|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
13.3.2013 14:59:56   
sesilia
Ви благодарам девојки,срцки сте user posted image
А за димензиите сега читам пишува crl 0,65cm ,рече дека е малку помало,за некои 3,4 дена,а еве читам во 7ма недела треба да е 11мм,али валјда е ок .

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1726
13.3.2013 16:29:04   
idnata_mama
Мамички како стоите со нервите? Јас незнам што ќе беше ова моево ама се нервирам за ситници и само си плачам и немате поим колку ми е криво што ми е вака... Се плашам за бебето дека мојот стрес и нервоза влијаат на него ама неможам да се контролирам. Често си пијам Б6 и ми помага многу! Јас и по природа сум перфекционист, сакам се да ми е на место, а сега дека лежам и неможам да средувам, да чистам, да готвам и се напнувам што мм не ми помага. Луѓе не е свесен дека сум бремена, изгубен е скроз. Вчера го седнав да правиме муабет, дури и го прашав дали е свесен и дали сака да стане татко... Никогаш ме нема допрено за стомак (иако немам стомак и неможе да почуствува ништо) ама па мене ми е потребно некое посебно внимание, некаква нежност од него, а тој баш сега скапува на работа и се чствувам како да бега од дома user posted image . Има против што мајка ми е често кај нас, запеглува, чисти, му досаѓала, па престана да доаѓа...
Незнам како е кај вас дома ама иако е ова интимен дел од семејството ве молам бар некоја нека сподели со мене како вашите сопрузи реагираат на фактот што ќе станат татковци... Овој мојов нензае кај се наоѓа!!!

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 1727
13.3.2013 22:06:54   
tnade
devojki, pristigna novata trudnica-sale86....sega za sega ima samo mala tocka na slikickata, ama zdravje boze okolu prvi ke znaeme se pokonkretno user posted image

(Одговор на членот idnata_mama)
Непосредна врска до пораките: 1728
13.3.2013 22:17:32   
tnade
pristigna nova trudnica-sale86 user posted image

Непосредна врска до пораките: 1729
13.3.2013 23:27:16   
Ema$
idnata_mama...mila,nema potreba od nervozi. Lugeto sekogas cekaat , pa posle zaboravaat user posted image . Sigurno e uste zbunet ili pa go fakja panika ama pozitivna tm, sekoj razlicno ja iskazuva radosta user posted image . A okolu pomosta, ako ti e za uteha, sega sum 10 +3 bremena so bliznacinja i veruvaj mi ( ako sakas ), se sama pravam po doma,od generalki,pa se po red od ruceci do pruzanje alista user posted image . MM mi pomaga ama koga e tuka,a so ogled deka e cesto na pat....Ti uzivkaj si i posveti se na user posted image , nisto drugo ne e bitno vo momentot . Pozdravce i ajde...samo pozitivno , se ke se sredi user posted image

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 1730
14.3.2013 2:34:45   
idnata_mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ema$

idnata_mama...mila,nema potreba od nervozi. Lugeto sekogas cekaat , pa posle zaboravaat user posted image . Sigurno e uste zbunet ili pa go fakja panika ama pozitivna tm, sekoj razlicno ja iskazuva radosta user posted image . A okolu pomosta, ako ti e za uteha, sega sum 10 +3 bremena so bliznacinja i veruvaj mi ( ako sakas ), se sama pravam po doma,od generalki,pa se po red od ruceci do pruzanje alista user posted image . MM mi pomaga ama koga e tuka,a so ogled deka e cesto na pat....Ti uzivkaj si i posveti se na user posted image , nisto drugo ne e bitno vo momentot . Pozdravce i ajde...samo pozitivno , se ke se sredi user posted image

Ema$ фала ти на пораката! Јас сеуште лежам поради крварењето кое едвај ми сопре и верувам дека да го немав тој шок се сама ќе правев! Изгледа сум премногу осетлива и хормониве ми лудуваат и затоа сум ваква user posted image . Се молам само периодов да не ми трае уште долго зошто мислам ќе полудам!

(Одговор на членот Ema$)
Непосредна врска до пораките: 1731
14.3.2013 9:43:11   
surce
идна-мама, мила немој да се секираш......верувај знам како ти е и јас сум веќе 2,5 месеци во кревет....самото лежење, чувството дека не си корисна....убива.... АМА помисли дека во тебе расте нова душичка и се ќе биде во ред user posted image

а за маж ти, не се секирај, сеуште е збунет и незнае што му се случува..... кога ќе го види на ехо или осети кога ќе почне да мрда... ќе видиш ќе се освести но и уште позбунет ќе биде user posted image ...... мажииииии user posted image

јас кога ќе се изнервирам, станувам од кревет и одам мијам лице со ладна вода и ..... Господ..... и се е во ред

тука сме за тебе.... еден ден ќе се смееме на нашите моменти кои сега ни изгледаат мнооогу тешки user posted image

ЧЕСТИТКИ НА НОВИТЕ МАМИЧКИ !!!!!

јас бев на скринин и нухална тренслуенца беше 1,7 мм.... (дали е тоа добро? зошто имам 35 години) а резултатите од ПРИСКА уште ги чекам user posted image

поздрав на сите

Непосредна врска до пораките: 1732
14.3.2013 12:03:19   
sesilia
Idnata-mama ,ок е да биде збунет,и мојот е ,ама не смее така да се однесува.Не ми е јасно зошто да му смета мајка ти кога сака да ти помогне е стварно е за тепање! Јас мислам да го носиш со тебе на контролите ,самиот ќе се свести што прави и дали ова е добро.Нека го слушне докторот дека не ти требаат нервози,па ќе видиш ќе се свести.
Јас мојот го носам со мене,и иако се бунеше не сакаше да влезе,со докторката го убедивме,и она јасно и гласно и нему и мене ни кажа дека не смеам стрес,нервози,да работам многу ,да кревам тешко,и оттогаш не ми дава ни по вода да станам.
Сепак мила,најбитно ти е човечето во тебе,остави го ,не троши џабе нерви на муабети,ќе видиш ќе си легне на брашното.Мисли си само на вас и немој да се секираш user posted image

Сакам да ве прашам дали смеам да пијам чаеви.Др ми забрани чај и кафе,ај за кафето ок,ама чај зошто не? Сакам да се напијам чај од брусница зошто осеќам кога одам по мокрење многу ме пецка во стомакот user posted image

(Одговор на членот surce)
Непосредна врска до пораките: 1733
14.3.2013 12:06:51   
arh_diz
Kliki tuka za Kafeto i cajot http://www.ringeraja.mk/forum/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%B8_%D1%87%D0%B0%D1%98%D0%BE%D1%82_%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/m_3458/tm.htm

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1734
14.3.2013 19:54:42   
Ema$
sesilia , izgleda sekoj doktor razlicno kazuva user posted image . Mojata doktorka i maticnata i od Sistina,mi rekoa so kafe da namalam,ama radi pritisokot mozam da se napijam 1 , pa si kupiv bezkofeinsko na Frank , a ne e ni taka loshouser posted image . A za caj mi preporacaa pomalku radi teinot , ama pa da pijam caj na Alkaloid miksot sto e od Arnonija i brusnica....vidi ako ne po forumot , sigurno nekoj ima napisano .
idnata_mama , mila, ti samo misli na user posted image ,a za lezenjeto neli se sto morame,pravime dobrovolno user posted image i ne ni e tesko. Se ke se sredi i za najskoro vreme veruvam deka ke mozes da stanuvas i da shetkas...idat ubavi denovi user posted image

< Поракaта ја уредил Ema$ -- 14.3.2013 19:57:33 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1735
14.3.2013 22:34:41   
kikicka
А бре жено не се замарај што и каде како пишува, се е индивидуално. Ако сега е помало за недела , две ќе биде дупла. Не се нервирај без потреба и немора баш да биде се како што е напишано некаде нели?? Најважно е што е тука, има срцева реакција и се развива нормално, помалоили поголемо не е толку важно. Како што имав напишано медицинското водење на временоста понекогаш покажува дека плодот е помал за 1 г. н отколку што треба да биде, а всушност е таман user posted image мислам дека ме разбравте што сакаше да каже поетотuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: sesilia

Ви благодарам девојки,срцки сте user posted image
А за димензиите сега читам пишува crl 0,65cm ,рече дека е малку помало,за некои 3,4 дена,а еве читам во 7ма недела треба да е 11мм,али валјда е ок .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1736
15.3.2013 11:52:50   
idnata_mama
Мамички ај ќе ве молам да ми објасните (или да ми посочите каде е ако веќе ја има темата) за скринингот во 12 недела и за приска тестот. Јас во понеделник имам закажано на ГАК скрининг и после тоа приска. Матичниов многу многу не ми објасни што точно се прави на ова испитување и за што е наменето, па ако некој го поминал ова испитување, ќе ми значи многу да ми подобјасни за што се работи. user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1737
15.3.2013 12:08:22   
idnata_mama
Најдов тема Испитувања во бременоста, сигурно таму ќе прочитам се што ме интересира за скринингот и приската! извинете што не побарав порано...

Непосредна врска до пораките: 1738
15.3.2013 13:29:09   
Melanija RR
idnata_mama тема за првиот скрининг и приска 1 има ТУКА

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1739
15.3.2013 14:42:48   
Julie1
Јас денес ги заборавив за миг сите мачнини, повраќања, кога ја видов бебушка како си пораснала и мрда цело време, мислам дека полетав до небо од среќа. 11 недели и 5 дена сме сега и за 2 недели ни закажаа скрининг кај Димчев.

Од радост мачниниве поминаа се надевам нема да се вратат :)

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1740
15.3.2013 19:33:51   
dulcinea
мамички само да ве поздравам и да ви посакам убав и лесен викенд...едвај чекам да дојде 20 ти март за да си го видам user posted image .Идната_мама те молам пиши како си мина на скриниг и на приска бидејки во четврток и јас ке одам, па да знам што ме чека user posted image ...поздравче до сите

Никогаш не заборавај го патот по кој чекориш, можеби некогаш ќе посакаш да се вратиш...

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 1741
15.3.2013 19:44:50   
idnata_mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: dulcinea

Идната_мама те молам пиши како си мина на скриниг и на приска бидејки во четврток и јас ке одам, па да знам што ме чека user posted image ...поздравче до сите

Јас ќе одам во вторник на скрининг, а во среда на приска па ќе пишам! некако сум вознемирена и само на тоа мислам, само мислам дали ќе биде се во ред. Незнам како ќе го истерам викандов ама се по раздразлива сум и не сум се уклучила ни на ФБ бидејќи само гледам апели за донации за болни дечиња и тоа страшно ме растревожува и си плачам со саати за нив!!! Се молам само да биде убаво времетовикендов и да излезам малку зошто казна Божја е ова за кревет да си врзан и дома да си по цели денови, а да неможеш ништо да си расфатиш.
Убав викенд на сите вас user posted image

(Одговор на членот dulcinea)
Непосредна врска до пораките: 1742
16.3.2013 12:47:58   
sesilia
Девојки а дали сте имале болки налик менструални.Јас ги имам 2,3 пати во текот на денот,не силно изразени,само неколку секунди и толку.Ги имам од 4та недела откога дознав за бременоста сега сум 7н3д.Докторката во старт ми кажа дека се нормални,не е страшно,дири не станат јаки и незидржливи а на послената контрола пак и кажав дека ги имам,ми рече е тоа не е во ред баш затоа ти го дадов утрогестанот user posted image Е нека се одлучи во ред е или не user posted image

Непосредна врска до пораките: 1743
16.3.2013 13:57:00   
Melanija RR
Ти болки се нормални но штом си се пожалила требала да ти препише да пиеш Магнезиум.Сите што спомнале за ова низ темава наназад ќе прочиташ дека им дали да пијат,еве и јас пијам и тоа ќе трае цела бременост.Консултирај се со гинекологот

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1744
16.3.2013 14:10:27   
idnata_mama
И јас имам болки во стомакот, но матичниот ми рече да не се секирам бидејќи не е нешто страшно! Неможеше точно да ми каже зошто ми се јавуваат, но ми ја препорача вообичаената терапија од Магнезиум и Утрогестан и рече дека болките ќе поминат. Не се тоа некои неподносливи болки него не се пријатни. Предпостави дека може да се болки од цревата бидејќи тие се натиснати од матката но неможе со сигурност да утврди! Нема место за паника, затоа не им придавај значење!

Непосредна врска до пораките: 1745
16.3.2013 14:27:50   
sesilia

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Ти болки се нормални но штом си се пожалила требала да ти препише да пиеш Магнезиум.Сите што спомнале за ова низ темава наназад ќе прочиташ дека им дали да пијат,еве и јас пијам и тоа ќе трае цела бременост.Консултирај се со гинекологот

Melanija,ми даде веднаш магнезиум пијам едно на ден.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1746
16.3.2013 19:41:28   
Melanija RR
Тогаш сигурно ќе се смират мене после 2-3 дена ми делуваше и ми помина,треба време а и веќе од 8 недели сигурно ќе престанат.
Пиши за некој ден user posted image

Непосредна врска до пораките: 1747
17.3.2013 9:54:48   
masa
Mene mi pocnaa macninite od sredata si povrakam nautro,a prelude cel den imam bolki vo zeludnikot I kiselini I ne mi se gadi samo koga jadam I spijam pa obavezno dremnuvam na pladne.Od blago mi se losi a najveke mi odgovara solena hrana I sirenje.malku se plasam deka od suvo soleno ke kacam na kg kako vo prvata bremenost no dobro e sega za sega I salatite svezi I ovosjeto dobro gi podnesuvam.Vcera na telma zborivase nutricionist za ishraneta na trudnicata neznam koj gledase no mislam toa sto go kaza e premnogu rigorozno I za netrudna user posted image I porano ja imam slusano I del prktikuvam kako leneno denes I suvo ovosje osobeno smokvi koi imaat zelezo I pijam nautro cedeni sokovi I grickam bademi protiv kiselini no za da mi se smiri bolkata vo zeludnikot Moram da lawmaker nekoja solena kifla

Непосредна врска до пораките: 1748
17.3.2013 9:57:02   
masa
Koga pisuvam latinica pisuvam od tel I izvinete na greskite se nadevam ke me razbereteuser posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1749
17.3.2013 11:54:21   
Lina*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Тогаш сигурно ќе се смират мене после 2-3 дена ми делуваше и ми помина,треба време а и веќе од 8 недели сигурно ќе престанат.
Пиши за некој ден user posted image

Ova ne go znaev deka od 8 nedela se namaluvale bolkite.Od vcera i stomakot i gradite epten malku me naboluvaat i mene odma me mavna umot da ne nesto ne e vo reduser posted image a koga go procitav ova mi dojde dusa

Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Dali cesto go poset_uvate sajtot na Ringeraja?

Da (40%)

Ne (20%)

Ponekogas (40%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!