Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.2.2013 0:25:31
Cvekelencule
Mamicki jas bev na pregled i imame srceva reakcija veke sum 6 nedeli i tri dena taka mi rece dokorkata i mi zakaza za edna nedela pak da otidam da me videla podetalno ,pa ke vidime so ke kazi se nadevam ke bidi se vo red Jas demek iskusna maica ama nekako be mamicki so mie vaka lele strav so mi se slucuva ne znam nekoi ne ubavi misli aj se nadevam se ke pomini pozdrav do site da znete deka kaj sekogo postoi strav i akj novite amami i kaj onie koi ocekuvaat treto ko mene
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.2.2013 11:11:06
iviv
Nate fala ti mnogu eve denska i nokeska sme dobro se smiri nema nisto se nadevam deka taka ke bide sega lezam pa do narednata nedela na kontrola se nadevam deka ke bide podobro zosto ni vaka vo krevet pa ne biva ne se dolezuva neznam dali smeam barem kafe nesto da si napravam sakam da se izbanjam ama sega mi go nabija stravot neznam jas pod miruvanje lezenje sto podrazbiraat , ama ke pomine nie sme borci taka sme nauceni
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.2.2013 11:45:28
skakul
zdravo RR.i jas da vi se pofalam.denes bev na kontrola i imame srceva akcija ,gi slusnav i otcukuvanjata na srcenceto.mi se rastreperi dusata ako varuvate.dr.mi preporaca da prodolzam so utrogestanot barem do 10ta nedela koga sum pak na kontrola.se nadevam ke uspeam ovojpat do kraj.samo mi se jade.mi se losi samo ako sum gladna stom stavam nesto v usta vednas mi e podobro.vaka mi bese i so prvoto,ne povrakav i vo prvite 3 meseci kaciv 9 kila,a do krajot 16,5kgr. cvekencule izgleda jas i ti sme tuka negda so bremenosta jas sum 6 nedeli i 4 dena a citam i ti si priblizno tolku.ke si se tesime i sovetuvame megusebno.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.2.2013 12:20:44
Ema$
ИЗВОРНА ПОРАКА: skakul
zdravo RR.i jas da vi se pofalam.denes bev na kontrola i imame srceva akcija ,gi slusnav i otcukuvanjata na srcenceto.mi se rastreperi dusata ako varuvate.dr.mi preporaca da prodolzam so utrogestanot barem do 10ta nedela koga sum pak na kontrola.se nadevam ke uspeam ovojpat do kraj.samo mi se jade.mi se losi samo ako sum gladna stom stavam nesto v usta vednas mi e podobro.vaka mi bese i so prvoto,ne povrakav i vo prvite 3 meseci kaciv 9 kila,a do krajot 16,5kgr. cvekencule izgleda jas i ti sme tuka negda so bremenosta jas sum 6 nedeli i 4 dena a citam i ti si priblizno tolku.ke si se tesime i sovetuvame megusebno.
Super vesti !!! Uzivkaj sega vo sekoj den sto sleduva ! Za kilazata ic ne mu ja misli...
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.2.2013 17:36:13
nena lonley
IVIV dusicke,ne te poznavam no celo vreme gi pratam tvoite postovi...neznam zosto no si mi omilena trudnica na rr koga go procitav tvojot post se zagriziv najiskreno....KE DRZAM SREKA ZA TEBE I BEBUSITE...veruvam ke uspeete..baknezi
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.2.2013 20:49:18
Ema$
Iviv srcko......te molam ne se sekiraj. Ti si hrabra i malite se isti kako mama !!! Ti ja pustam celata srekja , lezi , odmaraj i se ke bide vo najdobar red . Te guskam silno
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.2.2013 20:56:44
Melanija RR
iviv со тебе сме твоите се борци и ќе бидат силни и ќе издржат
Како си?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.2.2013 22:47:28
iviv
barem sum na sigurno i vo sigurni race sum se molam na gospod i na majksa bogorodica da se so nas no mislam deka srekata moja i na moite ne zastanuva tuka. Ve -me i vi blagodarime na podrskata
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.2.2013 7:24:38
arh_diz
iviv strogo miruvaj i se ke se sredi. Nemoj da sedis , lezi na grb nozete malku podignati na nesto . Mozes da zemes i nesto za smiruvanje kako persen ili nesto slicno. Ti ja pustam seta sreka se da e super
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.2.2013 15:05:02
Melanija RR
Помина денес контролата во 12н+3д и се си е во ред си одговара за 12н+2д ,си лежеше на стомак па си се сврте Однесов микробиолошки брисеви на Институт за јавно здравје на Државна и во четврток резултати. Од четврток здравје влегувам во второ тромесечје ,а во првово се поправив точно 4 кг. Следна контрола во 16 недела
Ивив што поскоро се да биде во ред и опуштено да уживаш до крај во бременоста
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.2.2013 19:31:04
Ema$
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Помина денес контролата во 12н+3д и се си е во ред си одговара за 12н+2д ,си лежеше на стомак па си се сврте Однесов микробиолошки брисеви на Институт за јавно здравје на Државна и во четврток резултати. Од четврток здравје влегувам во второ тромесечје ,а во првово се поправив точно 4 кг. Следна контрола во 16 недела
Ивив што поскоро се да биде во ред и опуштено да уживаш до крај во бременоста
Leleeeeeee Super vesti Melanija...uzivkaj te si i pozdravce do tebe i do bebuskoto . Nie sme malku pomali , ama ke bideme umni i ke go slusame pogolemiot batko ili dadicka . Pozdravce mila
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.2.2013 20:01:32
Melanija RR
Кои мачнини? Верувајте и јас си се чудам на себе а и другите околу мене како не ми е мачно и како не повраќам.како?Епа ете плус 4 кг. Шега на страна не ни можам да ве разберам како ви е.
kikicka RR како си ти,вака како најтазе трудно?
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.2.2013 23:17:53
kikicka
Јас му викам на мм дека он треба мене за да ми поминат не јас него или во исто време Инаку добра сум, дури заборавам дека сум и поради малата, којашто малку настина па сега околу неа се моткам и ова тоталка не го мислам, ама оваа недела ќе одам на контрола па ќе му го слушнам срцето. Инаку од овие мултивитамини што ги пијам ме фаќаат киселини откако ќе ги испијам, а со првата бременост немав таков проблем, во лицето сум како во пубертет и стомакот ми ко за 6 месец Меланија вие си растите а? Ако ако со лесно нека ти е само, со првата лесно ќе поминеш ама со второто ќе ни се жалиш тука некогаш кога ќе биде здравје:)
Ивив пиши ни како сте? Кој беше со мене ??? Јас сум 8 г.н
< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 11.2.2013 23:20:34 >
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.2.2013 21:09:15
iviv
eve sum milicki zaedno so moite hrabri bebinja si dojdovme domce sega za sega situacijata e dobra i krizata e nadminata placentata na ednoto bebence e na grloto na matkata sansite se golemi da se povlece nagore bidejki ima mesto se nadevam deka taka ke bide.Se uste e rano da se postavi dijagnoza placenta previa bidejki kako sto pisav mi rekoa deka ocekuvaat da se povlece vo pogolemiot broj slucaevi vo prvoto i vtoroto tromesecie.
PS so sigurnost mi rekoa deka ednoto e masko Fala vi na podrskata ve
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.2.2013 13:28:59
lady_05
Nie vcera bevme na kontrola i sme super.Teski sme 61g a dolgi 5.78cm, gi merevme racinjata i nozinjata, obemot na glavceto i stomaceto, nuhalnata translucencija bese 1.01 i mi kaza doktorkata deka e super, malce se pomacivme dodeka ja vidovme nosnata koska oti toa nekako se sramese da ni se svrti so licenceto ama posle 20-ina min ja vidovme, a bebusot bese hiper aktiven te mavase so racinjata te se vrtese navamu natamu.E sega na toa listot so merkite sto mi gi dadoa malce sum nekoj merki se za 12+2 nekoj za 12+6 a nekoj za 13+2( jas po posledna menstruacija treba da sum 13+2 no po site dosegasni merki sme 12+2 edna nedela pokasno sme zacnati) dali i nekoja druga ima vakvi merki sto ne se isti ili treba site da odgovaraat so nedelata koja sme
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.2.2013 23:06:00
iviv
Mili moi nie sme dobro i jas dobro se oskeam vi blagodaram na neizmernata podrska jas se prefrlam vo vtoro tromesecie i site ve cekam tamu zaedno da se druzime
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.2.2013 17:20:34
lady_05
bev na GAK za merenje na nuhalniot nabor, otidov srekjna zosto pred bev kaj doktorkata doktorkata sto mi ja vodi bremenosta mi kaza deka naborot e 1.01 ama si vikam koga vekje mozam i na GAK da idam, da idam da vidam em za PRISCA pa neli pojako eho imaat a od tamu iskociv celata i taa doktorkata mi vika deka nemozela nisto da vidi bilo loso postaveno bebeto, deka nemozela da mi garantira deka so ova bebe ke bilo se ok i na kraj mi vika ne se nerviraj de.Dali nekoj znae dobar doktor od Re-medika za skriningot vo 12n
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 14.2.2013 17:36:21
Gardenia
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05
bev na GAK za merenje na nuhalniot nabor, otidov srekjna zosto pred bev kaj doktorkata doktorkata sto mi ja vodi bremenosta mi kaza deka naborot e 1.01 ama si vikam koga vekje mozam i na GAK da idam, da idam da vidam em za PRISCA pa neli pojako eho imaat a od tamu iskociv celata i taa doktorkata mi vika deka nemozela nisto da vidi bilo loso postaveno bebeto, deka nemozela da mi garantira deka so ova bebe ke bilo se ok i na kraj mi vika ne se nerviraj de.Dali nekoj znae dobar doktor od Re-medika za skriningot vo 12n
Бог да чува се кажува ли така на трудница,срцка не се нервирај,од Ремедика за скрининг знам дека ја фалат Елена Петрова,знам од пријателки што оделе на скриниг за даунов кај неа,и јас сум била на прегледи и задоволна сум од пристапот со пациенти