kako i da e, samata ke si osetish...ako ne ti smeta tebe na bebushot ushte pomalku...pravi toa shto ti prichinuva zadovolstvo mila...samo treba da odmegnuvash mrsna i przena hrana...za da hormonot estradiol podobro se absorbira...shto ne znachi samo na leb i voda da se bide tuku taka povekje mandzichki
Lele ummu_ajna so ubo go kaza ova,prsti da izlizes ama jas mislam deka ne bi trebalo tolku mnogu luto da jades. Koga go pravev transferot imase uste dve zenicki so mene vo sobata i otkako zavrsija so site sestrata ni odrza edno malo predavanje sto ponatamu da pravime,sto smee a sto ne i taka da mozam da vi kazam za delot so ishranata. Da ne se jadat mandji so zaprska,da ne se jade grav i zelka bidejki stvaraat gasovi i poduenost vo stomakot.Znaci ova e za vas,ne deka nesto na bebinata mu smeta tuka za mamickite da ne gi boli meseto Jas obicno sum si takapoveke po jadenjeto ama segavoopsto nemam apetit.Se so jadam mi e so sila i od sto moram za da ne gi pijam apcinata na gladno.Praktikuvam poveke da pijam mleko i jogurt,prirodni sokovi,cajcina,suvo ovosje.....
Dezdemona, da ti e ziva i zdrava kerkickata! Neka bide gordost na mama i na tato!
Lina* i Bubble kako ste vie? Kako go pominuvate vremeto? Ajde uste malku, pa
Ve
mene ako me prashuvash kako sum...ke ti kazam deka ni jas ne znam imam eden goooooooolem DNEVEN MIX OD CHUVSTA koj na krajot od denot sekogash zavrshuva, fala bogu, so onie pozitivnite
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kolachence Lina* i Bubble kako ste vie? Kako go pominuvate vremeto? Ajde uste malku, pa
Ve
Kolachence denovive krevetot i laptopot mi se najverni prijateli po cel den sum doma,sedni,legni,poveketo vreme citkam nesto na net,ja odrzuvam farmata na facebook uspeav da ja pobedam temperaturata,se trudam da ne mislam na testot oti iskreno mnogu mi e strav
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 13.2.2013 16:49:13 >
Bubble sekako deka pozitivnite misli mora da pobedat! Silni devojki sme nie!
Lina*, ne dozvoluvaj da te obzemat cuvstva na strav. Mora da se obides da razmisluvas kolku sto mozes popozitivno. Ne farma, pocni i grad da gradis na FB, ako treba
Ve silno, silno i vi prakam pozitivni vibracii!
Eve vi edna misla od Seth Godin: "Optimizmot e najvazna covecka osobina, bidejki ni ovozmozuva da gi razvivame nasite idei, da ja podobrime nasata sostojba i da se nadevame na podobro utre!"
Samo da ve izvestam deka seuste nemam dobieno , ja nema vesterkata a denes treba da napravam test preku krv, nemam nekoi golemi ocekuvanja no sepak postoi mala sansa za , znaete nadezta posledna umira. Ke ve izvestam za rezultatite popladne.
Lina i bubble, gledajte kolku mozete da ne mislite na ishodot, i ne citajte mnogu po net. Gledajte komedii, citajte knigi i sl . I ednostavno odnesuvajte se kako da ste veke . Vi posakuvam sreka.