|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
8.5.2013 14:27:58   
Sajna
Eve i jas da pisam vo 28 nedela sum bev na kontrola denes se e super bebeto e tesko 890 gr. si napreduva OK ama na krvnata slika mi padnalo zelezoto i kako nekoja nastinka slaba imam zatoa sum mokrela mnogu mi preporacaa TOTHEMMA ampuli i brusnica ...smeam li da ja grickam onaka susena posto ne sum ljubitel na caj mnogu?
mum2begin DA otvorena si ... lezi i odmaraj sega ... ne se opteretuvaj pozzdrav i so lesno

(Одговор на членот mum2beagain)
Непосредна врска до пораките: 1426
9.5.2013 10:16:23   
talisman

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Eve i jas da pisam vo 28 nedela sum bev na kontrola denes se e super bebeto e tesko 890 gr. si napreduva OK ama na krvnata slika mi padnalo zelezoto i kako nekoja nastinka slaba imam zatoa sum mokrela mnogu mi preporacaa TOTHEMMA ampuli i brusnica ...smeam li da ja grickam onaka susena posto ne sum ljubitel na caj mnogu?
mum2begin DA otvorena si ... lezi i odmaraj sega ... ne se opteretuvaj pozzdrav i so lesno

Sajna slobodno grickaj brusnica duri mislam deka taka e i najjubava :) Jas ednas zemav, ama koga vidov deka grickajkji izedov recisi polovina kg za eden den bataliv i se prefrliv na caevi. Vo posledno vreme pijam kapsuli od brusnica iako pojma nemam kolku se efikasni. Cajot kje go svaram i cekajkji go da se oladi malku nekolku pati zaboraviv da go ispijam user posted image
Jas sum 33 nedela, sega za sega se e vo red so bebeto i so krvnata slika, zelezoto malku ponisko pa mi prepisaa Heferol za sekoj slucaj user posted image Uste kilazata da mi bese " normalna " user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1427
10.5.2013 13:22:05   
temjanuska2
eve i jas da pisam dolgo me nemase ,sega sum 33n+6d i dobri sme so bebusot ,arno ama veke 2 ned mi se oteceni stapalata kako topka mi se,gluzdovite ne mi se raspoznavaat i nikako da mi spasne otokot,ni so spienje ni so odmor ni so krenati noze.Koga odam mi se trese kako paca user posted image Znam deka posle poragaj se povlekuvaat ama mene sega me bolat user posted image i si gi rasiriv novite konduri kako lotka mi se user posted image user posted image Pozdrav do site trudnici user posted image

(Одговор на членот talisman)
Непосредна врска до пораките: 1428
10.5.2013 13:37:15   
princessa
e temjanuska2 ti tuka si bila, jas bas si vikav nikoj nema da piseuser posted image . Ke se izdrzat bolkite, site sme za nikade, pa i ova vremeto kakvo e veke. I mene se me boli ama toa e. Jas vo ponedelnik imam pregled, prvoto CTG i tretiot skrining mi se togas. Ajde neka ni e so lesno, a i ti daleku si doturkala uste mesec dena imas. So sreka neka e.user posted image user posted image

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 1429
10.5.2013 15:41:34   
Bela rada
Mamicki, jas oficijalno se odjaviv od prethodnoto i sega se prijavuvam vo ova, posledno tromesecie user posted image  (27 nedela). Ve pozdravuvam site i posakuvam so polesno da si go istrcame posledniot krug! Prasav i vo drugata tema, no mozebi tuka e posoodvetno. Prvpat denes slusnav za tret skrininguser posted image  Ke mozete li da mi dadete poveke informacii?

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1430
10.5.2013 15:51:46   
princessa
bela rada na 3ot skrining treba da se potvrdi uste ednas zdraviot razvoj na deteto i sega poblisku moze da se predvidi konecniot datum na poroduvanje. Se meri dolzinata, tezinata na bebeto,kako se razviva bebeto, kolicestvoto na plodovata voda, se lokalizira placentata, potoa se utvrduva strukturata na placentata, se proveruva srceto i dr.vitalni organi itn. Sega se obidov da ti napisam onaka kako sto mi kaza lekarot, no znam deka ovoj skrining e dosta biten zasto so nego se predviduvaa rizikot od predvremeno poroduvanje.

(Одговор на членот Bela rada)
Непосредна врска до пораките: 1431
10.5.2013 16:00:37   
Bela rada
Fala ti mnogu princess, samo ne mi e janso kako za ova do sega ne sum slusnala user posted image  Kolku i da citame mora nesto da propustime za zal. Dali za ova moze da se zakaze vo GAK i dali 33 nedela e vo red? Fala mnogu

Непосредна врска до пораките: 1432
10.5.2013 16:03:48   
princessa
za vo mkd neznam kako e, ama sigurno go pravat. Od 29-32 nedela se pravi. Ama nekade niz forumov imav procitano i za drugi mamicki koi go pravele ovoj skrining vo mkd.

Непосредна врска до пораките: 1433
10.5.2013 22:53:58   
talisman
Bela rada, tretiot skrining se pravi i vo Makedonija. Jas prviot go pravev vo Remedika okolu 13 nedela i sekoja cest za doktorkata :) Vtoriot da receme deka se zeznav i go napraviv vo ginekologija Cair, eden namkjor od doktor ( cie ime nikako nemozam da go zapomnam :) ) nekako po moze mislenje samo preleta niz celiot skrining i nisto ne mi kaza detalno iako prasuvav postojano. Zato tretiot si zakzav pak vo Remedika i gi potvrdija moite mislenja deka sekoj denar im e zaraboten. Steta sto se sepak malku preskapi za poroduvanje, inaku ne bi se mislela ni minuta okolu toa kade bi se poragjala!

Inaku, ne e cudo sto ne si slusnala bidejkji od svoe iskustvo i od iskustvoto na moi prijatelki, mnogummina ginekolozi go praktikuvaat samo 2 skrining kako obvrska.

< Поракaта ја уредил talisman -- 10.5.2013 23:03:48 >

Непосредна врска до пораките: 1434
11.5.2013 11:29:38   
temjanuska2
Talisman tocno e toa deka ne sekoj doktor praka na 3 skrining,ete mojata ne me prati bev na 30 ned na pregled i mi rece duri 35 ned se gledame za brisevi,duri i si pobarav majcina kniska mi rece za nikade deka ne mi treba ne mi ni dade,se zavisi od doktorot.
Princezza jas se nadevam deka uste 2 ned ke terame so bebusot ,nekako ne mi se ceka posleden termin i se si se tesam deka ke se rodi pred terminot user posted image barem taka jas i toj si se dogovarame user posted image

(Одговор на членот talisman)
Непосредна врска до пораките: 1435
11.5.2013 23:15:35   
Natasa981
Tretiot skrining ne e zadolzitelen a voobicaeno se pravi okolu 32 nedela. Mozete ako sakate da go pravite no ne e strasno i da se preskokne. Jas sum 31 nedela , se mislam dali da go pravam, ne mi se frkaat pari na privatno a za vo drzavna ne mi paga napamet ( ke mi zakazat za septemvri , regularno) .
Mamicki, kako bese ona - maskite bebinja se nadnosuvaat voobicaeno ili bese - vtorata bremenost se nadnosuva voobicaeno ili kako veke neznam bese..?

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 1436
12.5.2013 19:39:43   
princessa
nema pisano pravilo bas za taa rabota:deka maskite deca se nadnosuvaat ili vtorata bremenost. Toa se gluposti. Se e individualno i uzivajte si vo bremenosta. Podobro da se nadnosi odosto da se porodis predvremeno ne daj boze.

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1437
13.5.2013 10:00:42   
Sajna
aj pomos zenski :) pred pet dena na krvnata slika zelezoto mi bese padnato 4 bese i mi prepisa doktorot tothema ama mnogu mi bese loso od niv i zema edni tabletki drugi ...pred da pijam se toa bebuska mi klocase mnogu vo stomakot, no od koga pcnav da gi pijam tie svastharii bebe go nema da mi klocne eve veke 4 den...pocna panika da me faka dali da se javam na lekar sto da pravam.... a pred edna nedella bev na eho se bese super .... sto bi mi preporacale vie za sovet ???user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1438
13.5.2013 10:21:49   
princessa
sanja najdobro da mu se javis na svojot lekar zasto on najdobro moze da ti kaze a i ti da ne mu ja mislis mnogu. I kaj mene se slucuvalo prethodno da go nema bebco po 1-2 dena ama 4 se mnogu. Javi se barem ke si pospokojna.

Непосредна врска до пораките: 1439
13.5.2013 10:45:36   
Bela rada
Sajna i jas mislam deka 4 dena e podolg period i zatoa najdobro slusni se so doktorot. A promenata na vitaminite mislam deka nema golemo vlijanie, ama najsigurno e da se konsultiras.

Непосредна врска до пораките: 1440
13.5.2013 11:02:26   
masa
Sanja уште денес оди на лекар можеби тоа што си анемична влијае на плодот,но за да не ти е мисла нека те прегледа и мора нешто да пиеш за крвта 4 е многу малку ќе немаш сила за на пораѓај мила,пробај и преку храна,само за твое и доброто на user posted image

Непосредна врска до пораките: 1441
13.5.2013 21:33:33   
temjanuska2
Natasa 981 jas kolku sto znam maskite se ragale pred termin,barem taka imam slusnato od mnogu majki sto skoro se imat poragano.Statisticki 90% od prvorotkite ragat predtermin,ovoa e od kniga a i maticnata mi potvrdi zatoa sto jas mislev deka prvorotkite odat do posleden den t. e termin.Mada kako sto veli i Princeza nema pravila se e individualno,kaj sekoj e razlicno duri i kaj ista majka site bremenosti mozat da bidat razlicni

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1442
13.5.2013 21:47:50   
Nate76
Zdravo devojcinja kako ste mi user posted image
Jas nikako da pisam raport tuka momentalno sum 29+ 4 dena pred 4 dena bev na kontrola i super mi se bebcinjata ednoto e tesko 1201g a drugoto 1208g i doktorkata rece deka se super za nedelata, vsusnost mi pravese skrining povtorno na site organi i dopler na papocnata arterija i kaza deka se e super i postelki i plodova voda i grloto na matkata koe e zatvoreno i dolgo 45mm, samo molam boga do kraj da bide vaka super kako do sega, INaku i mene zelezoto mi e opadnato sto mi veli doktrokata e pa dve se si crpat i mi dade tothema ampuli pa zdravje se nadevam ke se sredi,za razlika od dosega koga kontrolite mi bea na 4 nedeli sega mi rece na 3 kako se priblizuva poroduvajeto sto se veli. MI kaza deka za bliznaci ke me poroduva so carski i nekade ke bide 36- 37 nedela osven ako ne daj boze ne pukne vodenjak porano. Ovaa nedela vo petok imam zakazano uste edna kontrola za srcinjata kaj dr Drasko, Pozdrav do site vas user posted image

< Поракaта ја уредил Nate76 -- 13.5.2013 21:51:25 >

Непосредна врска до пораките: 1443
13.5.2013 22:28:39   
temjanuska2
Nate bravo za tebe i tvoite srcusi user posted image a za zelezoto sto ti e nisko ne mu se sekiraj ,daj boze se drugo da ti e vo red,toa se resava ke jades poveke meso,cveklo i tothema ke si pies i sredena rabota user posted image
pozzzz do site mamicki

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 1444
14.5.2013 9:16:00   
princessa
i jas na raportuser posted image . Vcera bev na pregled, so polna 31va nedela bebusot bese skoro 1500g, so glavata e nadolu svrteno, se e vo red, mi go pravea 3ot skrining i CTGto bese uredno. Ma da bebco bese mnogu aktivnouser posted image .
Naredna kontrola za dve nedeli imam. Deneska vleguvam vo 32ta nedela. A i jas imam isto problemi so hemoglobinot i zelezoto pa pijam floradix, seme od kopriva isto taka. Ma da sum si anemicna po geni.

Непосредна врска до пораките: 1445
14.5.2013 9:27:47   
*devojce*
Ajde da se priklucam i jas na raport user posted image .Vcera bev na kontrola 31+4 bebeto e tesko 1850gr. i sve e vo red.Vo sabotata me fatija kontrakcii traea 1h i se povtoruvaa n 15 min auuuuu bolese pa mislev da ne sum se otvorila ama fala bogu ne e taka.Sepak mi otvorija boleduvanje 2 nedeli pa ke vidime.

Непосредна врска до пораките: 1446
14.5.2013 9:56:42   
Sajna
Eve da si kazam user posted image bev na lekar uste vcera bebe spie pa rastura se mu izmerija od pamet gi izvadiv i doktorite ama bitno se si e super ...masko sto da kazam ...:))) od denes sum vo 29 nedela pa ke si terame zdravje se nadevam bez paniki veke user posted image vi blagodaram za sovetite pozdrav

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 1447
14.5.2013 10:17:34   
princessa
e bravo sanja bas ne izraduvauser posted image . A be bebco se sokiralo od terapijata, naednas ubavo mu doslouser posted image

Непосредна врска до пораките: 1448
16.5.2013 1:10:46   
Melanija RR
Јас да се вмешам во муабетот пред да ви се приклучам за 1 недела user posted image

Јас сега во 25н+3д правев крвна слика,хемоглобинот ми е 12.1 а железото 22.8.
Гледам на крај на 7 ми месец имате проблем со железо,колку ви е?
Не јадам претерано месо па мислам дека си најдов лек за железо.Еве совет секое сабајле како со вода, многу е важно која земате железо во било која форма животинско или растително да знаете со што не се меша.
Ова само си го истражив но за полесно од кога ќе го испиете какаото после 2 часа друга храна и пијалок,до тогаш ништо.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1449
16.5.2013 14:56:54   
princessa
melanija pa ti si super, samo prodolzi taka. Jas koga pred eden mesec pravev ispituvanja hemoglobinot mi bese 6.5 a togas bev 27nedeli+1den. Sega sum 32nedela ama ne mi merele. Inace pijam legofer sirup i seme od kopriva si zemam sekoj den. Koga ke go dopijam legoferot ke prodolzam so floradix tabletite koi vo niv imaat folna kiselina i vitamin B kompleks. Vistina e deka vo tretoto tromesecje najveke paga hemoglobinot kako i zelezoto, oni se povrzani. Bebeto najveke kacuva na tezina togas.
Eve denes jas si svariv kafe i po 2 goltki mi se slosi, nemozev da disam,snemav vozduh i go frliv kafeto. Koga se zema terapija za zelezoto i hemoglobinot treba da se vnimava na konsumacija od odredeni produkti 1-2 casa pred ili po zemanjeto na terapijata. Treba da se izbegnuva kofein, mleko, mlecni proizvodi, caj zasto taka se namaluva apsorpcijata na zelezoto a najubavo e da se zema zaedno so produkti sto sodrzat vitamin C koj ja potpomaga apsorpcijata na zelezo vo organizmot. Teraj si kako sto najubavo ti odgovara i koja terapija najdobro ti prie.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1450
Страница:   <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  56 57 [58] 59 60   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali ste zadovolni od porodilisteto kade sto se porodivte?

Da (100%)

Ne (0%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!