|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
11.9.2013 18:34:34   
bube10
Marijana 81 so sreka user posted image Ajde samo so pozitivni rezultati.
Sakam da prasam, dali sami se bockavte so superfakt ili odevte da ve bockaat. Bidejki nemozam sekoj den da odam do Remedika, se bockav vo najbliskata poliklinika i deneska naletav na mnogu "ljubezna osoba" i nesakase da me bocne, pa sama nekako uspeav da si ja stavam inekcijata. Dali bi imala nekakov problem ili da si odam sekoj den do Remedika? Ve molam za sovet user posted image

(Одговор на членот marijana81)
Непосредна врска до пораките: 1801
11.9.2013 19:10:44   
marijana81
Nema potreba da odis sekoj den, jas sama se bockav i pominav super, malku bese neprijatno prviot pat no posle toa se naviknuvas. Ima mnogu drugi inekcii koisto ke mora tamu da gi primis taka da za ovie ne gubi vreme na odenje.

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1802
11.9.2013 19:20:40   
bube10
Fala ti mnogu Marijana81 user posted image
Ajde ti uzivaj sega i cekame da ne izraduvas so ubavi vesti.
Fala ti mnogu Pozz

Непосредна врска до пораките: 1803
11.9.2013 21:00:52   
LoveableMe RR
Со среќа на двете, очекуваме убави вестиuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1804
15.9.2013 19:53:18   
babyhope
Девојки јас сум при крај со контрацептивите и наскоро почнувам со терапијата. инаку многу лошо ги поднесувам ЈАСМИН -имав благо крварење а сега и главоболки и депресивни периоди... едвај чекам да ги прекинам нив да видиме како ќе иде со инекциите.. ќе ви пишам штом ќе треба да се најдам на среќната листа user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1805
16.9.2013 16:39:45   
kapina
Jas gi cekam utre rezultatite od transfuziologijatreba da gi zemam a za superfaktjas odev kaj opstiot maticen lekar inaku pricina za mojot spontan abortus bil aspirinot trebalo dva pati da gi pijam nedelno a jas gi piev sekojden dodeka bev bremena potoa citav na net oti vo drugite drzavi na balkanot aspirinot go davat samo ako se ima trombofilijai toa vo mali dozi za vreme na bremenosta

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1806
16.9.2013 17:08:03   
marijana81
I jas pijam aspirin 100 sekoj den. Taka mi prepisaa vo klinikata. Mislite deka ne e vo red da gi pijam? Inaku denes mi e 6 den od transferot i imam samo mnogu blaga bolka vo dolbiot del od stomakot , kako da me potpecnuva leviot jajnik. Prvite 2 -3 dena imav strasna bolka vo levata grada- kako vnatresno no pimina. Drugo nesto poznacajno ne osekam.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1807
16.9.2013 21:37:03   
latica
Девојки, се слушнав денес со лекарот за ин витро. Ми рече кога ќе ми дојде, а тоа е за неколку дена да се слушнеме, па после ќе се видиме зада ми каже што и како. Ми спомна дека со терапија се почнува од 22 ден од циклус, така да се ќе почне да се одвива од следниот месец, затоа што мене денес ми бил веќе 22 ден. user posted image Со Господ напред започнуваме. Леле кажете кој ви ги ставаше инекциите, сами или одевте кај матичниот

Поздрав

Непосредна врска до пораките: 1808
16.9.2013 23:00:46   
kapina
Pa trebalo da si gi napraves ispituvanjata na transfuziologijaafa ddimeri. I jas kako tebe ne gi napraviv pa potoa se pokajav za cel zivot stres neviden e tka edna zena da prezivee spontan abortus na nikoj da ne dade Gospod da go oset_e toa uzasno iskustvo

Marijana ti kade go pravese IVFto

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 16.9.2013 23:09:20 >

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1809
17.9.2013 13:14:57   
marijana81
Vo Remedica go pravev. Ke gi pocekam rezultatite uste edna nedela i ke se konsultiram povtorno vo vrska so aspirinot.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1810
17.9.2013 13:23:56   
Melanija RR
marijana81 како си,кога треба да правиш тест? user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1811
17.9.2013 13:35:21   
marijana81
Uste 1 nedela , sledniot vtornik , cekanjeto ubiva

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1812
17.9.2013 13:41:13   
menada
Jas seuste pijam aspirin iako sum bremena veke 2 meseci otkako bese transferot pa do denes. Aspirinot vo najmala doza od 0.1 ne mozi da e steten naprotiv bil dobar za cirkulacija e sega sto e vistina navistana neznam ima li nekoj druga trudna rr sto go pie?

Непосредна врска до пораките: 1813
17.9.2013 14:16:47   
mommy_angels RR
колку што ме држи памет ,аспиринот го даваат скоро на секоја трудница (независно дали е ИНФ или не )и јас го пиев ,а природно забременив,до која недела точно не се сеќавам ама знам дека беше во првите месец-два,воопшто не е штетен,туку напротив корисен е

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 1814
17.9.2013 16:10:16   
cacisk

ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR

колку што ме држи памет ,аспиринот го даваат скоро на секоја трудница (независно дали е ИНФ или не )и јас го пиев ,а природно забременив,до која недела точно не се сеќавам ама знам дека беше во првите месец-два,воопшто не е штетен,туку напротив корисен е

I jas se slozuvam so mommy_angels mine i za dvete IVF mi dadoa po eden aspirin dnevno da pijam. Eve i sega go pijam. Aspirinot ne moze da dovede do spontan abortus, moze da pomogne vo prvite meseci od bremenosta

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 1815
18.9.2013 0:02:53   
latica
Мои рингерајки. Се слушнав со лекарот ми рече да му се јавам кога ќе добијам циклус, во меѓувреме ќе севидиме, а од 22 ден ќе започнам со постапката, за која ќе ми објасни кога ќе се видиме. По се изгледа одиме со долг протокол, нели user posted image Ве молам некоја да ми објасни како оди целата постапка, нешто не ми е баш јасно и дајте совет дали во меѓувреме да пијам некои витамини со сопругот како подготовка за посигурно

Малку сум збунетаuser posted image
Поздрав

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1816
18.9.2013 8:15:17   
kate18
Latica a kade ke go pravite invitroto? Jas dodeka mi kazat sto so vitamini si zemam folna,toa znam deka sigurno treba nekolku meseci pred da se zabremeni. Nie pocnuvame za nekolku dena pa ke ti kazam kako e user posted image

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1817
18.9.2013 8:30:37   
latica
ИН витро ќе правиме во ремедика, кај Д-р Хаџи Лега. Се слушнавме со докторот и многу фин ми беше по телефон :) Оставам се на него, само сакам да знам како оди тој долг протокол, контрацепција цел месец ли се прима, па од нареден циклус изгледа се почнува, ајде ако така биде за Нова година да се радуваме :) Со среќа и на тебе па пиши

Поздрав

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1818
18.9.2013 11:33:10   
LoveableMe RR
Девојки здраво на сите. Јас имам еден предлог, за заеднички да се бодриме и разменуваме искуства, ако може сите што сте во постапка на ИВФ и тие што веќе сте имале претходно ИВФ, да споделите искуства во однос на постапката:

- колку дена пиевте терапија за контрацепција
- колку дена примавте стимулација
- кога ви беше правен трансферот
- и сл.

за да може да споредиме како оди постапката, кај кого колку денови обично поминуваат од еден процес од друг. Искрено се надевам дека ќе пишете и дека така сите заеднички ќе може да се поддржуваме до нашата крајна цел user posted image . Позз

(Одговор на членот bik4e)
Непосредна врска до пораките: 1819
18.9.2013 14:22:48   
cacisk
Eve jas prva ce pocnam user posted image
Dvete moi IVF bea so dolg protokol.

Prvo se prima eden ili dva meseci kontracepcija ( Jasmin ili Microginon) zavisi kako ce ti rece doktorot.;

Posle okolu 20 den od ciklusot se pocnuva najcesto so Suprefakt inekcii koi se stavaat potkozno ( stomak ili ramo)

Koga ce dobies ciklus na 3 den se ispituva Estradiol i doktorotce ti kaze so koi stimulativni inekcii ( Fostimon, Puregon, Merional) ce pocnes i koja doza. Terapijata trae otprilika 12-18 dena. Te sledi na exo na sekoi 2-3 dena.

Koga ce ti bidat dovolno golemi folikulite se prima stop-inekcija(Pregnyl, Chorimon) i za dva dena sledi punkcija.

I na dvete IVF transfer mi bese 2 dena posle punkcija. Mene vl Ponedalnikot mi bese transfer, sega mi e 3 den posle ET

Ako treba uste nesto slobodno prasajte

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 18.9.2013 15:24:15 >

Непосредна врска до пораките: 1820
18.9.2013 15:41:10   
menada
Mislam deka cacisk mnogu dobro vi objasni oklu procedurata i jas go pominav istoto so dolg protokol. Pocnuvas so kontracepcija 21 den potoa superfact potkozno pa inekciite i koga dovolno ke bidat zreli jajcekletkite se stava inekcija stop i po 2 dena odis na aspiracija a vo meguvreme te gledat postojano na eho za rast na folikulite i proverka na hormonite. Na istiot den na aspiracija soprugot ostava materijal i gi oploduvaat j.k. pa vo zavisnost kako ke odi delbata ti go odreduvaat denot na transfer od 2-5 dena. Potoa samo odmaranje i relaksacija. Jas prvata nedela postojano lezev retko stanuvav a vtorata bev popodvizna ama nikako zamoruvanje i fizicka aktivnost. Daj Boze site da si gi docekate user posted image bidejki cuvstvoto e neopislivo. i moj sovet celo vreme dodeka lezite i vo tekot na postapkata bidete pozitivni imajte na um deka se sto pominuvate go pominavate za nesto najvredno i vredi se, samo pozitivna misla do pozitiven rezultat user posted image

Непосредна врска до пораките: 1821
18.9.2013 18:06:50   
bube10
Jas sakam da prasam za aspirinot, mene ne mi dade da pijam, mi rece samo folna kiselina i jas sekoj den si pijam i vitamin c. Inaku si se bockam seuste so superfakt i deneska si dobiv, pa da se cujam utre so doktorot i ke treba da odam da mi gi proverat hormonite i da prodolzime ponataka. Cacisk i Marijana81 vi posakuvam da si gi vidite sto pobrzo user posted image ve cekame da ni pisete, a Menada ti da si ja pomines ubavo bremenosta i da uzivas. Se nadevam deka i jas ke se raduvam za brzo vreme i konecno ke si gi vidam moite user posted image

Непосредна врска до пораките: 1822
18.9.2013 19:25:57   
Melanija RR
milasteve се надевам на природно user posted image ако не тогаш ова ИФВ да биде успешно,редно е да се радуваш user posted image
cacisk кога треба да правиш тест?

*******2013*******

user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image
08.09. bube10 -почеток со терапија
13.09. -Tajci_pp -почеток со терапија
22.09. -kate18 -почеток со терапија

=========================

05.09. -marijana81 =пункција
10.09. -marijana81 =ЕТ
16.09. -cacisk =ЕТ

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

24.09. -marijana81=ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence , firenca didi , Adelle, gina , milasteve , mesecina83 , Bogdancanka RR , bubble , koki12, cacisk , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , Lina* , cacim , taci14 , Herco , trust, kapina , Didi80

=====================
2013 година
Ema$user posted image nadezdauser posted image bebus1user posted image beblak user posted image menadauser posted image belliuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 19.9.2013 21:19:22 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1823
18.9.2013 20:08:51   
kapina
Ne sakam da se prisetuvam na moeto invitro kako pominav samo ke kazam oti rezultatite od afa I ddimeri I krvnata slika izlegoa super a za aspirinot koj saka da procitamoze na srpskite forumi da vide se sto go interesira posebno apirin u trudnoca

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1824
18.9.2013 20:33:25   
latica

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Девојки здраво на сите. Јас имам еден предлог, за заеднички да се бодриме и разменуваме искуства, ако може сите што сте во постапка на ИВФ и тие што веќе сте имале претходно ИВФ, да споделите искуства во однос на постапката:

- колку дена пиевте терапија за контрацепција
- колку дена примавте стимулација
- кога ви беше правен трансферот
- и сл.

за да може да споредиме како оди постапката, кај кого колку денови обично поминуваат од еден процес од друг. Искрено се надевам дека ќе пишете и дека така сите заеднички ќе може да се поддржуваме до нашата крајна цел user posted image . Позз

Браво и Фала ти мила моја Ловеабле Ме user posted image
И јас сакав истото да го пишам, ама не сакав да им давам премногу обврски на останатите

Фаuser posted image ла ти

Непосредна врска до пораките: 1825
Страница:   <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.