|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
15.5.2013 18:41:57   
bubble
Se sluchuva...I jas ednash odev na ivf bez stimulacija I toa beshe vednash posle ivf so stimulacija koga seushte vo teloto Ima prisustvo na hormoni koi predhodno gi primav pa pak imav 3 folikuli koi bea prazni...nishto strashno...Zatoa iskreno mene ne mi se odi na spontan ciklus, malku mi e gubenje vreme...I da e zdrav folikulot Dali toj ke se oplodi, imajki vo predvid Deka na normalno ivf od 5 zdravi folikuli obichno dva se dobri za vrakjanje,barem taka e kaj mene ...toa e moe razmisluvanje...megutoa nikogash ne se Znae... Pozdr...
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Mili denes mi pravea punkcija vo Sistina kaj d-r Lazarevski no mojata postapka ne zavrsi uspesno. Mi napravija punkcija izvadija eden folikul koj koga mi kazaa deka bil prazen kako noz vo srce da mi zabodea, d-r me utesi nekako deka bil bez stimulacija i deka sledniot pak ke bide. Pravev bez anestezija, imav samo eden folikul koj ispadna prazen bez stimulacija, prvo se izvadiv od pamet zosto pomisliv deka takvi mi se folikulite pa d-r mi kaza deka se slucuva dva pati vo godinata kaj zena t a ke se pojavat takvi folikuli i deka so stimulacija ke bide se vo red. Ja plativ samo punkcijata 10 000 den zosto ponatamu ne prodolzivme. Ve molam pisete mi nesto mnogu sum isplasena :-(

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1251
15.5.2013 22:27:22   
Melanija RR
butterfly 00 токму поради ваквата можност повеќето не одат на ИФВ во природен циклус без стимулација.Така што со стумалација ќе биде ок, секако дека може празен фоликул исто како што и еднаш-два пати во годината се ановулативни циклуси.
Само храброuser posted image

mili_vanili добре дојде на РР и со лесно и убаво user posted image user posted image

mommy_angels од вакви живот приказни се црпи силата за патот до user posted image да ви е жива и здрава принцезата user posted image

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНО user posted image user posted image user posted image

trust
13.04. -Нивеа -почеток со терапија
24.04. -taci14 -почеток со терапија

==========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

user posted image

user posted image ПРЕГРАТКИ user posted image

Nivea user posted image firenca didi user posted image Adelle user posted image gina user posted image milasteve user posted image @bebe user posted image mesecina83 user posted image Bogdancanka RR user posted image bubbleuser posted image koki12user posted image cacisk user posted image skopjanceuser posted image mimiiiiiiiiiiiiiuser posted image Lina*user posted image cacimuser posted image

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1 user posted image Kolachenceuser posted image beblak user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 15.5.2013 22:29:10 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1252
16.5.2013 10:15:10   
mili_vanili
Butterfly, neli ti pravea pred punkcijata E2 i LH, kolku bea vrednostite? Obicno ako E2 e na zadovolitelno nivo ukazuva deka ima kvalitetna j.k. ama izgleda ne sekogas :( Inaku jas mn veruvam vo ivf vo priroden ciklus bidejki taka ja dobiv pred nek godini mojata malecka, od 2 obid. Sega mislam pak da pravam i toa mnogu skoro.

Zosto ne probas veke sledniot mesec, ako vo prosek 2 ciklusa moze prazen folikul da se javi nema valda pak da se sluci. Kaj mene uspea preku 2 meseca, odma posle leten odmor i mnogu sonce, vitamini, maticen mlec......
nema potreba da se razocaruvas samo treba da ulovi dobar ciklus

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1253
16.5.2013 10:18:34   
Kolachence
Dragi moi ringerajki,
eve me men so vesti, za zal neubavi.
na 7 nedela i 3 dena mi se konstatira blighted ovum. Ovoj pat tolku bilo so mojata bremenost!
Sobirame sili so maz mi i se nadevame deka naredniot pat ke rezultira so zivo i zdravo bebence.
user posted image

(Одговор на членот mili_vanili)
Непосредна врска до пораките: 1254
16.5.2013 12:38:34   
trust
Uf Kolachence mnogu mi e zal , neznam zasto toa se slucuva? sto ti reka doktorite? znam deka nema zbor sto ke te utesi bidi ziva zdrava I veruvaj vo Gospod on znae sto e najdobro za nas

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 1255
17.5.2013 8:57:05   
bubble
Kolachence mnogu mi e zal... Soberi sila I hrabro prodolzi ponatamu, nema otkazuvanje...

Непосредна врска до пораките: 1256
17.5.2013 12:20:39   
MademoiselleNina
Mnogu mi e zal Kolachence, no bidi hrabra, istrajna i trpeliva, i kako sto rekle posle dozd doagja sonce, pa taka i trebe da te ogree edno golemo sonce, a i site nas ...

Непосредна врска до пораките: 1257
17.5.2013 13:30:48   
Melanija RR
Kolachence навистина ми е жал user posted image

Добро ова е 3или4 случај по успешно ИФВ да се случи ова, каде е проблемот ?????
немам зборовиuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 1258
17.5.2013 23:12:58   
koki12
Kolachence bas mi e zal neznam zosto mora da go doziveeme ova.Prvin se raduvas gledas user posted image a potoa naednas sok nema nisto.Veke pocnav da se plasam od ova IVF i novite tehniki na embriolozite.Pocnav da razmisluvam deka mozebi tie nasila gi razvivaat samite embrioni i po nekoe vreme koga se vo matkata prekinuvaat so razvoj.Znam deka sum laik za ovie raboti no situacijava so LIna,Cacim Kolachence me naveduva se poveke da razmisluvam na toa.
Butterfly i jas po neuspesnata punkcija so eden ton injekcii,sledniot ciklus pravev IVF na spontan i mi izvadija odlicna jajce kletka.Taka da ne ocajuvaj i bez stimulacija moze da izleze dobta i kvalitetna jajce kletka.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1259
17.5.2013 23:43:41   
kapina
kolacence bas mi e zal mila dusicke no glavata gore so gospod napred odime ponatamu nema otkazuvanje odime napred jas planiram vo skoro vreme da pocnam so podgotovkite za ivf go dobiv neli vaucerot i plan mi e ivfto da go pravime vo plodnost bitola

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1260
18.5.2013 0:01:51   
taci14
Kolacence mila mnogu mi e zl sto ti se slucuva ova bidi hrabra se ke pomine i povtorno ke se raduvas a i nie so tebeuser posted image user posted image

Rr se vozbudiv od ova so kolacence i zaboraviv da vi kazam denes mi se poslednite inekcii fostimon utre vecer stop inekcijata i so gospod napred vo ponedelnik punkcija pustete mi srekicka zatoa sto posledniot pat user posted image niedno ne mi se oplodiviuser posted image vi blagodaram unapred za podrskata mnogu mi znaci

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 23.5.2013 13:27:47 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1261
18.5.2013 8:10:46   
bubble
Taci14 eve ti pushtam Eden kup srekjichka user posted image user posted image user posted image ke bide se vo red ke Ima mnogu zdravi jajce kletki I mnogu embrionchinja samo opushteno.. Koki12 ne smeesh da razmisluvash taka...kolku samo normalno steknati bremenosti zavrshuvaat so spontan vo prvite 3 meseci, samo nie ne go znaeme toa bidejki obichno ne kazuvaat...nekogas prirodata e surova, no toa shto e Nashe Eden den ke si dojde. Samo trpenie I dobra misla. te pozdravuvam

(Одговор на членот taci14)
Непосредна врска до пораките: 1262
18.5.2013 9:07:44   
Luci
taci14 со среќа миличка, сигурна сум дека ќе не израдуваш сите тука со убави вестиuser posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1263
18.5.2013 13:33:48   
gina
kolacence mila mnogu mi e zaluser posted image ne mi se veruva sto se ni se slucuva bidi jaka opustise sega na odmor,mislite na pasenjeuser posted image user posted image

taci14 ti posakuvam uspesna punkcija so mnogu jkuser posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1264
18.5.2013 14:42:56   
trust
dragi rr dali e dobro koga pocnuvame so superfakt da vnesuvame I dr. dodatoci vo ishranata na primer aronija, ili vitamin c, maticna mlec bilo sto sto e za podobruvanje na imunitetot a e na prirodna baza?vi blagodaramuser posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1265
18.5.2013 16:50:01   
koki12
Buble i ti so vo pravo samo mnogu naednas se slucija ovie tri situacii.Trust jas vtoriot pat koga mi izvadoa jajce kletka imav jadev suseno ovosje i jatkasti plodovi,site tie imaat vitamin E toa e se prirodno slobodno jadi si.Taci14 so sreka i daj boze ovoj pat da ima dobri embrioncinja.

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 1266
18.5.2013 22:14:02   
trust
ti blagodaram koki ,jas redovno pijam c vit. od 1000mg I dva pati u den jadam edna smesa od grozdov slat + seme od kopriva+ orevi+limon mi kazaa deka bilo dobro za imunitetot pa neznam dali da prodolzam da go jadam ili dodeka trae terapijava da prekinam , sekade razlicno pisuva nekoj velat da ne se zemat dodatni suplementi dodeka se prima horm.terapija ,bas sum zbuneta user posted image

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1267
18.5.2013 23:53:20   
taci14
Trust mila mene doktorot mi rece da zemam pregnazon tableti vitamini za trudnici i folna nisto drugo a jas citajki po forumov za dobri jajce kletki bilo dobro da se jade ananas i avokado a otkako ke bide transferot da ne se jadelo ananas samo avokado praktikuvav pa ke vidime.Avokadoto imalo omega masni kiselini sto pomagale za podobro vgnezduvanje na embrionot ako nekoja od rr znae nesto za ova neka spodeli so nas poz.

Rr samo uste ova vo ponedelnik mi e punkcija a vo petokot sestrata vo sistina so listot za terapija mi napisa da pijam 2 pati po 500mg vitamin C i kalcium 2 po 1 tableta dosega ne bilo taka znae li nekoj od vas za ovaa terapija?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 19.5.2013 0:34:16 >

Непосредна врска до пораките: 1268
19.5.2013 8:38:52   
Dreamline
...eve eden sovet..za vgnezduvanje da se jade sladoled i polnomasni mlecni proizvodi...tie se edinstveni proizvodi sto sodrzat progesteron. ananas znam ne treba i izbegavajte vit E radi moznost od krvarenje.

Непосредна врска до пораките: 1269
20.5.2013 11:01:28   
trust
Update user posted image pocetot na terapijata so Suprefact 0.5 so Gospod napred neka bide sve vo red I da si gi vidam dolgoocekuvanite user posted image user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1270
20.5.2013 12:26:58   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: trust

Update user posted image pocetot na terapijata so Suprefact 0.5 so Gospod napred neka bide sve vo red I da si gi vidam dolgoocekuvanite user posted image user posted image

ajde so lesno neka e...prvo mnogu jajce kleti...posle zdravi embrionchinja...i na kraj se razbira silni jasni user posted image user posted image ete toa ti go posakuvam...user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1271
20.5.2013 13:08:32   
trust
ti blagodaram bubble od tvoja usta vo Bozji usiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1272
20.5.2013 18:43:10   
taci14
Devojki eve me mene pomina mojata punkcija izvadija 6 jajce kletki sega so gospod napred kolku ke se oplodat jas sum dobro imam malku bolki vo stomakot ama ako treba za user posted image se ke se izdrzi .Terapija 2 po 1 pregnazon i 3 po 1 utrogestan ke ve obavestam za ponatamosniot razvoj pozdrav.Trust mila so srega neka ti e i daj boze mnogu jajce kletki site oplodeni!!!

Непосредна врска до пораките: 1273
20.5.2013 18:58:05   
trust
taci14 neka Godpod e so tebe vo naredniov period ti posakuvam mnogu srekicka ti si cel krug pred mene od ovoj nas maraton skoru si pred celta jas sum na startot pa nakraj da osvoime user posted image user posted image user posted image pozdrav I sve najubavo

Непосредна врска до пораките: 1274
20.5.2013 21:27:25   
Melanija RR
taci14 user posted image сега ја чекаме втората убава вест убаво да се оплодат па ќе бидеме во исчекување на третата и најубава вест user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1275
Страница:   <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.