|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
11.2.2013 13:32:32   
Нивеа
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kolachence

user posted image user posted image user posted image Nivea! I jas april najverojatno ke pravam, pa ke si se druzime i poddrzuvame!
user posted image user posted image user posted image

колаченце обавезно душо, затоа сме си тука ќе си се подржуваме...ајдеее годинава ќе биде прекрасна така си осеќам user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image
дај боже годинава да имаме мноооооогуууу user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , и ние да ги наполниме форумите со наши искуства за бебенца во мешињата,само со Господ напред и се ќе биде во ред .....user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.2.2013 14:53:53 >

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 526
11.2.2013 14:55:52   
Melanija RR
mimi1 како си?
Lina тест треба да правиш на 17.02?bubble се пријави за на 19.02. а ист ден правевте трансвер,пиши која дата да ја ставиме за тестче?

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

30.12 -bubble -почеток со терапија
22.01. -Lina*-почеток со терапија
4.02. -cacisk-почеток со терапија
15.02. -Ummu_Ajna -почеток со терапија

==========================..
5.02. -bubble-пункција
3.02. -Lina* -пункција
8.02. -Lina* -ЕТ
8.02. -bubble -ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
17.02. -Lina -тест
19.02. -bubble -тест

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Nivea user posted image firenca didi user posted image skopjance user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image
nadezda user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.2.2013 19:54:31 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 527
11.2.2013 16:02:27   
Lina*
Zdravo devojcina moi,eve i jas sto bi rekla Nivea da se javam na raportuser posted image user posted image Bas mi e milo sto site se so pozitivni rezultati,deka se poveke se poblisku do celta,mora ovaa godina site da bidimeuser posted image
Bubule dusicke denovive epten ni se trefnaa se zaedno da pravime pa daj boze zaedno da mu se raduvame na user posted image i user posted image user posted image .
Jas snosti pak si imav temperatura,bolki vo gradite i se ostanato i deneska morav da mu se javam na dogtorov da prasam so da pravam.Mi kaza deka mozi Ferveks 1-2 na den i edni kapsuli ama neznam kako se vikaauser posted image user posted image user posted image mazeto moe pojde da mi gi kupi.Kutrickiot toj samo na apteka odi,de ova de ona trebalo ama tato mora i toj malku da se ispotiuser posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Lina* -- 11.2.2013 16:06:10 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 528
11.2.2013 16:46:39   
mimi1
Melanija, psihiski se custvuvam mnogu loso, a imav golema nadez deka ovoj pat ke uspejam da gi vidam user posted image I da dojdam do bebenceuser posted image za koe se obiduvame veke 8 godini.
Od sabajle imam i bolki vo jajnicite isto kako pred dobivanje taka da mislam deka testot sepak bil tocen, no ke pocekam uste nekoj den I ke proveram preku krv, kako sto mi kaza doktorot.
Vi blagodarm na site za podrskata.
Pozdrav I stiskam palci za ostanatite iscekuvalki.

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 529
11.2.2013 16:57:03   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lina*

Zdravo devojcina moi,eve i jas sto bi rekla Nivea da se javam na raportuser posted image user posted image Bas mi e milo sto site se so pozitivni rezultati,deka se poveke se poblisku do celta,mora ovaa godina site da bidimeuser posted image
Bubule dusicke denovive epten ni se trefnaa se zaedno da pravime pa daj boze zaedno da mu se raduvame na user posted image i user posted image user posted image .
Jas snosti pak si imav temperatura,bolki vo gradite i se ostanato i deneska morav da mu se javam na dogtorov da prasam so da pravam.Mi kaza deka mozi Ferveks 1-2 na den i edni kapsuli ama neznam kako se vikaauser posted image user posted image user posted image mazeto moe pojde da mi gi kupi.Kutrickiot toj samo na apteka odi,de ova de ona trebalo ama tato mora i toj malku da se ispotiuser posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nishto strashno lina* ke pomini temperaturata....taman gi stopli pobrzo da rastat... user posted image user posted image morame da gledame na pozitivna strana, ne bilo lesno da se stane MAMICHKA user posted image user posted image ...samo odmaraj si, i mnogu mnogu technosti... te pozdravuvam mila....user posted image

Непосредна врска до пораките: 530
11.2.2013 18:01:21   
bubble
melanija RR mene testot mi e na 19.02 user posted image user posted image pozdravcheuser posted image user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: mimi1

Melanija, psihiski se custvuvam mnogu loso, a imav golema nadez deka ovoj pat ke uspejam da gi vidam user posted image I da dojdam do bebenceuser posted image za koe se obiduvame veke 8 godini.
Od sabajle imam i bolki vo jajnicite isto kako pred dobivanje taka da mislam deka testot sepak bil tocen, no ke pocekam uste nekoj den I ke proveram preku krv, kako sto mi kaza doktorot.
Vi blagodarm na site za podrskata.
Pozdrav I stiskam palci za ostanatite iscekuvalki.

user posted image user posted image bidi silna mimi1...napravi ushte eden test posle 2 dena user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.2.2013 19:52:16 >

(Одговор на членот mimi1)
Непосредна врска до пораките: 531
11.2.2013 23:48:07   
bubble
melanija najmila user posted image ... broime 14 dena od denot na punkcija user posted image lina imashe punkcija na 3.02 a jas na 5.02 zatoa doagja taka 2 dena razlika... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 532
12.2.2013 0:25:02   
Ummu_Ajna
buble kazi mi posle punkcija sto osekas kako se cuvstvuvas? dali se
cuvstvuva deka vo tebe ima embriomi koga gi transporitaat ?

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 533
12.2.2013 9:41:05   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

buble kazi mi posle punkcija sto osekas kako se cuvstvuvas? dali se
cuvstvuva deka vo tebe ima embriomi koga gi transporitaat ?

dushichke... user posted image posle punkcijata (koga ke ti gi izvadat jajce kletkite) se osekja kako bockanje na dolniot del od stomakot, koe za den dva pominuva, nishto strashno veruvaj mi... potoa ( posle 3 ili 5 dena) koga ke odish na embriotransfer (toa e koga gi vrakjaat embrionite) ke se chuvstvuvash kako vo obichen den koga si bila na lekar, embrionite se mnogu mnogu malechki (samo so mikroskop se gledaat) nema voopshto da gi chuvstvuvash, ke gi chuvstvuvash samo vo dushichkata tvoja user posted image user posted image user posted image se nadevam deka pomognav user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 534
12.2.2013 9:56:23   
Ummu_Ajna
fala ti bubble mnogu gospod da ti podari tri zivi zdravi embrioncinja

Непосредна врска до пораките: 535
12.2.2013 10:09:51   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: bubblemelanija najmila user posted image ... broime 14 dena od denot na punkcija user posted image lina imashe punkcija na 3.02 a jas na 5.02 zatoa doagja taka 2 dena razlika... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image јас па бројат од ЕТ тогаш ви е ист ден ,затоа Lina* рече 17 а ти 19 user posted image ,ете се разбравме моја грешка user posted image user posted image

Ummu_Ajna во петок почнуваш така?Ајде со лесно до user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 536
12.2.2013 11:55:24   
Lina*
Malku i jas gi pomesav rabotite,nevidov deka vo razlicen den ni se punkciite ama bitno ja sredivme rabotavauser posted image

Bubule sakav da te prasam kako se cuvstvuvas,dali nesto osekas,pocna da setkas i takvi raboti??
Mene iskreno nisto ne me boli,nikakov simptom nemam,gradite me bolea do transferot a sega veke i tie ne me bolat.Skalite uste gi nemam kaceno,seuste sum na posedok kaj svekiuser posted image user posted image ama sivelam denes da se kacami da si ja vidam domickata moja,mi se zazele dusava.user posted image

Непосредна врска до пораките: 537
12.2.2013 12:27:40   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lina*

Malku i jas gi pomesav rabotite,nevidov deka vo razlicen den ni se punkciite ama bitno ja sredivme rabotavauser posted image

Bubule sakav da te prasam kako se cuvstvuvas,dali nesto osekas,pocna da setkas i takvi raboti??
Mene iskreno nisto ne me boli,nikakov simptom nemam,gradite me bolea do transferot a sega veke i tie ne me bolat.Skalite uste gi nemam kaceno,seuste sum na posedok kaj svekiuser posted image user posted image ama sivelam denes da se kacami da si ja vidam domickata moja,mi se zazele dusava.user posted image

user posted image user posted image user posted image me iznasmea so toa SVEKI... hihihihiihiii...user posted image user posted image user posted image jas odma posle transferot si se kachiv gore na treti sprat... popoleka...user posted image user posted image ama nekako sega za izlegvanje mi "fufka" od tie pusti skali user posted image ama vo plan sum da shetnam da ti kazam...denes ke odev do prodavnica, rekov aj da vidam od prozorecot kakvo e vremeto user posted image samo so ja izvadov glavata taka mi pristudeuser posted image user posted image pa se premisliv user posted image user posted image inache i jas nishto ne osekjam, nishto ne me boli...vchera na dva pati kako da me bocna neshto vo stomakot...ama tolku...si mislam mozi pak se mestat malive , zatoa taka user posted image user posted image nekogash pak koga ke mi dojdat nekoi glupavi misli vo glavata, vednash nekoja tezina osekjav vo stomakot...ama mislam toa mi e povekje na psihichka baza, SE NADEVAM, bidejki pominuvaat vednash koga ke pomislam na malive user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image inache od vchera pochnav povekje da stanuvam, da si sedam ama ti vikam niz doma samo,sega za sega...denes duri i rucheche vo plan sum da si napravam user posted image user posted image ama taka neshto na brzinka...user posted image user posted image da ne stojam mnogu...user posted image

Непосредна врска до пораките: 538
12.2.2013 12:37:53   
Ummu_Ajna
jajce na oko so stopen kashlaval mmmmmmmmmm i jogurt malce ljuticko super rucek, ej da te prasam bubble ja sum luda po ljuto po 3 4 piperki ogun ljuti jadam na sofra ne mozam bez ljuto kazi mi smees da jades ljuto? po punkcija i po embrio stransfer

Непосредна врска до пораките: 539
12.2.2013 17:33:47   
bubble

jajce na oko so stopen kashlaval mmmmmmmmmm i jogurt malce ljuticko super rucek, ej da te prasam bubble ja sum luda po ljuto po 3 4 piperki ogun ljuti jadam na sofra ne mozam bez ljuto kazi mi smees da jades ljuto? po punkcija i po embrio stransfer

frleni sme na zdrava ishrana...spanjache denes user posted image user posted image ne se zamarajte so ishranata...toa shto ti se jadi toa jadi si...samo da ne ti smeta na zeludnikot bidejki mnogu apchinja ke ti dadat posle transferot...kako i da e, samata ke si osetish...ako ne ti smeta tebe na bebushot ushte pomalku...pravi toa shto ti prichinuva zadovolstvo mila...samo treba da odmegnuvash mrsna i przena hrana...za da hormonot estradiol podobro se absorbira...shto ne znachi samo na leb i voda da se bide user posted image user posted image user posted image tuku taka povekje mandzichki user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 540
12.2.2013 21:33:16   
gina
dezdemona neka ti e ziva i zdrava Sofija golema da raste cestitkiuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 541
13.2.2013 10:19:13   
Lina*

user posted image user posted image Lele ummu_ajna so ubo go kaza ova,prsti da izlizesuser posted image ama jas mislam deka ne bi trebalo tolku mnogu luto da jades.
Koga go pravev transferot imase uste dve zenicki so mene vo sobata i otkako zavrsija so site sestrata ni odrza edno malo predavanje sto ponatamu da pravime,sto smee a sto ne i taka da mozam da vi kazam za delot so ishranata.
Da ne se jadat mandji so zaprska,da ne se jade grav i zelka bidejki stvaraat gasovi i poduenost vo stomakot.Znaci ova e za vas,ne deka nesto na bebinata mu smeta tuka za mamickite da ne gi boli mesetouser posted image user posted image
Jas obicno sum si takapoveke po jadenjeto ama segavoopsto nemam apetit.Se so jadam mi e so sila i od sto moram za da ne gi pijam apcinata na gladno.Praktikuvam poveke da pijam mleko i jogurt,prirodni sokovi,cajcina,suvo ovosje.....

Непосредна врска до пораките: 542
13.2.2013 10:55:09   
Kolachence

Lina* i Bubble kako ste vie? Kako go pominuvate vremeto? Ajde uste malku, pa user posted image user posted image user posted image

Ve user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 13.2.2013 16:48:45 >

Непосредна врска до пораките: 543
13.2.2013 11:28:02   
bubble

Dezdemona, da ti e ziva i zdrava kerkickata! user posted image Neka bide gordost na mama i na tato!

Lina* i Bubble kako ste vie? Kako go pominuvate vremeto? Ajde uste malku, pa user posted image user posted image user posted image

Ve user posted image

mene ako me prashuvash kako sum...ke ti kazam deka ni jas ne znam user posted image user posted image user posted image imam eden goooooooolem DNEVEN MIX OD CHUVSTA user posted image user posted image user posted image koj na krajot od denot sekogash zavrshuva, fala bogu, so onie pozitivnite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 544
13.2.2013 11:29:57   
arh_diz
Cestitkite za dezdemona ТУКА

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 13.2.2013 16:35:44 >

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 545
13.2.2013 11:30:40   
Lina*

Ve user posted image

Kolachence denovive krevetot i laptopot mi se najverni prijateliuser posted image user posted image po cel den sum doma,sedni,legni,poveketo vreme citkam nesto na net,ja odrzuvam farmata na facebookuser posted image user posted image uspeav da ja pobedam temperaturata,se trudam da ne mislam na testot oti iskreno mnogu mi e stravuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 13.2.2013 16:49:13 >

Непосредна врска до пораките: 546
13.2.2013 13:13:57   
Ummu_Ajna
lina malce toa laptopot trgni go na strana be e dobro da e vo tvoja blizina pogotovo vo krevet, stetno e, ke ti se rodat decata hakeri hahahaha

Непосредна врска до пораките: 547
13.2.2013 23:54:37   
Kolachence
Bubble sekako deka pozitivnite misli mora da pobedat! Silni devojki sme nie! user posted image

Lina*, ne dozvoluvaj da te obzemat cuvstva na strav. Mora da se obides da razmisluvas kolku sto mozes popozitivno. Ne farma, pocni i grad da gradis na FB, ako treba user posted image

Ve user posted image user posted image user posted image silno, silno i vi prakam pozitivni vibracii!

Eve vi edna misla od Seth Godin: "Optimizmot e najvazna covecka osobina, bidejki ni ovozmozuva da gi razvivame nasite idei, da ja podobrime nasata sostojba i da se nadevame na podobro utre!"

Непосредна врска до пораките: 548
13.2.2013 23:59:34   
bubble
KOLACHENCE... user posted image ti blagodaram za toa shto ne bodrish vo ovie denovi na izchekuvanje, koi ne se bash lesni user posted image user posted image na forumov mi fali "smeshko shto dava baknezi" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 549
14.2.2013 8:29:06   
mimi1
Samo da ve izvestam deka seuste nemam dobieno user posted image , ja nema vesterkata a denes treba da napravam test preku krv, nemam nekoi golemi ocekuvanja no sepak postoi mala sansa za user posted image , znaete nadezta posledna umira. Ke ve izvestam za rezultatite popladne.

Lina i bubble, gledajte kolku mozete da ne mislite na ishodot, i ne citajte mnogu po net. Gledajte komedii, citajte knigi i sl . I ednostavno odnesuvajte se kako da ste veke user posted image . Vi posakuvam sreka.user posted image

Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?